da li sam popravljiv, ipakkiki-miki wrote:Pa ti nisi normalan.Šta ću te testiratialchak.ba wrote:testiraj, ako smijeskiki-miki wrote:Treba ovdje kakav test da se ispita normalnost![]()
Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alchak.ba
#676 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
-
Great Cornholio
#677 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
U Psihologiji se navodi normalnu osobu karakteriše intelektualna, emocionalna i socijalna zrelost, pa ako je osoba takva, i ako je njen partner takav njihova veza /brak će biti normalna/normalan.kiki-miki wrote:A za ispitivanje sposobnosti da se bude u normalnoj vezi/braku?
- eluna
#678 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
a kakvi su nam ljekari - niko nema dijagnozu na papiru, ali zato smo dijagnoze ...... onokiki-miki wrote:Bitno je da nema dijagnozu na papiru ili bez njega
- alchak.ba
#679 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
a vamo se fol poziva na testiranje.....
-
Great Cornholio
#680 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Da, psihičko oboljenje jednog od partnera je veliki "teret" za vezu/brak.kiki-miki wrote:Bitno je da nema dijagnozu na papiru ili bez njega
Sve je bitno, ali kažu da je emocionalna zrelost najvažnija, a emocionalno zrelu osobu karakterišu sljedeće osobine: realističnost u ocjenjivanju svojih sposobnosti i mogućnosti, sposobnost da se sa drugim osobama uspostave situaciji primjereni emocionalni odnosi, odsustvo pretjerane agresivnosti i anksioznosti ( Opšta Psihologija - Nikola Rot).
-
Great Cornholio
#681 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Nije tako, puna Tuzlanska Psihijatrija normalnih sa dijagnozama, ganjaju papire za invalidske penzije, normalni a imaju papire da nisu normalni, pa ti reci da naši psihijatri ne rade kako trebaeluna wrote:a kakvi su nam ljekari - niko nema dijagnozu na papiru, ali zato smo dijagnoze ...... onokiki-miki wrote:Bitno je da nema dijagnozu na papiru ili bez njega![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Great Cornholio
#682 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Nisam, defektolog sam, pa sam morao usvojiti i određena znanja iz određenih oblasti Psihologije.kiki-miki wrote:Jesi li ti to psiholog?
-
Great Cornholio
#683 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Ma govorio je nama jedan profesor " Sve se može naći u debelim knjigama, samo ljudima mrsko tražit' .WRRsmom wrote:Great Cornholio wrote:Da, psihičko oboljenje jednog od partnera je veliki "teret" za vezu/brak.kiki-miki wrote:Bitno je da nema dijagnozu na papiru ili bez njega
Sve je bitno, ali kažu da je emocionalna zrelost najvažnija, a emocionalno zrelu osobu karakterišu sljedeće osobine: realističnost u ocjenjivanju svojih sposobnosti i mogućnosti, sposobnost da se sa drugim osobama uspostave situaciji primjereni emocionalni odnosi, odsustvo pretjerane agresivnosti i anksioznosti ( Opšta Psihologija - Nikola Rot).
-
Great Cornholio
#684 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Tako, i zbog toga sebi dajem za pravo da raspravljam o pojmovima normalnosti i nenormalnosti, jer ipak i mi dijagnoze uspotavljamo na osnovu utvrđenih standarda normalnosti.kiki-miki wrote:A tako znači.![]()
-
Great Cornholio
#685 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
pa i čitanje knjiga je životWRRsmom wrote:eh sad opet tinemaju knjige sa emocionalnom zreloscu nikakve veze, zivot nas svemu nauci
pa ni psihofickim
- alchak.ba
#686 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
meni s eipak cini da si ti filozof s podzankom defektologa
-
Great Cornholio
#687 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Mi uglavnom radimo sa djecom, a ona rijetko kad glume, u većini slučajeva su iskrena, i dobro bi bilo kad bi odrasli bili iskreniji, jer jedino nas istina može "osloboditi".kiki-miki wrote:Khm ... a šta s glumom i manipulacijom,koja je itekako prisutna?Great Cornholio wrote:Tako, i zbog toga sebi dajem za pravo da raspravljam o pojmovima normalnosti i nenormalnosti, jer ipak i mi dijagnoze uspotavljamo na osnovu utvrđenih standarda normalnosti.kiki-miki wrote:A tako znači.![]()
-
Great Cornholio
#688 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
alchak.ba wrote:meni s eipak cini da si ti filozof s podzankom defektologa
- ho oponopono
#689 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
...hmm istina onda sam ja totalno oslobođena, vidim ja nemam tegoba sa disanjem! 
- alchak.ba
#690 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
djeca su najveci manipulatoriGreat Cornholio wrote:
Mi uglavnom radimo sa djecom, a ona rijetko kad glume, u većini slučajeva su iskrena, i dobro bi bilo kad bi odrasli bili iskreniji, jer jedino nas istina može "osloboditi".
-
Great Cornholio
#691 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
U većini slučajeva roditelji ih tome nauče. Ima ona izreka, i istinita je, kaže " Ako želiš da djetetu upropastiš život dopusti mu uradi sve što poželi".alchak.ba wrote:djeca su najveci manipulatoriGreat Cornholio wrote:
Mi uglavnom radimo sa djecom, a ona rijetko kad glume, u većini slučajeva su iskrena, i dobro bi bilo kad bi odrasli bili iskreniji, jer jedino nas istina može "osloboditi".
- alchak.ba
#692 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
ma duše moje drage.kiki-miki wrote:Eh djeca![]()
Vi muškarci u nekim aspektima nikad ne odrastete.A u nekima ste itekakvi manipulatori i to teške vrste
- eluna
#693 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
alchak.ba wrote:djeca su najveci manipulatoriGreat Cornholio wrote:

- alchak.ba
#694 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Imas li dijete?Great Cornholio wrote:U većini slučajeva roditelji ih tome nauče. Ima ona izreka, i istinita je, kaže " Ako želiš da djetetu upropastiš život dopusti mu uradi sve što poželi".alchak.ba wrote:djeca su najveci manipulatoriGreat Cornholio wrote:
- alchak.ba
#695 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
i tebi isto pitanje, imas li dijete?eluna wrote:alchak.ba wrote:djeca su najveci manipulatoriGreat Cornholio wrote:
-
Great Cornholio
#696 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Pa kao bi ja ba radio svoj posao da ne znam šta je to normalno a šta ne, il' npr Psiholog, il' ljekarWRRsmom wrote:lijepo je citati, siriti znanje i vidike ali mene licno nista pametno knjige nisu naucile nego tezak, posten rad i konstantan trud i volja uz Boziju pomoc naravno.
of topik- znala sa jednog nacitanog kipi iz njega "znanje" a kad treba raditi, zaraditi, faking sijalicu promijeniti fata se za glavu, nema nigdje prirucnika. definisao i zivot i ljubav i sve zene prema jednoj i na kraju ostao sam, ne zna ni gdje se knjizice ovjeravaju.
elem neise
knjiga nam jeste prijatelj ali nista vise
a dobro je znati sijalicu promijeniti, a ima i dosta onih koji znaju svašta al' ne znaju kako i gdje to znanje da upotrijebe .
- alchak.ba
#697 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Nemam ja sebe sta pronalaziti, misljenje o meni donose oni koji me poznaju, a ne ja sam.kiki-miki wrote:alchak.ba wrote:ma duše moje drage.kiki-miki wrote:Eh djeca![]()
Vi muškarci u nekim aspektima nikad ne odrastete.A u nekima ste itekakvi manipulatori i to teške vrste
Jesi li se to pronašao? ili ?!
Ne volim generalisanje, jer manipulatora imas na sve strane.
-
Great Cornholio
#698 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Ne, ali kroz dosadašnje životno iskustvo sam uvidio da je istina ono što piše u udžbenicima Psihologije, Biologije i Pedagogije.alchak.ba wrote: Imas li dijete?
- eluna
#699 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
odgovorih ti na temi Muškarci pitaju ženealchak.ba wrote:i tebi isto pitanje, imas li dijete?eluna wrote:alchak.ba wrote:
djeca su najveci manipulatori
- ho oponopono
#700 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu
Great Cornholio wrote:Ne, ali kroz dosadašnje životno iskustvo sam uvidio da je istina ono što piše u udžbenicima Psihologije, Biologije i Pedagogije.alchak.ba wrote: Imas li dijete?
...joj kad ti kinder jednog dana spuca istinu u lice!