Pošto inače imaš smislene postove, odgovoriću na ovaj. I to baš radi iznenađenja količine predrasuda koje pokazuješ u cijeloj niti diskusije. Ti si tako jednostavno i bez imalo odstupanja podveo pod zajednički nazivnik sve ljude koji su se izjasnili kao Bošnjaci ili Srbi ili Hrvati i nazvao ih primitivnim nacional-šovinistima koji su ni manje ni više nego odgovorni za sve loše što se dešava i postoji. Ne samo lažno i ponavljam puno predrasude ne samo naivno i dječiji neiskusno razmišljanje, nego i opasno. Opasno po bližu nam prošlost i njeno iskrivljavanje, jer jako prija kreatorima i sljedbenicima pokolja čuti da su "svi oni isti".. pa su oni koji su isti napravili sve 92-95.Dozer wrote:Ovi konstitutivni su meni vrh...majke mi...
Salvatore vam daje vrlo lijepe primjere, i to cinjenicne, a vi ih naravno obrcete na totalno kontra nacin. I pogresan, podrazumijevano. Ne znam odete li ikad na ove neke RS ili HB forume tipa Nezavisnih ili Poskoka, ali neka vam ne bude mrsko pa skoknite i probajte tamo komunicirati. Mislim da cete u roku svega par postova shvatiti da je stanje identicno ovom ovdje i ovome sto vi radite ovdje. Jedina razlika je u broju ucesnika - ovdje vas je vise (valjda radi generalne statistike), dok na Nezavisnim komuniciraju svega 3-4 lika, a na Poskoku je nesto slicno tome.
Tamo ce vas popljuvati u trku jer niste S ili H, gdje vec odete, isto kao sto ce popljuvati i Bosance. I onda, kad se vratite ovdje, dajte nama Bosancima pojasnite u cemu je to konkretno razlika izmedju vas, danasnjih svetih BHS konstitutivnih etnicara...?
Ja vam tvrdim - ni u cemu. Pricate istu pricu (vrlo glupu i ogranicenu, btw), mrzite jedni druge, a i sve ostalo sto nema vas etnicko-vjerski prefix ili sufix, a kada vas se upita zasto je to tako, svi imate pricu koja se ne razlikuje ni za milimetar, ali istovremeno niste u stanju uopste dati bilo kakve smislene odgovore.
A ta prica koju vi pricate nije nista drugo nego najobicnija propagandno-indoktrinacijska nebuloza koju slusamo vec 20 godina i koja vam je svima, ocito, jedino relevantno u zivotu.
Sasvim je legitimno i sasvim je čak i etički prihvatljivo da se čovjek izjasni onako kako želi. Na stranu sve konvencije i zakoni koji to garantiraju. To, opet, ne smije značiti da se te ljude treba demonizirati, nazivati ograničenim, govoriti da su isti kao oni koji su odgovorni za strašne stvari.
Jednako kako tebi nitko nema pravo spočitavati, ismijavati ili podvoditi pod pitanje tvoje nacionalno i religijsko izjašnjavanje, nemaš ni ti pravo to drugima raditi. Jer, onda, koja je razlika? Tor ne mora biti B_H_S, tor može biti idejni, tor može biti i Bo.. Iako ne volim ovu riječ, jer tor sa dobrim tornjakom na čelu i kraju stada odlično funkcionira, što ovdje nije slučaj. Ne mogu ni po kom zakonu vjerovatnoće svi ljudi koji su se izjasnili kao Bošnjaci biti isti, a još manje isti onima koji žele raspad ove zemlje. Tvoje forumske optužbe prelaze ne samo granice dobrog ukusa, nego, ponavljam, vode prema opasnoj relativizaciji velikih zločina. Utoliko kad već vrištiš na one koji kao spočitavju Bosance, nemoj iste nazivati "istima kao onima"
Hoc facias homini quod cupis esse tibi.