Ukrajina

Post Reply
spreca

#676 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Svasta procitah na ovoj temi o ukrajini..........ali isto tako saznadoh mnogo o rusiji bez obzira sto tolike godine zivim ovdje :lol: ......samo za one koji nesto saznaju iz zapadne "demokratske" stampe da kazem......rusija nije SSSR......rusija nije rusija 90tih........rusija danas je jedna nova rusija,koja se se brzo razvija i u ekonomskom i drustvenom pravcu.......rusija izuzetno bogata zemlja u svakom pogledu.......ali nesmijemo zaboraviti ni to da je to isto drzava kojaje prolazila i prolazi tranzicijske probleme........mnogi zaboravljaju da je prije dvadestak godina to bio sasvim drugi sistem i da se pritiskom na dugme nemoze izmjeniti sistem........kao i svaka drzava ima svoje mane i probleme ali je to daleko od onoga kuda je vi trpate u neka staljinisticka vremena.........nije problem rusije sta vi mislite o njoj nego onih koji ce uskraceni o pravoj istini .Manite se onih povrsnih ocjena cula kazala.
Michio Kaku

#677 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Martinez_ wrote:

Oprosti ali to je već nešto i van ove teme i mnogo čega aktuelnog. Živiš u nemilosrdnom svetu gde će uvek izroniti neko spreman da radi isto što i ti za manje love i uz manje prenemaganja i jedna po jedna država blagostanja na zapadu pada ili će padati. Kad tržište bude otkrilo i poslednji kutak planete i iscedilo ga možda će biti vreme za ta pitanja koja ćemo postavljati na globalnom nivou.

Da budem krajnje otvoren - mene u ovom trenu ne zanima zdravstveno osiguranje za američke građane dokle god su njihovi izabrani predstavnici probušili sigurnosni čamac kojim je plovila libijska nacija, i ostavili ih danas da plutaju i dave se na pučini. I tako jednu po jednu naciju bacaju u ambis iz dana u dan. To njihovo osiguranje možda je koštalo baš te Libijce njihove sigurnosti, jer znamo dobro da Amerika nema para za socijalne eksperimente svake vrste. Vreme je da Amerikanci napokon shvate da nema besplatnog ručka
ja ne govorim o zdravstvenom osiguranju zbog američkih građana već ilustrujem način na koji ideologija funkcioniše. ideologija je da nema para za socijalne eksperimente kad postoje trilioni za banke, auto industriju i ratove. iz istog razloga je pogrešno razmišljati da socijalna država na zapadu pada zbog ekonomskih zakonitosti (kinezi proizvode jeftinije ne mozemo biti konkurentni, sve fabrike tamo otišle, i ta priča - to je nebitno jer finansisjki kapital je integralni dio kapitalizma koji je ionako mobilan. to je nevažno za elitu koja investira u signapur i tamo drži pare) to je ono što oni žele da ti vjeruješ. ne, socijalna država propada jer nije dio njihove ideologije da se bogatstvo ravnopravnije raspodjeljuje. pare su tu za stvari koje su ideološki podobne. čak i u vrijeme krize i pred pred praktični kraj socijalne države, svaki izvještaj svjetske banke, međunarodnog monetarnog fonda ili svjetske trgovinske agencije konstantno rangire zemlje u kojima i dalje postoji relativno velika socijalna zastita u odnosu na ameriku na vrhu indexa konkurentnosti.

ja mislim da je trziste vrlo blizu toga da kako kazes iscjedi posljednji kutak planete, ali na neki nacin vec je udarilo u probleme za koje ja mislim da kapitalizam ovakav kakav je nema rjesenje (finansijski problemi ukorjenjeni ne samo u bankarskim spekulacijama vec i u dubioznom pojmu intelektualnog vlasnistva koje se moze arbitrarno koristiti kao monopol npr. microsoft, ekoloski problemi, itd.) i zato je po meni najvaznije prvo shvatiti u kakvim iluzijama mi živmo da bi smo znali šta da radimo.

čak i ta furka, požuri, nema vremena, dok mi ovde pričamo za svaki minut u africi umre 100 gladne djece i sl. je u biti poruka, nemoj mislit uradi nešto. ne treba se ložiti na to jer i da se svrgne američka vlast danas, kapitalizam je taj koji će da generiše nove antagonizme i nove libije. on je globalni fenomen sa nekoliko multicentričnih aktera, a nije stvar američkog imperijalizma.

važno je shvatiti šta je ideologija i na koji način funkcioniše. ona je u tim implicitnim porukama na koje svi nasjednu a ne u zvaničnoj politici koju je lako prozrijeti i anticipirati. pa naom chomski 50 godina piše o tome šta radi američka vlast, ne treba nam wikileaks ili edward snowden i šta? ništa, jer ljudi kad imaju tu informaciju već su u ideologiji (nema para za socijalne experimente je jedan od primjera) i ne da im se ništa ni mijenjat, ili se bave politikom identiteta sve dok postoje trilijarde za druge stvari.
spreca

#678 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Ja Sam Odavle wrote:
Sta se ovo desi, pa teoreticari zavjere zagade svaku temu koju dotaknu?
nemoguce je pricati samo ukraini a ne dotaknuti se i drugih u danasnjem vremenu........ukraina je samo dio planete na kojoj zivimo
Challenger__

#679 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

spreca wrote:Svasta procitah na ovoj temi o ukrajini..........ali isto tako saznadoh mnogo o rusiji bez obzira sto tolike godine zivim ovdje :lol: ......samo za one koji nesto saznaju iz zapadne "demokratske" stampe da kazem......rusija nije SSSR......rusija nije rusija 90tih........rusija danas je jedna nova rusija,koja se se brzo razvija i u ekonomskom i drustvenom pravcu.......rusija izuzetno bogata zemlja u svakom pogledu.......ali nesmijemo zaboraviti ni to da je to isto drzava kojaje prolazila i prolazi tranzicijske probleme........mnogi zaboravljaju da je prije dvadestak godina to bio sasvim drugi sistem i da se pritiskom na dugme nemoze izmjeniti sistem........kao i svaka drzava ima svoje mane i probleme ali je to daleko od onoga kuda je vi trpate u neka staljinisticka vremena.........nije problem rusije sta vi mislite o njoj nego onih koji ce uskraceni o pravoj istini .Manite se onih povrsnih ocjena cula kazala.

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#680 Re: Ukrajina

Post by Truba »

agnostic_front wrote:Da izmijenim onda:

Rusija = nije baš raj, ali su raja prava, ubiše se imigranti za azile.

Zapad = nije baš sirotinja, ali su robovi, jer nemaju nikakvih prava. Rade po 70 sati sedmično i u kreditu su po 100 milja dolara. Bježe svi sa Zapada u Rusiju i Kinu.
ja to uopće nisam rekao što ti mijenjaš

ja mogu navesti 20 zemalja u koje su amerika francuska britanija i ostali sateliti vršili agresiju u posljednji 25 godina

to je imperijalizam kao najviši stadij kapitalizma

koliko ti možeš navesti sranja koje rusi rade po svijetu osim gejeva i prava manjina u svom dvorištu ( koje nemaju ni u saudijskoj arabiji)

da da svi bježe na zapad...normala... zato što su su u najvišem stadiju kapitalizma: imperijalizmu
to što amerika radi po svijetu ne može se opravdati željom milijuna ljudi da žive tamo

ps. eto... viđamo da neki radnici idu u rusiju raditi... pogotovo iz RS... počelo je polako...da rusi imaju agresivnu filmsku i kulturološku politiku globalizma svijeta po ruski... možda bi neki i htjeli gore živjeti... ali polako biće...
spreca

#681 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Black swan wrote:

Zapad = nije baš sirotinja, ali su robovi, jer nemaju nikakvih prava. Rade po 70 sati sedmično i u kreditu su po 100 milja dolara. Bježe svi sa Zapada u Rusiju i Kinu.

ja mogu navesti 20 zemalja u koje su amerika francuska britanija i ostali sateliti vršili agresiju u posljednji 25 godina

koliko ti možeš navesti sranja koje rusi rade po svijetu osim gejeva i prava manjina u svom dvorištu ( koje nemaju ni u saudijskoj arabiji)

da da svi bježe na zapad...normala... zato što su su u najvišem stadiju kapitalizma: imperijalizmu
to što amerika radi po svijetu ne može se opravdati željom milijuna ljudi da žive tamo

ps. eto... viđamo da neki radnici idu u rusiju raditi... pogotovo iz RS... počelo je polako...da rusi imaju agresivnu filmsku i kulturološku politiku globalizma svijeta po ruski... možda bi neki i htjeli gore živjeti... ali polako biće...
u rusiji rade svi iz bivse juge.......naravno najvise ima srba........ali ih ima iz cijele evrope ...pogotovo ih je bilo 90tih......evo i ja kao bosanac sam tu vec davno dosao i zaboravio kad je to bilo :lol:
Avetinho

#682 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

spreca wrote:Svasta procitah na ovoj temi o ukrajini..........ali isto tako saznadoh mnogo o rusiji bez obzira sto tolike godine zivim ovdje :lol: ......samo za one koji nesto saznaju iz zapadne "demokratske" stampe da kazem......rusija nije SSSR......rusija nije rusija 90tih........rusija danas je jedna nova rusija,koja se se brzo razvija i u ekonomskom i drustvenom pravcu.......rusija izuzetno bogata zemlja u svakom pogledu.......ali nesmijemo zaboraviti ni to da je to isto drzava kojaje prolazila i prolazi tranzicijske probleme........mnogi zaboravljaju da je prije dvadestak godina to bio sasvim drugi sistem i da se pritiskom na dugme nemoze izmjeniti sistem........kao i svaka drzava ima svoje mane i probleme ali je to daleko od onoga kuda je vi trpate u neka staljinisticka vremena.........nije problem rusije sta vi mislite o njoj nego onih koji ce uskraceni o pravoj istini .Manite se onih povrsnih ocjena cula kazala.
Posteno. Evo ja sam danas procitao da je Putinko odlucio ukinuti pomoc okrutnom ukrajinskom narodu u znak solidarnosti sa ugrozanim ukrajinskim predsjednikom. Sta kaze tvoja istocna "nedemokratska" stampa?
spreca

#683 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Ja Sam Odavle wrote:
Posteno. Evo ja sam danas procitao da je Putinko odlucio ukinuti pomoc okrutnom ukrajinskom narodu u znak solidarnosti sa ugrozanim ukrajinskim predsjednikom. Sta kaze tvoja istocna "nedemokratska" stampa?
Zato ce im sad dati EU i Amerika............da bi nesto dobio moras nesto i da das .............zasto bi sad u ovom trenutku rusi pomagali finansijski ukrainu........daj bar jedan razuman razlog
Michio Kaku

#684 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Black swan wrote:

ljudi tako razmišljaju jer ne kontaju da je kapitalizam globalna stvar u smislu da amerika nije bogata zato sto primjenjuju ispravne principe i vrijedno rade, da je japan bogat jer svi rintaju a da je kongo siromasan jer su primitivni sa diktatorskom vlasšću.

ne, da bi japanci pravili elektronske uređaje dijamanti moraju da se vade u kongu i ekonomski najefektivnie je dole imati građanski rat gdje bande drze robove djecu i robove od 12 godina da kopaju u rudnicima kako bi to završilo u našem i-phonu, čije se dionice trguju u new yorku a čiji vlasnici drže pare da off shore računu u singapuru. za to vrijeme u kongu je u građanskom ratu ubijeno preko 5 miliona ljudi ali standardno obajšnjenje sa CNN-a, ako se o tome ikada išta kaže, standardno da je tamo diktator i jebaji ga štaš, plemena, etničko nasilje...

ista je stvar i sa evropom, da bi njemačka zadržala svoju ekonomsku dinamiku oni moraju da posude pare grcima talijanima i ostalima iz svojih banaka kako bi ovi imali od cega da se zaduze i kupe njihove proizvode. nema to nikakve veze sa lijenim grcima i sl. ili bolje reći, lijenost grka i korupcija je marginalna stvar u svemu tome...
Avetinho

#685 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

spreca wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Zato ce im sad dati EU i Amerika............da bi nesto dobio moras nesto i da das .............zasto bi sad u ovom trenutku rusi pomagali finansijski ukrainu........daj bar jedan razuman razlog
Jucer je Putin rekao da hoce. Danas je rekao da nece. Cijela frka je bas zbog toga sto je Janukovic u posljednjem trenutku odlucio da Ukrajinu gurne pod Putina, umjesto u Evropu kao sto je bio obecao. Posto se Janukovic sad cvrsto drzi za Putina, ne bi li mu bar tenkove poslao da malo progaza, Putin je odlucio kazniti zli ukrajinski narod u znak podrske Janukovicu.

Eto ja znam toliko. Ti tamo zivis, sta tamo kazu.
spreca

#686 Re: Ukrajina

Post by spreca »

ako i kad se ispostuje dogovor onda ce biti uradjeno po dogovoru
Martinez_

#687 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Michio Kaku wrote:
Martinez_ wrote:

Oprosti ali to je već nešto i van ove teme i mnogo čega aktuelnog. Živiš u nemilosrdnom svetu gde će uvek izroniti neko spreman da radi isto što i ti za manje love i uz manje prenemaganja i jedna po jedna država blagostanja na zapadu pada ili će padati. Kad tržište bude otkrilo i poslednji kutak planete i iscedilo ga možda će biti vreme za ta pitanja koja ćemo postavljati na globalnom nivou.

Da budem krajnje otvoren - mene u ovom trenu ne zanima zdravstveno osiguranje za američke građane dokle god su njihovi izabrani predstavnici probušili sigurnosni čamac kojim je plovila libijska nacija, i ostavili ih danas da plutaju i dave se na pučini. I tako jednu po jednu naciju bacaju u ambis iz dana u dan. To njihovo osiguranje možda je koštalo baš te Libijce njihove sigurnosti, jer znamo dobro da Amerika nema para za socijalne eksperimente svake vrste. Vreme je da Amerikanci napokon shvate da nema besplatnog ručka
ja ne govorim o zdravstvenom osiguranju zbog američkih građana već ilustrujem način na koji ideologija funkcioniše. ideologija je da nema para za socijalne eksperimente kad postoje trilioni za banke, auto industriju i ratove. iz istog razloga je pogrešno razmišljati da socijalna država na zapadu pada zbog ekonomskih zakonitosti (kinezi proizvode jeftinije ne mozemo biti konkurentni, sve fabrike tamo otišle, i ta priča - to je nebitno jer finansisjki kapital je integralni dio kapitalizma koji je ionako mobilan. to je nevažno za elitu koja investira u signapur i tamo drži pare) to je ono što oni žele da ti vjeruješ. ne, socijalna država propada jer nije dio njihove ideologije da se bogatstvo ravnopravnije raspodjeljuje. pare su tu za stvari koje su ideološki podobne. čak i u vrijeme krize i pred pred praktični kraj socijalne države, svaki izvještaj svjetske banke, međunarodnog monetarnog fonda ili svjetske trgovinske agencije konstantno rangire zemlje u kojima i dalje postoji relativno velika socijalna zastita u odnosu na ameriku na vrhu indexa konkurentnosti.

ja mislim da je trziste vrlo blizu toga da kako kazes iscjedi posljednji kutak planete, ali na neki nacin vec je udarilo u probleme za koje ja mislim da kapitalizam ovakav kakav je nema rjesenje (finansijski problemi ukorjenjeni ne samo u bankarskim spekulacijama vec i u dubioznom pojmu intelektualnog vlasnistva koje se moze arbitrarno koristiti kao monopol npr. microsoft, ekoloski problemi, itd.) i zato je po meni najvaznije prvo shvatiti u kakvim iluzijama mi živmo da bi smo znali šta da radimo.

čak i ta furka, požuri, nema vremena, dok mi ovde pričamo za svaki minut u africi umre 100 gladne djece i sl. je u biti poruka, nemoj mislit uradi nešto. ne treba se ložiti na to jer i da se svrgne američka vlast danas, kapitalizam je taj koji će da generiše nove antagonizme i nove libije. on je globalni fenomen sa nekoliko multicentričnih aktera, a nije stvar američkog imperijalizma.

važno je shvatiti šta je ideologija i na koji način funkcioniše. ona je u tim implicitnim porukama na koje svi nasjednu a ne u zvaničnoj politici koju je lako prozrijeti i anticipirati. pa naom chomski 50 godina piše o tome šta radi američka vlast, ne treba nam wikileaks ili edward snowden i šta? ništa, jer ljudi kad imaju tu informaciju već su u ideologiji (nema para za socijalne experimente je jedan od primjera) i ne da im se ništa ni mijenjat, ili se bave politikom identiteta sve dok postoje trilijarde za druge stvari.

U tom ''globalnom kapitalizmu'' socijalna država jeste utopija jer je naglasak na ''država''. Upravo taj kapitalizam ne trpi mesta pojačanih socijalnih izdataka. Možda korporacije da preuzmu funkciju države u potpunosti za svoje zaposlene? Oh well, opet problem konkurentnosti plus - više nema demokratije, nije to samoupravljanje.

Šta hoću reći - pitanja koja postavljaš su legitimna ali se mogu rešavati na globalnom, a ne nacionalnom nivou. Kad nijedan kapitalista ne bude mogao pobeći sa planete na mesto jeftinije radne snage, moći ćemo razmišljati o socijalnoj planeti za sve. To jednostavno nisu priče za nacionalnu državu koja još uvek postoji i kojoj plaćaš porez. Odnosno mogu biti, dokle god ista održava konkurentnost.

Dakle, prvo globalna vlada, globalni ustav, globalna izborna jedinica itd. Dotad - rušenje malih država (Libija, Ukrajina, Sirija..) sa podrškom iz USA je: američki imperijalizam države koja se ne miri sa činjenicom da je na zalasku. I koja možda baš svoju socijalnu državu kupuje krvlju Libijaca?
Martinez_

#688 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Ja Sam Odavle wrote:Marinez, znas li citati? Ovo je tema o Ukrajini. O Obami ima druga tema. Studiraj pravo, pa brani lika koji guli robiju. O Milosevicu isto ima druga tema.

Studiraj i ti pravo pa brani muzičare koji se glupiraju po crkvama i džamijama. Zakon ako nisi znao postoji i van Amerike samo je malo drugačiji. No to uopšte nije problem već činjenica da se ovde nečiji vojnici sadistički iživljavaju nad civilima hiljadama kilometara udaljenim od njihove zemlje. I da je nastradao onaj koji je to obelodanio celom svetu.

Dokle god to nije problem, apsolutno nijedan drugi problem ljudskih prava ne postoji. Mislim, da sme isti rešavati baš ta Amerika
Michio Kaku

#689 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Martinez_ wrote:

U tom ''globalnom kapitalizmu'' socijalna država jeste utopija jer je naglasak na ''država''. Upravo taj kapitalizam ne trpi mesta pojačanih socijalnih izdataka. Možda korporacije da preuzmu funkciju države u potpunosti za svoje zaposlene? Oh well, opet problem konkurentnosti plus - više nema demokratije, nije to samoupravljanje.

Šta hoću reći - pitanja koja postavljaš su legitimna ali se mogu rešavati na globalnom, a ne nacionalnom nivou. Kad nijedan kapitalista ne bude mogao pobeći sa planete na mesto jeftinije radne snage, moći ćemo razmišljati o socijalnoj planeti za sve. To jednostavno nisu priče za nacionalnu državu koja još uvek postoji i kojoj plaćaš porez. Odnosno mogu biti, dokle god ista održava konkurentnost.

Dakle, prvo globalna vlada, globalni ustav, globalna izborna jedinica itd. Dotad - rušenje malih država (Libija, Ukrajina, Sirija..) sa podrškom iz USA je: američki imperijalizam države koja se ne miri sa činjenicom da je na zalasku. I koja možda baš svoju socijalnu državu kupuje krvlju Libijaca?[/quote]

pa mislim da je stvar globalna i da rješenje može biti samo globalno. nažalost, ne izgleda optimistično i tu si u pravu.

mislim da je važno shvatiti da se amerikanci nisu zajebali u smislu da ih je snašlo to da se proizvodnja preselila u kinu i šta ćemo sad? oni su znali da će se to desiti još od breton woodsa, nije bitno dokle god kina drzi dolar kao rezervnu valutu i time finansira deficit, a mora, jer ovi kupuju njihove proizvode. para za socijalnu drzavu ima i nema potrebe da se kupuje nicijom krvlju, poenta je da kada bi se te pare dale u socijalne svrhe priznalo bi se kako je priča o štednji (austerity) i tobože izlasku iz krize putem štednje ubleha i nema veza sa ekonomskom naukom. ne mozes da seres vise nego sto jedeš.

nisu li nacionalne države svuda u zavisnosti od kapitala? sve što se kod nas ili bilo gdje dešava je lako izanalizirati kad pogledaš šta se dešava u svijetu.
Googlerica

#690 Re: Ukrajina

Post by Googlerica »

Spreca,meni je raja iz Moskve pricala o bogatim studentima koji imaju svoje sofere koji ih voze na faks? Inace,o bogatim grupama? Ko su opcenito i odakle im toliki novac u zadnjih 20 godina moderne Rusije? u Ukrajini mladi su vecinom siromasni,ili imma pogresan utisak!?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#691 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Takvih ima u svim zemljama od Engleske od Australije :oops: a i u Ukrajini je jaz između bogatih i siromašnih ogroman....ne ide sirotinja na Iton, Oksford, Kembridž ili Jeil osim ako nisu uber genijalci sa stipendijom.
spreca

#692 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Googlerica wrote:
Spreca,meni je raja iz Moskve pricala o bogatim studentima koji imaju svoje sofere koji ih voze na faks? Inace,o bogatim grupama? Ko su opcenito i odakle im toliki novac u zadnjih 20 godina moderne Rusije? u Ukrajini mladi su vecinom siromasni,ili imma pogresan utisak!?
Pa imas svugdje bogatih i manje bogatih da ne kazem siromasnih.........ti o kojima ti pricas to su uglavnom djeca bogatasa ili ti oligarha...........moskva(samo grad) ima oko 15miliona stanovnika i kao glavni grad kao i svugdje i ima veliki broj bogatasa.......da ima studenata koji vozaju najskuplja auta........a najvise takvih je sa kavkaza
Googlerica

#693 Re: Ukrajina

Post by Googlerica »

spreca wrote:
Googlerica wrote:
Pa imas svugdje bogatih i manje bogatih da ne kazem siromasnih.........ti o kojima ti pricas to su uglavnom djeca bogatasa ili ti oligarha...........moskva(samo grad) ima oko 15miliona stanovnika i kao glavni grad kao i svugdje i ima veliki broj bogatasa.......da ima studenata koji vozaju najskuplja auta........a najvise takvih je sa kavkaza
Kavkaza !? he he he to nisma znala,izlgeda da kefir-biznis dobro dela , hvala
spreca

#694 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Googlerica wrote:
spreca wrote:
Googlerica wrote:
malo sam se mozda pogresno izrazio sa kavkaza........da oni su sa kavkaza ali doslili se u moskvu i zive tu......a ima ih bas pravo od tuda sa kavkaza
Avetinho

#695 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Martinez_ wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Marinez, znas li citati? Ovo je tema o Ukrajini. O Obami ima druga tema. Studiraj pravo, pa brani lika koji guli robiju. O Milosevicu isto ima druga tema.

Studiraj i ti pravo pa brani muzičare koji se glupiraju po crkvama i džamijama. Zakon ako nisi znao postoji i van Amerike samo je malo drugačiji. No to uopšte nije problem već činjenica da se ovde nečiji vojnici sadistički iživljavaju nad civilima hiljadama kilometara udaljenim od njihove zemlje. I da je nastradao onaj koji je to obelodanio celom svetu.

Dokle god to nije problem, apsolutno nijedan drugi problem ljudskih prava ne postoji. Mislim, da sme isti rešavati baš ta Amerika
Koja Amerika? Opet si polupao forume.

Inace, tesko te je pratiti, mada mi se cini da si nesto ljut na Zapad (valjda sto vam je razjebao Veliku Srbiju). Predlazem ti otvori novu teme, pa udri po njima svom silom argumenata.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#696 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Naime Čemerika i škutori su nam svima iz Srboslavije što veliš donijeli sreću i blagostanje, ovako đuture, to se vidi zadnjih 20 i sitno godina :mrgreen:

Image

:mrgreen:
agnostic_front

#697 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Joj da hoće i kod nas da nađu tu naftu, pa da dođe Amerika više.
God bless America :thumbup: :bih:
Avetinho

#698 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Lajavikrelac wrote:Naime Čemerika i škutori su nam svima iz Srboslavije što veliš donijeli sreću i blagostanje, ovako đuture, to se vidi zadnjih 20 i sitno godina :mrgreen:

:mrgreen:
A i ti si njima, eno ne znaju sta ce od nafte i dijamanata koje su po Bosni popljackali. Da ne bi Bosne, Cemerika propade ko CCCP.
Martinez_

#699 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Ja Sam Odavle wrote:
Martinez_ wrote:

Koja Amerika? Opet si polupao forume.

Inace, tesko te je pratiti, mada mi se cini da si nesto ljut na Zapad (valjda sto vam je razjebao Veliku Srbiju). Predlazem ti otvori novu teme, pa udri po njima svom silom argumenata.
Bojim se nažalost da ih ti sa druge strane podržavaš jedino zato što su razjebali Veliku Srbiju a o Rusiji pišeš besmislice iz uverenja da Rusija stoji iza Velike Srbije
Googlerica

#700 Re: Ukrajina

Post by Googlerica »

spreca wrote:
Googlerica wrote:
spreca wrote: Pa imas svugdje bogatih i manje bogatih da ne kazem siromasnih.........ti o kojima ti pricas to su uglavnom djeca bogatasa ili ti oligarha...........moskva(samo grad) ima oko 15miliona stanovnika i kao glavni grad kao i svugdje i ima veliki broj bogatasa.......da ima studenata koji vozaju najskuplja auta........a najvise takvih je sa kavkaza
malo sam se mozda pogresno izrazio sa kavkaza........da oni su sa kavkaza ali doslili se u moskvu i zive tu......a ima ih bas pravo od tuda sa kavkaza
to jeste zanimljiv detalj !

Kako je novac mocan upravo je predstavljeno u clanku o Ukrajini sa posudjenim novcem iz Rusije

http://www.reuters.com/article/2014/01/ ... E120140127
Post Reply