Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Locked
Dzamahirija

#676 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

70% uz pravi raspored je i više nego dovoljno.
Hafis

#677 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Hafis »

Bodkin wrote: Moze i imace jer isto tako 15% stanovnika ima trecinu. Ako hoces da mijenjas na tenk i pravac mostar i banja luka. Ove ostale bbb gluposti nista nece promijeniti
Ma nek dođe i bez tenka. Ako ništa bacit ćemo koju ljudsku, a naće se nešto i za kući ponjeti :)
LipeCvat

#678 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by LipeCvat »

Bodkin wrote:
Havatar wrote:
Bodkin wrote:
Hoxes al u kur**. postavio sam vama demografima, specijalistima za ustav i prodavacima magle i suplje sto puta pitanje. Sta ce biti ako bosnjaka bude 70% i kako ce doci republika bosna (bez hercegovine dakako)
Ako je u drzavi jednog naroda 70% onda nikako taj narod ne moze da ima samo jednu trecinu vlasti
Moze i imace jer isto tako 15% stanovnika ima trecinu. Ako hoces da mijenjas na tenk i pravac mostar i banja luka. Ove ostale bbb gluposti nista nece promijeniti
Isti metod primjeniti u slučaju Bosanaca i Sarajeva,Bosanaca i Tuzle ....... :zoka:
daddy-kool

#679 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by daddy-kool »

Danguba wrote:
miki.ba wrote:Bitno je biti ... :zoka:
...covjek prije svega. 8-)
:thumbup:

Nema potrebe za sikiranjem oko popisa, sve će biti dobro.

Bolje bi bilo da se digne medijska kampanja bitno je biti dobar, moralan, obrazovan, vrijedan, ...
Danguba

#680 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Danguba »

Dzamahirija wrote:Objasnio ti je tvoj Bosanac, bivši predsjednik stranke čiji trenutni predsjednik ima umjetničko ime. Raspitaj se.

@Danguba

Ako si Bošnjak onda nisi čovjek?
Bosnjak jesam ali ne zato sto to zelim vec zato sto mi to Ustav moje drzave odredjuje.
Vise bih volio da sam prije toga Bosanac ali to ne postoji i cim ga ugrade u Ustav, niko sretniji od mene nece biti.

Prije nego sto vas spuste na ovu planetu vi ste ljudi a to gdje ce vas spustiti i kojoj naciji i vjeroispovjest, boju koze, nasljedjujete je nesto trece.

Covjek prije svega pa sve druge gluposti cime se mi zamaramo.
Danguba

#681 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Danguba »

daddy-kool wrote:
Danguba wrote:

Bolje bi bilo da se digne medijska kampanja bitno je biti dobar, moralan, obrazovan, vrijedan, ...
upravo tako... :thumbup:
Bodkin

#682 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Bodkin »

Dzamahirija wrote:70% uz pravi raspored je i više nego dovoljno.
nije dovoljno indijanac jedan. rekao sam ti vec, po ustavu su prava ZAGARANTOVANA. svaka promjena vodi u rat jer hrvati nece sjediti skrstenih ruku dok ih ti izbacujes iz ustava. svakako si neciji klon i neces dugo ali i pored toga valjas gluposti od kad si se registrovao i to sve na ovoj temi.
Hafis wrote:
Bodkin wrote: Moze i imace jer isto tako 15% stanovnika ima trecinu. Ako hoces da mijenjas na tenk i pravac mostar i banja luka. Ove ostale bbb gluposti nista nece promijeniti
Ma nek dođe i bez tenka. Ako ništa bacit ćemo koju ljudsku, a naće se nešto i za kući ponjeti :)
kakav on. prvo iz neke vukojebine do malmea, pa od malmea do frankfurta, pa frankfurt sarajevo pa u auto do banja luke..
LipeCvat wrote:
Bodkin wrote:
Moze i imace jer isto tako 15% stanovnika ima trecinu. Ako hoces da mijenjas na tenk i pravac mostar i banja luka. Ove ostale bbb gluposti nista nece promijeniti
Isti metod primjeniti u slučaju Bosanaca i Sarajeva,Bosanaca i Tuzle ....... :zoka:
o cemu ti svega ti?
daddy-kool wrote:
Danguba wrote:

:thumbup: jarane ovi i ne znaju zasto se radi popis, a jos manje znaju sta se jos popisuje osim BSH
Dzamahirija

#683 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Bodkin wrote:
nije dovoljno indijanac jedan. rekao sam ti vec, po ustavu su prava ZAGARANTOVANA. svaka promjena vodi u rat jer hrvati nece sjediti skrstenih ruku dok ih ti izbacujes iz ustava. svakako si neciji klon i neces dugo ali i pored toga valjas gluposti od kad si se registrovao i to sve na ovoj temi.
Dakako. Kad Hrvata ovdje bude ispod 10% ima da se svi dignu na preko dva miliona Bošnjaka. Pričamo o nekom periodu za 15 godina. Mnogo si mudar i bistar. Zna se kako se može promijeniti Ustav, treba imati dovoljnu većinu na svim relevantnim nivoima. I to je to. Što ti od toga praviš dramu to je druga stvar. Tebi očito ne odgovara da Srbi i Hrvati ovdje budu manjina, što im sigurno spada u narednom periodu. Zašto? Možda si i sam takav. Ubačeni element.

Ponavljam neuki ubačeni elementu. Kad Bošnjaci postanu dovoljna većina da mijenjaju Ustav onda ćeš da vidiš kako Bosna postaje samo Bošnjačka. I to je tako, pa se ti trsi do prekosutra.
covjekvjeverica

#684 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by covjekvjeverica »

poruka iz bundestaga http://www.klix.ba/vijesti/bih/josip-ju ... /130930141 danas je samo zadnji apel da se bosna ne dieli na tri dijela.

ako se većina popisanih izjasni kao pripadnici jednog od tri konstitutuivna naroda, praktično sve bitne zemlje međunarodne zajednice složiće se da je rješenje za bih podjela zemlje na tri djela jer tako ljudi u bih žele.
Havatar

#685 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

covjekvjeverica wrote:poruka iz bundestaga http://www.klix.ba/vijesti/bih/josip-ju ... /130930141 danas je samo zadnji apel da se bosna ne dieli na tri dijela.

ako se većina popisanih izjasni kao pripadnici jednog od tri konstitutuivna naroda, praktično sve bitne zemlje međunarodne zajednice složiće se da je rješenje za bih podjela zemlje na tri djela jer tako ljudi u bih žele.
Smeta da Bosnjak pozove Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci a ne smeta Hrvat iz Njemacke, stranac koji zove da se izjasne kao Bosanci :oops: :skoljka:
Last edited by Havatar on 30/09/2013 22:20, edited 1 time in total.
Dzamahirija

#686 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

covjekvjeverica wrote:poruka iz bundestaga http://www.klix.ba/vijesti/bih/josip-ju ... /130930141 danas je samo zadnji apel da se bosna ne dieli na tri dijela.

Poruka iz Bundestaga od strane Josipa je samo da se podijele Bošnjaci. I ništa više.

Darke Brkani, Vukovi Bačanovići i Josipi Juratovići rade isključivo na podjeli Bošnjaka. To samo neuki i nepismeni ne vide.
Danguba

#687 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Danguba »

jos jedna ubleha
Juvelandia

#688 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Juvelandia »

Dzamahirija wrote:

Poruka iz Bundestaga od strane Josipa je samo da se podijele Bošnjaci. I ništa više.

Darke Brkani, Vukovi Bačanovići i Josipi Juratovići rade isključivo na podjeli Bošnjaka. To samo neuki i nepismeni ne vide.
Istina, al eto treba Josipu dat priliku i pozvat ga da odrzi govor o Bosanstvu u centru Banja Luke, djeluje kao fin neki covjek :izet:
Dzamahirija

#689 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Juvelandia wrote: Istina, al eto treba Josipu dat priliku i pozvat ga da odrzi govor o Bosanstvu u centru Banja Luke, djeluje kao fin neki covjek :izet:
I ja ga pozivam da održi govor na tu temu u Banjaluci. Al da ne traži zaštitu MUP-a.
Juvelandia

#690 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Juvelandia »

Dzamahirija wrote:
Juvelandia wrote: Istina, al eto treba Josipu dat priliku i pozvat ga da odrzi govor o Bosanstvu u centru Banja Luke, djeluje kao fin neki covjek :izet:
I ja ga pozivam da održi govor na tu temu u Banjaluci. Al da ne traži zaštitu MUP-a.
Pored toliko Bosanaca i Hercegovaca u Banja Luci, zastita MUP-a mu nece trebati.Bice docekan svecano i prijateljski.
neki

#691 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by neki »

Dzamahirija wrote:
Ponavljam neuki ubačeni elementu. Kad Bošnjaci postanu dovoljna većina da mijenjaju Ustav onda ćeš da vidiš kako Bosna postaje samo Bošnjačka. I to je tako, pa se ti trsi do prekosutra.
Onog trenutka kad Bosna postane samo bosnjacka, bice izbrisana i Bosna i Bosnjaci iz nje...Ne znam kako neko ko navodno zeli dobro ovoj zemlji i narodu moze uopste prizeljkivati tako nesto
Dzamahirija

#692 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Juvelandia wrote: Pored toliko Bosanaca i Hercegovaca u Banja Luci, zastita MUP-a mu nece trebati.Bice docekan svecano i prijateljski.
Apsolutno.

Evo dobio je podršku i sa HMR (His Majesty's Ranch) Laktaši:

@neki

Toliko zvučiš uvjerljivo da sam se prestravio od brige. Čuj kad Bosna postane bošnjačka nestaće Bošnjaci iz nje :lol: Pa to nije ni kontradikcija, treba izmislit' neku jaču riječ za to.
neki

#693 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by neki »

Dzamahirija wrote:
@neki

Toliko zvučiš uvjerljivo da sam se prestravio od brige. Čuj kad Bosna postane bošnjačka nestaće Bošnjaci iz nje :lol: Pa to nije ni kontradikcija, treba izmislit' neku jaču riječ za to.
razmisljaj malo sire od vlastite kasabe..cista muslimanska drzava u srcu evrope nema buducnosti, pogotovo sa stanovnistvom koje je ocigledno podlozno radikalizaciji.
Sta mislis sto su nam stvorili nakaradnu drzavu i obukli ludjacku kosulju, natjerali srbe i hrvate da zive sa nama? sigurno ne iz ljubavi prema avnojevskim granicama neke balkanske vukojebine.
Uostalom do te tvoje iluzorne dzamahirije teoretski i ne moze doci, iz istih, navedenih razloga..
Dzamahirija

#694 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

neki wrote:
Dzamahirija wrote:
@neki

razmisljaj malo sire od vlastite kasabe..cista muslimanska drzava u srcu evrope nema buducnosti, pogotovo sa stanovnistvom koje je ocigledno podlozno radikalizaciji.
Sta mislis sto su nam stvorili nakaradnu drzavu i obukli ludjacku kosulju, natjerali srbe i hrvate da zive sa nama? sigurno ne iz ljubavi prema avnojevskim granicama neke balkanske vukojebine.
Uostalom do te tvoje iluzorne dzamahirije teoretski i ne moze doci, iz istih, navedenih razloga..
Bošnjaci, kao najstariji europski narod i kao narod čiji muslimani od svih mesheba pripadaju najneradikalnijem Hanefijskom meshebu, su za tebe podložni radikalizaciji i prijetnja su za muslimansku državu? How yes no.

Džamahirija znači REPUBLIKA!
neki

#695 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by neki »

Dzamahirija wrote:
neki wrote:
Dzamahirija wrote:
@neki

Bošnjaci, kao najstariji europski narod i kao narod čiji muslimani svih mesheba pripadaju najneradikalnijem Hanefijskom meshebu, su za tebe podložni radikalizaciji i prijetnja su za muslimansku državu? How yes no.
Izvini, ali za razliku od tebe, ja zivim u Bosni, i svaki dan se srecem sa primjerima radikalizacije naroda, od pojedinaca do grupa. Ako se vratim razmisljanjem u '93, mislim da bi se u onoj situaciji a sa danasnjim stanjem svijesti mnogi muslimani okrenuli prvo da se obracunaju sa 'nevjernicima' u vlastitim redovima pa tek onda okrenuli cijev na cetnike
Bodkin

#696 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Bodkin »

Dzamahirija wrote:
Bodkin wrote:
Dakako. Kad Hrvata ovdje bude ispod 10% ima da se svi dignu na preko dva miliona Bošnjaka. Pričamo o nekom periodu za 15 godina. Mnogo si mudar i bistar. Zna se kako se može promijeniti Ustav, treba imati dovoljnu većinu na svim relevantnim nivoima. I to je to. Što ti od toga praviš dramu to je druga stvar. Tebi očito ne odgovara da Srbi i Hrvati ovdje budu manjina, što im sigurno spada u narednom periodu. Zašto? Možda si i sam takav. Ubačeni element.

dobro, sa nepismenima je tesko tako da cu pokusati polako. KO OLDUCUJE O PROMJENI USTAVA SVE I DA JE BOSNJAKA 70% I KOLIKO HRVATI IMAJU VLASTI SVE I KAD IH JE ANJE OD 10%
Havatar

#697 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
Dzamahirija wrote:
Bodkin wrote:

dobro, sa nepismenima je tesko tako da cu pokusati polako. KO OLDUCUJE O PROMJENI USTAVA SVE I DA JE BOSNJAKA 70% I KOLIKO HRVATI IMAJU VLASTI SVE I KAD IH JE ANJE OD 10%
Medjunarodna zajednica
Bodkin

#698 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Bodkin »

Dzamahirija wrote:
neki wrote:
Dzamahirija wrote:
@neki

Bošnjaci, kao najstariji europski narod i kao narod čiji muslimani od svih mesheba pripadaju najneradikalnijem Hanefijskom meshebu, su za tebe podložni radikalizaciji i prijetnja su za muslimansku državu? How yes no.

Džamahirija znači REPUBLIKA!
:lol: :lol: :lol:
Bodkin

#699 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Bodkin »

Havatar wrote: Medjunarodna zajednica
joj stare mi, pa vi ne znate o vlastitom ustavu nista
Dzamahirija

#700 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

neki wrote: Izvini, ali za razliku od tebe, ja zivim u Bosni, i svaki dan se srecem sa primjerima radikalizacije naroda, od pojedinaca do grupa. Ako se vratim razmisljanjem u '93, mislim da bi se u onoj situaciji a sa danasnjim stanjem svijesti mnogi muslimani okrenuli prvo da se obracunaju sa 'nevjernicima' u vlastitim redovima pa tek onda okrenuli cijev na cetnike
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čobane jedan, ja sam čitav život proveo u Bosni i danas živim tu. Jel ti to jasno sad!

Srećeš se mal ne reko s čim. Uostalom vidi se koliko si pismen, ne znaš ni šta znači džamahirija.

Toliko.

Zapravo još nešto. Evo vidi gdje je najviše ljubičasto.

Image

To je dokaz koji su izveli biolozi, dakle naučnici, ne kvazihistoričari.
Locked