Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Ostaju znaci samo mlade i iskusne onda
Poštene i moralne. Ja nemam predrasude prema ljudima ni po kom osnovu, pa ni po godinama. Po moralu, da. :wink:
madner

#677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Trazio sam spisak ljudi koji ispunjavaju te uslove.
zoomke

#678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zoomke »

kad bude izabran željko komšić plata će mi biti 3000EVRA. Kad bude izabran željko komšić biće sve u dure. On ne zna krast, zato je ispo' iz SDP-a.
KatarinaKosaca

#679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Trazio sam spisak ljudi koji ispunjavaju te uslove.
Ja ga ne znam.. to vrijeme pokaže. Zašto ti ne izbaciš spisak, nego kao šef "tražiš" :D
zoomke

#680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zoomke »

evo advokat je stigao, možete pitat katarinu kosaću.
madner

#681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Cisto da izbjegnem maliciozne komentare, uvijek se moze naci neka mana ako se dovoljno duboko kopa.
Kada bi neko postavio svoju listu znao bi sta je kriterij.
KatarinaKosaca

#682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Cisto da izbjegnem maliciozne komentare, uvijek se moze naci neka mana ako se dovoljno duboko kopa.
Naravno, da se može naći mana.. ljudi nisu savršena bića. Ovdje se radi, prvenstveno o tome da ne počnu krvožedno krasti, upošljavati svoje itd... na to smo najosjetljiviji, mislim.. ili bi trebali biti
Banksy

#683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:Pametna odluka, ići sa novim mladim ljudima. ''Ugledna'' imena, već poznati javni radnici svih profila, uvijek mogu biti angažirani kroz stranačka savjetodavna tijela, a da nužno ne moraju biti i članovi stranke. Mislim da je to dobar put, puno bolji od skupljanja istrošenih, starih kadrova.

edit:I gdje nestade @nosara ...?
Velika šansa da bude kopija NS-a, onda. Mada nije ni rješenje stare uzimati, ali nije ni neiskusne, mlade,željne krađe :D
Nekako mislim da neće ovo biti ni blizu NS-u ... Nadam se ...
KatarinaKosaca

#684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Nekako mislim da neće ovo biti ni blizu NS-u ... Nadam se ...
Lijepo je što se puno raje nada... ja sam izgubila svaku nadu, tako da nekad izbjegavam komentare, da ne kvarim iluziju.. to je lijepo imati u životu. Ne radi ŽK osobno, nego radi sumnje u njegov kapacitet da prepozna oportuniste, karijeriste, lopove i laktaroše..
zoomke

#685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zoomke »

koji ste vi glupani. eto biće bolje. biče super sve.
Banksy

#686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

DiplomataSaSela wrote:
ultima_palabra wrote:Najveća podvala Bošnjacima je SDA.
Najveca podvala Bosnjacima i svim Bosancima i Hercegocima je sadasnji sdp,sa ovim rukovodstvom...
Konkurencija je vrlo jaka ... :mrgreen:
madner

#687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:Cisto da izbjegnem maliciozne komentare, uvijek se moze naci neka mana ako se dovoljno duboko kopa.
Naravno, da se može naći mana.. ljudi nisu savršena bića. Ovdje se radi, prvenstveno o tome da ne počnu krvožedno krasti, upošljavati svoje itd... na to smo najosjetljiviji, mislim.. ili bi trebali biti
To za nove ljude necemo znati dok ne dobiju moc i vlast.

Zanima me ko se pika kao veliko ime da se smatra takvim.
zoomke

#688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zoomke »

jest treba im dati šansu :D hhahahahaha JOJ GLUPI NARODE ...biće dobro ako budete šibice imali.
Corto Maltese

#689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote: Naravno, da se može naći mana.. ljudi nisu savršena bića. Ovdje se radi, prvenstveno o tome da ne počnu krvožedno krasti, upošljavati svoje itd... na to smo najosjetljiviji, mislim.. ili bi trebali biti
Nema mjesta za strah. Upošljavati neće nikoga.
KatarinaKosaca

#690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:To za nove ljude necemo znati dok ne dobiju moc i vlast.
Istina
madner wrote:Zanima me ko se pika kao veliko ime da se smatra takvim.
To je stvar ukusa. Meni je Kljujić faca, Tatjana LJujić Mijatović mi je ok žena isto... ne bi mi bilo ni mrskao da pk pređe, mislim da je morao vis a vis stranke nekad i da zaobiđe istinu...
KatarinaKosaca

#691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:
KatarinaKosaca wrote: Naravno, da se može naći mana.. ljudi nisu savršena bića. Ovdje se radi, prvenstveno o tome da ne počnu krvožedno krasti, upošljavati svoje itd... na to smo najosjetljiviji, mislim.. ili bi trebali biti
U privredu ne, sigurno. Ali na upražnjenja mjesta otpuštenih stranačkih (druge stranke) rukovodilaca u državnim firmama, sigurno da.. Već viđen scenarij,.. tako skoro..
Banksy

#692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote: To je stvar ukusa. Meni je Kljujić faca, Tatjana LJujić Mijatović mi je ok žena isto... ne bi mi bilo ni mrskao da pk pređe, mislim da je morao vis a vis stranke nekad i da zaobiđe istinu...
Da slaže? E, pa Kato, to nije prihvatljivo ponašanje ... :D
KatarinaKosaca

#693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote: To je stvar ukusa. Meni je Kljujić faca, Tatjana LJujić Mijatović mi je ok žena isto... ne bi mi bilo ni mrskao da pk pređe, mislim da je morao vis a vis stranke nekad i da zaobiđe istinu...
Da slaže? E, pa Kato, to nije prihvatljivo ponašanje ... :D
Kako reče Boris Tadić u prirodi mi je popustljivost :D
madner

#694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:
U privredu ne, sigurno. Ali na upražnjenja mjesta otpuštenih stranačkih (druge stranke) rukovodilaca u državnim firmama, sigurno da.. Već viđen scenarij,.. tako skoro..
Realno, sigurno ih nece ostaviti niti trebaju. Da li ce ih popuniti po struci je pravo pitanje.
Sto me dovodi do dileme, sta ako je Bakirova zena bila najbolji kandidat?

Vjerovatno bi bilo najbolje taj dio izbaciti iz jednacine pa bi politika bila postenija, ali to u tranzicijskim zemljama dovodi do drugih problema.
Canton

#695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

Hoće li Komšić biti jedini kandidat za predsjednika stranke? :D
shiljak

#696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:Pametna odluka, ići sa novim mladim ljudima. ''Ugledna'' imena, već poznati javni radnici svih profila, uvijek mogu biti angažirani kroz stranačka savjetodavna tijela, a da nužno ne moraju biti i članovi stranke. Mislim da je to dobar put, puno bolji od skupljanja istrošenih, starih kadrova.

edit:I gdje nestade @nosara ...?
Velika šansa da bude kopija NS-a, onda. Mada nije ni rješenje stare uzimati, ali nije ni neiskusne, mlade,željne krađe :D
Nekako mislim da neće ovo biti ni blizu NS-u ... Nadam se ...
Šta fali NS-u ukratko, nisam u toku :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Recimo, da se prestanu ponasati k'o nevladina organizacija. ima jos toga, ali ta neka politicka nezrelost, uz par amatera-karijerista, koji su povukli odredjene suicidne poteze...to ej u grubim crtama.

Nego...bas me interesuje reakcija vecine simpatizera DF, kada se objelodani ta neka koalicija lijevoga centra, gdje ce DF biti vodivlja :zzzz:
KatarinaKosaca

#698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Nego...bas me interesuje reakcija vecine simpatizera DF, kada se objelodani ta neka koalicija lijevoga centra, gdje ce DF biti vodivlja :zzzz:
Hajde, nam živ bio objasni šta je ljevica, šta centar, a šta desnica u BIH i po čemu sem po tome što se tako zovu? Ali, mogu se i ja zvati Klaudija Šifer što ne znači da jesam
Takozvana ljevica kod nas ima desnije poteze od najcrnje desnice (najavljeno smanjenje penzija na primjer), ili ukidanje socijalnih davanja koje je SDA (kao takozvana desnica po tebi) doveo do vrhunca, a takozvana ljevica ih ukida.. Prema tome, @LIbero tu demagogiju ostavi za obdanište :zzzz:
osim toga, ako će taj demokratski front koalirati sa SDP (jer su kao oni kao ljevica po tebi), zašto je onda izašao iz sDP?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Opusteno bona, necu da se svadjam..sto uvijek moj komentar prokomentarises sa svadjalacki tonom :lol: :mrgreen: . hajd' dobro nebitno..to nije tema vecerasne "emisije".
KatarinaKosaca wrote: Hajde, nam živ bio objasni šta je ljevica, šta centar, a šta desnica u BIH i po čemu sem po tome što se tako zovu? Ali, mogu se i ja zvati Klaudija Šifer što ne znači da jesam
Takozvana ljevica kod nas ima desnije poteze od najcrnje desnice (najavljeno smanjenje penzija na primjer), ili ukidanje socijalnih davanja koje je SDA (kao takozvana desnica po tebi) doveo do vrhunca, a takozvana ljevica ih ukida.. Prema tome, @LIbero tu demagogiju ostavi za obdanište :zzzz:
osim toga, ako će taj demokratski front koalirati sa SDP (jer su kao oni kao ljevica po tebi), zašto je onda izašao iz sDP?
Opet ima razlike. Necu ti ja tumaciti i crtati te razlike. Istina, konfuzna je situacija sto se tice tih davanja, ali to je svakako rijec o klijentelizmu i kupovini glasova pred izbore, a ne programskom i ideoloskom shvatanju..i jednih i drugih.
Druga stvar. Razlika je po odnosu i omogucavanju uplitanja klera, po odvajanju vjerskog i sekularnog, po odnosima prema pravima pojedinaca, cijelom segmentu razlicitih shvatanja, i podrskama razlicitim drustvenim i socijalnim kretnjama ..i slicno.

Sto se odmah petljas i kacis na SDP? Ko je uopste njih i spomenuo. Da, nisam mislio na tu (polu)partiju uopste.
KatarinaKosaca

#700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Opet ima razlike. Necu ti ja tumaciti i crtati te razlike. Istina, konfuzna je situacija sto se tice tih davanja, ali to je svakako rijec o klijentelizmu i kupovini glasova pred izbore, a ne programskom i ideoloskom shvatanju..i jednih i drugih.
Druga stvar. Razlika je po odnosu i omogucavanju uplitanja klera, po odvajanju vjerskog i sekularnog, po odnosima prema pravima pojedinaca, cijelom segmentu razlicitih shvatanja, i podrskama razlicitim drustvenim i socijalnim kretnjama ..i slicno.
Opet niđe veze :-) :-) :-) Osnovna razlika između ljevice i desnice bi trebala biti u fiskalnoj politici, odnosno prelijevanju proračuna i punjenja istog. Dakle, veći porezi za bogate, veća davanja za siromašne, radničku klasu itd..Ovo se može puno elaborirati na davanja za kulturu, sport itd, ali fakat nemam namjeru da te podučavam osnovno. Od kako je "ljevica" na vlasti jedino su uvedene fiskalne kase. Folklor tipa vjere i ostalog je samo folklor i ljepak za budale.. Zato u BIH niti ima niti je bilo ni ljevice ni desnice..
-LIBERO- wrote:Sto se odmah petljas i kacis na SDP? Ko je uopste njih i spomenuo. Da, nisam mislio na tu (polu)partiju uopste.
Pa za koga ću se kačiti ako si jasno napisao "koalicija stranaka centar-lijevo" :roll: HDZ-a, možda :?:
I govori mi netko ko i na pdf ljubav i sex piše o SDA :D
Post Reply