Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#676 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

akcija007 wrote:Ako sam dobro procitao I shvatio na internetu ta kartica funkcionise kao 2u 1. Ako do 15-tog u mjesecu otplatis cjelokupan dug onda nema kamata pa funkcionise kao charge kartica a ako ne otplatis onda od 15-tog imas kamatu samo na iskoristena sredstva u iznosu od 12-13% , zaboravio sam .
I mozes na rate kupovati kao s visa classic karticom.
Moras 15-tog u mjesecu uplatiti minimalno 5% duga plus sve kamate I nakande .
To du sve kao prednosti. A nedostaci hmm visoka kamata kao I kod svih banaka jer je revolving kredit , troskovi upisnine I clanarine . Ne znam koristis li yes pakaet ili ne. Ako ga ne koristis uvalit ce ti ga .
I generalno treba biti disciplinovan s ovom karticom. Ne dizati gotovinu I joristiti je samo kad je bas nuzno .

koristim visa classic karticu,ovu revolving nemam,slucajno pogledao letak pa zato pitam,hvala
iceman ze

#677 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Mislim da sam otkrio najgoru poslovnicu u Sarajevu. To je ona na Ilidzi, za sada bez premca. Predao sam im za Visu karticu u prvoj polovini marta, od tada ni traga ni glasa.
TMovac

#678 Re: Unicredit banka, all about

Post by TMovac »

U toku prosle godine kupovao sam neke stvarcice na rate ( putem VISA CLASSIC kartice). sad 20-tog su mi skinuli zadnju ratu tog kredita, pa me zanima da li banka tretira taj kredit (iako je otplacen) do kraja mjeseca kao jos uvijek postojeci ili je vec anuliran? tj ako mi je rata bila 330KM a limit mi je 400KM, da li mogu vec sada u toku ovog mjeseca kupiti nesto gdje ce mjesecna rata biti recimo 200KM ili moram cekati pocetak iduceg mjeseca (juna) i novi obracunski period? (staroj mi je riknula ves masina, pa je malo hitno). unaprijed hvala na odgovoru.
Forsaken

#679 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

ako imas ebanking mozes provjeriti koliko ti je ostalo jos da se isplati od kredita klikom na "kartice" link sa lijeve strane. al koliko se ja sjecam nakon 20. kad ti je uzeta posljednja rata sredstva ti vise nisu rezervisana i mozes kupovati. u svakom slucaju najbolje je da odes do banke ili kontaktiraj osobnog bankara sve ce ti reci
vanjki

#680 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

zna li neko kada ce update mba za android izaci? najavljuju vec nekoliko mjeseci al nista?
kakavdanakneiskustvu

#681 Re: Unicredit banka, all about

TMovac wrote:U toku prosle godine kupovao sam neke stvarcice na rate ( putem VISA CLASSIC kartice). sad 20-tog su mi skinuli zadnju ratu tog kredita, pa me zanima da li banka tretira taj kredit (iako je otplacen) do kraja mjeseca kao jos uvijek postojeci ili je vec anuliran? tj ako mi je rata bila 330KM a limit mi je 400KM, da li mogu vec sada u toku ovog mjeseca kupiti nesto gdje ce mjesecna rata biti recimo 200KM ili moram cekati pocetak iduceg mjeseca (juna) i novi obracunski period? (staroj mi je riknula ves masina, pa je malo hitno). unaprijed hvala na odgovoru.

limit ti je morao biti veci od 400 ako ti je rata bila 330 km,mislim da ako ti u ovom je mjesecu odbilo zadnju ratu mozes komtno kupiti sta vec hoces na rate
TMovac

#682 Re: Unicredit banka, all about

Post by TMovac »

kakavdanakneiskustvu wrote:
TMovac wrote:U toku prosle godine kupovao sam neke stvarcice na rate ( putem VISA CLASSIC kartice). sad 20-tog su mi skinuli zadnju ratu tog kredita, pa me zanima da li banka tretira taj kredit (iako je otplacen) do kraja mjeseca kao jos uvijek postojeci ili je vec anuliran? tj ako mi je rata bila 330KM a limit mi je 400KM, da li mogu vec sada u toku ovog mjeseca kupiti nesto gdje ce mjesecna rata biti recimo 200KM ili moram cekati pocetak iduceg mjeseca (juna) i novi obracunski period? (staroj mi je riknula ves masina, pa je malo hitno). unaprijed hvala na odgovoru.

limit ti je morao biti veci od 400 ako ti je rata bila 330 km,mislim da ako ti u ovom je mjesecu odbilo zadnju ratu mozes komtno kupiti sta vec hoces na rate
Prvobitni kredit mi je bio 260KM, medjutim krajem proslog mjeseca mi je riknuo racunar, a kako mi treba za posao, narucio sam ga. i tu mi je rata 71KM. Znaci samo ovaj mjesec mi je skinulo 331KM ( stim sto je za ovaj kredit od 260KM to bila zadnja rata). 21-vog (cetvrtak) sam kupio lentafo na 22 rate ( mjesecna rata iznosi 79KM). Znaci ukupna rata za slijedeci mjesec mi je 150KM. U ponedjeljak sam staroj htio kupiti ves masinu na rate ( rata bi iznosila 70KM). Tako da bi sveukupna rata iznosila 220KM. Medjutim kartica mi je bila odbijena. Ne znam zasto. Poslao sam mail i banci ([email protected].) da vidim u cemu je problem, medjutim nisu mi jos odgovorili.
Capsicum

#683 Re: Unicredit banka, all about

Post by Capsicum »

Sto se tice obrocne otplate, rata, limita, evo napravio sam malu tablicu u excelu iz koje mozete skontat kako to funkcionise.

http://speedy.sh/84hqs/Unicredit-visa-c ... jenje.xlsx
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#684 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

možda je prekucan ukupni limit za kupovinu na rate ( on je meni 1200)
dok je regularni limit 1700
dakle dzaba sto sam na nuli ne mogu kupiti mobitel od 500 na 12 rata i tv od 710 na 6 rata jer sam prekucao 1200
trebam sacekati da se odbije prva rata na mobitel pa mogu kupiti TV
kakavdanakneiskustvu

#685 Re: Unicredit banka, all about

TMovac wrote:

Prvobitni kredit mi je bio 260KM, medjutim krajem proslog mjeseca mi je riknuo racunar, a kako mi treba za posao, narucio sam ga. i tu mi je rata 71KM. Znaci samo ovaj mjesec mi je skinulo 331KM ( stim sto je za ovaj kredit od 260KM to bila zadnja rata). 21-vog (cetvrtak) sam kupio lentafo na 22 rate ( mjesecna rata iznosi 79KM). Znaci ukupna rata za slijedeci mjesec mi je 150KM. U ponedjeljak sam staroj htio kupiti ves masinu na rate ( rata bi iznosila 70KM). Tako da bi sveukupna rata iznosila 220KM. Medjutim kartica mi je bila odbijena. Ne znam zasto. Poslao sam mail i banci ([email protected]..) da vidim u cemu je problem, medjutim nisu mi jos odgovorili.

otidji do banke,postoji limit koliko mozes trositi tom karticom,meni je limit 1000 km,a ukupno mogu tom karticom trositi 4000 km

gdje si platio na 22 rate?
kakavdanakneiskustvu

#686 Re: Unicredit banka, all about

Black swan wrote:možda je prekucan ukupni limit za kupovinu na rate ( on je meni 1200)
dok je regularni limit 1700
dakle dzaba sto sam na nuli ne mogu kupiti mobitel od 500 na 12 rata i tv od 710 na 6 rata jer sam prekucao 1200
trebam sacekati da se odbije prva rata na mobitel pa mogu kupiti TV

otprilike tako nesto

Code: Select all

http://speedy.sh/84hqs/Unicredit-visa-classic-obrocna-otplata-objasnjenje.xlsx
kakavdanakneiskustvu

#687 Re: Unicredit banka, all about

Capsicum wrote:Sto se tice obrocne otplate, rata, limita, evo napravio sam malu tablicu u excelu iz koje mozete skontat kako to funkcionise.

http://speedy.sh/84hqs/Unicredit-visa-c ... jenje.xlsx

mozes li ti tu tablicu ovdje objaviti,ne mogu ja ovo otvoriti

p.s.evo moze
vanjki

#688 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

Izasao je novi update android za mba..jel neko instalirao?
TMovac

#689 Re: Unicredit banka, all about

Post by TMovac »

Prvobitni kredit mi je bio 260KM, medjutim krajem proslog mjeseca mi je riknuo racunar, a kako mi treba za posao, narucio sam ga. i tu mi je rata 71KM. Znaci samo ovaj mjesec mi je skinulo 331KM ( stim sto je za ovaj kredit od 260KM to bila zadnja rata). 21-vog (cetvrtak) sam kupio lentafo na 22 rate ( mjesecna rata iznosi 79KM). Znaci ukupna rata za slijedeci mjesec mi je 150KM. U ponedjeljak sam staroj htio kupiti ves masinu na rate ( rata bi iznosila 70KM). Tako da bi sveukupna rata iznosila 220KM. Medjutim kartica mi je bila odbijena. Ne znam zasto. Poslao sam mail i banci ([email protected]....) da vidim u cemu je problem, medjutim nisu mi jos odgovorili.

otidji do banke,postoji limit koliko mozes trositi tom karticom,meni je limit 1000 km,a ukupno mogu tom karticom trositi 4000 km

zvali su me ovi iz banke i rekli da mi je limit 800KM. kada saberem sve kupovine na rate ove zadnje godine prije telefona, a ukljucujuci laptop ( rata od 330KM, ukupna vrijednost kupovine je bila 3863KM ). ovom zadnjom ratom anulirano je 3000KM, ostao mi je samo laptop (stim sto je i njemu skinuta prva rata) , i sad telefon. Znaci ukupna vrijednost trenutnog kredita je oko 2500KM.

A telefon sam uzeo u univerzalnom, i prezadovoljan sam ( barem za sada ). Uzeo sam na 22 rate, jer mi kartica vrijedi do sredine aprila 2017. pa sam ugatao da mi zadnja rata bude u martu za mobitel.
getriba

#690 Re: Unicredit banka, all about

Post by getriba »

vanjki wrote:Izasao je novi update android za mba..jel neko instalirao?
Jesam i ništa novo.
Ako je ovoliko trebalo čekati da dodaju ove 2-3 sitnice onda novu redizajniranu/modernu app možemo očekivati 2025. godine :-)

1. On-line prikaz stanja po tekućem računu
2. Prikaz detalja o trenutnom i novo-obračunatom dopuštenom prekoračenju
3. Primanje/slanje potvrde o učinjenim m-ba plaćanjima na željene e-mail adrese
4. Jednostavniji unos podataka prilikom slanja KM naloga i prijenosa

Ovo je 2 dana posla :lol: :lol: :lol:
vanjki

#691 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

Uzas..I ja sam razocaran.Ipak sam se nadao da ce napraviti neki redizajn aplikacije. Vise od godinu danas sto ti kazes se cekalo
da naprave sitnice..Unicredt slovi za najvecu banku u BIH i nedavno su ukinuli sms uslugu pravdajuci se time da ce poboljsati mba ali eto vidjeli smo kakvi je poboljsanje
kakavdanakneiskustvu

#692 Re: Unicredit banka, all about

TMovac wrote:

Prvobitni kredit mi je bio 260KM, medjutim krajem proslog mjeseca mi je riknuo racunar, a kako mi treba za posao, narucio sam ga. i tu mi je rata 71KM. Znaci samo ovaj mjesec mi je skinulo 331KM ( stim sto je za ovaj kredit od 260KM to bila zadnja rata). 21-vog (cetvrtak) sam kupio lentafo na 22 rate ( mjesecna rata iznosi 79KM). Znaci ukupna rata za slijedeci mjesec mi je 150KM. U ponedjeljak sam staroj htio kupiti ves masinu na rate ( rata bi iznosila 70KM). Tako da bi sveukupna rata iznosila 220KM. Medjutim kartica mi je bila odbijena. Ne znam zasto. Poslao sam mail i banci ([email protected]......) da vidim u cemu je problem, medjutim nisu mi jos odgovorili.

zvali su me ovi iz banke i rekli da mi je limit 800KM. kada saberem sve kupovine na rate ove zadnje godine prije telefona, a ukljucujuci laptop ( rata od 330KM, ukupna vrijednost kupovine je bila 3863KM ). ovom zadnjom ratom anulirano je 3000KM, ostao mi je samo laptop (stim sto je i njemu skinuta prva rata) , i sad telefon. Znaci ukupna vrijednost trenutnog kredita je oko 2500KM.

A telefon sam uzeo u univerzalnom, i prezadovoljan sam ( barem za sada ). Uzeo sam na 22 rate, jer mi kartica vrijedi do sredine aprila 2017. pa sam ugatao da mi zadnja rata bude u martu za mobitel.[/quote]

nebitno je sto ti kartica vrijedi do aprila 2017.,vjerovatno ce ti dati novu,nisam znao da se moze kupiti nesto na vise od 12 rata
_Reds_

#693 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Nisam kupovao prije na rate.

Znaci ovo malo sutra da nema kamate na te rate ?? Ako sam dobro shvatio, ustvari ti pale kamte u visini kamate minuta, ili ti ga 12 posto.
kakavdanakneiskustvu

#694 Re: Unicredit banka, all about

_Reds_ wrote:Nisam kupovao prije na rate.

Znaci ovo malo sutra da nema kamate na te rate ?? Ako sam dobro shvatio, ustvari ti pale kamte u visini kamate minuta, ili ti ga 12 posto.

nema kamate kad nesto placas visa classic karticom na rate
bumerangss

#695 Re: Unicredit banka, all about

Post by bumerangss »

Uvijek ima neki vid kamate kad placas karticom, ako nista drugo onda ima popust 10% na gotovinsko placanje a prevedeno za one koji se slabije razumiju u ekonomiju to je ustvari iznos kamate na karticno placanje :D
_Reds_

#696 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

_Reds_ wrote:Nisam kupovao prije na rate.

nema kamate kad nesto placas visa classic karticom na rate
zasto onda nekome zavisi limit i kupovina na rate ?
JohnnyS

#697 Re: Unicredit banka, all about

Post by JohnnyS »

Nema kamate u za to predviđenim prodajnim mjestima.
kakavdanakneiskustvu

#698 Re: Unicredit banka, all about

bumerangss wrote:Uvijek ima neki vid kamate kad placas karticom, ako nista drugo onda ima popust 10% na gotovinsko placanje a prevedeno za one koji se slabije razumiju u ekonomiju to je ustvari iznos kamate na karticno placanje :D

sa visa classic karticom nema kamate kod plaćanja
_Reds_

#699 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Hajde ona konkretno da pitam.
AKo limam limit 2.000 KM.

I na racunu u trenutnku kupovina imam 500 KM.

Da li ja mogu kupiti nesto od 2600 KM na rate ??

I znaci li to da oni nemni rezervisu sredstva u iznosu kupovine, i ja ta sredstva ne mogu koristiti ? A onda mi pucaju kamatu na minus ??
kakavdanakneiskustvu

#700 Re: Unicredit banka, all about

_Reds_ wrote:Hajde ona konkretno da pitam.
AKo limam limit 2.000 KM.

I na racunu u trenutnku kupovina imam 500 KM.

Da li ja mogu kupiti nesto od 2600 KM na rate ??

I znaci li to da oni nemni rezervisu sredstva u iznosu kupovine, i ja ta sredstva ne mogu koristiti ? A onda mi pucaju kamatu na minus ??

nerazumljivo pises,izvini

ja kad placam ovom karticom,na rate ili ne,platim istu cijenu artikla kao i da sam kesom platio,na to sam mislio,a ako platim na rate,to ne mora znaciti da cu biti u minusu i da ce mi zbog toga spucati kamatu
Post Reply