Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
luckylaka

#676 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Paul F. wrote:
luckylaka wrote:
Paul F. wrote:Nema.
Nemoj zezat covjeka kad znam 2-3 app.koje su dostupne bilo gdje.
E jbg, sve mu piše a on oće da se njemu maksuz ponovo napiše.
Neka bolan sevap je pomoci .
pocetnik033

#677 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by pocetnik033 »

ja imam od ovog momka
www.top-cardsharing.com

60 kuna (15 KM mjesečno)

javite mu se na [email protected]. i dobijete 5 dana file za testiranje (barem je tako meni bilo)
marschall

#678 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by marschall »

luckylaka wrote:
marschall wrote:izvinjam se za padobranski upad, ali ima li nesto osim net-tv dobro i pouzdano za zapadnu evropu da ima puno sportkih kanala?
Ima brate kako nema .Ko jos gleda Nettv.Pusti@Paula zeza se.Imas ovdje ponuda kakvih hoces.Hoces za box,smart tv,comp...samo prosaraj forum ili pitaj sta te interesujei kako bi gledao.

hvala generale, pregledat cu sta se pisali pa ako bude pitanja ja cu jos jednom pokucat.
pozdravi ovog paula.
marschall

#679 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by marschall »

luckylaka wrote:
marschall wrote:izvinjam se za padobranski upad, ali ima li nesto osim net-tv dobro i pouzdano za zapadnu evropu da ima puno sportkih kanala?
Ima brate kako nema .Ko jos gleda Nettv.Pusti@Paula zeza se.Imas ovdje ponuda kakvih hoces.Hoces za box,smart tv,comp...samo prosaraj forum ili pitaj sta te interesujei kako bi gledao.

lucky imas li konktakt za ovu iptv?
luckylaka

#680 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

marschall wrote:
luckylaka wrote:

lucky imas li konktakt za ovu iptv?
Ne znam na koju mislis jarane.Imam dva srvisa bigtv i amigose.Oba mi rade odlicno a i ovaj gore ponudjeni mi je radio odlicno ne znam sto sam ga odjavio.Evo ti na p.p. vise info.
luckylaka

#681 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Samo info da je ovaj na iptv servis,,amigosi dodao jos desetak sportskih kanala .Nekih Sky sportova ne mozes ih prebrojati uglavnom u HD.Za sada radi dobro s tim sto se poneki kanal(vrlo rijetko izgubi ali se brzo vrati.Cekam kvalifikacije za europsko da vidim kako ce tad raditi kada im se serveri opterete do max.Prosli put na C.S. utakmicu BiH nisam mogao nikako gledati pa sam morao prebaciti na Bigtv koji je radio normalno sa manjom rezolucijom i losijom slikom.
missko

#682 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by missko »

luckylaka wrote:Samo info da je ovaj na iptv servis,,amigosi dodao jos desetak sportskih kanala .Nekih Sky sportova ne mozes ih prebrojati uglavnom u HD.Za sada radi dobro s tim sto se poneki kanal(vrlo rijetko izgubi ali se brzo vrati.Cekam kvalifikacije za europsko da vidim kako ce tad raditi kada im se serveri opterete do max.Prosli put na C.S. utakmicu BiH nisam mogao nikako gledati pa sam morao prebaciti na Bigtv koji je radio normalno sa manjom rezolucijom i losijom slikom.
Znaci amigosi nisu za tekme repke. Nemoj ih reklamirat da ne bude preoptereceno necu imat gdje tekmu gledat. Trebali bi ukinut probu kad ima tekma pa tek poslije pustit jer ovako puno raje uzme probu samo mad je tekma odgledaju dzabe i razgule a mi preplatnici ga pusimo.
luckylaka

#683 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

missko wrote:
luckylaka wrote:Samo info da je ovaj na iptv servis,,amigosi dodao jos desetak sportskih kanala .Nekih Sky sportova ne mozes ih prebrojati uglavnom u HD.Za sada radi dobro s tim sto se poneki kanal(vrlo rijetko izgubi ali se brzo vrati.Cekam kvalifikacije za europsko da vidim kako ce tad raditi kada im se serveri opterete do max.Prosli put na C.S. utakmicu BiH nisam mogao nikako gledati pa sam morao prebaciti na Bigtv koji je radio normalno sa manjom rezolucijom i losijom slikom.
Znaci amigosi nisu za tekme repke. Nemoj ih reklamirat da ne bude preoptereceno necu imat gdje tekmu gledat. Trebali bi ukinut probu kad ima tekma pa tek poslije pustit jer ovako puno raje uzme probu samo mad je tekma odgledaju dzabe i razgule a mi preplatnici ga pusimo.
Ne,nisam rekao za ,,amigose"Ne znam kako oni rade za vrijeme utakmice.Tada sam ima C.S.(cardsharing,drugi servis)a upozorit cu vlasnika da za vrijeme utakmica ukine free gledanje.
Paul F.

#684 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Paul F. »

Njihov poso i jeste da brinu da sve fercera. Za to i uzimaju pare. Ako se poveća broj pretplatnika, onda automatski moraju uzeti jači server, panel ili šta već.
luckylaka

#685 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Paul F. wrote:Njihov poso i jeste da brinu da sve fercera. Za to i uzimaju pare. Ako se poveća broj pretplatnika, onda automatski moraju uzeti jači server, panel ili šta već.
Njihov posao je da dignu pare lahke ruke(svaka im cast na tome)Rijetko koji se javi ako imas neki problem.Doduse proslu utakmicu na C.S. nisam mogao gledati nikako,stopalo je nenormalno prebacio sam na Bigtv ista stvar.Kontaktirao sam gazdu koji je istog trenutka prebacio me na drugi server i rijesio problem.Inace urednici na bigtv su vrlo korektni i strucni za ovaj posao.
Paul F.

#686 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Paul F. »

luckylaka wrote:Rijetko koji se javi ako imas neki problem.Doduse proslu utakmicu na C.S. nisam mogao gledati nikako,stopalo je nenormalno prebacio sam na Bigtv ista stvar.Kontaktirao sam gazdu koji je istog trenutka prebacio me na drugi server i rijesio problem.Inace urednici na bigtv su vrlo korektni i strucni za ovaj posao.
Pa to je finta. Možeš i džaba hvatati kanale po netu koji malo rade a malo ne. Kvalitet ovakve usluge se i ogleda u dežuranju i vođenju računa da sve radi. A ako baš zapne da ga možeš kontaktirat i da on odma riješi problem. Taj koji se ne javlja ne radi svoj osnovni poso.
kiDra

#687 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by kiDra »

citam ovo i kontam sve nesto, zna li iko kakve su pravne posljedice ako pohvataju te ilegalne, sve se nesto bojim da necu najebati
B6Redhell

#688 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

kiDra wrote:citam ovo i kontam sve nesto, zna li iko kakve su pravne posljedice ako pohvataju te ilegalne, sve se nesto bojim da necu najebati
Ma kakvi kod nas ti je sve ilegalno , legalno...Copyrights ne postoje ne znaju mnogi sta je to. opcenito sto se tice cijelog balkana..
kiDra

#689 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by kiDra »

B6Redhell wrote:
kiDra wrote:citam ovo i kontam sve nesto, zna li iko kakve su pravne posljedice ako pohvataju te ilegalne, sve se nesto bojim da necu najebati
Ma kakvi kod nas ti je sve ilegalno , legalno...Copyrights ne postoje ne znaju mnogi sta je to. opcenito sto se tice cijelog balkana..
jeste kod nas dole, ali gledam dosta ih ima austrijske brojeve, pa da ih neko ovdje ne tuzi pa najbat zbog sporta i erotike XD
ljevoruki

#690 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by ljevoruki »

Moje iskustvo sa amigosima i bigtv.
Amigosi poslali m3u listu, receiver (mag254) ne moze da je prepozna i nikad se vise nisu javili. :(
Bigtv napravio set up, ujutro i popodne radi bez problema, poslije 5 sati po mom vremenu ne moze gledati, ledi i prekida.
ovo je njihovo objasnjenje:
1.
"Na to smo vas upozorili.Vama prekida u vecernjim casovima po vasem vremenu tada je kod nas tako reci prazan server i rasterecenje po Evropi.Kada je kod nas spic vama ce raditi bez problema jer kod vas nije spic.Ostale adrese vama rade super i vama je internet dobar jer uglavnom provajderi imaju posebne servere za USA.Kakva je veza sa Evropom to sve zavisi do vaseg provajdera.Vecina nemaju problem ali nekoliko njih imaju isti kao vi."

2.
"Vas nalog je aktivan.
Sve zavisi od vaseg provajdera kakvu vezu ima sa Evropom jer su nama serveri u Evropi.Imamo dosta klienta iz USA vecina nije imala problem ali neki jesu.U svakom slucaju ako imate problem javite se da vas prebacimo na drugi server mozda vam tamo radi bilje,ako vam sada pravi probleme.Sada ste na server u FR i trebalo bi da vam radi dobro ,ali opet kazemo sve zavisi do vaseg internet provajdera i veze sa Evropom.Ovo nema nikakve veze sa brzinom protoka mozete imati 6 mb ako je stabilno necete imati problem.

ima li jos neko ovakvo iskustvo?
luckylaka

#691 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:Moje iskustvo sa amigosima i bigtv.
Amigosi poslali m3u listu, receiver (mag254) ne moze da je prepozna i nikad se vise nisu javili. :(
Bigtv napravio set up, ujutro i popodne radi bez problema, poslije 5 sati po mom vremenu ne moze gledati, ledi i prekida.
ovo je njihovo objasnjenje:
1.
"Na to smo vas upozorili.Vama prekida u vecernjim casovima po vasem vremenu tada je kod nas tako reci prazan server i rasterecenje po Evropi.Kada je kod nas spic vama ce raditi bez problema jer kod vas nije spic.Ostale adrese vama rade super i vama je internet dobar jer uglavnom provajderi imaju posebne servere za USA.Kakva je veza sa Evropom to sve zavisi do vaseg provajdera.Vecina nemaju problem ali nekoliko njih imaju isti kao vi."

2.
"Vas nalog je aktivan.
Sve zavisi od vaseg provajdera kakvu vezu ima sa Evropom jer su nama serveri u Evropi.Imamo dosta klienta iz USA vecina nije imala problem ali neki jesu.U svakom slucaju ako imate problem javite se da vas prebacimo na drugi server mozda vam tamo radi bilje,ako vam sada pravi probleme.Sada ste na server u FR i trebalo bi da vam radi dobro ,ali opet kazemo sve zavisi do vaseg internet provajdera i veze sa Evropom.Ovo nema nikakve veze sa brzinom protoka mozete imati 6 mb ako je stabilno necete imati problem.

ima li jos neko ovakvo iskustvo?
Kod mene ,,amigosi" i bigtv dobro radi.Naravno ponekad imam problema sa slikom ali ne toliko da bi ih odjavio.Isto objasnjenje su poslali i meni ali davno vec i rekli su da ce me prebaciti na drugi server.Uglavnom zadovoljan sam.Inace ponavljam se svaki put.Oba servisa gledam na Samsung smart tv na iptv smart app.Ne znam sta ti je problem sa amigosima jer evo ja sam neki dan ovdje jednom forumasu preko emaila sredio servis(ne znam jeli zadovoljan,ni pive nije platio :-D )Pokusaj ponovo.
missko

#692 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by missko »

Meni su amigosi dobri samo ton handri na sky i bein sport
luckylaka

#693 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

missko wrote:Meni su amigosi dobri samo ton handri na sky i bein sport
Jesam upozoravao da ton na puno kanala ne stima.Evo sad recimo na Face kasni sigurno pola minuta ali jbga ne moze i jare i pare.Za ovoliko para dobro je suti.Imas samo 300 serija LZN,filmova stotinu .
missko

#694 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by missko »

Kazem dobri su mi a oni big nisu mi se nikad javili tako da ih nisam ni probao
Paul F.

#695 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Paul F. »

Koliko sam shvatio, Big reaguje kad legnu pare. Ne zajebavaju se sa tim besplatnim testovima. Ima te stoke koji uzmu par dana besplatno pa ih nema više. Po meni je to u redu ako su pretplatnici zadovoljni. Šta fali uplatit 7 eura pa mjesec dana testirat ?
luckylaka

#696 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

missko wrote:Kazem dobri su mi a oni big nisu mi se nikad javili tako da ih nisam ni probao
Cudi mi od bigovaca.Inace su vrlo korektni i susretljivi a evo uvode i neke novine.Njemacki paket(nije mi interesantan)
zaki84

#697 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by zaki84 »

Ima li iko iz Australije da koristi ove servise? Pokusao sam ovog http://djmaxyy.wix.com/iptv-televizija na mag 254,sve ok,al kad je utakmica bosna kad igra dodje mi da tv iscupam sa zida......
pa zato da vidim koji bi mogo za australiju da se koristi. Nettv plus je bezveze...neke seoske televizije kosta $30 aus
kontaktiro sam ove amigose maloprija,al nisam dobio odgovor jos.
luckylaka

#698 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

zaki84 wrote:Ima li iko iz Australije da koristi ove servise? Pokusao sam ovog http://djmaxyy.wix.com/iptv-televizija na mag 254,sve ok,al kad je utakmica bosna kad igra dodje mi da tv iscupam sa zida......
pa zato da vidim koji bi mogo za australiju da se koristi. Nettv plus je bezveze...neke seoske televizije kosta $30 aus
kontaktiro sam ove amigose maloprija,al nisam dobio odgovor jos.
Imas p.p. a oprobaj i Bigtv.Meni je big juce radio cijeli dan da jedne sekunde nije slika,,zaledila"Malo losiji kvalitet slike ali radi odlicno.
Paul F.

#699 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Paul F. »

Kako je BHT radio kod amigosa za vrijeme tekme ?
missko

#700 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by missko »

Paul F. wrote:Kako je BHT radio kod amigosa za vrijeme tekme ?
Meni samo jednom poslije naseg gola zastopalo par sekundi i onda do kraja normalno bez prekida BHT HD
Post Reply