Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#676 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

titinho wrote:Fkt najsmijesnij i najtuznija je prica o Mercedesovoj hrdji, ko god ne moze da nadje manu Mecki pocne pricat o hrdji jer vide 2-3 auta od 150 na autoscoutu koji su zahrdjali jer su udarani i lose odrzavani i onda pocne neka suplja prica kako su oni vidjali neke macke ulazile u auto itd.

Neki dan gledam Passat b5 lijeva strana sva istruhla, sta to znaci ? VIdio sam ih i milion koji nisu !
Kakvih mana? Mana naspram VW ili mana naspram BMW ili Lexus ili Audi?

Drzanje ceste: Ne moze se porediti sa BMW-om.
Unutrasnjost: Mercedes S klasa nikad nije omasila u unutrasnjosti, ali zato kad je C klasa W204 izasla uporedivali su je sa Hondom Civic (koja pazi sad, ima vece dimenzije putnicko prostora naprijed nego W204) Toyotom Corollom itd, itd. Stvar su popravili redizajnom, ali kao i svaka C klasa, Audi A4 ili lexus IS, ostala je samo pokusaj da se stigne BMW 3.
Motori: Kasne za konkurencijom oko 8 godina. Tek sada pocinju turbo motore ubacivati u benzince. BMW je jos u 5-ici E60 ponudio dizel sa 6 cilindara koji je imao iste perfromanse kao Mercedesov V8 dizel. O benzincima je bezze pricati.
Mjenjaci: Uvijek su kaskali kada je u pitanju rucni mjenac. Nikad nisu imali rucne mjeace koji mogu zidrazti preko 350nm, a bili su precizni kao u Kadettu. Automatici su im vuijek bili extra izdrzljivi i 80-tih i 90-tih ispred BMW-a i VW/Audija. Kada je BMW izbacio za ZF-om novi aut. sa 6 brzina a VW/Audi DSG sa 6 i 7 brzina, MB je odgovorio sa 7 g-tronicom i tu je prica stala.
Danas BMW i Audi voze na ZF 8 brzina (iako ima razliek izmedju BMW i Audija) u BMW-u M mdoelima mozes dobiti DCT, a u Audiiju DSG sa 7 brzina. Odgovor MB-a: redizajnirani 7 g-tronic.
Sport: Kakav sport? Ubace ogroman motor u C ili E klasu i nazovu to super autom; Valjda zbog prosjecne starosti kupca MB-a, fokus AMG-a je pravac umjesto krivine.
Seawolf

#677 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Seawolf »

jefferson wrote:... Danas BMW i Audi voze na ZF 8 brzina (iako ima razliek izmedju BMW i Audija) u BMW-u M mdoelima mozes dobiti DCT, a u Audiiju DSG sa 7 brzina. Odgovor MB-a: redizajnirani 7 g-tronic...
Greška. Odgovor na 8-stepeni ZF-of automtski mjenjač je 9G-TRONIC.

http://www.motorauthority.com/news/1085 ... speed-auto
citroen xm

#678 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by citroen xm »

titinho wrote:
Jadnije je sto ti imas kompleks od Mercedesa !
Vrati se francuzima, inace poznatoj autoindustriji kao jednoj od najboljih u Francuskoj !
Da, kompleksi me razvališe. Ubi me taj Mercedes. Nikada nisam mogao da ga priuštim, a uvijek sam volio trulež. :lol:

Pošto zajedljivo ničim izazvan spominješ francuze sam da spomenem da jedan C3 od 18000 ima bolju limariju od C klase i inače Mercedesa.
A ti i dalje tu bruku opravdavaj nečijim kompleksima.
Tkanton

#679 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Tkanton »

Ja vas stvarno ne razumijem vi poredite passata i mercedesa pa gdje to ima, to je ko da poredis avion sa helikopterom nema veze sa vezom..... zna se za koga je mercedes a za koga passat a sad sto u Bosni svi koriste i jedno i drugo a njihova max potreba je mozda vrh golf 4 ili neki renoic ili citroen to je druga stvar
Tkanton

#680 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by Tkanton »

citroen xm wrote:
titinho wrote:
Jadnije je sto ti imas kompleks od Mercedesa !
Vrati se francuzima, inace poznatoj autoindustriji kao jednoj od najboljih u Francuskoj !
Da, kompleksi me razvališe. Ubi me taj Mercedes. Nikada nisam mogao da ga priuštim, a uvijek sam volio trulež. :lol:

Pošto zajedljivo ničim izazvan spominješ francuze sam da spomenem da jedan C3 od 18000 ima bolju limariju od C klase i inače Mercedesa.
A ti i dalje tu bruku opravdavaj nečijim kompleksima.
Vjerovatno si mislio na plastiku od C3 :D
dzeno123

#681 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by dzeno123 »

Ovaj gore citroen ocigledno nije sjeo u zivotu u mercedesa pa makar u onaj krajem 80 tih. Kunem se da je 190 udobnija od svakog citrena pa i ovih novije generacije. :mrgreen:
citroen xm

#682 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

@Tkanton
Koju plastiku?

@dzeno123
U šta se kuneš? Ne valja se kleti tvrdeći nešto o čemu nemaš pojma.
530i

#683 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by 530i »

jefferson wrote:Nikad nisu imali rucne mjeace koji mogu zidrazti preko 350nm, a bili su precizni kao u Kadettu.
Ne rise...izdržljivost mjenjača je jedna stvar, a druga stvar je njegovo rukovanje. Nisu bili na nivou BMW-ovih ručnih mjenjača, po pitanju preciznosti i brzine šaltanja, ali daleko od toga da su loši. Opel Kadett i slična govna se mogu porediti jedino sa stojadinovim mjenjačem, ali i to kad se na stojadinu pojebe malo mehanizam šaltanja pa nabadaš gdje koju brzinu...
dzeno123

#684 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by dzeno123 »

citroen xm wrote:@Tkanton
Koju plastiku?

@dzeno123
U šta se kuneš? Ne valja se kleti tvrdeći nešto o čemu nemaš pojma.
Ono sto ti govoris, ja mislim da se ne bi usudili izgovoriti ni uposlenici Citroena, spajas ne spojivo. Dobro rece neko iznad, Merc i Citroen dodje te kao avion i helikopter da poredis. :)
mufa1

#685 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mufa1 »

Fakat, neki dan, jaran zove, fali se uzeo citroena c5, ful oprema, hidraulika, dzidze midze, 2010 godina. Kaze ajmo krug se provozat. Na autoputu izloacija nula bodova, ko da se u kabrioletu vozis. Slag je doso na kraju, kad smo zavrsili voznju, i ja nehotice malo jace zalupi vratima, zveknuse vrata isto ko kad neku metalnu ogradu od 3 metra zalupis. Reko sta ti je ovo ba, da nije udaran, kaze ma jok, tako ti je to normalno.

:shock: :shock: :shock:
ado-šampion

#686 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Tkanton wrote:Ja vas stvarno ne razumijem vi poredite passata i mercedesa pa gdje to ima, to je ko da poredis avion sa helikopterom nema veze sa vezom..... zna se za koga je mercedes a za koga passat a sad sto u Bosni svi koriste i jedno i drugo a njihova max potreba je mozda vrh golf 4 ili neki renoic ili citroen to je druga stvar
Ne poredi niko drug Mercedesa i VW, naravno to dvoje nije isto.

Medjutim, ljudi pocnu udarati gluposti i pretjerivati, eto ispade Mercedes iz 80-ih bolji od Passata 2008. :-?

Ljudi navikli na blagodati modrnih auta pricaju po eto satro nekom sjecanju i nostalgiji za starim autima. Jbt 90% Mercedesa iz 80-ih i 90-ih sto se ovdje voze nemaju klimu. Ljudi su toliko navikli na klimu da su zaboravili kako se na +35 voziti bez klime taman da auto lebdi po cesti. Da ne idem sa stvarima kao sto su neposjedovanje serva (i oni koji su imali za danasnje pojmove to je smijesan servo), el. podizaca, itd, itd, svih sitnica koje cine zivot i voznju laksim. Jarane kreni negdje s Mercedesom bez serva i klime na +35 pa cu te pitati o njegovoj udobnosti.
Da ne pricam o atmosferslim dizelasima koji su isto tako u 90% tadasnjih Mercedesa prisutnih na bh cestama, i njihovoj "kulturi" rada...

Najbolji jaran je imao BMW 535i E34, koji je imao od polu-automatske klime, do elektricno pokrentanih koznih sjedala, el. stakala, serva, itd itd, pa opet kad se poredi s danasnjim autima fali mu svasta nesta, najkrace receno auto je pregazilo vrijeme i jedino sto je na njemu u dobro u poredjenju danasnjim autima je redni sestak. I nostalgija da su se eto tad pravila auta a sad se ne prave. :-) Kao "buraz to je napravljeno kad su se stvari pravile kako treba". :-)
citroen xm

#687 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

dzeno123 wrote: Ono sto ti govoris, ja mislim da se ne bi usudili izgovoriti ni uposlenici Citroena, spajas ne spojivo. Dobro rece neko iznad, Merc i Citroen dodje te kao avion i helikopter da poredis. :)

mufa1 wrote:Fakat, neki dan, jaran zove, fali se uzeo citroena c5, ful oprema, hidraulika, dzidze midze, 2010 godina. Kaze ajmo krug se provozat. Na autoputu izloacija nula bodova, ko da se u kabrioletu vozis. Slag je doso na kraju, kad smo zavrsili voznju, i ja nehotice malo jace zalupi vratima, zveknuse vrata isto ko kad neku metalnu ogradu od 3 metra zalupis. Reko sta ti je ovo ba, da nije udaran, kaze ma jok, tako ti je to normalno.

hahahahaha ma jašta, zuji na 50 ko traktor. :lol:
Ajd bar mu ne otpadaju dijelovi truleži nakon 10 godina i ne košta 100000 KM. :lol: :lol:

Dokle ide vaša glupost, svaka vam čast.
Qler

#688 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

Ko sa meckom krene na put bez serva, pokvarena mu je mecka :)

A udobnost i komfor su dvije razlicite stvari. Mecka je udobnija, ali passat 2006 godina je komforniji.. bas zbog tih dodataka.. A opet, mecka svaka ima dvozonsku klimu :) sto je skupa doplata kod drugih i danas :)
Lolobrigida

#689 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Lolobrigida »

mufa1 wrote:Fakat, neki dan, jaran zove, fali se uzeo citroena c5, ful oprema, hidraulika, dzidze midze, 2010 godina. Kaze ajmo krug se provozat. Na autoputu izloacija nula bodova, ko da se u kabrioletu vozis. Slag je doso na kraju, kad smo zavrsili voznju, i ja nehotice malo jace zalupi vratima, zveknuse vrata isto ko kad neku metalnu ogradu od 3 metra zalupis. Reko sta ti je ovo ba, da nije udaran, kaze ma jok, tako ti je to normalno.

Svaki dan se vozim sa kolegom na posao koji ima C5 sličnih karakteristika i moram reći da pretjeruješ po pitanju zvučne izolacije. jedino ako je u pitanju neki slabiji motor koji se napreže pri većim brzinama, ali C5 sa 2.0 je tih i pri većim brzinama. na autoputu vozimo maksimalno 130km/h i nemam zamjerki, na razini je klase.
johntra

#690 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by johntra »

Jednom sam sjeo u 190-ku na stražnja sjedišta i požalio sam to, žestoko...
sema911s

#691 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by sema911s »

johntra wrote:Jednom sam sjeo u 190-ku na stražnja sjedišta i požalio sam to, žestoko...
jel te to feder ubooo
Qler

#692 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

Tijesna je 190-ka, pogotovo prije face lifta, kasnije su to malo sredili, one 91-93 godina. Ali se zavalis ko' gospodin :)
mufa1

#693 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mufa1 »

citroen xm wrote:
dzeno123 wrote: Ono sto ti govoris, ja mislim da se ne bi usudili izgovoriti ni uposlenici Citroena, spajas ne spojivo. Dobro rece neko iznad, Merc i Citroen dodje te kao avion i helikopter da poredis. :)

Ajd bar mu ne otpadaju dijelovi truleži nakon 10 godina i ne košta 100000 KM. :lol: :lol:

Malac, u cemu je tvoj problem, zlostavljali te kad si bio mali? Reci nekom nekom da je glup samo zato jer IMA NEKO ISKUSTVO ILI VIDJENJE sa odredjenim autom??
sema911s

#694 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by sema911s »

Qler wrote:Tijesna je 190-ka, pogotovo prije face lifta, kasnije su to malo sredili, one 91-93 godina. Ali se zavalis ko'

gospodin :)
imao sam iz 88, 1,8b,., i predhodni vlasnik vago 200kila mozda i vise,., da si vidio tih sjedista,. a hanuma mu bila veca od njega,., tek kada sam ga uzeo konto da ima "rikardo" sjedista ,., upadnes i na auspuh desni guz naslonis,., kako je to bilo udobno,., i kada sam na kraju promjenio sjedista,., cale sjede,. i izlazi nakon krace voznje,.,., ljut,. "jeboli te b... sta je ono drugo auto"
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#695 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

titinho wrote:Fkt najsmijesnij i najtuznija je prica o Mercedesovoj hrdji, ko god ne moze da nadje manu Mecki pocne pricat o hrdji jer vide 2-3 auta od 150 na autoscoutu koji su zahrdjali jer su udarani i lose odrzavani i onda pocne neka suplja prica kako su oni vidjali neke macke ulazile u auto itd.

Neki dan gledam Passat b5 lijeva strana sva istruhla, sta to znaci ? VIdio sam ih i milion koji nisu !
Ako je normalno da se u garantnom roku tri puta vrata mjenjaju zbog hrđe,onda Mercedes ne hrđa. Rijec je o novokupljenom Mercedesu C klase 270 CDI,koji je nov placen blizu 100 000 KM.
citroen xm

#696 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by citroen xm »

mufa1 wrote:
citroen xm wrote:

Malac, u cemu je tvoj problem, zlostavljali te kad si bio mali? Reci nekom nekom da je glup samo zato jer IMA NEKO ISKUSTVO ILI VIDJENJE sa odredjenim autom??
Nauči razliku između gluposti i glupog čovjeka, a onda mi se obrati. Ajd sad zdravo veliki.
Qler

#697 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

Jebi ga, nije mecka kriva sto je ovaj polomio... moj dajdza je na audio 80 mijenjao sjedista kad ih polomi, a meni prodao mondea sa nakrivljenim sjedistem :) pa sam ja morao da ganjam ko ce mi to srediti.... i jeste razlika kad imas normalno sjediste :)
citroen xm

#698 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Ma normala, svako auto se može uništiti neadekvatnim korišćenjem. Ali kada je 190 u pitanju to je izuzetno tijesno auto. Onda ovi komičari što na sve načine opravdavaju sve od Mercedesa, porede taj 190 sa markom koja važi za pojam udobnosti.
GaRGa

#699 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by GaRGa »

ado-šampion wrote: Najbolji jaran je imao BMW 535i E34, koji je imao od polu-automatske klime, do elektricno pokrentanih koznih sjedala, el. stakala, serva, itd itd, pa opet kad se poredi s danasnjim autima fali mu svasta nesta, najkrace receno auto je pregazilo vrijeme i jedino sto je na njemu u dobro u poredjenju danasnjim autima je redni sestak. I nostalgija da su se eto tad pravila auta a sad se ne prave. :-) Kao "buraz to je napravljeno kad su se stvari pravile kako treba". :-)
E34 535i je V8 nije R6 :)
sema911s

#700 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by sema911s »

citroen xm wrote:Ma normala, svako auto se može uništiti neadekvatnim korišćenjem. Ali kada je 190 u pitanju to je izuzetno tijesno auto. Onda ovi komičari što na sve načine opravdavaju sve od Mercedesa, porede taj 190 sa markom koja važi za pojam udobnosti.
iskreno druze na moje 62 kile i 180cm,., ta 190-ka je komforno avto,.,jest da se nije moglo guzit u njoj,., ali nije ni nesto skucen

jbga imas raznih toreadora,., jedni gotive vw, drugi su talijani, onda japanci, onda odnekud zamirisu francuzi,., i na to sve dodas taxi-ste,., vise sastojaka ima samo bh parlament vlada kako se vec zove
Post Reply