Svega procitah, vidi se da nekima nije zapelo, neki mislie da svevisjeg drze me damu sto su zavrsili masinstvo a samim tim ponizavaju ostale fakultete, konkretno forumas mirzet jarane zavrsi i FPN ako je tako lako kao sto pricas (nesta trolebus folovi golovi) boli te neka stvar bit ces ko seselj imat ces dva fakulteta, na FPN se u prvu godinu upise po 500 studenata a zavrsi jedva stotinjak, tako kazu.
Svako ima svoju nafaku ( u posljednjih godinu sam pravo zamrzio ovu rijec

) neko je "osudjen" na pekaru, neko na finu kancelariju, to moramo svariti nije svako "japija" za direktora, cinjenica da danas svako zavrsava svakavke fakultete ali to ne znaci da je taj neko strucan, neko sve sa desetkama zavrsi i na kraju nista od njega, neko ga ona bas momacki "studira" i jedva se provlaci i od njega strucnjak.
Sta hocu da kazem, hocu da kazem da ne treba druge ljude ocjenjivati prema svom nekog rezonu i misljenju, svi smo razliciti. Jedino je problem sto mi bosanci mislimo da smo najpametniji ljudi i da svi sve znamo bolje od onog drugog, pa cemo na forumu satima srati u bjedjivati nekog da voda nije mokra a sami znamo da je mokra ali bitno je onog drugog ubijediti u to i dan nam se neko divi kako smo pametni, elokventni, pismeni, bistri, dobri jebaci, velike cune itd itd itd.
Evo za ovo vremena koliko sam bez posla naucio sam: bez stele nema nista. Djaba ti 50 godina radnog iskustva sto u struci sto van struke, ako ima neko jeftiniji mladji i ljepsi. Djaba ti svo iskustvo u ophodjenu sa kolegama i gazdama i sefovima ako ne jedno "psiholosko" pitanje koje ti postavi HR osoba odgovoris negativno, itd itd, ima tu jos svasta ne mogu se svga sjetiti.
Sad se kajem sto nisam zavrsio zanat za bravara, tokara, varioca, zidara i neke prakse da imam u tim poslovima, pa bi sada negdje neku konkretnu lovu zaradjivao i ganjao bolji posao.