Tebe stvarno na ovom forumu smatram jednim od pametnijih i normalnijih likova.Bakir1 wrote:Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
Znači ovako stvari stoje.
Autoputa do lašvanske ima nekih 55-60km. Ostaje još znači 250. Od lašvanske do Jajca ima 90km. Al do Travnika ima nekih 40km, tih 40 je najgora dionica moguca. Kad prođeš Travnik i ideš prema Jajcu već je lakše. Al jarane ostaje Komar, pa dio do Ključa. Dionica od Petrovca do Bihaća je najbolja dionica. Ja sam tom cestom na par mjesta vozio debelo preko 200. Ali da bi došao za 3sata i 15 min, ne da moraš biti kamikaza, nego moraš biti učitelj kamikaza. Uz svu moguću zajebanciju i nošenje glave u torbi u takvoj vožnji, malo ko može imati koncentracije da 3sata u komadu vozi tako a da po zanimanju nije pilot ili rally vozač.
Uz dužno poštovanje i tebi, i svima ostalim. Odgovorno tvrdim da se ne može.
Matematika kaže da prosjecna brzina mora biti preko 90km/h, tačnije 95km/h. Na našoj konfiguraciji cesta, i djelu zemlje kroz koji se prolazi, to je nemoguće.
Moj rekord na sličnoj cesti je 3h.30min, sarajevo-split. Bez stajanja, preko metkovića starom cestom uz obalu. Doba je od pola 3 ujutro do 6 ujutro. Nigdje nikog na magistrali, stajanje na granici od 5 minuta.
Auto CLS 350cdi. Al to je na nož, od Ploča prema Metkoviću 230, od Počitelja do Mostara nigdje ispod 130-140. Ali taj put je jedno 5 puta bolji od ovog prema Bihaću.
I sad će mene neko ubjeđivat da cliom 1.2 kojem treba godina da pretekne šleper može to odvozit za 3h 15min. Može al u kurcu isto ko i ovaj što voli penzionersku voznju pa 310km predje za malo jače od 3 sata. Aha 100%
Sarajevo - Zagreb vozim preko 3 i po sata. A na toj dionici ima 250km autoputa.