Evo odma': Religija je dala , daje i nastaviće da daje ogroman doprinos sreći, blagostanju, ekonomskom i društvenom prosperitetu, toleranciji, zajedničkom suživotu, kulturnom napretku i još hejbet stvari da sad sve ne nabrajam,"biturbo"
Fato, uzvrati na ovo ...slazi i ti nesto
Može li religija pomoći državi BiH ?!
- fatamorgana
#676 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
-
amazon
#677 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa reko ja da taj nije savpussysmoke wrote:@vatrogasac
Primjer ti je Hamza Ražnjatović, bivši narkoman i trenutno veoma uspješan kriminalac. Primjer!
- fatamorgana
#678 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Mogu ako treba, s kim si taki si,miskin wrote:Vjera mu ne dozvoljava.Fato, uzvrati na ovo ...slazi i ti nesto
-
kojeime
#679 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Zato sto je Njemacka demokratska zemlja u kojoj razlicite religije, pa i muslimani imaju slobodu i pravo na ispoljavanje svoje vjere, a Saudija nije. Tamo za gradnju crkve, javno ispoljavanje bilo koje druge religije osim islama, a narocito za ateizam leti glava.biturbo wrote:Sta ti mislis zasto se u Njemackoj prave tolike dzamije ,a u Saudiji ne prave crkve ?
Zato se u Njemackoj prave tolike dzamije, a u Saudiji ne.
Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u Njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.
Last edited by kojeime on 14/01/2013 00:18, edited 1 time in total.
- miskin
#680 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pritisni peticu i zapocni igricufatamorgana wrote:Mogu ako treba, s kim si taki si,miskin wrote:Vjera mu ne dozvoljava.Fato, uzvrati na ovo ...slazi i ti nesto
- vatrogasac
#681 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Razumijem tvoj pokušaj da ga vulgarizuješ. Sve što je bivši nema više sa onim što je danas. Kojim se kriminalom bavi i izvor? Ako je ono što se posvađao sa policajcem...onda praviš od muhe medvjeda. Ako ti ne paše on hoćeš li nekog drugog ili više njih sa ovog našeg jezičkog područja?pussysmoke wrote:@vatrogasac
Primjer ti je Hamza Ražnjatović, bivši narkoman i trenutno veoma uspješan kriminalac. Primjer!
- vatrogasac
#682 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Jel' u Egiptu Kopti nemaju dovoljno crkvi? Grade ih nesmetano preko hiljadu godina.kojeime wrote: Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.
-
biturbo
#683 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa ti ne znas ni slagatfatamorgana wrote:Evo odma': Religija je dala , daje i nastaviće da daje ogroman doprinos sreći, blagostanju, ekonomskom i društvenom prosperitetu, toleranciji, zajedničkom suživotu, kulturnom napretku i još hejbet stvari da sad sve ne nabrajam,"biturbo"
Fato, uzvrati na ovo ...slazi i ti nesto
- Kroksica
#684 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
fatamorgana wrote:Kroksica wrote:Ma ja cu njima pokazat! Ne dam ja tebe.fatamorgana wrote:
Ja nisam ni ateista ni islamofob iako sam od navodnih vjernika "žigosan" i s jednim i s drugim ....pokaži im njihovog boga, njihovog, napominjem,

- fatamorgana
#685 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Čekaj dok potpuno zavladaju vehabije .... ne do bog Miske,vatrogasac wrote:Jel' u Egiptu Kopti nemaju dovoljno crkvi? Grade ih nesmetano preko hiljadu godina.kojeime wrote: Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.
Last edited by fatamorgana on 14/01/2013 00:22, edited 1 time in total.
-
biturbo
#686 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Cini mi se 26 str. ,odgovoreno je na ove tvoje nebuloze ...kojeime wrote:Zato sto je Njemacka demokratska zemlja u kojoj razlicite religije, pa i muslimani imaju slobodu i pravo na ispoljavanje svoje vjere, a Saudija nije. Tamo za gradnju crkve, javno ispoljavanje bilo koje druge religije osim islama, a narocito za ateizam leti glava.biturbo wrote:Sta ti mislis zasto se u Njemackoj prave tolike dzamije ,a u Saudiji ne prave crkve ?
Zato se u Njemackoj prave tolike dzamije, a u Saudiji ne.
Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u Njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.
- fatamorgana
#687 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ma vidim ja da im je nekakav ters, nije nagodanKroksica wrote:
- miskin
#688 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
A ko su sad ti?Čekaj dok potpuno zavladaju vehabije .... ne do bog Miske,
Da podijelimo sablje pa da to rijesimo bratski?
- Kroksica
#689 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Hoces zvat raju sa foruma?miskin wrote:Evo bas zadnjih mjeseci razmisljam da se zenim. Ima jedna seka viđamo se svaki dan, mislim da tu ima neke hemije sto bi rekli, nisam jos nacisto cekam neke stvari ubrzo da mi se posloze u zivotu, a trebale bi uskoro abd. bit ce slatka onda abd.A sestre, nista..zanimljivo, samo braca, uh..ima vjera nesto slicno sa Johnom Eltonom..
Ako nista napravicemo temu "Miske se zeni" pa cemo podijelit uloge. Fata ce ti bit stari svat.
-
kojeime
#690 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Jedna lasta, me's'cini proljece.vatrogasac wrote:Jel' u Egiptu Kopti nemaju dovoljno crkvi? Grade ih nesmetano preko hiljadu godina.kojeime wrote: Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.
- vatrogasac
#691 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Hajd' nek je s hajrom pa nam sljedeći puta stavi sliku onih krišaka i mesa da budu kako Bog zapovijeda, a ne onako kako si ti smlatio.miskin wrote:Evo bas zadnjih mjeseci razmisljam da se zenim. Ima jedna seka viđamo se svaki dan, mislim da tu ima neke hemije sto bi rekli, nisam jos nacisto cekam neke stvari ubrzo da mi se posloze u zivotu, a trebale bi uskoro abd. bit ce slatka onda abd.A sestre, nista..zanimljivo, samo braca, uh..ima vjera nesto slicno sa Johnom Eltonom..
- fatamorgana
#692 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Nešto kontam, ako vas vake hurije poslije dočekaju gore, nahebali ste,

- miskin
#693 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Fata ce sjedit odmah do Zijada.Hoces zvat raju sa foruma?
Ako nista napravicemo temu "Miske se zeni" pa cemo podijelit uloge. Fata ce ti bit stari svat.
fakat nesto u zadnje vrijeme vrtim po glavi, vakat je sto jest jest, a ima lijepih cura nije da nema, i fizickih i duhovno. Nedavno bio na jednom predavanju u jednom hotelu, bilo ih je dosta zaista, samo treba razabrati dobro, ima tu svega, kao i u nasim redovima, mada 2 prijtelja mi upoznali neke 2, oni prezadovoljni zasad, sinoc bas sjedili i tako oni pricaju i mene prcaju malo, ja im malo dijelio savjete
- miskin
#694 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
?Hajd' nek je s hajrom pa nam sljedeći puta stavi sliku onih krišaka i mesa da budu kako Bog zapovijeda, a ne onako kako si ti smlatio.
- miskin
#695 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
fatamorgana wrote:Nešto kontam, ako vas vake hurije poslije dočekaju gore, nahebali ste,![]()
-
biturbo
#696 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ne obaziri se ,nije popio terapijumiskin wrote:fatamorgana wrote:Nešto kontam, ako vas vake hurije poslije dočekaju gore, nahebali ste,![]()
- vatrogasac
#697 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Grade se i nove. Šta misliš gdje je ova? Graniči na jugu sa Saudijskom Arabijom.kojeime wrote:Jedna lasta, me's'cini proljece.vatrogasac wrote:Jel' u Egiptu Kopti nemaju dovoljno crkvi? Grade ih nesmetano preko hiljadu godina.kojeime wrote: Ako si mislio dokazati snagu islama time sto se u njemackoj gradi puno dazmija, totalno si promasio. Time je samo dokazana tolerancija jedne demokratske, ali i vecinski hriscanske zemlje. I kada bolje pogledas vise se dzamija gradi u vecinski hriscanskim zemljama, nego sto se crkava gradi u vecinski muslimanskim zemljama. Sto govori o toleranciji tih religija.

- fatamorgana
#698 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ma jašta buraz, fataj se ti dunjaluka, što je sigurno sigurno,miskin wrote:fatamorgana wrote:Nešto kontam, ako vas vake hurije poslije dočekaju gore, nahebali ste,![]()
- miskin
#699 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Bas ima lijepe oci, otvaraju je u struku. Kao sto vjerujem da postoji Onaj koji je stvorio hurije, isto tako sam ubjeđen u njihMa jašta buraz, fataj se ti dunjaluka, što je sigurno sigurno,
- vatrogasac
#700 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Kad si negdje oko Kurban bajrama ti pravio nešto sa kriškama hljeba pa po tome posuo komade mesa. Nekakav vaš zenički specijalitet.miskin wrote:?Hajd' nek je s hajrom pa nam sljedeći puta stavi sliku onih krišaka i mesa da budu kako Bog zapovijeda, a ne onako kako si ti smlatio.