Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
polovka

#676 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

plain vanilla wrote: ja ne vidim taj koalicioni potencijal u RS...Komsica su "reklamirali" kao ljiljana, nesto sumnjam da je to u RS na cijeni

ne treba objasnjavati zasto glasaci HDZ-a nece glasati za Komsica...
Nije ga niko reklamirao, on je to sam činio :)
U RS-u ni u rodnom selu svoga djeda neće dobiti glas :roll:
Koalicioni potencijal mu je ravan potencijalu koji imaju partije čija je baza u Sarajevu, znači nikakav :roll:
Corto Maltese

#677 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:Šta mislite da li je Željko novi favorit US Embassy? :D
Kako da ne:
Iz depeša koji je bivši američki veleposlanik u BiH Daglas McElhaney slao svojim nadređenima u Washington zanimljiva je i ona koja se odnosi na Predsjedništvo BiH, točnije Željka Komšića (SDP).

Iz depeša od 27. rujna 200.godine između ostalog se navodi kako su Amerikanci vidjeli Komšića kao "mladog, talentiranog i poštovanog dužnosnika jedne sarajevske općine, kao nekog tko će preuzeti vodstvo unutar Predsjedništva kako bi smo unaprijedili naše zajedničke interese".

Očito je da su se prevarili jer kako piše u depeši nije se desilo ono što su očekivali.

"Predsjednik je u posljednje vrijeme vodio nasumično politiku, od slučaja do slučaja, a njegovo osoblje se činilo nespremnim ispuniti svoje dužnosti" stoji i depeši bivšeg veleposlanika McElhaneya.

Tako on piše kako se Komšićevi savjetnici bave drugim, a ne svojim poslovima. Tako ističu njegovog predstojnika ureda i glavnog savjetnika Amira Ibrovića koji posjeduje i vodi popularni lokalni bar i drugi mu poslovi imaju primat od predsjedničkih. I drugi savjetnik dr. Boris Tihi ima posao na fakultetu, dok pravan savjetnica Dijana Tabori po pola mjeseca odsustvuje s posla kako bi radila na magistarskom radu.

Ibrovića se opisuje kao nestalnu osobu zbog teatralnih i ljutih ispada i širokorasprostranjenih glasina da je alkoholičar, pa je neke njegov tvrdnje uzimao sa zadrškom, napisao je veleposlanik.

Vanjskopolitički savjetnik Nerzek Arifhodžić također često putuje izvan BiH, objašnjava bivši američki veleposlanik, te dodaje kako je često odsustvo savjetnika oteževalo rad američkim diplomatima raspraviti važna pitanja.
sarajevo999999

#678 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sarajevo999999 »

+3 uz nadu da ce se u stranci naci iole sposobni ljudi.
Ljudi ga postuju,jedan je od rijetkih politicara koji nisu antipaticni i koji nemaju kockastu glavu,covjek je Zlatni ljiljan itd.
Predvidjam da ce njegova stranka uzeti ogroman broj glasova SDP-u i ostalim sitnim strankama.
crnoplavo

#679 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by crnoplavo »

madner wrote:
plain vanilla wrote:
madner wrote:Komsicu nisu potrebna zvucna imena na sljedecim izborima. Pogledati pod Haris i SBiH. Potrebno mu je da ljudi koji budu na njegovim listama budu ono sto on govori i rade po tom principu. I onda ce ti ljudi postati nova imena na sceni.
i onda je svizac zamotao cokoladu

pa jel se to trebamo radovati sljedecoj zagrabih partiji? :-)
Kazem da mu zvucna imena nisu potrebna da bi pomeo na izborima.
Ono sto ce biti poslje izbora, to ne znam.
"Pomesti na izborima"- ako to znaci da ce "pomesti" u RS-u i Hercegovini onda super

Nego, hocel se komsic kandidovat ponovo za clana predssjednistva (da li ima tu mogucnost nakon dva mandata) i ako hoce ispred kojeg naroda? Hocel opet hrvatima neko drugi birat clana predsjednistva?
madner

#680 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Imas li jos neku muzicku? Da uzme bar 40% u Sirokom Brijegu? :D
volta dzontra

#681 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

madner wrote:Imas li jos neku muzicku? Da uzme bar 40% u Sirokom Brijegu? :D
Ne treba mu! :D
crnoplavo

#682 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by crnoplavo »

jok
novi.dan.nova.nafaka

#683 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

joint union wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
joint union wrote:Ja Zeljku gotivim najvise radi toga sto se svima iz svih ovih vladajucih stranaka tresu gace kad se on spomene. Da u njemu vide lika koji im nije konkurencija, ne bi se prasina dizala za njim.
Kome se tresu gaće kad se Željko spomene ?
Pa evo npr, stranackim jurisnicima ovdje na forumu. Bakiru Junioru. Da ima bilo sta kompromitirajuce protiv njega, davno bi se to iscackalo i objavilo na sva zvona.
A zašto bi Bakiru trebalo da kompromituje Željka !?
SDA stranci je Željko sa novom strankom dobrodošao jer će SDP-u smanjiti popularnost i broj glasova - u slučaju takvog scenarija, onda je SDA u još boljoj poziciji za pregovore o formiranju koalciji na svim nivoima vlasti kao stranka sa najviše glasova. Dakle, jak Željko i nj. stranka -> slabiji SDP -> jača SDA: to ovako otprilike izgleda iz perspektive SDA...
ultima_palabra

#684 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

I nakon svega toga, on baš bude taj koji bude pozvan kod Hillary :)
Corto Maltese

#685 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:I nakon svega toga, on baš bude taj koji bude pozvan kod Hillary :)
Tako mu pala rotacija.
Easy rider

#686 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Easy rider »

ultima_palabra wrote:I nakon svega toga, on baš bude taj koji bude pozvan kod Hillary :)
Bojim se da su svi iz plejade "naših vladara"već imali priliku biti na prijemima kod Clintona , Rice , Hillary ,itd...pa se ništa nije promijenilo na bolje ...nešto kontam eh da je Monica Lewinski nekoga primila :lol: :lol: :lol:
volta dzontra

#687 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

Corto Maltese wrote:
Tako mu pala rotacija.
Tako mu pao grah.
Tako mu pale i kašike.

konkluzija: Upao mu grah u kašiku
palermo

#688 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

novi.dan.nova.nafaka wrote: SDA stranci je Željko sa novom strankom dobrodošao jer će SDP-u smanjiti popularnost i broj glasova - u slučaju takvog scenarija, onda je SDA u još boljoj poziciji za pregovore o formiranju koalciji na svim nivoima vlasti kao stranka sa najviše glasova. Dakle, jak Željko i nj. stranka -> slabiji SDP -> jača SDA: to ovako otprilike izgleda iz perspektive SDA...
Pa mislim, ne baš u potpunosti tačno. Naime, izgleda da ja,koji nisam glasač SDA,imam bolje mišljenje o glasačima SDA. Iako naravno, postoji određena stabilnost glasačkog tijela SDA, ona ipak nije tolika da jedan dio SDA-ovskih glasača, koji nisu interesno povezani sa strankom, i koji su skloni da zapravo glasaju za one u kojima vide zaštitnika bosnasko-hercogovačkih...pa i bošnjačkih interesa se ne okrene Komšiću.

U sferi smo spekulacija, jer stranka nije još ni osnovana.....ali da postoji određeni strah kod današnje političke nomenklature od Komšića kao metaofore nečeg drugog, to je sasvim izvjesno.
Mayorizator

#689 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Mayorizator »

Najmanje 300 hiljada ljudi je uz ovog gospodina i ljudinu.
nino90

#690 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nino90 »

vjerujem da ce komsic gledati da u rukovodstvo stranke kao i clanove za razne pozicije uzimati ljude koji ce biti strucni i kompetentni

u svakom slucaju,mna sljedecim izborima ce poderati sve ostale stranke, makar sto se federacije tice
zeljko sretno :bih:
volta dzontra

#691 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: SDA stranci je Željko sa novom strankom dobrodošao jer će SDP-u smanjiti popularnost i broj glasova - u slučaju takvog scenarija, onda je SDA u još boljoj poziciji za pregovore o formiranju koalciji na svim nivoima vlasti kao stranka sa najviše glasova. Dakle, jak Željko i nj. stranka -> slabiji SDP -> jača SDA: to ovako otprilike izgleda iz perspektive SDA...
Pa mislim, ne baš u potpunosti tačno. Naime, izgleda da ja,koji nisam glasač SDA,imam bolje mišljenje o glasačima SDA. Iako naravno, postoji određena stabilnost glasačkog tijela SDA, ona ipak nije tolika da jedan dio SDA-ovskih glasača, koji nisu interesno povezani sa strankom, i koji su skloni da zapravo glasaju za one u kojima vide zaštitnika bosnasko-hercogovačkih...pa i bošnjačkih interesa se ne okrene Komšiću.

U sferi smo spekulacija, jer stranka nije još ni osnovana.....ali da postoji određeni strah kod današnje političke nomenklature od Komšića kao metaofore nečeg drugog, to je sasvim izvjesno.
Mislim da ga se sve "probosanske" stranke trebaju shvatiti ozbiljno. Ne mislim da je igrač na duge staze ali efekt prvih izbora će biti vrlo nezgodan
Challenger__

#692 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Challenger__ »

volta dzontra wrote: Mislim da ga se sve "probosanske" stranke trebaju shvatiti ozbiljno. Ne mislim da je igrač na duge staze ali efekt prvih izbora će biti vrlo nezgodan
Ne znam šta mi je smješnije. Sintagma koju stavljaš pod navodnike, ili tvoji navodnici :lol: :lol: :lol:
sandoz11

#693 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sandoz11 »

Nova Komsiceva stranka moze uzeti samo probosanske glasove,
a to i nije neki uspjeh ,a sta sa glasovima iz Hercegovine i RS-a,
dakle jos jedna stranka u nizu koja kupi mrvice sa SDP-ovog stola,
a takvih je vec previse... :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#694 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

palermo wrote:

Slažem se, teško je bit' pametan u ovom trenutku, mada se meni čini da će Željkini glasači biti većinom SDP-ovi i SBB-ovi (što opet govori da je SDA na dobitku u tom slučaju). No, o tome, kao i kvantitativnoj podršci koju će dobiti je jako teško i nezahvalno govoriti. Činjenica je da sinoćnjim nastupom on nije guz...om zatvorio SDP vrata, i da je ostavio mogućnost koaliranja sa njima u nekom doglednom periodu. Barem se meni tako čini...
newklear

#695 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by newklear »

Cosmic wrote:Prije nekih par minuta u Dnevniku D FTV-a Željko Komšić je najavio osnivanje nove stranke i poručio da će ta stranka biti spremna za opšte izbore za dvije godine. Kakvo je vaše mišljenje po tom pitanju? Kako će to uticati na SDP? Da li je na pomolu velika priča ili propali projekat?
Taman mi je riješio muke za koga glasati sljedeće izbore. Hvala ti Željko!

Ćao Zlaja.
hAZNADAR

#696 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by hAZNADAR »

Los potez - bolje da je u SDP-u potaknuo glasanje za predsjednika unutar stranke.
Ovim se svakako jos vise razvodnjavamo, uzece dio glasova koji b iisli SDP-u, SBB-u, - a SDA ce ispasti jos jaca.
Tako da na sljedecim izborima imamo pobjednicku mocnu SDA i sitnu boraniju.
volta dzontra

#697 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

Challenger__ wrote:
volta dzontra wrote: Mislim da ga se sve "probosanske" stranke trebaju shvatiti ozbiljno. Ne mislim da je igrač na duge staze ali efekt prvih izbora će biti vrlo nezgodan
Ne znam šta mi je smješnije. Sintagma koju stavljaš pod navodnike, ili tvoji navodnici :lol: :lol: :lol:
probosanske..... ("") ovo u zagradi odbaci :)
cindrlimindrli

#698 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:postoji određeni strah kod današnje političke nomenklature od Komšića kao metaofore nečeg drugog, to je sasvim izvjesno.
Zivi se ljudi isprepadose zbog njega. Lik se pojavi u javnosti svake prestupne godine, posalje par populistickih
poruka i dok fanovi skupljaju utiske po forumima on ode igrati Kaspera narednih godinu dana. Da nije Covicevih
kockoglavih placipicki ne bi se znalo da postoji.
kanocale

#699 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kanocale »

Mayorizator wrote:Najmanje 300 hiljada ljudi je uz ovog gospodina i ljudinu.
oooOOO u 3 lijepePM.evo ga mesije. :lol: koliko je taj proveo u samom vrhu vlasti, ja ne vidim neke rezultate ? :roll:
politika je umjece moguceg a ne umjece ulice i podilazenje masi. :mrgreen:
iPod

#700 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by iPod »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:postoji određeni strah kod današnje političke nomenklature od Komšića kao metaofore nečeg drugog, to je sasvim izvjesno.
Zivi se ljudi isprepadose zbog njega. Lik se pojavi u javnosti svake prestupne godine, posalje par populistickih
poruka i dok fanovi skupljaju utiske po forumima on ode igrati Kaspera narednih godinu dana. Da nije Covicevih
kockoglavih placipicki ne bi se znalo da postoji.
Čovjek je na sasvim korektan način rekao zašto je izbivao sa medija u posljednjih par mjeseci po pitanju odlaska iz SDP-a.. Da si pogledao intervju vjerovatno ne bi ovo pisao.
Locked