Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- oldtajmer
#676 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
smrzoh se u stanu pas im mater 
-
VjecitiStudent
#677 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Da vas malo razveselim, bit će na otpadu solidna cijena za stare radijatore, pogotovo za one gusane.
Bit će dobra para i za vertikale u stanu.
Dodate još malo i eto peći za drva.
Bit će dobra para i za vertikale u stanu.
Dodate još malo i eto peći za drva.
- drndalo
#678 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Poslah Ministru e-mail sranja, pa nek' ga makar mora pobrisati iz inbox-a... Hajde bar mi je terapeutski malo lakse... A i ugrijao sam se tipkajuci...
MInistre, ako citas =
MInistre, ako citas =
-
VjecitiStudent
#679 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Provjerio sam, upravo ti kuca odgovor i poziva te na sastanakdrndalo wrote:Poslah Ministru e-mail sranja, pa nek' ga makar mora pobrisati iz inbox-a... Hajde bar mi je terapeutski malo lakse... A i ugrijao sam se tipkajuci...
MInistre, ako citas =
- drndalo
#680 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jastaradi, petkom iza Dzume da ima ikoga u javnim ustanovama i firmama...? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#681 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ne brinite njima i kuravama njihovim nije hladno
definitivno mislim da se svako treba za sebe boriti za svoje grijanje
svaki haustor i svaka zgrada
onda ovoga ne bi bilo
ali napravno ne bi bilo i neplaćanja i ostalih sranja
definitivno mislim da se svako treba za sebe boriti za svoje grijanje
svaki haustor i svaka zgrada
onda ovoga ne bi bilo
ali napravno ne bi bilo i neplaćanja i ostalih sranja
- O'zone
- Globalni moderator
#682 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ako ne otopli od Utorka će trafostanice da iskaču ko zečevi jer će se svi grijati na struju.
Mada dobro je ovo treba nama još stegnuti. Ja navijam da ili duplo poskupe struju ili da je isključe zbog propterećenja sistema a i drva će da skoče sa 60 KM na 80-90 KM sigurno.
Možeš se jebat što redovno plaćaš račune i što imaš i preplate kad drugi neće da plaćaju.BH-Gas će čekati uplatu duga do 22. aprila
Ukoliko do utorka, 22. aprila ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja duga za plin, BH-Gas će vjerovatno pristupiti isključenju gasa Sarajevogasu, saopćeno je iz te kompanije.
Predstavnici BH-Gasa sa direktorom Mirzom Sendijarevićem na čelu danas su bili domaćini još jednog sastanka sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, te direktorima Sarajevogasa Salihom Selmanovićem i Toplana Admirom Džuburom. Sastanak je upriličen povodom rješavanja dugovanja Sarajevogasa prema BH-Gasu.
No, sastanak je završen samo sa obećanjem ministra Petrovića da će do utorka, u 15 sati informisati BH-Gas na koji način će se riješiti dugovanja.
Mada dobro je ovo treba nama još stegnuti. Ja navijam da ili duplo poskupe struju ili da je isključe zbog propterećenja sistema a i drva će da skoče sa 60 KM na 80-90 KM sigurno.
-
StupskaBitanga
#683 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kanton je krahirao samo to niko nece da prizna
- Kemo BA
#684 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Black swan wrote:stariji ljudi kažu da je prije grijanje bilo 24 sata
pa je kasnije uvedeno od 6 do 10
a vidite kako to ide...
mislim da bi se svaki ulaz trebao organizirati...
ukinuti toplane razjebati bagru ili privatizirati
-
VjecitiStudent
#685 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nije nikad bilo 24 sata.Kemo BA wrote:Black swan wrote:stariji ljudi kažu da je prije grijanje bilo 24 sata
a vidite kako to ide...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#686 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
mislim da je u vrijeme trajanja olimpijade bilo 24h
- astrid
#687 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Prije rata je bilo..bar u mom reonuVjecitiStudent wrote:Nije nikad bilo 24 sata.Kemo BA wrote:Black swan wrote:stariji ljudi kažu da je prije grijanje bilo 24 sata
a vidite kako to ide...
- Truba
#688 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
govorimo o šezdesetim i sedamdesetim...
tako sam čuo
zato se nije ulagalo u izolaciju jer je plin bio jeftin i ta goriva... pa je grijalo cijelu noć
tako kažu stariji ljudi
i onda je bilo zgrada bez grijanja... pa fino naftarice i svak se za sebe brinuo
tako sam čuo
zato se nije ulagalo u izolaciju jer je plin bio jeftin i ta goriva... pa je grijalo cijelu noć
tako kažu stariji ljudi
i onda je bilo zgrada bez grijanja... pa fino naftarice i svak se za sebe brinuo
- vješalica
#689 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
znači maloumni petrović će to da uradi zadnji dan i zadnji momenat,a dotad trebam obolitiO'zone wrote:Ako ne otopli od Utorka će trafostanice da iskaču ko zečevi jer će se svi grijati na struju.
Možeš se jebat što redovno plaćaš račune i što imaš i preplate kad drugi neće da plaćaju.BH-Gas će čekati uplatu duga do 22. aprila
Ukoliko do utorka, 22. aprila ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja duga za plin, BH-Gas će vjerovatno pristupiti isključenju gasa Sarajevogasu, saopćeno je iz te kompanije.
Predstavnici BH-Gasa sa direktorom Mirzom Sendijarevićem na čelu danas su bili domaćini još jednog sastanka sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, te direktorima Sarajevogasa Salihom Selmanovićem i Toplana Admirom Džuburom. Sastanak je upriličen povodom rješavanja dugovanja Sarajevogasa prema BH-Gasu.
No, sastanak je završen samo sa obećanjem ministra Petrovića da će do utorka, u 15 sati informisati BH-Gas na koji način će se riješiti dugovanja.
bagra
-
mefistofilis
#690 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
jbg da narod ima para lako bi ga uliva nepismenim i salterasima i pipnicarima i nalogodavcima.
www.danfoss.com/
ovaj jedan poznanik kaze placa isto ako ne i manje a grije se ekstra
www.danfoss.com/
ovaj jedan poznanik kaze placa isto ako ne i manje a grije se ekstra
- O'zone
- Globalni moderator
#691 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Još 3 sata i znat ćemo hoće li biti plina

A Petrović čeka zadnji sat da javi BH-GasuBH-Gas će do kraja dana isključiti plin Sarajevogasu?
Ukoliko u toku dana ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja duga za plin, BH-Gas će isključiti plin Sarajevogasu, saopšteno je iz ove kompanije.
Ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Zlatko Petrović rekao je da će do 15.00 sati informisati BH-Gas hoće li i na koji način biti riješeno dugovanje prema ovoj firmi.
Iako duže vrijeme insistiraju da dug prema BH-Gasu bude izmiren, iz ove firme napominju da do sada nisu dobili konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske rate, koja iznosi više od 11,5 miliona KM, dok ukupan dug iznosi skoro 53 miliona maraka.
Ističe se da je navedena dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da BH-Gas ima ugovorne obligacije prema ruskoj kompaniji Gazprom Export.
Dogovoreni iznos duga firma iz BiH trebalo je da počne otplaćivati 15. aprila, ali ona nije u mogućnosti izvršiti obaveze, jer Sarajevogas i Toplane Sarajevo ne izmiruju svoja dugovanja prema BH-Gasu.
Na prošlosedmičnom sastanku čelnih ljudi ove dvije kompanije i kantonalnog resornog ministra nije bilo konkretnih prijedloga za rješavanje duga Sarajevogasa.
- vjesticanametli
#692 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
vala nisu ni do prije 3 sata grijali pa neka iskljuce bar nece slati racune nizasta...........ovako radi klima, radijator, puhcemo i dahcemo a njima placamo
ma goni ih vise nek nose i cijevi i plin kreteni
ma goni ih vise nek nose i cijevi i plin kreteni
- karanana
#693 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
a sta ce ljudi koji kuhaju i griju vodu na plin?
- O'zone
- Globalni moderator
#694 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Mi ćemo da glabamokaranana wrote:a sta ce ljudi koji kuhaju i griju vodu na plin?
- Tahta
#695 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
odoh se okupati dok još ima plina, a poslije nema ni kupanja ni kuhanjaO'zone wrote:Mi ćemo da glabamokaranana wrote:a sta ce ljudi koji kuhaju i griju vodu na plin?![]()
![]()
- Truba
#696 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nek se svi fino napuše kurca 
kako ih više nije sramota
ljudi plaćaju gas a tolika dugovanja u lancu
pa gdje više nestaje novac
kako ih više nije sramota
ljudi plaćaju gas a tolika dugovanja u lancu
pa gdje više nestaje novac
- O'zone
- Globalni moderator
#697 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Plina još ima
Petrović nije ništa dostavio BH-Gasu oko riješavanja duga
Bit će zanimljivo 
- O'zone
- Globalni moderator
#698 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Iiiiiiiiiii trakavica se nastavlja
je..e ih Petrović u zdrav mozak a oni ništa
Trebali su plin zavrnuti kad su prvi put zaprijetili sad mogu prijetiti Nailovoj materi.
Al koji su levati ovi iz BH-GasaBH-Gas dao rok Sarajevogasu da do 7. maja izmiri obaveze
Kompanija BH-Gas danas je na adresu Sarajevogasa uputila pismo upozorenja u kojem je dat rok za plaćanje tekućih obaveza najkasnije do 7. maja 2014., a u protivnom će dotok gasa tom preduzeću biti obustavljen 8. maja, saopćeno je danas iz BH-Gasa.
Iz te kompanije ističu da su njihovi predstavnici jučer održali još jedan sastanank s ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatkom Petrovićem, te direktorima Sarajevogasa i Toplana na kojem nije bilo pomaka u smislu da BH-Gasu bude uplaćen ostatak fakture za mart 2014.
Uprava BH-Gasa nakon toga je održala sjednicu kolegija, na kojoj je analizirana pozicija kompanije uzrokovanu enormnim dugovanjima KJKP Sarajevogas i ocijenjeno da se približila mogućnost da svi potrošači u Bosni i Hercegovini ostanu bez dotoka gasa zbog neredovnih plaćanja Sarajevogasa prema BH-Gasu.
Podsjećaju da ukupan dug KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo prema BH-Gasu do danas iznosi 46.187.436,14 KM.
Direktor BH-Gasa Mirza Sendijarević izjavio je da, iako se ta kompanija nalazi u nepovoljnom položaju i praktično kreditira Sarajevogas te plaća kamate, a s druge strane ima očekivanja Gazprom Exporta, ipak su sve vrijeme vodili računa da ne poduzimaju radikalne poteze tokom sezone grijanja.
"Enormna dugovanja Sarajevogasa dovela su BH-Gas do teške finansijske situacije, koja nas je natjerala da ipak poduzmemo radikalnije mjere. Očekujemo snažniji angažman o ovom pitanju i nadamo se da ipak nećemo dočekati dan kada će dotok gasa Sarajevogasu zaista biti obustavljen", naglasio je Sendijarević.
Iz BH-Gasa podsjećaju da su njihovi predstavnici proteklih nekoliko mjeseci održali su niz sastanaka s predstavnicima Sarajevogasa i Vlade Kantona Sarajevo, a u jednom periodu i s Vlade FBiH, kako bi se pomoglo Sarajevogasu da izmiri obaveze prema BH-Gasu, budući da su ogromni dugovi Sarajevogasa prijetili narušavanju kompletnog gasnog sistema Bosne i Hercegovine.
Također, ističu da su uprave BH-Gasa i Energoinvesta prošle sedmice posjetile sjedište Gazprom Exporta, jedinog dobavljača prirodnog gasa, i pokušale objasniti aktuelnu situaciju, nakon čega im je naglašeno da Gazprom Export neće narušavati dobru saradnju sve dok obaveze budu izmirivane redovno.
- Kemo BA
#699 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Plin mogu zatvoriti samo onima koji ne placaju sve ostalo moze biti stvar tužbe zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora i tek tada ce Sarajevogas da se nađe u je....j situaciji. Toplane su imale sve zakonske instrumente da iskljuce grijanje neplatisama a to nisu uradili zloupotrebljavajuci svoj monopolski polozaj i zajedno sa Sarajevo gasom su veci krivci za trenutnu situaciju od neplatisa, dijeleci ne male place itd. itd... Prica da im to propisi i zakon ne ozvoljavaju je prica za malu djecu.O'zone wrote:Iiiiiiiiiii trakavica se nastavlja
Al koji su levati ovi iz BH-GasaBH-Gas dao rok Sarajevogasu da do 7. maja izmiri obaveze
Kompanija BH-Gas danas je na adresu Sarajevogasa uputila pismo upozorenja u kojem je dat rok za plaćanje tekućih obaveza najkasnije do 7. maja 2014., a u protivnom će dotok gasa tom preduzeću biti obustavljen 8. maja, saopćeno je danas iz BH-Gasa.
Iz te kompanije ističu da su njihovi predstavnici jučer održali još jedan sastanank s ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatkom Petrovićem, te direktorima Sarajevogasa i Toplana na kojem nije bilo pomaka u smislu da BH-Gasu bude uplaćen ostatak fakture za mart 2014.
Uprava BH-Gasa nakon toga je održala sjednicu kolegija, na kojoj je analizirana pozicija kompanije uzrokovanu enormnim dugovanjima KJKP Sarajevogas i ocijenjeno da se približila mogućnost da svi potrošači u Bosni i Hercegovini ostanu bez dotoka gasa zbog neredovnih plaćanja Sarajevogasa prema BH-Gasu.
Podsjećaju da ukupan dug KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo prema BH-Gasu do danas iznosi 46.187.436,14 KM.
Direktor BH-Gasa Mirza Sendijarević izjavio je da, iako se ta kompanija nalazi u nepovoljnom položaju i praktično kreditira Sarajevogas te plaća kamate, a s druge strane ima očekivanja Gazprom Exporta, ipak su sve vrijeme vodili računa da ne poduzimaju radikalne poteze tokom sezone grijanja.
"Enormna dugovanja Sarajevogasa dovela su BH-Gas do teške finansijske situacije, koja nas je natjerala da ipak poduzmemo radikalnije mjere. Očekujemo snažniji angažman o ovom pitanju i nadamo se da ipak nećemo dočekati dan kada će dotok gasa Sarajevogasu zaista biti obustavljen", naglasio je Sendijarević.
Iz BH-Gasa podsjećaju da su njihovi predstavnici proteklih nekoliko mjeseci održali su niz sastanaka s predstavnicima Sarajevogasa i Vlade Kantona Sarajevo, a u jednom periodu i s Vlade FBiH, kako bi se pomoglo Sarajevogasu da izmiri obaveze prema BH-Gasu, budući da su ogromni dugovi Sarajevogasa prijetili narušavanju kompletnog gasnog sistema Bosne i Hercegovine.
Također, ističu da su uprave BH-Gasa i Energoinvesta prošle sedmice posjetile sjedište Gazprom Exporta, jedinog dobavljača prirodnog gasa, i pokušale objasniti aktuelnu situaciju, nakon čega im je naglašeno da Gazprom Export neće narušavati dobru saradnju sve dok obaveze budu izmirivane redovno.je..e ih Petrović u zdrav mozak a oni ništa
Trebali su plin zavrnuti kad su prvi put zaprijetili sad mogu prijetiti Nailovoj materi.
- agent_zero
#700 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ima li neko od forumaša nekog da radi u toplanama? Misle li imalo grijati za nas redovne platiše? Kod mene ledara u stanu, a najavljuju od prekosutra temperature ispod 9 stepeni (ujutro ispod 3 stepena).
Šta me briga jel maj ili nije, kad je vrijeme i temperature kao da je početak novembra.
Šta me briga jel maj ili nije, kad je vrijeme i temperature kao da je početak novembra.