Senaid Memić - ALL ABOUT
- Haris.ba
#676 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Zanimljivo je da je vlasnik portala bnn firma koja je u likvidaciji. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#677 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
ko ih je likvidirao
niti idem niti znam taj bnn
niti idem niti znam taj bnn
- MOSALJOZE
#678 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Mema nećeš ni doći do pozicije da se boriš za načelnika....
Očito mu to niko nije rekao...
Očito mu to niko nije rekao...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#679 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
jel se ovo kolju hijene medjusobno ili su dosli lavovi???
-
ciza_bliza
#680 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Očito neko iz centrale nije u talu i Memić mora ići...
- I naravno Dzej
#681 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Zar nije ovaj BNN od onog Semira Halilovica, ja sam tako shvatio prateci ih.Haris.ba wrote:Zanimljivo je da je vlasnik portala bnn firma koja je u likvidaciji.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#682 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

antifašistička hrasnica i ilidža
- Haris.ba
#683 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Bio je jedan u Pejtonu, pa kako ka prenese, pisao nacističke poruke po zidovima. Pa je imao faze protiv Ahmeda iz nogometnog saveza (valjda Ušanovića), pa pisao grafite gdje mu psuje.
Budala uvijek ima. Ali, problem je što to ne smeta stanarima/vlasniku zgrade. Jer kako god okreneš - zakon kaže da je vlasnik dužan prefarbati grafite. A da ne pričam o nacističkim pozdravima i znakovima. A ako vlasnik neće sam - natjera ga općina. I tu je općina kriva što je boli briga (komunalni redar je iz Kolonije, a i redovno šeta po Hrasnici). A policija manje-više zna ko to piše. I neće da goni. Oni ne bi trebali odmahnuti rukom ko ja i reći budala uvijek ima.
A nacisti među nama uglavnom ne pišu znakove po zidovima. Treba otići na temu Arapi na Ilidži/Sarajevu, pa vidjeti sav raskoš modernog nacizma.
Budala uvijek ima. Ali, problem je što to ne smeta stanarima/vlasniku zgrade. Jer kako god okreneš - zakon kaže da je vlasnik dužan prefarbati grafite. A da ne pričam o nacističkim pozdravima i znakovima. A ako vlasnik neće sam - natjera ga općina. I tu je općina kriva što je boli briga (komunalni redar je iz Kolonije, a i redovno šeta po Hrasnici). A policija manje-više zna ko to piše. I neće da goni. Oni ne bi trebali odmahnuti rukom ko ja i reći budala uvijek ima.
A nacisti među nama uglavnom ne pišu znakove po zidovima. Treba otići na temu Arapi na Ilidži/Sarajevu, pa vidjeti sav raskoš modernog nacizma.
- Haris.ba
#684 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
U papirima se ko vlasnik navodi novinarka tog portala. A ko ga je sve finansirao i koga je podržavao portal zavisi - uglavnom ko i sve u našem novinarstvu, od toga ko je platio reklamu.I naravno Dzej wrote:Zar nije ovaj BNN od onog Semira Halilovica, ja sam tako shvatio prateci ih.Haris.ba wrote:Zanimljivo je da je vlasnik portala bnn firma koja je u likvidaciji.
To sam davno rekao. Mema je ko Donald Tramp. Uvijek ostavlja kao opciju nezavnisni izlazak na izbore.ciza_bliza wrote:Očito neko iz centrale nije u talu i Memić mora ići...
Liste se predaju uskoro u CIK, pa vjerovatno će se sve riješiti i znati narednih sedmica. A ako mislite da Mema nema nikoga u Centrali SDA - varate se. Mnogi su se radovali kad je izbio sukob sa Pljevljakom, i čekali da vide leđa Memi. I Pljevljak dobi prekomandu u kanton iz općinskog vijeća. Ko biva ga unaprijedili. Ima kandidata koji jedva čekaju, i iza kulisa spremaju scenario ko Cezaru. Samo je problem, što niko nema snage da bude Brut, te zada konačni udarac. Bumo vidjeli.
- Admir_1984
#685 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
pa to je najtužnije što to ljudima ne smeta, znači 5 godina djeca pored toga normalno prolazeHaris.ba wrote:Bio je jedan u Pejtonu, pa kako ka prenese, pisao nacističke poruke po zidovima. Pa je imao faze protiv Ahmeda iz nogometnog saveza (valjda Ušanovića), pa pisao grafite gdje mu psuje.
- Haris.ba
#686 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Zakon je jasan. Vlasnik zgrade (stanari) su dužni prefarbati grafite. A sdp vjećnici trebaju malo promjeniti red koraka. Dovoljno je početi trubiti priču o izdvajanju 1000 KM za farbanje grafita (mada Mema neće da izvoji ni marke za ono što je dužan po zakonu - hitne popravke na zgradama).
Ali, ne kako to sdp vjećnici misle da funkcioniše. žališ se načelniku i on ide upravitelja da zove. Već, komunalni inspektor utvrdi grafit na zgradi, i napiše rješenje zgradi da to uklone/prefarbaju. Ako se ogluše, općina ofarba iz svog budžeta. I onda tuži za naknadu sa računa zgrade. Jednostavno. Ali, problem je što niko neće da se zamjera glasačima.
Ali, ne kako to sdp vjećnici misle da funkcioniše. žališ se načelniku i on ide upravitelja da zove. Već, komunalni inspektor utvrdi grafit na zgradi, i napiše rješenje zgradi da to uklone/prefarbaju. Ako se ogluše, općina ofarba iz svog budžeta. I onda tuži za naknadu sa računa zgrade. Jednostavno. Ali, problem je što niko neće da se zamjera glasačima.
-
Juliuscezar
#687 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Admir_1984 wrote:
antifašistička hrasnica i ilidža
Hajd sto je fasista ali idiot bi trebao znati da se pise Sieg a ne Sig
-
jefff
#688 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
ONI SU ZAPOGANILI VRELO BOSNE Kerovođa Prevljak, vrtlar Memić i električar Budnjo zakrvili oko kandidature načelnika općine Ilidža
11.04.2016. u 10:24
MARKER
Fikret Prevljak je “uhvatio za gušu” načelnika Senahida Memića... Stoga je Memić blizu odluke da se kandidira kao nezavisni kandidat za načelnika općine Ilidža?!
FOTO: Prevljak, Budnjo, Memić (public)
Najljepši dio Bosne i Hercegovine, simbol Bošnjačkog begluka i rahatluka kojeg su putnici sa Istoka upoređivali sa Džennetom, danas je poprište najprizemnije bošnjačko-muslimanske pohlepe i krkanluka! Doduše prije SDA-ove vlasti, ovaj istinski zemaljski raj, komunistička crvena buržoazija je samo tokom “svetog mjeseca” maja, kad se slavio praznik rada i rođendan Crvenog kralja, pretvarali u praznik krkanluka. Ostalim danima bi ipak obična sirotinja mogla uživati na pristojan način u čarima Vrela Bosne. Sa vrelog asfalta Sarajlije su bježale u prelijepu hladovinu zelenih aleja kojima je okruženo Vrelo Bosne.
Zato, ako bude po Pravdi Božijoj, vjerovatno Allahova hlada na Ahiretu neće osjetiti pohlepni tajkuni koji su ovaj raj bosanski uzurpirali i (pre)prodali raznim probisvijetima u bescjenje!!!
Prije svih narod upire prstom u Senahida Memića, Fikreta Prevljaka i Aliju Budnju! Memić je kao vrtlar, ili ratar u vrijeme vladavine SDA stekao sve akademske titule. Međutim, njegova politička harizma i moć se zasniva na tome što je bio fanatični aktivista prilikom osnivanja SDA, te su ga, kao takvog angažirali Omer Behmen i Hasan Čengić za logističara. Samohvalisavac kakav je uvijek bio lahko je pao u ruke srpske policije i završio je na Palama u rukama SDS-ovih hordi. Razmijenjen je i od tada se nalazio u Turskoj radeći iste humanitarno-logističke poslove.
Iza njega su ostali neraščišćeni računi, kao i u svemu čime se bavio. Ali, ovaj privatni ligističar, predstavljajući se kao kao radikalni musliman i veliki patriota stekao je zavidno bogatstvo koje se djelomično ogleda i kroz kuće i hacijende.
Fikret Prevljak je navodno bio kerovođa i komandant lokalnih jedinica Armije BiH u Hrasnici koje su kontrolirale prolaz kroz Sarajevski tunel. Tunel je bio pupčana vrpca kroz koju se hranilo Sarajevo tokom opsade. Tako se može reći da je sudbina gladnih Sarajlija bila u njegovim rukama. Novonastali sarajevski tajkuni mnogo duguju Prevljaku jer je prolazak robe čije se vrijednost mjerila milijardama ovisio o Prevljakovoj (dobroj) volji.
Naklonost Alije Izetbegovića dobio je kad je navodno spriječio pokušaj državnog udara od strane nekih sarajevskih jedinica koje su planirale prvo preuzeti kontrolu nad Tunelom.
Njegovo bogatstvo se ogleda kroz velebne objekte izgrađene na Jablaničkom jezeru. Jedno vrijeme se distancirao od politike, ali se u posljednje vrijeme povratio u SDA i uživa veliko povjerenje Bakira Izetbegovića.
Navodno je uspio biti general samo tri dana, koliko mu je bilo potrebno da se sa tim činovima penzionira.
Za Aliju Budnju Sarajlije kažu da je “bogatiji od cara Franje Josipa”. Startao je kao električar da bi u vrijeme vladavine Sulejmana Tihića ostvario neprocjenjivo bogatstvo kupivši lanac hotela na Ilidži.
Privržen je hodžama i šejhovima, financira izgradnju džamija i tekija, ali ne žali ni na skupocjenim poklonima. Navodno je financirao dugogodišnje liječenje Sulejmana Tihića.
Kolika i kakva je njegova moć i utjecaj na kadrovsku politiku SDA najbolji primjer je Asim Sarajlić koji je startao u svojoj političkoj karijeri radeći kao konobar u jednom od Budnjinih hotela na Ilidži.
Kako su Prevljak, Budnjo i Memić puleni trojice moćnih SDA-ovih funkcionera Bakira Izetbegovića, Asima Sarajlića i Hasana Čengića, tako će bitka za poziciju načelnika Ilidže biti i odmjeravanje snaga i u vrhu SDA!
I, dok se oni krve oko para i utjecaja Bosna biva sve mutnija i mutnija..
(The Bosnia Times, N. L.)
- I naravno Dzej
#689 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
E bas tako mutnija i mutnija...
"Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz Boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."
M.S.
"Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz Boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."
M.S.
- Haris.ba
#690 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Sve mogu svariti. Ali, ne vidim poentu nazvati nekoga kerovođom u kontekstu ovoga teksta.
Nego, pisac gornjega teksta je: (The Bosnia Times, N. L.) ili MARKER (šta kod to bilo?). Nedžad Latić?
E, sad mi je zanimljivo ko je vlasnik "portala" - thebosniatimes.
Portal je registrovan na obrtničku radnju "MUSTWARE" OD, koja se nalazi u Bosanski ljiljan 22, 71210 Ilidža - Sarajevo, http://mustware.net.
Iako na stranici nisam mogao naći impressum, na drugoj stranici http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50334 , u vezu sa portalom thebosniatimes.com ,piše:
"Radi se o portalu koji objavljuje tekstove na engleskom i bosanskom jeziku. Od poznatih imena kao urednici pojavljuju se Nedžad Latić i Bojan Zec Filipović. ".
E, sad imaju li kakve veze - ne znam.
I još zanimljivije. Ne može se Obrt baviti medijskim poslovima, osim u Bosni. Sumnjam da je Memić u rješenju o obrtničkoj radnji/djelatnosti dozvolio i da se bavi medijskim poslovima.
A ko je Bojan Zec Filipović?
http://forum.klix.ba/lds-bojan-zec-fili ... 85766.html
Nego, pisac gornjega teksta je: (The Bosnia Times, N. L.) ili MARKER (šta kod to bilo?). Nedžad Latić?
E, sad mi je zanimljivo ko je vlasnik "portala" - thebosniatimes.
Portal je registrovan na obrtničku radnju "MUSTWARE" OD, koja se nalazi u Bosanski ljiljan 22, 71210 Ilidža - Sarajevo, http://mustware.net.
Iako na stranici nisam mogao naći impressum, na drugoj stranici http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50334 , u vezu sa portalom thebosniatimes.com ,piše:
"Radi se o portalu koji objavljuje tekstove na engleskom i bosanskom jeziku. Od poznatih imena kao urednici pojavljuju se Nedžad Latić i Bojan Zec Filipović. ".
E, sad imaju li kakve veze - ne znam.
I još zanimljivije. Ne može se Obrt baviti medijskim poslovima, osim u Bosni. Sumnjam da je Memić u rješenju o obrtničkoj radnji/djelatnosti dozvolio i da se bavi medijskim poslovima.
A ko je Bojan Zec Filipović?
http://forum.klix.ba/lds-bojan-zec-fili ... 85766.html
-
jefff
#691 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
To je radnja koja pravi innternet portale a za portal ti ne treba dozvola.
To vi Fikrini odmah se date u potragu, te ko je, te što je?
Profesor Odbrane i Zaštite bez ikakvog profesionalnog vojnog znanja i zvanja, i k tomu general postao. Mislim da se ta situacija može opisati upravo tako - kerovođa.
To vi Fikrini odmah se date u potragu, te ko je, te što je?
Profesor Odbrane i Zaštite bez ikakvog profesionalnog vojnog znanja i zvanja, i k tomu general postao. Mislim da se ta situacija može opisati upravo tako - kerovođa.
- Haris.ba
#692 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Obrt može praviti portale (programirati), ali ne može se baviti medijskom djelatnosti.
To isto ko da obrt koji pravi skalpel krene operisati sa tim skalpelom.
I novinarski tekstovi potpisani inicijalima vrijede isto ko novinarski tekstovi potpisani sa Avazov istraživački tim.
P.S.
Prvo sam bio Memin, sad sam Fikrin. Napredak, ili nazadak?
To isto ko da obrt koji pravi skalpel krene operisati sa tim skalpelom.
I novinarski tekstovi potpisani inicijalima vrijede isto ko novinarski tekstovi potpisani sa Avazov istraživački tim.
P.S.
Prvo sam bio Memin, sad sam Fikrin. Napredak, ili nazadak?
- pumica
#693 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
N.Latic je Fahrino piskaralo ... pa tako i taj portal.
Elem, avazov istrazivacki tim.
Elem, avazov istrazivacki tim.
-
jefff
#694 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Sam si se tako pozicionirao. Branio si Fikru a Memu nisi kao ni onog istočnjaka.
- _Reds_
#695 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Zezno ga Mema, obećao mu pa ga izradio, pa sad prešao na Fikrinu stranu.

- Haris.ba
#696 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ako je tebi ok pripadnika Armije nazvati kerovođa - i neimati osjećaja za granicu u novinarskom tekstu - ok.
Vidiš, ja bih najradije da nema ni jednog, ni drugog, ni trećeg. Ali, eto postoje. I da li ih treba kritikovati? Naravno.
Stvar je samo kako. Onaj tekst je odvratan ad hominem primjer. I primjer kako ne treba.
E sad, tekst polazi od premise da su zagadili Vrelo Bosne. I pretpostavljam da se misli simbolično. Jedini direktni zagađivač bi mogao biti Budnjo - koji na Vrelu Bosne ima restoran. Ali, koliko znam - ima mobilna septička, pa nema zagađenja.
Mema nema nikakve nadležnosti nad Vrelom Bosne, to je Kanton. Fikro je u Skupštini kantona. On bi se mogao možda i prozivati.
Vidiš, imam iskustva sa možda najboljim hotelijerom u Bosni, a i šire. Čovjek je iz ničega napravio hotel. I dalje gradi. I opet "narod" mu prigovara (konkurent Budnjin). Tako da samo mi recite ime ko je trebao biti umjesto Budnje? Možda Slovenci koji su na Ilidži napravili (uz svesrdnu pomoć i naših) 30 miliona duga.
Da skratim. Kakav narod - takva vlast. I smiješno je pisati o Memi, Fikri i Budnji, a zaboravljati odakle oni potiču. Tekstovi koje treba pisati da ne bi bilo Meme, Fikre i Budnje jeste kako je stanovnik Ilidže bacio kesu kroz prozor - i staviti ga na stub srama. Kako mu je ulaz zgrade prljav. Kako se svađa sa komšijom oko voćke. Kako u Velikoj aleji baca smeće kada hoda, kako gleda nelegalno napraviti objekat, kako ga ne zanima postupak donošenja regulacionog plana...
Vidiš, ja bih najradije da nema ni jednog, ni drugog, ni trećeg. Ali, eto postoje. I da li ih treba kritikovati? Naravno.
Stvar je samo kako. Onaj tekst je odvratan ad hominem primjer. I primjer kako ne treba.
E sad, tekst polazi od premise da su zagadili Vrelo Bosne. I pretpostavljam da se misli simbolično. Jedini direktni zagađivač bi mogao biti Budnjo - koji na Vrelu Bosne ima restoran. Ali, koliko znam - ima mobilna septička, pa nema zagađenja.
Mema nema nikakve nadležnosti nad Vrelom Bosne, to je Kanton. Fikro je u Skupštini kantona. On bi se mogao možda i prozivati.
Vidiš, imam iskustva sa možda najboljim hotelijerom u Bosni, a i šire. Čovjek je iz ničega napravio hotel. I dalje gradi. I opet "narod" mu prigovara (konkurent Budnjin). Tako da samo mi recite ime ko je trebao biti umjesto Budnje? Možda Slovenci koji su na Ilidži napravili (uz svesrdnu pomoć i naših) 30 miliona duga.
Da skratim. Kakav narod - takva vlast. I smiješno je pisati o Memi, Fikri i Budnji, a zaboravljati odakle oni potiču. Tekstovi koje treba pisati da ne bi bilo Meme, Fikre i Budnje jeste kako je stanovnik Ilidže bacio kesu kroz prozor - i staviti ga na stub srama. Kako mu je ulaz zgrade prljav. Kako se svađa sa komšijom oko voćke. Kako u Velikoj aleji baca smeće kada hoda, kako gleda nelegalno napraviti objekat, kako ga ne zanima postupak donošenja regulacionog plana...
- O'zone
- Globalni moderator
#697 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Mislim-nisam siguran-ali mislim da je kerovođa zbog Arkadaša koje Fikret ima čini mi se da ih i uzgaja...Haris.ba wrote:Ako je tebi ok pripadnika Armije nazvati kerovođa - i neimati osjećaja za granicu u novinarskom tekstu - ok.
Text nikakav na principu "Hamo vidi mu glave"...
- Admir_1984
#698 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
svoj trojici je naziv ratni profiteri i više nego adekvatan
- JThomas
#699 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
e baš zato što su svi odron, i svi znaju da su odron, čini mi se da ovaj tekst šilji za memića...
- MZ STUP 2
#700 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA
https://www.docdroid.net/amvYrV7/zavod- ... a.pdf.html
ODGOVOR ZAVODA ZA PLANIRANJE GRAĐANIMA MZ STUP 2 - STUP NUKLEUS
https://www.docdroid.net/amvYrV7/zavod- ... a.pdf.html
ODGOVOR ZAVODA ZA PLANIRANJE GRAĐANIMA MZ STUP 2 - STUP NUKLEUS