Lijepo... jos samo da nije klimu natakario na fasadu.saiks wrote:http://www.promo.ba/kuce/moderne-kuce/cube-house
![]()
kuca u Bihacu. Svidja mi se,jakoo.
Koliko su u biti ovakve kuce ovog dizajna skuplje za praviti od ajmo reci kuca s normalnim krovom,tj tipicnim nasim bosanskim kucama,koje imaju 2-3 sprata
Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
-
Basvod
#676 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
- Bambi_na_kofeinu
#677 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ovo u Cazinu može proći pod ljetnu kuhinju...ružnu ljetnu kuhinju
Možda mu je neka dobra lokacija pa je nabio cijenu.
Ovo bi recimo bila lijepa ljetna kuhinja

- moranadruga
#678 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
garant cigosi,njihov stil.Mutivoda wrote:pearlica wrote:Bizarna arhitektonska čuda Lijepe naše i šire
http://www.lupiga.com/vijesti/bizarna-a ... ase-i-sire
ostatak na linku iznad![]()
de ba, ovo se neko zaje*avao
![]()
a i ovaj sa 60 000 KM
-
Basvod
#679 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
A sta je ovdje lijepo?Bambi_na_kofeinu wrote:Ovo u Cazinu može proći pod ljetnu kuhinju...ružnu ljetnu kuhinju![]()
Ja samo vidim uredno odrzavani ruzni kucarak.
- Bambi_na_kofeinu
#680 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Za svrhu kojoj služi, sasvim je ok.Basvod wrote:Bambi_na_kofeinu wrote: A sta je ovdje lijepo?
Nije namjenjeno životu u njoj, dakle nije kućerak, već služi, obično na seoskim imanjima za pripremu zimnica, sirenje mlijeka, odlaganje proizvoda do prodaje i sl.
Pomoćni objekat, svrsishodno i uklopljeno u ambijent, i ne treba da izgleda kao spejs šatl.
-
Basvod
#681 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ma ok, sluzi svrsi i uredno se odrzava al daleko je to od lijepog.Bambi_na_kofeinu wrote:Za svrhu kojoj služi, sasvim je ok.Basvod wrote:Bambi_na_kofeinu wrote: A sta je ovdje lijepo?
Nije namjenjeno životu u njoj, dakle nije kućerak, već služi, obično na seoskim imanjima za pripremu zimnica, sirenje mlijeka, odlaganje proizvoda do prodaje i sl.
Pomoćni objekat, svrsishodno i uklopljeno u ambijent, i ne treba da izgleda kao spejs šatl.
-
dječak sa šibicama
#682 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Lokacija, Poljine... vlasnik, nekakav savjetnik savjetnika u nekakvom ministarstvu, inace iz Olova.
- Bambi_na_kofeinu
#683 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Dobro, ljetna kuhinja može biti napucana i krušnom peći, najskupljom opremom, i sve u svemu izgledati kao mokri san Džejmi Olivera...ja sam se više držala naših uslova života i potreba prosječnog bih gazdinstva.Basvod wrote:
Ma ok, sluzi svrsi i uredno se odrzava al daleko je to od lijepog.
- Logovan
#684 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
dječak sa šibicama wrote:
Lokacija, Poljine... vlasnik, nekakav savjetnik savjetnika u nekakvom ministarstvu, inace iz Olova.
-
Basvod
#685 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Stani, polako. Kao prvo to nije ljetna kuhinja niti ja tu vidim ista ljetno osim zute boje koja moze a ne mora da asocira na sunce. To kod tebe je kucarak koji ti koristis kao ljetnu kuhnju i ima da procvrljis unutra bez klime. Ljetne kuhinje su otvorene i sa eventualno jednim zidom i nadstresnicom. Nesto ovako mada ima daleko boljih primjera.Bambi_na_kofeinu wrote:Dobro, ljetna kuhinja može biti napucana i krušnom peći, najskupljom opremom, i sve u svemu izgledati kao mokri san Džejmi Olivera...ja sam se više držala naših uslova života i potreba prosječnog bih gazdinstva.Basvod wrote:

Ova kuca u Poljinama... odlicna.
- Bambi_na_kofeinu
#686 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Kao što rekoh, može izgledati kao mokri san Džejmi Olivera, naravno. Eto dokazao siBasvod wrote: Stani, polako. Kao prvo to nije ljetna kuhinja niti ja tu vidim ista ljetno osim zute boje koja moze a ne mora da asocira na sunce. To kod tebe je kucarak koji ti koristis kao ljetnu kuhnju i ima da procvrljis unutra bez klime. Ljetne kuhinje su otvorene i sa eventualno jednim zidom i nadstresnicom. Nesto ovako mada ima daleko boljih primjera.
Mene samo interesuje kako se to uklapa u potrebe nekog Huse iz Gradačca, koji ima 5 krava, stado ovaca, i par šljivika...
Šta njemu znači na -15 stepeni, dok pravi sir za pijacu na peći tipa metalac i pakuje ajvar u tegle, to što ima fensi objekat bez jednog zida, koji je formom prilagođen mućkanju koktela i ležernom rezuckanju šitake gljiva negdje na Mediteranu?
Ono, izgledaće dobro na naslovnici časopisa za uređenje doma?
-
Basvod
#687 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Kakav mokri san? Jeftinije je napraviti ovo sto sam ja postavio nego ti, samo treba imati smisla za estetiku.Bambi_na_kofeinu wrote:Kao što rekoh, može izgledati kao mokri san Džejmi Olivera, naravno. Eto dokazao siBasvod wrote: Stani, polako. Kao prvo to nije ljetna kuhinja niti ja tu vidim ista ljetno osim zute boje koja moze a ne mora da asocira na sunce. To kod tebe je kucarak koji ti koristis kao ljetnu kuhnju i ima da procvrljis unutra bez klime. Ljetne kuhinje su otvorene i sa eventualno jednim zidom i nadstresnicom. Nesto ovako mada ima daleko boljih primjera.![]()
Mene samo interesuje kako se to uklapa u potrebe nekog Huse iz Gradačca, koji ima 5 krava, stado ovaca, i par šljivika...
Šta njemu znači na -15 stepeni, dok pravi sir za pijacu na peći tipa metalac i pakuje ajvar u tegle, to što ima fensi objekat bez jednog zida, koji je formom prilagođen mućkanju koktela i ležernom rezuckanju šitake gljiva negdje na Mediteranu?
Ono, izgledaće dobro na naslovnici časopisa za uređenje doma?
Husi iz Gradacca ocigledno ne treba ljetna kuhinja jer one nemaju smisla na -15 niti sluze kao ostava.
Zato ti i kazem da to kod tebe nije ljetna kuhinja vec nesto drugo. Ajmo reci pomocni objekt al i on se naravno moze napraviti ljepse.
- Bambi_na_kofeinu
#688 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Odustajem, nisam danas za reality check 
-
registrovana onako
#689 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Basvod wrote:Stani, polako. Kao prvo to nije ljetna kuhinja niti ja tu vidim ista ljetno osim zute boje koja moze a ne mora da asocira na sunce. To kod tebe je kucarak koji ti koristis kao ljetnu kuhnju i ima da procvrljis unutra bez klime. Ljetne kuhinje su otvorene i sa eventualno jednim zidom i nadstresnicom. Nesto ovako mada ima daleko boljih primjera.Bambi_na_kofeinu wrote:Dobro, ljetna kuhinja može biti napucana i krušnom peći, najskupljom opremom, i sve u svemu izgledati kao mokri san Džejmi Olivera...ja sam se više držala naših uslova života i potreba prosječnog bih gazdinstva.Basvod wrote:
Ova kuca u Poljinama... odlicna.
ljetna kuhinja sa 2 tepiha
- Šveđanin
#690 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Norveška, njihov stil, sa pogledom na more.. Otprilike kuća po mjeri norveške srednje klase, fakultetski obrazovanih ljudi..

-
Nokija
#691 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Meni te skandinavske zemlje nikad nece biti jasne. Ovakvu kucu si u Njemackoj ne moze priustiti srednja klasa, sa fakultetom...
- Šveđanin
#692 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Pa skandinavska srednja klasa je godinama i godinama jača od njemačke srednje klase. S tim što se Skandinavci ne precjenjuju puno oko auta (jedan primjer), dosta su štedljivi, nema puno rasipanja.Nokija wrote:![]()
Meni te skandinavske zemlje nikad nece biti jasne. Ovakvu kucu si u Njemackoj ne moze priustiti srednja klasa, sa fakultetom...
Norveška je svijet za sebe, ta zemlja se ne može porediti ni sa jednom drugom zemljom Evrope, sem sa Švicarskom (s tim što su u CH cijene još brutalnije).
- madner
#693 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ovo je stil slican bosanskoj stali. 
- Šveđanin
#694 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
E ovo je već malo masnija stvar..
Štokholm, Östermalm, nešto kao sarajevske poljine ili beogradsko dedinje, sama elita šveCkog društva..
157 kvadrata, 4 sobe = $ 2 700 000.

Štokholm, Östermalm, nešto kao sarajevske poljine ili beogradsko dedinje, sama elita šveCkog društva..
157 kvadrata, 4 sobe = $ 2 700 000.

-
Nokija
#695 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ma dobro, ovo je jest lijepo i moderno, nema govora. Al to me bas nesto i ne impresionira. Ko ima ukusa moze i sa skromnim budzetom super napucati prosjecan stan.
Ali izgradnja kuce sa nekim novim arhitektonskim rjesenjima, modernim materijalima, osvjetljenje...e to me fakat impresionira.
Ali izgradnja kuce sa nekim novim arhitektonskim rjesenjima, modernim materijalima, osvjetljenje...e to me fakat impresionira.
- Šveđanin
#696 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
A to tebe zanima.. Evo imaš ovu stranicu, nova arhitektonska riješenja..
http://hqroom.ru/
Kolumbija.... kad prodaš dovoljno kokaina, kupiš sebi ovo..

Kolumbija.... kad prodaš dovoljno kokaina, kupiš sebi ovo..

- Sinapsa
#697 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Šveđanin wrote:A to tebe zanima.. Evo imaš ovu stranicu, nova arhitektonska riješenja..
Pa bezobraze bezobrazni, ukrade mi mustuluk
A htio sam otvoriti temu o modernoj arhitekturi i reko da odvojimo od ove o bosanskoj jer to neki dozivljavaju provokacijom, pa reko´da postavim ovih par stotina
Al´kad fasovah drvlje i kamenje posle par postavljenih slika modernih kuca, reko´ da se ne eksponiram previse...
I et´sta bi.....sjeba mi ti koncept..
- Šveđanin
#698 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
A ako bi napravio kuću na poljinama među ostalom sarajevskom elitom? 
Sinapsa izvinjavam se, najbolje da otvorimo novu temu..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sinapsa izvinjavam se, najbolje da otvorimo novu temu..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- saiks
- Reisova
#700 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
ja kuca ovaj svijet nije normalan...meni lično je pravo slatka jedna mala kućica na kada se šeta desno stranom alejom vrelo bosne, nekako mjera a ova preseravanju su mi baš too much....saiks wrote:Sarajevske vile
http://saljic.pik.ba/artikal/6068219/vila-urbana/
http://prostor.pik.ba/artikal/10002759/ ... ne-centar/
ova druga vristi