Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sociolog wrote:Ramzes Veliki... mozda je to tako bilo do 2006-07...dok je jos bilo gradske raje.. sad kako je vecina ruralne provicijencije..samo interes
Sociolog wrote:Ramzes Veliki... mozda je to tako bilo do 2006-07...dok je jos bilo gradske raje.. sad kako je vecina ruralne provicijencije..samo interes
A gradska raja ne gleda interes
Pa ... Sociolog ima dobar pregled situacije. Stoji primjedba. Kako kaže gradska raja - uslovno rečeno, je uvijek bila manje-više približnog imovinskog stanja pa su sebi mogli priuštiti opušteno biranje partnera.
Ali meni se to i danas dešava. Nije to do toga da ne dotičem ribe iz Bičakčića ili Bosnie, nije to meni problem, nego mi ne leže intelektualno pa se sa njima ni ne petljam. Sjednem sa bajkerima i napijem se, to mi lakše. I manje košta.
Kad je para manjka tone sve polako.Kad ti vec 20og moras razmisljati ocel bit para dovoljno za klopu i racuna pitat cu vas A gdje ljubav.Brak ti se onda svede samo na suzivot bez iceg lijepog.Nema vise ono kao u filmu imamo krisku hljeba al nam je fino skupa.Za lijep i zanimljiv zivot su potrebne pare,da nakon svih obaveza koje imas za platiti ostane nekih 300 400 maraka minimalno za zajebancije.Nije uopste potrebno da su to neke ekstra velike cifre u pitanju al neki minimum mora biti
BadCopy wrote:Kad je para manjka tone sve polako.Kad ti vec 20og moras razmisljati ocel bit para dovoljno za klopu i racuna pitat cu vas A gdje ljubav.Brak ti se onda svede samo na suzivot bez iceg lijepog.Nema vise ono kao u filmu imamo krisku hljeba al nam je fino skupa.Za lijep i zanimljiv zivot su potrebne pare,da nakon svih obaveza koje imas za platiti ostane nekih 300 400 maraka minimalno za zajebancije.Nije uopste potrebno da su to neke ekstra velike cifre u pitanju al neki minimum mora biti
To ti je ono " kriza na vrata , zena kroz prozor" tako nesto
Malo je off ... meni licno, subjektivno najbolje su cure s Filozofije... urbanije, opustene, s jakim intelektualnim sposobnostima koje ti mogu biti podrska, i u dobru i zlu..a ne cim dobijes otkaz..za par mjeseci..djevojka izmisli razlog a prekinite
Sociolog wrote:Malo je off ... meni licno, subjektivno najbolje su cure s Filozofije... urbanije, opustene, s jakim intelektualnim sposobnostima koje ti mogu biti podrska, i u dobru i zlu..a ne cim dobijes otkaz..za par mjeseci..djevojka izmisli razlog a prekinite
i jedno i drugo ...za mene licno... Dok sam isao u medicinsku vecina su bila skrivene sponzoruse, s par finih i casnim primjera(generacija 88-89), fakultet politickih nauka..isto tako..doduse govorim za sociologiju i socijalni rad s kojim smo imali cesto predavanja(papanke uglavnom ), netom prilika kroz neke aktivnosti s studeskom organizacijom s filozofije, bo sam redovan tamo..i iskreno fakat sam se oduševio rajom tamo, i djevojkama.. al' baš mislim da je to mjesto gdje se mogu naci super super osobe u svakom smislu...
ovo je bar moje iskustvo...svako ima svoja drugacija iskustva i situacije s kojima se susretao
BadCopy wrote:Kad je para manjka tone sve polako.Kad ti vec 20og moras razmisljati ocel bit para dovoljno za klopu i racuna pitat cu vas A gdje ljubav.Brak ti se onda svede samo na suzivot bez iceg lijepog.Nema vise ono kao u filmu imamo krisku hljeba al nam je fino skupa.Za lijep i zanimljiv zivot su potrebne pare,da nakon svih obaveza koje imas za platiti ostane nekih 300 400 maraka minimalno za zajebancije.Nije uopste potrebno da su to neke ekstra velike cifre u pitanju al neki minimum mora biti
Da, puno je teži život kad ljudi nemaju nekakav minimum materijalnih sredstava neophodnih za normalan život, pod normalnim životom podrazumijevam život bez brige za osnovnu biološku egzistenciju i da još nešto malo preostane, da sebi čovjek priušti malo "oduška" u vidu odmora i zabave, nekakvog hobija..., ali ima i ona narodna " Ha ne 'mo, ha ne zn'o, isto ti dođe".
plain vanilla wrote:
onda ces zacas naci ljubav svog zivota
sudeci po komentarima muskaraca, sve zene su sponzoruse i jedva cekaju da dodju na grbacu nekom muskarcu
teško. prvo zato što ne znaju da mogu da žive na moj račun jer ja živim asketski pa one zaključuju da nemam toliko para, a drugo, većina žena neće da ide u prirodu nego u grad, gdje mogu da se obuku i srede, izađu i pokažu drugima.
Druže, pa zašto ba odbacivati sva dobra civilizacije, pa zar nije bolje kad imaš vodu, struju, centralno grijanje, nego se po' dana polomit' noseći vodu sa nekakvih izvora, nositi drva iz šume i lijegati kad se smrkne, pri tom' paziti da te nekakva životinja ne podere.
sheilak wrote:
inače, samo sam htjela primijetiti da Veliki Cornholio prihvatio temu kao svoju i daje nam najbolje savjete.
Pa mora neko, neće valjda žene govorit' šta je ispravno i kako treba
Šalim se, hvala za i da uzvratim , al' pošto ja uvijek pomislim da negdje griješim ako neka žena na moje forumsko pisanje odgovori hvalom i poljupcem, mislim da me ne svati ozbiljno, a to mije jako bitno , pa ako može bez poljubaca, bio bih ti zahvalan
sheilak wrote:
inače, samo sam htjela primijetiti da Veliki Cornholio prihvatio temu kao svoju i daje nam najbolje savjete.
Pa mora neko, neće valjda žene govorit' šta je ispravno i kako treba
Šalim se, hvala za i da uzvratim , al' pošto ja uvijek pomislim da negdje griješim ako neka žena na moje forumsko pisanje odgovori hvalom i poljupcem, mislim da me ne svati ozbiljno, a to mije jako bitno , pa ako može bez poljubaca, bio bih ti zahvalan
registrovana onako wrote:
valjda skontas na sta se odnosi
Kontam, ali rekoh da neko pogrešno ne protumači moje šale i trud prilikom osmišljavanja ozbiljnog odgovora, jer mi se to nekad znalo dešavati, pa zato ja mislim da je istina ono da koga su zmije ujedale i guštera se boji
Nemoj sad da neko kaže " Kome ti da je zmija/gušter
Neki dan pročitah, neko napis'o na FB, " Muškarci se zaljubljuju očima, a žene ušima, i zbog toga se žene sređuju a muškarci lažu"
To nije istina, ne odnosi se to na svakog ženu i muškarca, ali vjerovatno ima i takvih, a ima i onih koji su, ako se zaključci mogu donositi prema gore izrečenoj "mudrosti", žene u muškom tijelu, ili obrnuto, muškarci u ženskom tijelu
plain vanilla wrote:ma kakvo je musko ako ni zirant ne moze biti
Ja ocu svom ne bi bio žirant' Bolje je imat' šta imaš, trudit se da nešto još i zaradiš, jer najgore se uvalit' u kredit pa ostat bez posla koji bi ti omogućio da ga vraćaš, tad i najjači "pucaju".
plain vanilla wrote:ma kakvo je musko ako ni zirant ne moze biti
Ja ocu svom ne bi bio žirant' Bolje je imat' šta imaš, trudit se da nešto još i zaradiš, jer najgore se uvalit' u kredit pa ostat bez posla koji bi ti omogućio da ga vraćaš, tad i najjači "pucaju".
al ne pucaju ako pored toga imaju jos zenu i djecu i ako se medjusobno vole