Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#676 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

Bakir1 wrote:Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
Tebe stvarno na ovom forumu smatram jednim od pametnijih i normalnijih likova.
Znači ovako stvari stoje.
Autoputa do lašvanske ima nekih 55-60km. Ostaje još znači 250. Od lašvanske do Jajca ima 90km. Al do Travnika ima nekih 40km, tih 40 je najgora dionica moguca. Kad prođeš Travnik i ideš prema Jajcu već je lakše. Al jarane ostaje Komar, pa dio do Ključa. Dionica od Petrovca do Bihaća je najbolja dionica. Ja sam tom cestom na par mjesta vozio debelo preko 200. Ali da bi došao za 3sata i 15 min, ne da moraš biti kamikaza, nego moraš biti učitelj kamikaza. Uz svu moguću zajebanciju i nošenje glave u torbi u takvoj vožnji, malo ko može imati koncentracije da 3sata u komadu vozi tako a da po zanimanju nije pilot ili rally vozač.
Uz dužno poštovanje i tebi, i svima ostalim. Odgovorno tvrdim da se ne može.
Matematika kaže da prosjecna brzina mora biti preko 90km/h, tačnije 95km/h. Na našoj konfiguraciji cesta, i djelu zemlje kroz koji se prolazi, to je nemoguće.
Moj rekord na sličnoj cesti je 3h.30min, sarajevo-split. Bez stajanja, preko metkovića starom cestom uz obalu. Doba je od pola 3 ujutro do 6 ujutro. Nigdje nikog na magistrali, stajanje na granici od 5 minuta.
Auto CLS 350cdi. Al to je na nož, od Ploča prema Metkoviću 230, od Počitelja do Mostara nigdje ispod 130-140. Ali taj put je jedno 5 puta bolji od ovog prema Bihaću.
I sad će mene neko ubjeđivat da cliom 1.2 kojem treba godina da pretekne šleper može to odvozit za 3h 15min. Može al u kurcu isto ko i ovaj što voli penzionersku voznju pa 310km predje za malo jače od 3 sata. Aha 100%
Sarajevo - Zagreb vozim preko 3 i po sata. A na toj dionici ima 250km autoputa.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#677 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

emko bitan je prosjek,nije bitno jurcanje i kocenje .konstantna voznja bez smetala i puzeva...i bitno je doba dana u kojem ides na put.
citro

#678 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Vidim, fino se zakuhalo :-D :-D

Za nevjerne Tome koji mi ne vjeruju - nemam razloga da lažem niti inače u životu lažem. Kao što sam rekao, imam svjedoka, čovjek je sjedio sa mnom u autu. Ako neko hoće da proba neka se javi, samo mora platiti gorivo i hranu. I da, kretanje je u 4 ujutro :)
I nemojte se iznenaditi, ali to vrijeme nije postignuto sa C5 nego sa C4 iz 2011 sa čitavih 92 KS. Diesel, normalno, bijesnih 1.6 litara zapremine. Toliko o konjima i konjima što ih vozaju. I što komuniciraju sa volanom :izet:

Za onog konja negdje odozgo što govori da će još malo pa biti magistar - dečko, ja nisam šofer, uz dužno poštovanje prema toj profesiji. Univerzitetsku diplomu tehničkog fakulteta nosim još od prije rata, a u međuvremenu imam toliko subspecijalnosti i certifikata da tebi trebaju bar četiri postdiplomska studija da me stigneš. Da ne govorim o onome što sam do sada u votaži napravio. Šta li si ti ?
Tebe još nisu banovali jer popularnosti jednog foruma doprinose gluposti koje neki valjaju ovdje, a mene neka slobodno banuju, ko ih Hebe. Banovaću u tom slučaju i ja njih.
citro

#679 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:emko bitan je prosjek,nije bitno jurcanje i kocenje .konstantna voznja bez smetala i puzeva...i bitno je doba dana u kojem ides na put.
Rijedak slučaj shvatanja poente.
Ni jednom nisam išao preko 180 km/h jer to taj auto i nemože, ali konstanta je konstanta.
citro

#680 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

emko1234 wrote:
Bakir1 wrote:Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
Tebe stvarno na ovom forumu smatram jednim od pametnijih i normalnijih likova.
Znači ovako stvari stoje.
Autoputa do lašvanske ima nekih 55-60km. Ostaje još znači 250. Od lašvanske do Jajca ima 90km. Al do Travnika ima nekih 40km, tih 40 je najgora dionica moguca. Kad prođeš Travnik i ideš prema Jajcu već je lakše. Al jarane ostaje Komar, pa dio do Ključa. Dionica od Petrovca do Bihaća je najbolja dionica. Ja sam tom cestom na par mjesta vozio debelo preko 200. Ali da bi došao za 3sata i 15 min, ne da moraš biti kamikaza, nego moraš biti učitelj kamikaza. Uz svu moguću zajebanciju i nošenje glave u torbi u takvoj vožnji, malo ko može imati koncentracije da 3sata u komadu vozi tako a da po zanimanju nije pilot ili rally vozač.
Uz dužno poštovanje i tebi, i svima ostalim. Odgovorno tvrdim da se ne može.
Matematika kaže da prosjecna brzina mora biti preko 90km/h, tačnije 95km/h. Na našoj konfiguraciji cesta, i djelu zemlje kroz koji se prolazi, to je nemoguće.
Moj rekord na sličnoj cesti je 3h.30min, sarajevo-split. Bez stajanja, preko metkovića starom cestom uz obalu. Doba je od pola 3 ujutro do 6 ujutro. Nigdje nikog na magistrali, stajanje na granici od 5 minuta.
Auto CLS 350cdi. Al to je na nož, od Ploča prema Metkoviću 230, od Počitelja do Mostara nigdje ispod 130-140. Ali taj put je jedno 5 puta bolji od ovog prema Bihaću.
I sad će mene neko ubjeđivat da cliom 1.2 kojem treba godina da pretekne šleper može to odvozit za 3h 15min. Može al u kurcu isto ko i ovaj što voli penzionersku voznju pa 310km predje za malo jače od 3 sata. Aha 100%
Sarajevo - Zagreb vozim preko 3 i po sata. A na toj dionici ima 250km autoputa.
Emko, ti nemaš pojma sa vožnjom.
Ja nisam nikakav rally vozač niti kamikaza, ja jednostavno imam vrhunsku kondiciju za vožnju. Zašto ? Zato što sam jučer opalio 400 km, danas 540 km, u Subotu 320 km itd. Prije 15 dana sam opalio 1400 km u jednom danu, iz predgradja Dusseldorfa do Sarajeva. Ja nisam najbrži, ali mogu zahvaljujući kondiciji jako, jako dugo držati tempo pa na kraju ispadnem vrlo brz.
Nisam jednom, nego sigurno više od 15 puta otišao u danu do Zagreba i nazad. Jednom sam otišao u danu do Albanije, Skadra, i nazad.
U tome je poenta, ne u iskričavim refleksima koji ispušu nakon 30 minuta vožnje.
_mufljuz_

#681 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

condy wrote:Kad se svi hvale, policajac me prošlog ljeta skino iza Kupresa pri 180km/h ...kaže mi, abs ti dobro radi čuje se na kilometar :D
poenta je da to uopste nije za pohvale.....
bitanga_sa_otesa

#682 Re: Citroen C5 All About

citro wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:emko bitan je prosjek,nije bitno jurcanje i kocenje .konstantna voznja bez smetala i puzeva...i bitno je doba dana u kojem ides na put.
Ni jednom nisam išao preko 180 km/h jer to taj auto i nemože, ali konstanta je konstanta.
ja u saobracaju rijetko preko 120 vozim :)
citro

#683 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:
citro wrote:
ja u saobracaju rijetko preko 120 vozim :)

Da, da, ali ja žurim na radno mjesto koje je raštrkano po BiH i okolo. Valja stići, kući kruha donijeti :-D
Nije meni stari mesar pa da mogu nakoooo
bitanga_sa_otesa

#684 Re: Citroen C5 All About

razumijem situaciju :)
citro

#685 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:razumijem situaciju :)
E, podesi vrijeme na računaru, bježiš jedan sat pa si uvijek u prednosti :lol:
citro

#686 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Industrialyzer wrote:Al citro laze, ja kad iz Sarajeva idem kuci u Zagreb, treba mi 5 sati sa jednom pauzom. Ne stedim auto, a ono ima snage i vise nego dovoljno.
Ti mangupe probaj iz Zagreba stići kući u Sarajevo, daleko će to brže biti.
Možda ti auto ima snage, ali imaš li je ti ?
citro

#687 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

ElDzidziIbnDzo wrote:Pazi dodje covjek i opali neku izjavu jel namjerno ili ne,ali uglavnom tipa Bosko Buha.Hajde to inekako.Onda dodje/u drugi pacenik i pocne da se hvata za neke M-ove,Quattro i ostalo...Ono ko krivo mu halo ba on sa C5(predpostavljam)moze a vi ne mozete :lol: :lol: A razlog jednostavan jer prde u istu tikvu :lol:

Ja sam isao 99% puta sa sluzbenim autom.Bilo deranje,hoce li potrositi litar ili pet vise,nije bitno.Nova i sigurna auta.Kretao od 3 ujutro pa kako kad.I nikad nisam bio ni blizu tog vremena.Ni blizu znaci.

A sramota me pricati koliko sam znao voziti na dionicama koje dozvoljavaju uslovno receno ostriju voznju.

Tako da mislim nije red da se lazemo
Nema laži.
Provjerljivo je.

BTW - cijenim tvoje diplomatsko povlačenje iz verbalnog konflikta koji si započeo. Taj dramatičan prelaz iz "razlagao se" do "mislim nije red da se lažemo" ni Aristotel ne bi bio u stanju izmisliti.
Ipak, nema problema, samo se opusti.
Bakir1

#688 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

emko hvala na uvazavanju, iako je mnogo stvari u medjuvremenu receno, iako je od ove teme napravljeno klasicno prepucavanje i preseravanje, prosjeke o putnim brzinama ne treba shvatiti kao odmjeravanje ciji je veci.
priroda moga posla je da moras negdje biti, ne trebas nego moras, a u tome imas jos mnogo zavisnih faktora izvan tvoje moci koji te sputavaju.
kada ti neko kaze moras, samim time ti daje neogranicen budzet za hvatanje u niskim letovima, gorivo, gume, auto, kazne, to nije moja briga.
oslobodjen toga i potaknut cinjenicom da 99% vremena za volanom sjedis sam svu koncentraciju ulazes u voznju i imas samo za cilj sto brze otici zavrsiti posao i doci.
za 7 godina koliko sam na ovom poslu u sedmici imam barem 4 takva leta, neko kada gleda sa strane pita se jesam li ja normalan sto u 10 krenem u gornji vakuf, iz istog za sat stignem do konjica i poslije svega budem kuci u 15.10
primjer jedan od mnogih petak, dzenaza majci od radnog kolege u bosanskoj krupi u 17.00, sastanci do pola 1, dok se gorivo nasulo, stigao na dzenazu, obavio sto se obavlja, rucao, dosao kuci u 22.00.
nikada nisam nigdje nocio za svo silno vozanje ovih godina.
nekome je poduhvat otici do tuzle, program od cijeli dan, ljudi se umore kao da su do londona isli, meni je to toliko rutniski postalo da me je strah, otici do tuzle mi je isto kao do zenice autoputem.
stoga u kontekstu u kojem je prica i pocela, kazem, tvrdim, garantujem, mogu dovesti i par svjedoka, moze se do bihaca doci za tih 3.15, barem ja iz Visokog mogu jos uvijek ;-)
na km satu sluzbenog iz 2003 je sada 432.000 km, na satu privatnog iz 2005 je 32.000 km, valjda ti i to nesto govori
citro

#689 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Bakir1 wrote:emko hvala na uvazavanju, iako je mnogo stvari u medjuvremenu receno, iako je od ove teme napravljeno klasicno prepucavanje i preseravanje, prosjeke o putnim brzinama ne treba shvatiti kao odmjeravanje ciji je veci.
priroda moga posla je da moras negdje biti, ne trebas nego moras, a u tome imas jos mnogo zavisnih faktora izvan tvoje moci koji te sputavaju.
kada ti neko kaze moras, samim time ti daje neogranicen budzet za hvatanje u niskim letovima, gorivo, gume, auto, kazne, to nije moja briga.
oslobodjen toga i potaknut cinjenicom da 99% vremena za volanom sjedis sam svu koncentraciju ulazes u voznju i imas samo za cilj sto brze otici zavrsiti posao i doci.
za 7 godina koliko sam na ovom poslu u sedmici imam barem 4 takva leta, neko kada gleda sa strane pita se jesam li ja normalan sto u 10 krenem u gornji vakuf, iz istog za sat stignem do konjica i poslije svega budem kuci u 15.10
primjer jedan od mnogih petak, dzenaza majci od radnog kolege u bosanskoj krupi u 17.00, sastanci do pola 1, dok se gorivo nasulo, stigao na dzenazu, obavio sto se obavlja, rucao, dosao kuci u 22.00.
nikada nisam nigdje nocio za svo silno vozanje ovih godina.
nekome je poduhvat otici do tuzle, program od cijeli dan, ljudi se umore kao da su do londona isli, meni je to toliko rutniski postalo da me je strah, otici do tuzle mi je isto kao do zenice autoputem.
stoga u kontekstu u kojem je prica i pocela, kazem, tvrdim, garantujem, mogu dovesti i par svjedoka, moze se do bihaca doci za tih 3.15, barem ja iz Visokog mogu jos uvijek ;-)
na km satu sluzbenog iz 2003 je sada 432.000 km, na satu privatnog iz 2005 je 32.000 km, valjda ti i to nesto govori
Ovo si evaluirao sa strpljenjem, svaka ti čast. Ja nisam imao volje da to tako fino pojašnjavam ciljanoj klijenteli.
Nadam se da ćeš biti shvačen sa njihove strane, iako oni nigdje ne žure i skoro ništa ne moraju, pa će vjerovatno ovo teško skontati.
Ja nisam davao svoje izjave da bih mjerio što-šta s bilo kim, ja sam to več izmjerio i znam gdje mi je mjesto, već da ukažem pojedincima gdje su zapravo, da valjaju gluposti i da u životu moraju još puno pure pojesti da bi došli u poziciju da dijele pamet i onako se nadmeno ponašaju. Još kada takva djeca počnu vrijeđati onda se malo naljutim.

Nego, dobar je C5, nema šta. Pravi dugoprugaš i ubio bi se i za tebe. Ja si opet mjerkam jednog da kupim, prošloga sam prodao u tip top stanju jer se situacija tako posložila, pa mi sada žao. Vjeruj mi, znao sam u komadu po 1100 km sa njim preći (pauza gorivo i par kafa) i dođem kući kao da sam bio u Mostaru. U tome leži njegova snaga i moć.
Ali, to neki tvrdoglavo ne žele da shvate i ja im ne mogu pomoći.
Bakir1

#690 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

ja o c5 mogu mastati samo, nisu mi prilike za toga, ali dosta ljudi poznajem koji slicno provode staz kao i ja, svi su se redom umorili tvrdih njemackih ovjesa i odrekli toga, sukladno s time zamjenili iste za puno mekse japanske i francuske modele.
nije isto sjediti za volanom BMW i njegovog direktnog volana i tvrdog ovjesa u komadu 600 km i nekih 100 km unoseci se u voznju.
umara svaki auto i daleko od toga da je bmw los auto, ali taj blesavi osjecaj za volanom kakav pruza hidraulicni ovjes puno doprinosi znatno manjem umoru vozaca
emko1234

#691 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

Sve sam pročitao, i sve razumijem.
Ali su neke replike suvisle i neobjektivne totalno.

citro@
ja za 4 godine pređem vise od 120k km. Znači i ja i puno vozam i puno putujem. S prošlim autom sam pred prodaju također imao oko 100 000 nakon 3 godine. Znači iskustva imam i vozao sam i kršina i zvijeri.
Poenta moje priče je da ti se mora poklopit puno stvari da bi napravio nešto takvo. Realno C4 sa 90 ks je smiješan auto za postizat neke brzinske rekorde. Razumijem ja priču o prosječnoj brzini puno bolje nego što ti misliš, samo ti zaboravljaš jednu stvar. Konfiguracija terena je jako loša i zahtjevna za uzet prosječnu brzinu ko glavni parametar.
Evo ti primjer, naiđi na dva kamiona na Komaru, ti sa 90 konja možeš pjevat borbene sve dok ne budeš ima pravca barem 500 metara. Naiđi na kolonu od 4-5 auta na potezu od Lašve do skretanja za Vitez, eto ti iste priče. A jedan od tvojih argumenata je kretanje u 4 ujutro. Znači do momenta do kad budeš pred lašvom ljudi kreću na posao jer ih većina vozari, busevi razvoze radnike, jer ih većina vozari. Znači najgori dio puta ti predstoji u momentu kad se stvaraju gužve.
Jednostavno je nerealno, ja sam ti naveo primjer puste jadranske magistrale u maju mjesecu, period od pola 3 kad sam izašao iz Splita pa nadalje. Super bijesno auto, tad su radili dio te ceste pa je na nekim mjestima samo jedna traka bila u funkciji i stajali su semafori. Ni na jednom nisam stao jer ni na jednom mjestu nisam sreo auto. Stao 5 minuta kod table makarska rivijera da zapalim cigaru, i nastavio vozit dalje.
Imao sam strašnu prosječnu brzinu, nikakvog saobraćaja, stajanje na granici od 5 minuta, tešku nogu na gasu. Prosječna potrošnja se podigla za 4 litra, u takvom stilu. I 310km sam prešao za 3.5h.
Priznat češ da je konfiguracija ceste puno bolja za bržu vožnju kad se ide s juga prema Sarajevu nego kad se ide iz pravca Bihaća.
Od ploča do mostara ti je faktički sve ravno, s blagim okukama i cesta ti dozvoljava, ako nema saobraćaja da konstantno voziš preko 100km/h. Kažem ti, bilo je dionica gdje sam vozio preko 200km/h.
Nije bilo nekog specijalnog razloga za žurbu, imao sam ujutru neki posao koji sam trebao da završim za firmu. Nije bilo da dođem na nož, ali sam htio da stignem kući da se okupam, presvučem, dođem sebi malo da pred ljude ne izlazim ko zombi.

Prema tome, moj zdrav razum i moje iskustvo mi govore da je jako teško izvesti ovo o čemu vi pričate.
Bakir1

#692 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

jedna stvar koja je mozda pobjegla u ovom silnom nadmudrivanju jeste, moze se doci, ali se ne dolazi uvijek tako, razgodim i ja to, ali kada me svi vragovi "gone" mogu doci, u prosjeku "normalne" voznje je to oko 4-4,5 sata, moja relacija Visoko-Bosanska Krupa, u zadnje vrijeme ne idem na Bihac, nego se poslije Kljuca odvojim za Sanski Most i pravac grmec.
condy

#693 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

_mufljuz_ wrote:
condy wrote:Kad se svi hvale, policajac me prošlog ljeta skino iza Kupresa pri 180km/h ...kaže mi, abs ti dobro radi čuje se na kilometar :D
poenta je da to uopste nije za pohvale.....
Znam to al svakom se desi :wink:
ElDzidziIbnDzo

#694 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ovako
Neki se hvataju ono kako su oni vec navikli na duge ture pa Boze moj njima ne predstavlja u cugu nista preci 120,400 ili 1000 kilometara,jer su oni izvjezbani,koncentrisani ili jednostavno stvoreni za to.Jes malo morgen.
Ja dok sam radio u BiH,skoro svaki dan sam vozio relacije iz Sarajeva prema Bihacu,Mostaru,Tuzli,Zenici,Tesnju itd...znaci vazda u nekom pravcu. I nakon 5-6 godina mi je to toliko dopizdilo da me smaralo cak otici i do Zenice.
Danas opalim i ja jednu turu od 36 sati putovanja Oslo-Sarajevo,a sam vozim,pa opet kad dodjem u SA budem ko nov.Valjda od dragosti.U kontra smijeru nije tako,dodjem ko krepan pas pa mi treba 4 dana da se dohavizam.
@citro ja se nisam nista diplomatski povukao iz rasprave,samo ne vidim smisla ubjedjivati se u nesto sto ne vjerujem,a ne vjerujem iz razloga sto imam vozacko iskustvo na toj dionici.Dalje,ja nisam zapoceo temu,ti si spomenuo ja samo replicirao :D

Uvjek se nadje neko da se hvali tim brzinskim rekordima.Ima likova ovde u Skandinaviji(znaci sad poredim nesto) koji tvrde da od Danske do BiH stignu za 17 sati.Ja pokusao,ma ni blizu.Ne znam sto to raji treba,ali jednostavno ako probamo i prakticno a i teoretski(navigacija sta kaze) vidimo da tu nesto ne stima :) A pogotovo kad spominjemo neka vozila sa 1,2 ili 1,6 motorima koji kad vide brdo useru se od naprezanja.Mislim...stvarno :run:
condy

#695 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

U auto je dobro imati Red Bull :wink:

Umor svakog stigne, a red bull kao energetski napitak sigurno će popraviti koncertraciju i podići čovjeka.
ElDzidziIbnDzo

#696 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja koristim ovo,ali da ne idemo sa teme

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#697 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Otisli smo s teme ima jedno 5-6 str :D
ado-šampion

#698 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

citro wrote: Za onog konja negdje odozgo što govori da će još malo pa biti magistar - dečko, ja nisam šofer, uz dužno poštovanje prema toj profesiji. Univerzitetsku diplomu tehničkog fakulteta nosim još od prije rata, a u međuvremenu imam toliko subspecijalnosti i certifikata da tebi trebaju bar četiri postdiplomska studija da me stigneš. Da ne govorim o onome što sam do sada u votaži napravio. Šta li si ti ?
Tebe još nisu banovali jer popularnosti jednog foruma doprinose gluposti koje neki valjaju ovdje, a mene neka slobodno banuju, ko ih Hebe. Banovaću u tom slučaju i ja njih.
Meni ni u kom slucaju nije bio cilj da se hvalim - jer smatram da su sve te diplome, certfikati i klinci-palci u profesiji kojom se ja bavim za qrac, makar u Bosni - nego da ti docaram kako izgleda kad analiziras krvnu sliku nekoga koga ne poznajes, sranjima tipa "vi ste djeca", "vi nemate ni 50 k km", mislim WTF na ovom forumu su po tebi uglavnom djeca, sta radis onda na forumu na kojem su samo djeca?! Medjutim naravno ta poenta je promakla i tebi i bratu ti po oruzju, CitorenXM alias 1991. :-)

Sto se tice drugih stvari, ti mozda imas univerzitetsku dipomu tehnickog fakulteta, ali nivo kulture komunikacije ti nije ni na nivou sofera, nego je prije na nivou nekog kocijasa.

Meni to ne smeta, slobodno ti nastavi, svakako nije moj nivo da komuniciram s nekim ko ostale ucesnike u komunikaciji, ljude koje ni ne poznaje, naziva "konjima", "levatima", govori im da "odjebu" i slicne stvari. Treba da te bude stid tvojih godina, mene bi makar bilo.

Ja se ovim postom iskljucujem iz dalje komunikacije na ovu temu jer sve sto sam imao reci rekao sam. Izgleda da se na ovu forumu covjek smije ukljuciti na temu o odredjenom brendu ili odredjenoj autoindustriji samo da iznosi pohvale, a svaka kritika je suvisna.
romeomoraprezivjeti wrote:Kakvih sve prófila ,vozaca i strucnjaka nece cojek nac' na ovoj temi?! Frajer koji vozi klepetalo zvano,kako ono bjese,ne zna ni on sam,sem da je íz neke japanske zabiti,nasao se kritikovati i rugati necemu sto on ne moze ni pomirisati?! Pises gluposti,samo take. Masta o bmw-u s kraja 90-ih,komunicira sa volanom i jos hoce da ga raja ozbiljno shvati. Popusti covjece,nije ovo tema c5 vs drugi,ovo je cisto tema za one koji posjeduju isti auto,i da se razmjene iskustva itd.
Klepetalo se zove Daihatsu. A pazi ovo, nisam ni to klepetalo "priustio", nego mi ga je kupio babo, tata, kako vec volis. :-)

Kritikujem da, rugam se - daleko od toga. Ako u jednom postu napisem da je auto odlicno, a u drugom da je hvaljenje njegovog ovjesa na sva usta pretjerivanje - pri cemu prilozim argumente, to je ruganje po tebi? Svaka cast. Pitanje je retoricko, ne trebas odgovoriti.

S obzirom da je ovo sigurno deseti put da me prozivas na slican nacin, ja itekako mogu "pomirisati" taj C5, cak i nov (na tvoju zalost), ali ono za sta je tvoj mozak vjerovatno previse mali da shvati je da je nekom kome auto stoji na parkingu i ko godisnje predje 6-7 hiljada kilometara, auto luksuz i cejf i taj neko te pare radije ulozi negdje drugo. Ali ne, u Bosni to nije tako, u Bosni se sav neciji kapital mjeri time kakvo auto imas. :roll: Pa je bolje kupiti jedan C5 nov, makar stajao na parkingu, a jesti pastete, a za stvari kakve su ljetovanje i slicno - za to imaju ovi povoljni mikro-krediti. :run:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#699 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Meni jos niko nije dokazao da neki auto ima bolji ovjes od Citroena,odnosno,kompletniji. Ljudi su napravili ovjes koji objedinjuje najbolje strane "sportskog" i "udobnog" ovjesa. Da po potrebi biras sta ti odgovara i da to u stvarnosti radi. To ne nudi niko i ako to nije najbolji ovjes,onda ne znam sta jeste.
emko1234

#700 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Meni jos niko nije dokazao da neki auto ima bolji ovjes od Citroena,odnosno,kompletniji. Ljudi su napravili ovjes koji objedinjuje najbolje strane "sportskog" i "udobnog" ovjesa. Da po potrebi biras sta ti odgovara i da to u stvarnosti radi. To ne nudi niko i ako to nije najbolji ovjes,onda ne znam sta jeste.
Haj ba nemoj ložiti više raju.
Citroen c5 i sport ne mogu nikako u istu rečenicu.
Glupa ti je priča. Šta su objedinili? Daj mi konkretan primjer, vrijeme, test, recenziju koja će potkrijepiti ovo o čemu pričaš.
Post Reply