Sam sebi skaces u usta. Pa nisu titule bana i kralja islamskog porijekla!?!bdzs wrote:... bila zemlja Bošnjana (Bošnjaka od XV vijeka) -gomila istorijskih izvora to dokazuje. Svi njeni vladari su bili banovi bosanski i kraljevi bosanski,..
Zovi tadasnje Bosnjani ili Bosnjaci, nikada nisu bili ono sto danas popis svrstava u Bosnjake i novokomponovane nosioce bosanske jezicne kulture. Pitam se, ko su bili Bosnjaci u doba povelje Kulina bana (http://hr.wikipedia.org/wiki/Povelja_Kulina_bana)? Nije valjda da su to bili danasnji bosnjaci-muslimani?
Znam, obzirom da je ovo podrucije unistavano od svakoga a kultura je bila inace na niskom nivou, niko se nije brinuo da cuva dokumente, zapise, vjencane podatke, i slicno iz proslosti, pa danas svako laprdalo moze da izmislja sta god hoce. Bolji mi primjer ne treba nego oni programi na National Geographic o 'svemircima' koji su kao dolazili sa udaljenosti hiljada svijetlosnih godina, kako bi podigli zid kod Maja ili pokoju piramidu, a nisu ni traga ostavili. Sada kvazistrucnjaci imaju priliku da o tome lupetaju na sva zvona, a ignoranti da uzivaju.
Blago ignaromusima. Njihivo je carstvo nebesko!