juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Banksy

#676 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

Haj dobro, da ne idemo dalje ... :)
stakasa

#677 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

_BataZiv_0809 wrote:Radosni, nedavno smo imali okupljanje mladih antifasista i Jugoslovena sa medjunarodnim ucescem :lol: Jbga sad hoce da kazu da su Srbija, Hrvatska i Makedonija inostranstvo :lol:

Elem puŠĆale su se stare pjesme, svirale na gitari. U jednom trenutku sam preuzeo DJ pult i moram priznati da mlade i prposne SKOJ-eve najvise skocile uz ovu pjesmu :per: Da sam slikao, bilo bi materijala za one nase teme :lol:

Ono bas da covjek ne povjeruje vlastitim ocima, da procitas pa sebi kaze ma jes kurac, ne moze ovo ovako biti, otvoris drugu temu da odagnas misli pa se vratis, procitas jos jednom - i ukines se od smjeha :D :D :D
Misli mi lete ka svim profesorima narodne odbrane i drustvene samozastite/marksizma, koji su mimo zdrave pameti vjerovali u ono sto pricaju, nesretnicima sto su duboko u maju 1992-e ubjedivali i sebe i okolinu da je pitanje dana kada ce Jugoslovenska narodna armija zavesti red i kazniti pocinioce neselektivnog granatiranja, a pogotovo nesavjesne vode koje su zavele narod.
Stakasa, ti sanjas, tvoji kapci su teski...
Da su ovo ubacili u Balkanskom spijunu pokvarili bi dozivljaj, publika bi demonstrativno napustala kino dvorane uz komentare
- Vala pretjerase
Ajkentbolivit
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
stakasa

#678 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Banksy wrote:Haj dobro, da ne idemo dalje ... :)
Idi dalje, nakon ovoga nema povratka :D
KENJAC

#679 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Radosni, nedavno smo imali okupljanje mladih antifasista i Jugoslovena sa medjunarodnim ucescem :lol: Jbga sad hoce da kazu da su Srbija, Hrvatska i Makedonija inostranstvo :lol:

Elem puŠĆale su se stare pjesme, svirale na gitari. U jednom trenutku sam preuzeo DJ pult i moram priznati da mlade i prposne SKOJ-eve najvise skocile uz ovu pjesmu :per: Da sam slikao, bilo bi materijala za one nase teme :lol:

Ono bas da covjek ne povjeruje vlastitim ocima, da procitas pa sebi kaze ma jes kurac, ne moze ovo ovako biti, otvoris drugu temu da odagnas misli pa se vratis, procitas jos jednom - i ukines se od smjeha :D :D :D
Misli mi lete ka svim profesorima narodne odbrane i drustvene samozastite/marksizma, koji su mimo zdrave pameti vjerovali u ono sto pricaju, nesretnicima sto su duboko u maju 1992-e ubjedivali i sebe i okolinu da je pitanje dana kada ce Jugoslovenska narodna armija zavesti red i kazniti pocinioce neselektivnog granatiranja, a pogotovo nesavjesne vode koje su zavele narod.
Stakasa, ti sanjas, tvoji kapci su teski...
Da su ovo ubacili u Balkanskom spijunu pokvarili bi dozivljaj, publika bi demonstrativno napustala kino dvorane uz komentare
- Vala pretjerase
Ajkentbolivit
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jarane ! Ja sam imao tu cast da licno poznajem dr. Mitra Miljanovica profesora sociologije i Marxizma ! Covjek koji na racun Marksa , Engelsa , Lenjina i Tita kucu zaradio, penziju zaradio i fino zivot prozivio ! A onda ...... e jebi ga , dodjose demokratske promjene i svojim ocima sam gledao i svojim jezikom sam ga licno u tri picke materine poslo kad mi je doso da skida sliku Titovu iz moje kancelarije i ubjedjuje me da se moram krstit inace on nece dat da vise ikad odem u rodno mjesto mojih roditelja. Toliko o tome ko je u sta vjerovao !
stakasa

#680 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote: Jarane ! Ja sam imao tu cast da licno poznajem dr. Mitra Miljanovica profesora sociologije i Marxizma ! Covjek koji na racun Marksa , Engelsa , Lenjina i Tita kucu zaradio, penziju zaradio i fino zivot prozivio ! A onda ...... e jebi ga , dodjose demokratske promjene i svojim ocima sam gledao i svojim jezikom sam ga licno u tri picke materine poslo kad mi je doso da skida sliku Titovu iz moje kancelarije i ubjedjuje me da se moram krstit inace on nece dat da vise ikad odem u rodno mjesto mojih roditelja. Toliko o tome ko je u sta vjerovao !
Ne znam slucaj, Mitru Mitrovo. Nego kako ti gledas na pojavu da neko od 25 godina ide po sjelima Jugonostalgicara, je li tebi to normalno, primjereno uzrastu, dobi, vremenu, ozracju, zdravom razumu napose
KENJAC

#681 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:
KENJAC wrote: Jarane ! Ja sam imao tu cast da licno poznajem dr. Mitra Miljanovica profesora sociologije i Marxizma ! Covjek koji na racun Marksa , Engelsa , Lenjina i Tita kucu zaradio, penziju zaradio i fino zivot prozivio ! A onda ...... e jebi ga , dodjose demokratske promjene i svojim ocima sam gledao i svojim jezikom sam ga licno u tri picke materine poslo kad mi je doso da skida sliku Titovu iz moje kancelarije i ubjedjuje me da se moram krstit inace on nece dat da vise ikad odem u rodno mjesto mojih roditelja. Toliko o tome ko je u sta vjerovao !
Ne znam slucaj, Mitru Mitrovo. Nego kako ti gledas na pojavu da neko od 25 godina ide po sjelima Jugonostalgicara, je li tebi to normalno, primjereno uzrastu, dobi, vremenu, ozracju, zdravom razumu napose
Vidi ! Ja mislim da sam Yu -go nostalgicar. Fino mi bilo , bio sam i puno mladji i niko me nije granatom gadjo ! Al na stranu to , sto se tice sijela , ti bi se iznenadio s kim ja cesto sjednem i pivu popijem ! Sa Hrvatom , rodom iz Listice kome je djed poginuo u ustasama a otac , negdje sedamdesetih , u zatvoru zavrsio zbog , ne bas pretjerano Jugoslovenskih ideja. E pa kad ja Srbin mogu sa takvim i to nam bude bas fino , sto nebi mogao sa onima kojima je ideja Jugoslavije sasvim pozitivna. Stani , imas ti onih Jugoslovena tipa "ih da sam se ja pito ja bi vojskom popeglo Sloveniju i Hr i svi bi bili mirni" onda imas onih ljiga tipa Ejupa dr. Ganica (ej ovo je fakat smijesno sa Ejupom) Al u principu zastupam ideju da je neko ko se osjeca Jugoslovenom je meni blizi nego neko sto se osjeca iskljucivo Bosancom ! A sto se tice samih citiranih "sijela" , jarane neces mi vjerovat ja sam zbog drustva i zbog neke nostalgije cak i na koncert Hanke Paldum iso ! Kud ces vise!
stakasa

#682 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:
stakasa wrote:
Vidi ! Ja mislim da sam Yu -go nostalgicar. Fino mi bilo , bio sam i puno mladji i niko me nije granatom gadjo ! Al na stranu to , sto se tice sijela , ti bi se iznenadio s kim ja cesto sjednem i pivu popijem ! Sa Hrvatom , rodom iz Listice kome je djed poginuo u ustasama a otac , negdje sedamdesetih , u zatvoru zavrsio zbog , ne bas pretjerano Jugoslovenskih ideja. E pa kad ja Srbin mogu sa takvim i to nam bude bas fino , sto nebi mogao sa onima kojima je ideja Jugoslavije sasvim pozitivna. Stani , imas ti onih Jugoslovena tipa "ih da sam se ja pito ja bi vojskom popeglo Sloveniju i Hr i svi bi bili mirni" onda imas onih ljiga tipa Ejupa dr. Ganica (ej ovo je fakat smijesno sa Ejupom) Al u principu zastupam ideju da je neko ko se osjeca Jugoslovenom je meni blizi nego neko sto se osjeca iskljucivo Bosancom ! A sto se tice samih citiranih "sijela" , jarane neces mi vjerovat ja sam zbog drustva i zbog neke nostalgije cak i na koncert Hanke Paldum iso ! Kud ces vise!
Mjesas babe i zabe. Sta ima Jugoslavija sa tvojom pivom i tim momkom, ako vam je fino jasta cete vec sjest, niti on treba nosit babino i dedino breme ko sto ni ti ne trebas biti cuvar Jugoslavije jer je Pasic s pravom ili ne u nju ulazio prije sto godina. A niti se morate u svemu slozit, ima jos tema osim Hrvatskog proljeca. To jedno. A drugo, ne moze biti rjeci o nostalgiji kod ovih junosa kad se ne sjecaju Jugoslavije. Po meni nije normalno da ja po Mostaru hodam u fesu i kukam za turskim vaktom. Ko sto bi nenormalno bilo da su me u tom duhu odgajali pa ja umjesto da sam dozivljavao stvari kojima sam punio prethodne stranice sjedim s dedom i tabirim kakve je Pesta kupleraje imala i de su bile Dzinovica baste...
I meni je bilo fino u Jugoslaviji
Ali Kemal

#683 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ali Kemal »

stakasa wrote:I meni je bilo fino u Jugoslaviji
Ajkentbilivit :D
KENJAC

#684 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Pa vidis sta kazem ? Kad mogu s njim sto nebi mogao sa Jugoslovenima ? Ali , ipak , ja sam mom sinu objasnio sta je bila Jugoslavija (geografski) , kakvo sam ja imo djetinstvo. Kako , bolan , tata nisi izaso iz Jugoslavije do 16 godine :shock: ili TI :shock: PJESKE ISO U SKOLU :shock: :shock: Naravo nit mu pokusavam objasnit sta je Srbin a sta Hrvat , musliman ... nit to njega interesuje. Kad mu mama kaze da se volila penjat na drvo , on je pita Mama a jel te bilo stid ? Jugoslavija ce njemu bit predstavljena kao nesto lijepo i naivno , nesto kao zemlja cuda ! Bas tako , kao nesto iz bajke , nesto sto ne postoji!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#685 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

KENJAC wrote: Vidi ! Ja mislim da sam Yu -go nostalgicar. Fino mi bilo , bio sam i puno mladji i niko me nije granatom gadjo ! Al na stranu to , sto se tice sijela , ti bi se iznenadio s kim ja cesto sjednem i pivu popijem ! Sa Hrvatom , rodom iz Listice kome je djed poginuo u ustasama a otac , negdje sedamdesetih , u zatvoru zavrsio zbog , ne bas pretjerano Jugoslovenskih ideja. E pa kad ja Srbin mogu sa takvim i to nam bude bas fino , sto nebi mogao sa onima kojima je ideja Jugoslavije sasvim pozitivna. Stani , imas ti onih Jugoslovena tipa "ih da sam se ja pito ja bi vojskom popeglo Sloveniju i Hr i svi bi bili mirni" onda imas onih ljiga tipa Ejupa dr. Ganica (ej ovo je fakat smijesno sa Ejupom) Al u principu zastupam ideju da je neko ko se osjeca Jugoslovenom je meni blizi nego neko sto se osjeca iskljucivo Bosancom ! A sto se tice samih citiranih "sijela" , jarane neces mi vjerovat ja sam zbog drustva i zbog neke nostalgije cak i na koncert Hanke Paldum iso ! Kud ces vise!
:thumbup:

U principu zasto bi okupljanje mladih ljudi bilo nesto sto izaziva cudjenje? Ko to u mladjim danima nije isao na druzenja i okupljanja?

To je sasvim normalna stvar. Sad ako je nekome povod pod kojim se mi okupljamo bezvezan, neobjasnjiv ili lud, to je njegovo misljenje na koje ima potpuno pravo.

Ja potpuno podrzavam slobodu govora i zadrzavam pravo da se rugam necijim svetinjama (hint: Charlie Hebdo), pa samim tim i prihvatam da su nekome moja ubjedjenja smijesna i povod za sprdnju. Jbga pustio sam rijec u javni prostor i ima da prihvatim reakcije koje mi nisu simpaticne.

Ono sto hocu da kazem je da su ova okupljanja, iz moje vizure, nesto sjajno. 2-3 dana zabave, muzike, plesa, cuganja, ponekog mingi-linga u mraku :per: i tako dalje. Puno putovanja, druzenja sa pozitivnim i obrazovanim mladim ljudima i hiljade kubika pozitivne energije.

Najveci benefit svega toga su upravo ta poznanstva sa sjajnim mladim ljudima. Benefit je i to sto imam kod koga prespavati od Maribora u Sloveniji, Splita u Hrvatskoj, preko Paraćina u Srbiji i Cetinja u Crnoj Gori, do Skopja u Makedoniji.

stakasa

#686 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:Pa vidis sta kazem ? Kad mogu s njim sto nebi mogao sa Jugoslovenima ? Ali , ipak , ja sam mom sinu objasnio sta je bila Jugoslavija (geografski) , kakvo sam ja imo djetinstvo. Kako , bolan , tata nisi izaso iz Jugoslavije do 16 godine :shock: ili TI :shock: PJESKE ISO U SKOLU :shock: :shock: Naravo nit mu pokusavam objasnit sta je Srbin a sta Hrvat , musliman ... nit to njega interesuje. Kad mu mama kaze da se volila penjat na drvo , on je pita Mama a jel te bilo stid ? Jugoslavija ce njemu bit predstavljena kao nesto lijepo i naivno , nesto kao zemlja cuda ! Bas tako , kao nesto iz bajke , nesto sto ne postoji!
Imas sina, odlicno. Zamisli malom 16 godina i pocne te zapitkivat:
- Haj mi pokazi kako se je pravila masna na krevetu u JNA
- Jesi li i ti ucestvovo na sletu, joj da je meni...
- Na njemu sangajke
.
.
.
Mislim ne do Bog, korektan si forumas, ne bi ovo dusmanu, al' zamisli. Pa ili bi ga opuco stocem ili bi se raskrivio ko bodenik, odao se teskim drogama...
Ti bi mogao s Jugoslovenima. Mogao bi i ja. To i jeste tema. I to je normalno, svako manje vise place za svojom prosloscu. Ali ovo je nesto drugo.
Nego, odosmo od teme. Otisli ste vi ranije, ja sam se samo nadovezao. Pucomet, Panjajotovic, profesor Baltazar, polufudbal...
kakavdanakneiskustvu

#687 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:
KENJAC wrote: 7,6 postova po danu sto ce rec svaka 3 sata dan - noc zadnjih pet godina da si slao po jedan post ! :shock: Jebo Krlezu ! :shock: koliko ti mozes pisat !
Nego , jebo to. kako si se izvuko bez bana ? Ja napiso jednom da Nadal gubi kosu a onj mi sedam dana dade. Ne smiju tebe pa po meni !
samokontrola :D ...u situacijama kada znaš da sa džukelama možeš smo -džukelski-, ali opet ne dozvoliš sebi da se spustiš na taj nivo, pogotovu što je u pitanju pisana riječ, kod koje nije problem što će je drugi pročitati, nego što će ostati iza tebe i kada te više ne bude, tako da nema smisla da zbog budale ostavljaš pogrešan utisak...

autocenzura...vremenom provališ stavove sagovornika, ali na način da upoznaš njihove izvore ili generatore, uzroke.
ima tu svačega, pstp-a, lošeg iskusva, generalizacije, nepoznavanja činjenica, nedostatak dijaloga i sukobljavanja mišljenja koji bi iznjedrio jedan drugi, novi kvalitet, itd...u takvim slučajevima prećutiš jer znaš da osnov/uzrok svega nije loša namjera, već gore navedeno. jednostavno prepoznaš da to nisu stavovi koje bi takav rabio u live kontaktu i da bi to u praksi bilo drugačije...znaš da je riječ o sasvim drugoj, ok ličnosti, te u nemogućnosti dužeg a uživo razgovora prihvatiš da je stanje trenutno takvo kakvo je

opravdanje i satisfakciju za takav stav dobiješ pak naknadno od drugih koji se ne vrte u krug, takođe imaju loša životna iskustva ali su otvoreni za dijalog i razmjenu mišljenja, na način da se zapitaš da li bi ti imao snage za takvo šta, a sličnog iskustva...

i ovi treći, a prvopomenuti (počinje sa dž)...forumaši sa zadatkom pljuvanja svega i svačega u misiji odbrane i zaštite (dopisati po izboru - čega, najčešće je politika u pitanju, mada ima i drugih tema). i tako...okupi se društvo, njih 10-15, svaki ima po još 2-3 nika...i opa, opleti. osnovni pokretač mržnja, a glavni smisao života - istjerati svoje ili po svom na forumu.
zamišljam nagdrobne ploče takvih, za 20-30 godina - ugradio sebe u odbranu df-a, zvizdića, federera, kroz 20.000 oštrih postova iz dalekog malmea. u toj borbi više puta banovan od strane moderatora, 40 postotni forumski invalid.

pola vremena ih žališ, a tuga se najbolje liječi smijehom. dakle, sprdaš se sa njima...

radostan dan

#688 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote:

taman sam htio napisati - kc, vidjećeš kako će to iskoristiti i on i ovi iz drugih država, kad evo -
_BataZiv_0809 » 29/01/2015 16:45

Najveci benefit svega toga su upravo ta poznanstva sa sjajnim mladim ljudima. Benefit je i to sto imam kod koga prespavati od Maribora u Sloveniji, Splita u Hrvatskoj, preko Paraćina u Srbiji i Cetinja u Crnoj Gori, do Skopja u Makedoniji.
...a još kad stasaju pa zajašu u fotelje, na pozicije, i ulete u politiku, pa počnu koristiti te veze i poznastva. ne rade oni ništa džabe. premazani su ovi mlađi opasno. :zoka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#689 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote:
..a još kad stasaju pa zajašu u fotelje, na pozicije, i ulete u politiku, pa počnu koristiti te veze i poznastva. ne rade oni ništa džabe. premazani su ovi mlađi opasno. :zoka:
Radosni, ne trolaj :evil: :lol:
hazbi

#690 Re: juga 1950.-1990.

Post by hazbi »

hvala svevisnjem,budi,gospodu,alahu,hare krisni i ostalim bogovima a naposljetku komandantu marku i zagoru

NIKAD VISE SFRJ....................

NIKAD VISE SOCIJALIZAM...........................

NIKAD VISE DRUZE TITO......
hazbi

#691 Re: juga 1950.-1990.

Post by hazbi »

DOK NE KRENU DEZURNI PLJUVATORI DA PLJUJU----

na ovom dunjaluku nije niti ce postojati zemlja sa vise paradoksa,lazi,licemjerstva,prevara,stela i svega negativnog sto moze iznjedriti neko drustvo a opet da je bilo ljepse upakovano i prodano pod testise za bubrege...
moze se naci milijardu primjera kako za negativno a neko ce opet pronaci za pozitivno medjutim kada bi realno razgovarali prevagnulo bi ono negativno.....mislim da je ideja sfrj propala onog trenutka kad su socijalisticke birokrate/tamo krajem 60-tih/skontali da radnike zaboli za samoupravljanjem sve dok ima regres,redovna plata i besplatan hotel na moru...to je moje misljenje a imam kolegu koji misli da je ideja sfrj propala nakon prve petoljetke kas su komunjare haman na silu odvodili ljude sa sela da pune gradove i fabrike..... :izet:
radostan dan

#692 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Image

Image

Image

Image
Ali Kemal

#693 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ali Kemal »

Image
KENJAC

#694 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Ali Kemal wrote:Image
Pored ove slike treba ustati ! Da se razumijemo , i Kicanovica sam volio , naravno samo u reprezentaciji ! Ne mogu da vjerujem da je Kindze imo veceg navijaca od mene ! Majko rodjena , hoce li vise ikad Bosna dozivit Grenobl ! Ovim redom : Kindze , Princ sa Neretve, Vaha i Leteci Mostarac ... tu za mene pocinje i zavrsava BiH sport !
Pade mi na pamet nesto drugo , vezano za kosarku. Mi u raju smo imali jedan kos. Tabla , iverica ukrali sa gradilista i fino ofarbana a obruc pravi pravcati. I , sad , kako je to stajalo ? Kos je bio zavezan spagom u vrhu i tamo na drugom kraju zavezan za veliki kamen , a u dnu kosa , kao protuteg bila su naslonjena vilika kamenja. Sve to je bilo smjesteno na jednoj visokoj garazi ! Dakle , ako pukne spaga , sve to , ta kamenja i taj kos pada dole po nama ! Danas bi za takvo nesto (barem ovdje na zapadu) bili optuzeni za pokusaj ubistva ! Al .... nikad niko nije se povrijedio tako ! Eto , taka je bila sva Yugoslavija. Sve nesto na konopce , poduprto kamenjem..... al niko se nije povrijedio !
nosara

#695 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

hazbi wrote:DOK NE KRENU DEZURNI PLJUVATORI DA PLJUJU----

na ovom dunjaluku nije niti ce postojati zemlja sa vise paradoksa,lazi,licemjerstva,prevara,stela i svega negativnog sto moze iznjedriti neko drustvo a opet da je bilo ljepse upakovano i prodano pod testise za bubrege...
moze se naci milijardu primjera kako za negativno a neko ce opet pronaci za pozitivno medjutim kada bi realno razgovarali prevagnulo bi ono negativno.....mislim da je ideja sfrj propala onog trenutka kad su socijalisticke birokrate/tamo krajem 60-tih/skontali da radnike zaboli za samoupravljanjem sve dok ima regres,redovna plata i besplatan hotel na moru...to je moje misljenje a imam kolegu koji misli da je ideja sfrj propala nakon prve petoljetke kas su komunjare haman na silu odvodili ljude sa sela da pune gradove i fabrike..... :izet:
Ok, Juga propala, nema vise, gotovo...

Sta smo dobili...? Jel' bolje...? Ima manje "paradoksa,lazi,licemjerstva,prevara,stela i svega negativnog sto moze iznjedriti neko drustvo"...? Doduse, nema drustva... To je jeben argument... Samo horde sjebanih pojedinaca bez svrhe i smisla... Ili je to smisao...? :D
radostan dan

#696 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

juče -

imaju dobre gojzerice za dijete, otići uzmi ih.
ne mogu, majke mi...
uzmi ih, ja ću platiti.
mrzi me, života mi...
ma hajde, i izaberi sebi nešto.

:zoka:

i ja izabrO...

Image
Last edited by radostan dan on 30/01/2015 23:36, edited 1 time in total.
KENJAC

#697 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:juče -

imaju dobre gojzerice za dijete, otići uzmi ih.
ne mogu, majke mi...
uzmi ih, ja ću platiti.
mrzi me, života mi...
ma hajde, i izaberi sebi nešto.

:zoka:

i ja izabrO...

Image
A uz ovo idu Ray Ban ... Ko luk uz cevape.
KENJAC

#698 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

:bih: Tema zamrla ? A ja se ponado da ovdje ima sta da se kaze ! Elem , danas citam u Italijanskim novinama ovo : http://www.lastampa.it/2015/02/02/itali ... agina.html
Za one rijetke koji ne govore Italijanski radi se o istoricaru Istarsko - Italijanskog porijekla koji je previse turo nos dje ne treba ! Naime momcina se dala u ispitivanje "navodnih" zlodjela Titove OZNE nad Istarskim Italijanima poslje drugog Svjetskog Rata ! Covjek je jutros "ohladjen" negdje u nekim od parkova Amerike ! Vjerovatno UDBA i Ozna a ni KOS nemaju veze sa ovim ali mi padose na pamet sva ubistva i ubojstva i povezanost naj draze mi drzave sa njima ! Pocevsi od "poglavnika" Pavelica pa Djurekovica i sl tih ubistava i ubojstava je bilo ! Ovdje osta jedna stvar da se rascisti. Godine 1985 Palestinci su oteli brod Achille Lauro , elem bilo je tu i mrtvih (Amerikanac Jevrejskog porijekla) ali ono sto je ostalo jako malo jasno je detalj da je Abu Abas , glavni i odgovorni tog teroristickog akta' poslije toga zavrsio ni manje ni vise nego u Jugoslaviji. Legenda kaze da je poslie otisao u Austriju , mada postoje indicije da se odmah poslije vratio u YU i ostao malo duze ! Vidim , ovdje ima metuzalema osim mene , pa ako se ko sjeca tog dogadjaja ......
dajdza-ze

#699 Re: juga 1950.-1990.

Post by dajdza-ze »

KENJAC wrote:
Ali Kemal wrote:Image
Pored ove slike treba ustati ! Da se razumijemo , i Kicanovica sam volio , naravno samo u reprezentaciji ! Ne mogu da vjerujem da je Kindze imo veceg navijaca od mene ! Majko rodjena , hoce li vise ikad Bosna dozivit Grenobl ! Ovim redom : Kindze , Princ sa Neretve, Vaha i Leteci Mostarac ... tu za mene pocinje i zavrsava BiH sport !
Pade mi na pamet nesto drugo , vezano za kosarku. Mi u raju smo imali jedan kos. Tabla , iverica ukrali sa gradilista i fino ofarbana a obruc pravi pravcati. I , sad , kako je to stajalo ? Kos je bio zavezan spagom u vrhu i tamo na drugom kraju zavezan za veliki kamen , a u dnu kosa , kao protuteg bila su naslonjena vilika kamenja. Sve to je bilo smjesteno na jednoj visokoj garazi ! Dakle , ako pukne spaga , sve to , ta kamenja i taj kos pada dole po nama ! Danas bi za takvo nesto (barem ovdje na zapadu) bili optuzeni za pokusaj ubistva ! Al .... nikad niko nije se povrijedio tako ! Eto , taka je bila sva Yugoslavija. Sve nesto na konopce , poduprto kamenjem..... al niko se nije povrijedio !
Poz. Jesi li ti iz Zenice?
radostan dan

#700 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

KENJAC wrote: Godine 1985 Palestinci su oteli brod Achille Lauro , elem bilo je tu i mrtvih (Amerikanac Jevrejskog porijekla) ali ono sto je ostalo jako malo jasno je detalj da je Abu Abas , glavni i odgovorni tog teroristickog akta' poslije toga zavrsio ni manje ni vise nego u Jugoslaviji. Legenda kaze da je poslie otisao u Austriju , mada postoje indicije da se odmah poslije vratio u YU i ostao malo duze ! Vidim , ovdje ima metuzalema osim mene , pa ako se ko sjeca tog dogadjaja ......

lauro aćile, jel se tako kaže, pa otmica alberta moravije prije toga, smrt sandra pertinija, sve to u tih 5 godina.
abu abas je kupovao oružje u jugi.
Locked