Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
zavrzlama

#676 Re: Australian open 2013

Post by zavrzlama »

ne znam ja sta valja ali znam da ovo i jos jedan post neki dan na politici nisam mogao da prihvatim nikako :D

kad se igra finale?
[/quote]
u nedjelju kao i obicno.....

koji post na politici
radostan dan

#677 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

zavrzlama wrote:@radosni protiv mene pa makar i Novak fasovo....sam nek je kontra :D
nisam majke mi, a da sam se zabrinuo - jesam majke mi.

:sax:
KENJAC

#678 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Zna li iko, sa koliko se godina, po Svajcarskom zakonu, ide u penziju ? ... A sad bez zajebancije ! Nebi mi bilo ni malo drago da Federer dozivi sudbinu Sumahera ! Ipak je on do pojave Djokovica bio najbolji teniser na Svijetu !
nuki_cika

#679 Re: Australian open 2013

Post by nuki_cika »

Ovaj manijak,čovjece,jesi ti gledao uopće danas mec.Marej jeste bio bolji,ali takvi izrazi kao"tužno je gledati onakvog federera nemaju poštovanja prema liku i djelu velikog rodzera.Kao da je federer danas pokazao drastično slabiji tenis,pa da bi ti tvoji izrazi bili adekvatni.Ne,to nije fer s tvoje strane.
Danas je odlučio servis pobjednika,ne snaga,ne taktika,ne fizička pripremljenost ili iscrpljenost,već isključivo loš prvi servis rođera...
I pored svega,uzeo mu je dva seta,vratio se sjajno u meč u 4 tom setu i da je taj prokleti servis bolje funkcionisao ono bi otišlo na drugu stranu

Deraće njih federer još na ovim mastersima,dok na gren slemovima dolaazi do malog pada što je i za očekivati,Boriće se federer još,dok je dzoković sa 22,23 godine predavao meceve zbog iscrpljenosti ,to sa federerom nije bio slučaj.

Znate li vi da je recimo nadal na treninzima prije provodio po 4 ili 5 sati više da bi dostigao federerov nivo igara i VELIKO pitanje je da li bi ga tukao na zemljanoj podlozi toliko puta da to nije radio.Dzoković također počeo uzimati neke terapije i drastično podigao nivo fizičke spremnosti.Veliko pitanje je sta bi se desilo da toga nije bilo...?
Uzeo bi on i 30 gren slemova ;-)
XI JINPING

#680 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

zavrzlama wrote:
ne znam ja sta valja ali znam da ovo i jos jedan post neki dan na politici nisam mogao da prihvatim nikako :D

kad se igra finale?
u nedjelju kao i obicno.....

koji post na politici[/quote]
Svaki :D
KENJAC

#681 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Ma, niko ne kaze da nece vise nikad nista uzet. Naravno da ce uzet. Ali shvati nije on bilo ko. Federeru je sve sem prvog mjesta poraz. Ali shvati, on u buduce moze dobit Djokovica ili Mareja samo ako ovi imaju slabiji dan. Ne moze sebi veliki Federer dozvolit da mu prodje godina bez ijednog GS. Ako se povuce dok je prvi- drugi nije isto kao kad se povuce poslije poraza od nekog Raonica ! Za ljude koji vole tenis, normalno je da zele da sto duze ostane, ali ipak
sto bi rekao N. Karajlic "Skenjat ce te neko u tridesetoj druze- pa i lav je kralj a ne zivi duze" Najveci problem je ako on ode tenis ce se svest na Novaka i Andriju .... ko zna sta ce sa Spancom bit ?
Baj d vej , kako je pomenuti ?
red evil

#682 Re: Australian open 2013

Post by red evil »

Dok jedan poraz odmah treba ici u penziju. Ne bih se slozio s ovim. :D Danas je glavni razlog poraza bio slab prvi servis. U najpotrebnijim trenucima nije imao taj servis. Dok se Murray izvlacio pomocu njega to jest 1. servisa :D
red evil

#683 Re: Australian open 2013

Post by red evil »

Lud i ponosan wrote:Tuzno je sto sam ostario i sto godine proletise, a ebe mi se za Rogera i komplet ATP listu, sve sa Djokovicem na celu. :D :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#684 Re: Australian open 2013

Post by BHF_Manijak »

nuki_cika wrote:Ovaj manijak,čovjece,jesi ti gledao uopće danas mec.Marej jeste bio bolji,ali takvi izrazi kao"tužno je gledati onakvog federera nemaju poštovanja prema liku i djelu velikog rodzera.Kao da je federer danas pokazao drastično slabiji tenis,pa da bi ti tvoji izrazi bili adekvatni.Ne,to nije fer s tvoje strane.
Danas je odlučio servis pobjednika,ne snaga,ne taktika,ne fizička pripremljenost ili iscrpljenost,već isključivo loš prvi servis rođera...
I pored svega,uzeo mu je dva seta,vratio se sjajno u meč u 4 tom setu i da je taj prokleti servis bolje funkcionisao ono bi otišlo na drugu stranu

Deraće njih federer još na ovim mastersima,dok na gren slemovima dolaazi do malog pada što je i za očekivati,Boriće se federer još,dok je dzoković sa 22,23 godine predavao meceve zbog iscrpljenosti ,to sa federerom nije bio slučaj.

Znate li vi da je recimo nadal na treninzima prije provodio po 4 ili 5 sati više da bi dostigao federerov nivo igara i VELIKO pitanje je da li bi ga tukao na zemljanoj podlozi toliko puta da to nije radio.Dzoković također počeo uzimati neke terapije i drastično podigao nivo fizičke spremnosti.Veliko pitanje je sta bi se desilo da toga nije bilo...?
Uzeo bi on i 30 gren slemova ;-)
Eh vidis, ja sam nakriticniji prema one koje bas gotivim, mozda je i do mene. :) Recimo da si procito moj post nakon US opena ili finalnog toura, pomislio bih da mrzim FedExa iz dna duse, no nije to bas tako, vec etremno gotivim lika i svaki poraz bas dusevno prozivljavam jer ga ne mogu gledat kako gubi. :mrgreen: :mrgreen:

Mozda si ti to drugacije vidio od mene, samo po meni nekako kao da j ponestalo snage. Vidim i po forhenud, kojim je prije ubijao, medjutim danas kako vidim vecinu stvari Murray, a prije Djokovic, uvpijevaju stizati, winnera je nekako sve manje a sve vise neisforsiranih gresaka. takodjer servis mi se cini dosta sporijim nego ranije i to je ono na cemu primjetim da ga godine stizu i da ce tesko parirati gore spomentuom trianglu.
Ne zato jer je tehnicki slabiji igrac od njih, za mene je jaci od sve trojice sto se tehnike tice, medjutim oni sad jos vise su u stanju stizati ono sto on salje, na to sam najvise mislio.
Last edited by BHF_Manijak on 25/01/2013 22:28, edited 1 time in total.
nuki_cika

#685 Re: Australian open 2013

Post by nuki_cika »

Aha,pa dobro,ima istine i u tome.Danas je bilo bas malo preciznih forhenda koji će protivnika istjerati iza osnovne linije i mogućiti mu da poentira lagano,sve se svodilo na endijeve neoforsirane greške.Nekako imam osjećaj da nije bio dovoljno agresivan,strpljivo je čekao grešku mareja što mu se možda u konačnici i obilo o glavu,jer koliko god imao loš servis trebao je biti dominantan u dužim razmjenama.
Kao da je nedostajalo dovoljno motivacije ili čega većeg?...nemam pojma
Servis mu je fakat bio kritičan,vidjecemo još,duga je sezona da bi unaprijed otpisivali velikog švicarca
Tomahawk11
Globalni moderator

#686 Re: Australian open 2013

Post by Tomahawk11 »

Novak je apsolutni favorit u finalu. Prema ovom sto sam pogledao na sazecima, Zekine sanse su minimalne.
ultima_palabra

#687 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

E jebem ti i povredu, da je hoće Na razvaliti :roll: I publika izgleda tako razmišlja...
zarko.filip

#688 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Izjava Agasija

"Ono što je Federer radio kada se pojavio, u velikoj meri sam zbog toga rekao zbogom tenisu. Jednostavno, to je bio drugačiji standard tenisa. Praktično su drugačija pravila kada ovi moci rade ono što mogu da rade. Igra je postala mnogo bolja. Federer je podigao nivo, zatim je Nadal dostigao taj nivo i podigao ga, a onda je Đoković u jednom periodu čak još više podigao nivo. Sada se odjednom priključio i Mari. Kada vidim prvu trojicu tenisera vidim ono što istorija naziva ’zlatim dobom tenisa’. Pričamo o verovatno trojici najboljih svih vremena. Đoković još uvek mora da pređe određeni put, ali imati trojicu najboljih u istoriji u istoj generaciji, to je neverovatno.“

Inace,ritern koji imaju Marej i Djokovic su sigurno najbolji u istoriji tenisa tako da 5 asova kojih je imao Federer protiv Mareja vise govore o fantasticnom riternu Skota a ne o losem prvom servisu Rodzera.
zarko.filip

#689 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Sacuvaj Boze sta se sve nece desiti nesrecnoj Kineskinji.
Blek Stena

#690 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Steta za Li Na, nije joj se dalo nikako.
Ova Azarenka mi ne lezi nikako kao osoba. Ipak, cestitke na odbrani titutle!
ultima_palabra

#691 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Azarenka meni ima dosta zajedničkog sa Đokovićem.
sorted

#692 Re: Australian open 2013

Post by sorted »

Treba joj oduzet titulu zbog kiceraja u lozi. :-) Grand show slam. :roll:
ultima_palabra

#693 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

sorted wrote:Treba joj oduzet titulu zbog kiceraja u lozi. :-) Grand show slam. :roll:
Ko je onaj debil sa afro-frizurom? :-) Nervira me skoro kao Gavin i Gwen kad su bili u Rogerovoj loži :oops:
Leopold_IV

#694 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Azarenka meni ima dosta zajedničkog sa Đokovićem.
Bas danas gledam mec i ona je upravo zenska verzija Djokovica i kontam da to napisem ovdje kad vidjeh ovaj tvoj post.
Upravo kao sto je Serena W zenska verzija Federera.

Jos uvijek mislim da je najbolji tenis Federera i Serene nedostizan za sve njihove rivale. Samo sto ga zbog godina sve rjedje i rjedje mogu igrati.
Leopold_IV

#695 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:
sorted wrote:Treba joj oduzet titulu zbog kiceraja u lozi. :-) Grand show slam. :roll:
Ko je onaj debil sa afro-frizurom? :-) Nervira me skoro kao Gavin i Gwen kad su bili u Rogerovoj loži :oops:
Ne znam ko je ali sam ga neki dan vidio na MTV u nekakvom debilnom spotu. Povlacio se i po USO menscini.

Murray je odlican returner ali onako mali broj aseva je prvenstveno zbog ispodprosjecnog serviranja za Rogerove standarde. Jedino je slice servis u deuce stranu cinio stetu...
Po t liniji je jako slabo pogadjao 1 servis.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#696 Re: Australian open 2013

Post by Velkoski »

Perspektiva

#697 Re: Australian open 2013

Post by Perspektiva »

Nisu tu samo godine u pitanju. Lako je bilo plehati sve redom Federeru dok se nije pojavila i stasala trojka.

Tj. nije on toliko nazadovao, koliko je npr Djokovic strasno napredovao.

Sve ostalo je suplja prica, sta bi bilo kas bi bilo. . ;)

Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
ultima_palabra

#698 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Image
:oops:
zarko.filip

#699 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:
Ne znam ko je ali sam ga neki dan vidio na MTV u nekakvom debilnom spotu. Povlacio se i po USO menscini.

Murray je odlican returner ali onako mali broj aseva je prvenstveno zbog ispodprosjecnog serviranja za Rogerove standarde. Jedino je slice servis u deuce stranu cinio stetu...
Po t liniji je jako slabo pogadjao 1 servis.
Mali broj aseva je iskljucivo zbog toga sto je Marej posle Djokovica covek sa najboljim riternom na svetu.Nije isto kada serviras Raonicu ili Mareju.
Leopold_IV

#700 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Perspektiva wrote:Nisu tu samo godine u pitanju. Lako je bilo plehati sve redom Federeru dok se nije pojavila i stasala trojka.

Tj. nije on toliko nazadovao, koliko je npr Djokovic strasno napredovao.

Sve ostalo je suplja prica, sta bi bilo kas bi bilo. . ;)

Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
Slazem se da je i Federer podigao nivo tenisa pojavom Nadala i Djokovica te da jedni druge tjeraju da igraju sve bolje.
Tehnika, gameplan, udarci...sve je isto, mozda cak i malo bolje zbog iskustva ali u 5 setu noge vise nisu tu da se namjesti na udarac, zbog umora pada % prvog servisa. Smanjuje mu se brzina, na neke dostizne loptice se vise i ne trudi potcati... o tome pricam.
O napredku Djokovica i Murraya dovoljno svjedoce rezultati.
Locked