Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
-
sumirprimus
#676 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
nabijali bi vi anonimno... nem govora...al vam se nesto neda 
- Alfons Kauders
#677 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ma to ih samo strah da i njih Mektic ne privedesumirprimus wrote:nabijali bi vi anonimno... nem govora...al vam se nesto neda
-
sumirprimus
#678 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
u strahu su velke oci i mala mooda... 
-
Boskero
#679 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:18, edited 2 times in total.
-
Boskero
#680 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:18, edited 1 time in total.
- rumenige_brajtner
#681 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
slobodno mu se pridruži, bujrum, ima mjesta.Boskero wrote: Poštovanja malo mazlume zbog njega i sličnih njemu ti živiš danas....
što se mene tiče, jedan rat dosta, sve buduće ratove ću da posmatram iz logističkog centra frankfurt.
- Haris.ba
#682 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Samo da priupitam. Naumpade mi. A hoće li žene ići u tu vojsku? Biti obavezne za taj rok.
Jer, ravnopravnost - ovo i ono....
Hoćemo ženama kupovati alfa opremu?
Mislim, nije da bi ja dimije navuko (ko neki
) da bi izbjegao služenje vojnoga roka. Samo me zanima.
Mislim, nije da bi ja dimije navuko (ko neki
- Thorgerson
#683 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
I ja takodjer mislim da treba malo postovanja dati ljudima poput generala Dudakovica. Bez obzira kakve izjave sada taj covjek davao. Znamo svi koliko je znacio taj covjek u ratu.
Ono sto nase drustvo totalno zapostavlja jeste odnos prema toj populaciji koja je ratovala, te civili koji su prozivjeli sve to. Vecina tih ljudi sigurno boluje od PTSP, neko blazi, neko gori stadij.
Nije normalno da 20+ godina nakon rata se i dalje prica o istom. A to je kod nas postalo normalno. Normalno je kad ljudi iznad 40 godina sjede i pricaju da u svakoj prici, svakoj sjedaljci, sijelu, kafi, pivi jedna tema konstantna - rat. Barem se jednom spomene. To po mom misljenju nije normalno.
Da ne govorimo o tome kakvu je tragediju nedavno Dudakovic dozivio, samo to je dovoljno da covjeka rastrese na kvadrat. Ista prica je i sa generalom Halilovicem, nema interjvua gdje taj covjek nece pricati o ratu, o spremanju za rat itd.
Ne kazem da su ti ljudi bolesni, ali jednostavno nesto nije ok. I tako nam je 95% populacije koja je bila ovdje u ratu. A odlika PTSP-a i jeste u tome da se on odrazava kasnije, nakon desavanja koja su dovela do istog.
Naravno, jebe se nekome za to. Popij kamilicu bice to dobro, ajde ba. A svi smo bolesni. I sam ovaj forum je dokaz toga.
Ono sto nase drustvo totalno zapostavlja jeste odnos prema toj populaciji koja je ratovala, te civili koji su prozivjeli sve to. Vecina tih ljudi sigurno boluje od PTSP, neko blazi, neko gori stadij.
Nije normalno da 20+ godina nakon rata se i dalje prica o istom. A to je kod nas postalo normalno. Normalno je kad ljudi iznad 40 godina sjede i pricaju da u svakoj prici, svakoj sjedaljci, sijelu, kafi, pivi jedna tema konstantna - rat. Barem se jednom spomene. To po mom misljenju nije normalno.
Da ne govorimo o tome kakvu je tragediju nedavno Dudakovic dozivio, samo to je dovoljno da covjeka rastrese na kvadrat. Ista prica je i sa generalom Halilovicem, nema interjvua gdje taj covjek nece pricati o ratu, o spremanju za rat itd.
Ne kazem da su ti ljudi bolesni, ali jednostavno nesto nije ok. I tako nam je 95% populacije koja je bila ovdje u ratu. A odlika PTSP-a i jeste u tome da se on odrazava kasnije, nakon desavanja koja su dovela do istog.
Naravno, jebe se nekome za to. Popij kamilicu bice to dobro, ajde ba. A svi smo bolesni. I sam ovaj forum je dokaz toga.
- Alfons Kauders
#684 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Jebiga nije do nas.Thorgerson wrote:I ja takodjer mislim da treba malo postovanja dati ljudima poput generala Dudakovica. Bez obzira kakve izjave sada taj covjek davao. Znamo svi koliko je znacio taj covjek u ratu.
Probali smo fino i civilizovano, ali stoka haman ne zna drugi jezik...
-
Boskero
#685 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:18, edited 2 times in total.
- rumenige_brajtner
#686 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sve 5, ni meni ne bi nedostajala ova bolesna žabokrečina, niti kromanjonci poput dudakovića i tebe.Boskero wrote:Možda se na meni ne primjeti, ali duboko u sebi sam potrešen i mnogo ces nam nedostajati, tvoj znacaj se nece moci nadomjestiti nicim..rumenige_brajtner wrote:slobodno mu se pridruži, bujrum, ima mjesta.Boskero wrote: Poštovanja malo mazlume zbog njega i sličnih njemu ti živiš danas....
što se mene tiče, jedan rat dosta, sve buduće ratove ću da posmatram iz logističkog centra frankfurt.
- edo_79
#687 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Jarane nek im mati ratuje i familija, meni su u prošlom uzeli i djetinjstvo, i drugove, i rodbinu, zašto? Da mi danas kapu kroje pripadnici 208 udarne Berlinske pukovnije, i 106 oklopnog Štokholmskog bataljona ....... Jarane bez mene ko domina .......Boskero wrote:Možda se na meni ne primjeti, ali duboko u sebi sam potrešen i mnogo ces nam nedostajati. Rat nije ni alternativa ali ukoliko dođe do njega tvoja uloga i znacaj se nece moci nadomjestiti...rumenige_brajtner wrote:slobodno mu se pridruži, bujrum, ima mjesta.Boskero wrote: Poštovanja malo mazlume zbog njega i sličnih njemu ti živiš danas....
-
Boskero
#688 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
.
- rumenige_brajtner
#689 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
za razliku od tebe, koji si to uradio u prvom obraćanju meni. aj sad odjebi, idi otkopavaj kalašnjikov iz bašte.Boskero wrote:Vidi se da si mnogo staložena i smirena osoba, i da prevazišao si nivo kromanjonca to se da zakljuciti iz toga da pocines da vrijeđaš nakon druge recenice....rumenige_brajtner wrote: sve 5, ni meni ne bi nedostajala ova bolesna žabokrečina, niti kromanjonci poput dudakovića i tebe.

-
Boskero
#690 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
.
-
Liska
#691 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Po meni da bi stupio novi rat, ne dao Bog, da se razumijemo, potrebno je da se zaboravi onaj stari, tj. da postoji u pričama nekih starih ljudi koji samo što nisu umrli. Ja sam u ratu proveo pet godina i toplo ga ne preporučujem nikome. Ako želite da ostanete invalidi bez ruka i noga, ako želite poginuti, ako želite oboljeti od PTSP-a i još mnogo drugih znanih i neznanih bolesti, sigurno ima i boljih načina od rata. S obzirom da svi mogu vidjeti kako su prošli, na svim stranama, učesnici rata, čovjek bi trebao biti velika budala pa se u to dobrovoljno uključiti. Ja znam da više neću, kao i moje dijete, jer poslije sljedećeg rata sigurno neće biti bolje, biti će još gore nego što je sada. Prema tome, postoje drugi i efikasniji načini za uređenje države i prevladavanje problema. Za početak iskren razgovor bez vrijeđanja i figa u džepu. Siguran sam da ovaj put ne postoji država koja bi mogla natjerati većinu stanovnika ove zemlje da učestvuju u bilo kakvom ratu. Ova država ne bi mogla sprovesti ni mobilizaciju da valja, a ne nešto drugo. Prema tome, čini mi se kako neki imaju mokre snove o ratu, i takvima bih poželio rat u kući.
- Connaisseur Karlin
#692 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
a ko ce radjati djecu,kad pogine muskaracHaris.ba wrote:Samo da priupitam. Naumpade mi. A hoće li žene ići u tu vojsku? Biti obavezne za taj rok.
Mislim, nije da bi ja dimije navuko (ko neki) da bi izbjegao služenje vojnoga roka. Samo me zanima.
- Haris.ba
#693 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa koji klinac onda primaju žene sada u profesionalnu vojsku? Te ne rađaju? Gdje je sada pragmatičnosti?Connaisseur Karlin wrote:a ko ce radjati djecu,kad pogine muskaracHaris.ba wrote:Samo da priupitam. Naumpade mi. A hoće li žene ići u tu vojsku? Biti obavezne za taj rok.
Mislim, nije da bi ja dimije navuko (ko neki) da bi izbjegao služenje vojnoga roka. Samo me zanima.
nema to veze sa ravnopravnosti,vec sa pragmaticnim razmisljanjem
- Connaisseur Karlin
#694 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
to je formlanost,jer je protiv zakona reci nekome da ne mozes dati posao jer je zenskoHaris.ba wrote:Pa koji klinac onda primaju žene sada u profesionalnu vojsku? Te ne rađaju? Gdje je sada pragmatičnosti?Connaisseur Karlin wrote:a ko ce radjati djecu,kad pogine muskaracHaris.ba wrote:Samo da priupitam. Naumpade mi. A hoće li žene ići u tu vojsku? Biti obavezne za taj rok.
nema to veze sa ravnopravnosti,vec sa pragmaticnim razmisljanjem
- dječak sa šibicama
#695 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
a jel kupio Dudakovic svom sinu alfa uniformu? ili ce njegov sin na Oxford, a tudja djeca na rostilj.
Svoje cuvate u pozadini, p li vam materina.
Svoje cuvate u pozadini, p li vam materina.
- drndalo
#696 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Da, ali npr. Izrael ima obavezno sluzenje vojnog roka i za zene... Doduse, godinu (2 godine) krace od muskaraca (3 godine)...
-
belfy
#697 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
pa mogu ja i pojasniti. ti ocekujes da ti privatnici vrse obuku vojske, sto ja smatram gluposcu iz vise razloga. recimo, kao prvo, da je vojska drzavna, a ne privatna. drugo, zasto bi se privatnik dodatno bacao takva sranja ako uredno placa sve dazbine? nije tesko nastaviti sa nabrajanjem. jel' sada odgovor "mudriji"?Streptokok wrote:očekivano mudar odgovor. čestitke.belfy wrote:gluposti...Streptokok wrote:Od vojnog roka nema nista. Da bi ga uveli potrebna je i saglasnost agresora koji to nikad nece odobriti.
jedina je mogucnost kroz obrazovni sistem. A mogla bi i preduzecs za radnike ponekad organuzovati kakvo gađanje i sl. Al o tome niko izgleda ne rszmislja.
- Streptokok
#698 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
nije, još je gori od prvog.belfy wrote:pa mogu ja i pojasniti. ti ocekujes da ti privatnici vrse obuku vojske, sto ja smatram gluposcu iz vise razloga. recimo, kao prvo, da je vojska drzavna, a ne privatna. drugo, zasto bi se privatnik dodatno bacao takva sranja ako uredno placa sve dazbine? nije tesko nastaviti sa nabrajanjem. jel' sada odgovor "mudriji"?Streptokok wrote:očekivano mudar odgovor. čestitke.belfy wrote:[q
gluposti...
prvo, nisu sva preduzeća privatna. postoje i državne institucije koje bi mogle ovaj teret preuzeti na sebe. a što ne bi i privatna mogla ako im se prethodno osigura oružje i municija. sve što treba je da pošalju ljude koji dan na gađanje.
ovo nije pitanje zajebancije nego biloškog opstanka.
- O'zone
- Globalni moderator
#699 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» rumenige_brajtner
7 dana
» rumenige_brajtner
7 dana
-
belfy
#700 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sad nadolazimo polako. dakle drzavne obezbijedi oruzje i municiju (kao sto je i normalno, jel) i onda obaveze preduzeca da salju sve zaposlenike od 18-65 godina (od cistacice do direktora) barem jednom godisnje na poligon da malo pucaju. da li je ovo bit tvoje ideje?Streptokok wrote: nije, još je gori od prvog.
prvo, nisu sva preduzeća privatna. postoje i državne institucije koje bi mogle ovaj teret preuzeti na sebe. a što ne bi i privatna mogla ako im se prethodno osigura oružje i municija. sve što treba je da pošalju ljude koji dan na gađanje.
ovo nije pitanje zajebancije nego biloškog opstanka.