uriah wrote:MedenoSrce wrote:ko ga napada?! Samo nas zanima kako to funkcionise, detaljnije da anm opise
Imao sam druga, koji je zbog malo zabave ostao bez svega... Prvo ga je cura oderala, a onda žena i roditelji. Živi na rate, pije ni djeca ga više ne posjećuju. Naravno da dođe do monotonije nakon puno godina braka. Neko neće učiniti ništa, ići će u ribolov. Velika većina će početi trošiti po kafanama da bi mrknuo konobaricu. Mi smo uradili što smo uradili.
Ne skačemo na svakog ko prođe pored nas, imamo po jedno stalno, i ponekad nešto na putovanjima saletimo. Smatram da je naša opcija najbolja i za tijelo i za duh. Već sam rekao, pravila se dogovore, ne radi se ništa što nekom smeta i ide super....
Ja cijenim i branim pravo svakoga da ima svoje misljenje, a sad da i ja kazem svoje.
Ja to nikad ne bih mogla. Ne vidim zasto se ne bih razvela u slucaju da me muz vise ne privlaci, i da me puno drugih ljudi privlaci puno vise od mog muza.
U toj situaciji bih vjerovatno dakle, najprije bih se razvela (ali bih ipak pricekala dok djeca ne postanu punoljetna), a onda bih se maksimalno posvetila poslu, i vjerovatno ucinila nesto sto prije nisam (otisla bih npr. u Keniju), i na taj nacin obiljezila svoju slobodu.
Ono sto meni isto ne ide u glavu...kod tih pitanja slobode. Ja mogu razumjeti da osoba koja se verala na Kilimandzaro, lutala po Pirinejima, i uopste, osoba koju mjesto nije drzalo, osoba koja zivi slobodu i to radi autenticno, mogu razumjeti da takva osoba "sara", tj. da se ne moze "zauzdati" u klasicnoj patrijarhalno vezi.
Al brate ne mogu shvatiti da neka osoba koja je vec ujarmljena u sto lanaca, koja je ono tip posao-kuca-birtija, eventualno more, pokoji sluzbeni put i reprezentacija repke, e ne mogu shvatiti i nikad ne bih tolerisala da me takva osoba prevari.
Za ove prve, i bih. A nikad ne bih ni ocekivala da se takva osoba veze za mene. Sloboda je ba skupa, il je zivi iskreno ili nemoj nikako. A tebi uriah pozdrav sto si bio iskren, nadam se da si stvarno autentican i da ti takav nacin zivota nece doci glave.