Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#676 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ako me sjećanje dobro služi većina prodavača renoa radi upravo preko gume...čak su radili i prije tri-četiri godine. Jedino mislim da Bunjo nije.
-
direstraits0078
#677 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sto njihov pokusaj shishanja ovaca cini jos vecim paradoksom. Ali neka, sta posijes, to pozanjes.
- Doda37
#678 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Meni je Guma M jeftinija nego garaza majstori, nisi prvi koji mi je rekao za Siroki, prvo ne idem u Siroki zbog auta, drugo kad im kazem sta dobijam u Gumi ostaju zateceni, vjerojatno sto sam tri auta kod njih servisirao i servisiram , npr. mene prime isti dan kad ih nazovem bez obzira sto su puni.direstraits0078 wrote:Usporedi ih s npr. Matijevicem u Sirokom, cjenovno i sto se tice usluga, pa ces da nadjes kakvih hoces €€€€ zamjerki...![]()
GumaM = šišanje ovaca
- Doda37
#679 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
http://www.matijevic.ba/novosti_vise.php?id_novost=35
http://gumam.com/novosti/veliki-servis- ... -69-km/144
Bas sam pogledao, iste im cijene za veliki servis , mozda tebe u Sirokom drugacije gleda kao mene u Guma M, ali meni Siroki nije usput ni u mislima
Bas sam pogledao, iste im cijene za veliki servis , mozda tebe u Sirokom drugacije gleda kao mene u Guma M, ali meni Siroki nije usput ni u mislima
- drndalo
#680 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moze to ici i pristojno mnogo ispod 50.000... Ne znam kakvi su ti prohtjevi pa dodjes do tricavih 55.000...citro wrote:Kia Sportage ili Hyundai X35 ?supercali wrote:ja vidim da je onih kia crossovera na svakom cosku x35 ili kako se vec zovu
koliko se oni krecu cijenom pa su tako zastupljeni?
Ma jeftina oba, uzmes dizela sa nesto opreme za tricavih 55000 KM. Smijesno, ko moze uvaliti lovu u to pored novog RAV4, ili Tiguana npr. (ko je za Germanizam).
-
emko1234
#681 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bakir Alispahić je najjači. Čovjeka niti ko dira niti ga ko spominje, a radi li radi.
Recimo meni je smiješno da lik koji vodi Star Line dođe na pregovore u jednu jaku osiguravajuću kuću zastupajući interese firme koju vodi ( Mercedesa ) u novom fići. I to prvi put. Pa jebem mu mater, prodaješ tu neku priču. Tek si izašao na tržište i a ono što se vidi iz priloženog je da ni ti ne vjeruješ u to što pričaš.
Ili recimo da Tomić nema svoju lakirnicu. To je isto paradija vrh vrhova.
Recimo meni je smiješno da lik koji vodi Star Line dođe na pregovore u jednu jaku osiguravajuću kuću zastupajući interese firme koju vodi ( Mercedesa ) u novom fići. I to prvi put. Pa jebem mu mater, prodaješ tu neku priču. Tek si izašao na tržište i a ono što se vidi iz priloženog je da ni ti ne vjeruješ u to što pričaš.
Ili recimo da Tomić nema svoju lakirnicu. To je isto paradija vrh vrhova.
- drndalo
#682 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Nije,moj tata je najjaci!Bakir Alispahić je najjači.
-
Frutek
#683 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Čim postoji takva relacija, tj. gledanje odredjenih klijenata na jedan, a ostale na drugi način, sve je jasno što se profesionalnosti tiče. Ja sam iskreno bio zagrijan za jedno od najboljih auta koje Renault ima u ponudi, ali sam odustao radi svega pomenutog. Šteta, jer je to solidan brand. Naravno, ovaj komentar nema ništa ciljano protiv te firme, nisu ni mnoge druge kuće puno bolje; bolje rečeno, na prste jedne ruke u BiH ih mozes nabrojat koji rade profesionalno i koji se brinu o klijentu kako dolikuje. Mislim da, generalno, naši uvoznici/koncesionari imaju tu još da napreduju svjetlosnu godinu...Doda37 wrote:mozda tebe u Sirokom drugacije gleda kao mene u Guma M, ali meni Siroki nije usput ni u mislima
- ElRe
#684 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Trziste BiH je nebitno za proizvođače. To dokazuje i to sa VAG BiH trziste pokriva preko Beograda, Renault Nissan preko Zagreba, Toyota i Kia preko Slovenije, BMW preko Zagreba. Fiat nema zastupnika u FBiH, samo i RSu i to samo u Laktašima, Ford nema zastupnika, Peugeot ide poludivlje preko Verano Motorsa iz Beograda. Mercedes ja planirao da pokrije BiH preko Emil Frey gupacije, ali obzirom da su isti trenutno preokupirani poslovima u HR i SRB, BiH je na čekanju. Dodatno, posao im je tamo totalno podbacio pa mozda i ne bude nista.
-
StupskaBitanga
#685 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Jednostavno recite da je tržište krahiralo
-
citro
#686 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mozda bez PDV-a. 4X4, diesel, alu felge, klima, elektropaket, maglenke. Ispod 50.000 no way. Jos koji detalj i eto 55.000. Jesam li prezahjevan u 2014-toj godini ?drndalo wrote:Moze to ici i pristojno mnogo ispod 50.000... Ne znam kakvi su ti prohtjevi pa dodjes do tricavih 55.000...citro wrote:Kia Sportage ili Hyundai X35 ?supercali wrote:ja vidim da je onih kia crossovera na svakom cosku x35 ili kako se vec zovu
koliko se oni krecu cijenom pa su tako zastupljeni?
Ma jeftina oba, uzmes dizela sa nesto opreme za tricavih 55000 KM. Smijesno, ko moze uvaliti lovu u to pored novog RAV4, ili Tiguana npr. (ko je za Germanizam).
Bio musterija pa odustao od gluposti.
-
internazionale
#687 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sta pazari na kraju?citro wrote:Mozda bez PDV-a. 4X4, diesel, alu felge, klima, elektropaket, maglenke. Ispod 50.000 no way. Jos koji detalj i eto 55.000. Jesam li prezahjevan u 2014-toj godini ?drndalo wrote:Moze to ici i pristojno mnogo ispod 50.000... Ne znam kakvi su ti prohtjevi pa dodjes do tricavih 55.000...citro wrote:
Kia Sportage ili Hyundai X35 ?
Kakve su cijene ekvivalentnog rav-a i tiguana
-
direstraits0078
#688 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ovo su cijene na akciji. Redovne cijene i redovna usluga je veoma različita.Doda37 wrote:http://www.matijevic.ba/novosti_vise.php?id_novost=35
- Doda37
#689 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pa to je meni sasvim normalno , da staru musteriju drugacije gleda nego novi kolacic, ja se osipam na one poslodavce sve su meni musterije iste, neka ti nailova mater dolazi...Frutek wrote:Čim postoji takva relacija, tj. gledanje odredjenih klijenata na jedan, a ostale na drugi način, sve je jasno što se profesionalnosti tiče. Ja sam iskreno bio zagrijan za jedno od najboljih auta koje Renault ima u ponudi, ali sam odustao radi svega pomenutog. Šteta, jer je to solidan brand. Naravno, ovaj komentar nema ništa ciljano protiv te firme, nisu ni mnoge druge kuće puno bolje; bolje rečeno, na prste jedne ruke u BiH ih mozes nabrojat koji rade profesionalno i koji se brinu o klijentu kako dolikuje. Mislim da, generalno, naši uvoznici/koncesionari imaju tu još da napreduju svjetlosnu godinu...Doda37 wrote:mozda tebe u Sirokom drugacije gleda kao mene u Guma M, ali meni Siroki nije usput ni u mislima
- Doda37
#690 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Te akcije imaju vec nekoliko godina, e sada ako sebe ne ugradis u akciju do tebe jedirestraits0078 wrote:Ovo su cijene na akciji. Redovne cijene i redovna usluga je veoma različita.Doda37 wrote:http://www.matijevic.ba/novosti_vise.php?id_novost=35
-
direstraits0078
#691 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Vidim da se ne kuzis u to o cemu pokusavas diskutovati. Cijena ovih usluga je ista u svim servisima jer je to nesto sto dolazi kao direktiva svim koncesionarima. Ja govorim o cijenama rezervnih dijelova i usluga, koje se razlikuju. Van akcije.
- Doda37
#692 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ti izgleda neces da shvatis da ja manje platim u GumaM vec ti u Matijevica, ako uopce ides kod njega, imam popust na dijelove, gratis servis, pocaste me sa zamjenskim autom, itd... i da idem u Siroki !!!
-
direstraits0078
#693 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Vidi, shvatam ja da ti gotivis gumare, ali moras shvatiti da su redovne cijene kod gumara vise nego kod ostalih koncesionara. Cime te on pocasti, ko kome sta dodje i slicno, koje ste vrste jarani itd. ne ulazim u to, to je do tebe i gumara, ja govorim o normalnim okolnostima. A tu gumari shishaju ovce. Uzmi kataloski broj pa nazovi gumare, pa onda nazovi za taj kataloski broj bilo kojeg ovlastenog koncesionara. Za razliku priusti sebi kahvu.
Inace, mene servis kosta samo onoliko koliko kosta ulje, filter, podloska cepa kartera, filter zraka, filter klime i filter goriva. I znas sta jos? Kad sve to bude zamijenjeno, znam da je u motoru stvarno novo ulje odgovarajuce gradacije i norme, da je filter ulja odgovarajuci a ne niza specifikacija, da je filter goriva stvarno zamijenjen, kao i sve ostalo sto je zamijenjeno na vozilu. Isto tako i za zamjenu zupcastog, kanalnog, diskova i plocica, ili bilo cega sto treba zamijeniti na autu. Ali to nije tema. Tema su ovlasteni koncesionari u BiH, a ne ko moze jeftinije proci za servis, iz nekih razloga koje nije moguce utvrditi.
Inace, mene servis kosta samo onoliko koliko kosta ulje, filter, podloska cepa kartera, filter zraka, filter klime i filter goriva. I znas sta jos? Kad sve to bude zamijenjeno, znam da je u motoru stvarno novo ulje odgovarajuce gradacije i norme, da je filter ulja odgovarajuci a ne niza specifikacija, da je filter goriva stvarno zamijenjen, kao i sve ostalo sto je zamijenjeno na vozilu. Isto tako i za zamjenu zupcastog, kanalnog, diskova i plocica, ili bilo cega sto treba zamijeniti na autu. Ali to nije tema. Tema su ovlasteni koncesionari u BiH, a ne ko moze jeftinije proci za servis, iz nekih razloga koje nije moguce utvrditi.
- Doda37
#694 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Prvo ne pijem kahve vec kavu, drugo ne gotivim gumare kako ih ti zoves , nemam ja tamo jarana niti prijatelja samo poslovno, kod prvog renaulta zvao sam i Matijevica nije to nikakva razlika da bi se isplatilo ici u Siroki, mada dozvoljam drugima da idu zbog jedne marke, svako radi sta hoce za svoje pare. Ne govorim ti da se ne kuzis , da te sisaju, pa bar danas se lako provjeri cijena za nekoliko minuta
-
direstraits0078
#695 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Upravo. Srkni caj, ako ne pijes kahvu, opusti se i uzivaj.
- Doda37
#696 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Takodjer
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
-
citro
#697 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pazarih nothing !internazionale wrote:Sta pazari na kraju?citro wrote:Mozda bez PDV-a. 4X4, diesel, alu felge, klima, elektropaket, maglenke. Ispod 50.000 no way. Jos koji detalj i eto 55.000. Jesam li prezahjevan u 2014-toj godini ?drndalo wrote: Moze to ici i pristojno mnogo ispod 50.000... Ne znam kakvi su ti prohtjevi pa dodjes do tricavih 55.000...
Kakve su cijene ekvivalentnog rav-a i tiguana
Ostavih lovu za bolje dane, j..es auto danas u ovakvoj sredini. Pa se drndam u starom RAV-U. Stoka, nikada nece da se pokvari pa da ga sa merakom prodam. Nekada se od djece ogrebem i za neko bolje auto, da i ja nahranim svoj ego
-
zrakomlat
#698 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ovo je tačno, makar što se tiče servisa. Firma u kojoj sam radio je koristila renoe, i više nam se isplatilo voziti auta u Široki, nego u GumaM. Dakle odu dva, da se vozač auta na kojem se radi servis ima s kim vratiti, ostane jedno, pa na kraju dana opet odu dva, da se dovuče ono jedno. I tako za 10-tak auta isti slučaj.direstraits0078 wrote:Usporedi ih s npr. Matijevicem u Sirokom, cjenovno i sto se tice usluga, pa ces da nadjes kakvih hoces €€€€ zamjerki...![]()
GumaM = šišanje ovaca
- Better Man
#699 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
A to kao kava je nešto potpuno drugačije od kahve ili kafe? Što su ti kompleksi.Doda37 wrote:Prvo ne pijem kahve vec kavu, drugo ne gotivim gumare kako ih ti zoves , nemam ja tamo jarana niti prijatelja samo poslovno, kod prvog renaulta zvao sam i Matijevica nije to nikakva razlika da bi se isplatilo ici u Siroki, mada dozvoljam drugima da idu zbog jedne marke, svako radi sta hoce za svoje pare. Ne govorim ti da se ne kuzis , da te sisaju, pa bar danas se lako provjeri cijena za nekoliko minuta
-
citro
#700 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Nje nas puno koji tako mozemo razmisljati, ostalo ovdje.Better Man wrote:A to kao kava je nešto potpuno drugačije od kahve ili kafe? Što su ti kompleksi.Doda37 wrote:Prvo ne pijem kahve vec kavu, drugo ne gotivim gumare kako ih ti zoves , nemam ja tamo jarana niti prijatelja samo poslovno, kod prvog renaulta zvao sam i Matijevica nije to nikakva razlika da bi se isplatilo ici u Siroki, mada dozvoljam drugima da idu zbog jedne marke, svako radi sta hoce za svoje pare. Ne govorim ti da se ne kuzis , da te sisaju, pa bar danas se lako provjeri cijena za nekoliko minuta