LOKALNI IZBORI

Post Reply
Bosanski_kralj

#676 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosanski_kralj »

Jadna nam je majka!

Kad vidim kako se prikupljaju glasovi i koji sve "volovi" nama kroje sudbinu, tačno razmišljam da napustim ovu državu.

Didovi i nane sa elanom dolaze na izbore, a mladih nigdje ni na vidiku. :x

Crknite i ovi što glasaju ovako kako glasaju i ovi što ne glasaju nikako. :x :x :x
Zavatoni

#677 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Zavatoni »

Opetja033 wrote:
Zavatoni wrote:Ako je istina da je SDA prešla 300.000 glasova, onda se može pričati i o nekim obaranjima rekorda glasačke podrške...barem u posljednjih 10-ak godina...
Odakle ti ta informacija? Bog te cuo, ali mislim da nije istina. U svakom slucaju mislim i ja da bi to bio svojevrsni rekord.
Kazaz izjavio za Slobodnu Evropu, a nemam pojma odakle mu info...
Analitičar Enver Kazaz posebno analizira rezultate SDP-a , navodeći da je ova partija izgubila vlast u tradicionalno sdpovskim sredinama kao što su sarajevska opština Novi grad, Bihać, Vareš, i dodaje da su izgubili najmanje 100.000 glasova dok je Stranka demokratske akcije dobila 300.000 glasova.

Na pitanje šta su razlozi, Kakaz kaže: "SDP je napravio krizu u redovima partije, krizu u državi i to su glasači kaznili", prenosi Slobodna Evropa.
Opetja033

#678 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

Bosanski_kralj wrote:Jadna nam je majka!

Kad vidim kako se prikupljaju glasovi i koji sve "volovi" nama kroje sudbinu, tačno razmišljam da napustim ovu državu.

Crknite i ovi što glasaju ovako kako glasaju i ovi što ne glasaju nikako. :x :x :x
Meni se cini da ces ponajprije ti crknuti u mukama frustiran zbog ponizenja koje ti je sinoc priredjeno. Bas onako u demokratskom duhu "crknite svi koji ne mislite k'o ja". Seljacki, primitivno, odvratno, jadno, kompleksaski, zatucano, neodgojeno... SDP-ovski. :D

P.S. Ako ces napustati drzavu, zovi ako ti bude trebala pomoc sa pakovanjem kofera. Vrlo rado cu ti pomoci. Allahimanet i sve najbolje! ;-)
Last edited by Opetja033 on 08/10/2012 13:57, edited 1 time in total.
joijo

#679 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Mislim da nema panike. Narod je kaznije SDP; Zlaja se malo osilio i prouzrokovao krizu u drzavi napravio glupe korake i to je narod kaznio. Za nekoliko godina opet ce SDP biti na vlasti ako se poprave.
O'zone
Globalni moderator

#680 Re: LOKALNI IZBORI

Post by O'zone »

Jes' dobro je to samo što ćeš i ti da crkneš sa nama jer il' si glasao ili nisi.

A za mlade je davno poznato da dok ima za kutiju cigara i kafu može da ori i gori jebe se njima. Nane i dede glasaju za svoje a ovo ostalo su familija,prijatelji i ljudi koji imaju ili su imali direktnu korist od stranke za koju glasaju.
Tiger 033

#681 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Tiger 033 »

Bosanski_kralj

#682 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosanski_kralj »

Potrpaj u "kola" i autobuse sve one koji zajedno nemaju 4 razreda osnovne i 10 zuba u glavi, glasaj za njih i osvojiš izbore.

Je*eš ti ovakvu demokratiju.
Bisogna Vincere

#683 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bisogna Vincere »

Image
Tiger 033

#684 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Tiger 033 »

Bosanski_kralj wrote:Potrpaj u "kola" i autobuse sve one koji zajedno nemaju 4 razreda osnovne i 10 zuba u glavi, glasaj za njih i osvojiš izbore.

Je*eš ti ovakvu demokratiju.

Image

Image
bogumila

#685 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bogumila »

pa zato "tvoji" i gube izbore, koji god da su tvoji. "vi koji ne glasate i koji ne glasate za mene, crknite". zbog toga je izgubio i sdp i sbb i nasa stranka i svi koji su juce izgubili.

nema tog rezultata nakon kojeg ce glasac/simpatizer ozbiljne stranke (koja nije ho-ruk nego razmislja dugorocno, i radi sta radi iz UVJERENJA i sa nekim strateskim ciljem daljim od mjesta u vijecu) reci "ja sad odoh (vani) a vi crknite". pristalica ozbiljne stranke ce OSTATI i u bih i u svojoj stranci, da RADI, da ANIMIRA mlade i "ne-volove", i promijeni stvar za iduce izbore. nijedna stranka koja tako ne razmislja i ciji se glasaci tako ne ponasaju nikad nece opstati, a jos manje dominirati.

skoro pa da mi je zao sto ti to uopste govorim, jer zapravo i zelim da svako ko razmislja kao ti ODE.
emirolini

#686 Re: LOKALNI IZBORI

Post by emirolini »

I u Lukavcu su nudili od 20 KM do 100 KM po glasu, sve SDA... odakle im toliki novac pitam se? Sve postenjaci sami, efendije i hodze.... uffff u kakvoj smo kiti....
Bosanski_kralj

#687 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosanski_kralj »

bogumila wrote:

pa zato "tvoji" i gube izbore, koji god da su tvoji. "vi koji ne glasate i koji ne glasate za mene, crknite". zbog toga je izgubio i sdp i sbb i nasa stranka i svi koji su juce izgubili.

nema tog rezultata nakon kojeg ce glasac/simpatizer ozbiljne stranke (koja nije ho-ruk nego razmislja dugorocno, i radi sta radi iz UVJERENJA i sa nekim strateskim ciljem daljim od mjesta u vijecu) reci "ja sad odoh (vani) a vi crknite". pristalica ozbiljne stranke ce OSTATI i u bih i u svojoj stranci, da RADI, da ANIMIRA mlade i "ne-volove", i promijeni stvar za iduce izbore. nijedna stranka koja tako ne razmislja i ciji se glasaci tako ne ponasaju nikad nece opstati, a jos manje dominirati.

skoro pa da mi je zao sto ti to uopste govorim, jer zapravo i zelim da svako ko razmislja kao ti ODE.
Ne, nego "crknite vi koji glasate za SDA" (čitaj za lažne muslimane, za lažne borce, za lažne patriote) :oops:
Dozer

#688 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Dozer »

guber90 wrote: Evo ja stojim iza toga da sam glasao za SDP, da gledam na socijal demokratiju kao nesto dobro (iako ona ocito kod nas ne postoji) i priznajem kao gresku to sto sam im dao glas, jer se ponasaju tako bahato na vlasti i rade sta ima volja. Medjutim ti eto poznajes politicku situaciju u BiH, pa ocito je SDP nevin u svemu, a bezobrazni SDA, HDZ, SNSD i kompanija krivi za sve, bez obzira na pobjedu SDP-a. Pa samim time pretpostavljam da je bolje to sto je SDP se svadjao za ove dvije godine, pravio i razbijao koalicije, nego li da je nesto konkretno napravio dok je bio na vlasti. Ispade toboze da kod nas samo se moze uticati u ovoj drzavi ukoliko si na vlasti na opstinskom nivou, dok je drzavni nivo tu cisto onako rekreativno, da bi ovi mogli plate uzeti.
Ricken
Pa jest SDA je kriva što Nikšić imenova brata u direkcije za ceste i dođe u sukob interesa. SDA je kriva za štetne ugovore Grabovice. SDA je kriva što je BiH bila žrtva patoloških ambicija predsjednka SDP. I da SDA je kriva za manji budžet institucijama BiH. Čuj SDP ruke bile vezane, ma daj, siledžije vrhunske....
Izvinjavam se, ali moram se vratiti na ovo dvoje. Niko nikome ne brani da stoji iza bilo cega, naravno. Daleko od toga da je SDP nevin u bilo cemu, ali opet ponavljam - stvari se u vecini ociju i usiju BH gradjana gledaju i slusaju povrsno. Nije nepoznanica zasto je to tako - nedostatak insiderskih informacija. A pod tom vrstom informacija se podrazumijevaju i one koje kriju politicke stranke radi licnih interesa/zastite, kao i one koje kriju medjunarodne institucije radi nekih svojih pravila i/ili interesa. Da nije tako, gradjani bi vjerovatno znali da je famozno umanjenje budzeta u stvari umanjenje za nepostojece pare koje je upravo SDA vukla kroz papire unazad par godina, a pravdali su ih kreditom od MMF. E, taj kredit od MMF-a SDA, u stvari, nikada nisu ni dobili, niti su cak pregovarali oko toga. Ko se imalo razumije, onda mu je jasno da je na ovaj nacin troseno nesto cega nema, pa samim tim se budzet gurao planski u deficit. Da plastificiram - imas platu od 1000KM, zeni kazes da ce ti plata za 3 mjeseca skociti na 1300, ali tih 300 pocnes trositi odmah, unaprijed. A onda se tih 300 nigdje ne pojavi. To je - kucni deficit.
Isto tako, koaliranje s ovima i onima je neophodnost, medjutim SDP se jeste podobro zajebao ulazeci u koaliciju sa SDA, koji su im "najmrzi" neprijatelji. SDA je to znalacki iskoristila da potopi SDP.
Koliko povrsno se stvari gledaju i poznaju govori upravo i gornja recenica: "Pa samim time pretpostavljam da je bolje to sto je SDP se svadjao za ove dvije godine, pravio i razbijao koalicije, nego li da je nesto konkretno napravio dok je bio na vlasti. Ispade toboze da kod nas samo se moze uticati u ovoj drzavi ukoliko si na vlasti na opstinskom nivou, dok je drzavni nivo tu cisto onako rekreativno, da bi ovi mogli plate uzeti.". Nazalost, u BiH je upravo tako. Kantoni i njihove opstine su baza svega, entiteti ih poklapaju, a drzava je marioneta entiteta.

SDA nije kriva sto je Niksic imenovao brata, kao ni za slicne stvari, medjutim - koliko je brace, sestrica, tetica, rodjaka, havera i sl. imenovala SDA od '91 naovamo? Da ne pricamo koliko je ta ista SDA bukvalno ukrala ne miliona, nego milijardi. Dajte...pustite se pristrasnih nebuloza.
bogumila

#689 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bogumila »

emirolini wrote:I u Lukavcu su nudili od 20 KM do 100 KM po glasu, sve SDA... odakle im toliki novac pitam se? Sve postenjaci sami, efendije i hodze.... uffff u kakvoj smo kiti....
sve dok se ti budes pitao o takvim glupostima oni ce pobjedjivati.
nadji nesto ISTINITO, zamjeri na osnovu toga i gradi kampanju. mozda nekad i pobijedis.
Opetja033

#690 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

Bosanski_kralj wrote:Ne, nego "crknite vi koji glasate za SDA" (čitaj za lažne muslimane, za lažne borce, za lažne patriote) :oops:
Kao sto vec rekoh:
Meni se cini da ces ponajprije ti crknuti u mukama frustiran zbog ponizenja koje ti je sinoc priredjeno. Bas onako u demokratskom duhu "crknite svi koji ne mislite k'o ja". Seljacki, primitivno, odvratno, jadno, kompleksaski, zatucano, neodgojeno... SDP-ovski. :D

P.S. Ako ces napustati drzavu, zovi ako ti bude trebala pomoc sa pakovanjem kofera. Vrlo rado cu ti pomoci. Allahimanet i sve najbolje! ;-)
Popi apaurin, leksilium, smiri se. Srce ce te opaliti. Nije ti dobro nikako.
bogumila

#691 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bogumila »

Bosanski_kralj wrote:
Ne, nego "crknite vi koji glasate za SDA" (čitaj za lažne muslimane, za lažne borce, za lažne patriote) :oops:
ti i dalje ne kontas. ti kao "pravi" patriota si upravo rekao "ja odoh a vi crknite". ko ne bi glas'o za tebe.
Bosnjak333

#692 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosnjak333 »

Moze li neko naci clanak sa avaz.ba u vezi sinocnjih preliminarnih rezultata kada su napisali da je SDA propala. :D
emirolini

#693 Re: LOKALNI IZBORI

Post by emirolini »

bogumila wrote:
emirolini wrote:I u Lukavcu su nudili od 20 KM do 100 KM po glasu, sve SDA... odakle im toliki novac pitam se? Sve postenjaci sami, efendije i hodze.... uffff u kakvoj smo kiti....
sve dok se ti budes pitao o takvim glupostima oni ce pobjedjivati.
nadji nesto ISTINITO, zamjeri na osnovu toga i gradi kampanju. mozda nekad i pobijedis.
Istinito care moj, drugarica mi dobila 20 KM a mogla je i vise jos i zna lika imenom i prezimenom kada bi bilo pravne drzave sve bi to iza resetke ali s obzirom da je nema... :dance:
Dozer

#694 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Dozer »

A da izbori vjerovatno jesu pokradeni u dobroj mjeri, pokazace se vremenom. Suludo je vjerovati da su onoliki Fahrini mitizni (nisam za njega, da bude jasno) bili uzaludni... Puna Zetra, Banovici, Zavidovici, Bugojno... Smijenso je, zaista, vjerovati da su izbori bili regularni.

Svemu tome svjedoci i sinocnje ponocno obracanje predsjednika IK, koji hladno rece da "...stranke znaju ko je pobijedio". Pametnom, stvarno, vise nego dosta.
Bosanski_kralj

#695 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosanski_kralj »

bogumila wrote:
Bosanski_kralj wrote:
ti i dalje ne kontas. ti kao "pravi" patriota si upravo rekao "ja odoh a vi crknite". ko ne bi glas'o za tebe.
Nikad se ja baviti politikom neću na način da me vidiš da visim po banderama, tako da neće biti prilike da se glasa za mene, bez obzira odselio se ili ne. :oops:
emirolini

#696 Re: LOKALNI IZBORI

Post by emirolini »

Igre igre... same politicke igre... ajd eto.. sta je tu je, dati roka ovim zelenim iz postovanja one raje sto je ipak glasala za njih ( necu reci needukovana i malogradska raja ) ali sve ovo treba jedan veliki RESTART! Cijela zemlja!
bimbokaposzta

#697 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bimbokaposzta »

emirolini wrote:...
Istinito care moj, drugarica mi dobila 20 KM a mogla je i vise jos i zna lika imenom i prezimenom kada bi bilo pravne drzave sve bi to iza resetke ali s obzirom da je nema... :dance:
Ha, ha, ha, čuj samo 20 a mogla je i više :lol: , ja ne dam glas, ovisno od vrste izbora, ispod 5 stoja :dance:
hAZNADAR

#698 Re: LOKALNI IZBORI

Post by hAZNADAR »

joijo wrote:
Mislim da nema panike. Narod je kaznije SDP; Zlaja se malo osilio i prouzrokovao krizu u drzavi napravio glupe korake i to je narod kaznio. Za nekoliko godina opet ce SDP biti na vlasti ako se poprave.
Postoji ipak razlika izmedju ovog opcinskog glasanja i glasanja na drzavnoj razini - pa se i narod tako odnosi prema tome.
SDP je ipak pobjednik na sljedecim opcim izborima jer narod radije njih vidi u spicu politike, ali na lokalnoj razini radije biraju "nase". ;-)
Isto tako i dodikov SNSD - oni su apsolutni pobjednici sljedecih opcih izbora jer narod u RS voli dusebriznike i patriotske vodje, odlucne zastitnike,... ali na lokalnoj razini ipak biraju malo manje lopove - ono barem zbog prakticnih stvari.

Tako da je izvjesno da nema porasta ili pada popularnosti pojedine stranke - ljudi su ipak postali malo kriticniji i politicki pametniji. Tako da na drzavnom, entitetskom,.. novou glas za jedne a na opcinskom za druge. A to je i smisao izbora i odnosa prema politici. Nece biti da je narod ista ovca kao prije - ipak je najpozitvnija vijest u svemu ovome to da je sve manje ovaca u biraca. Ipak je Avazi dalje najprodavaniji dnevni list u Federaciji - ali citaci glasaju mimo uputa iz novina i ispiranja mozga. Ipak je u RS-su medijska monolitnost u sluzbi SNSD a narod ipak glasa mimo uputa.

Ma ko se ljutio a ko se radovao - mora se priznati da su konacno ovo prvi normalni izbori i konacno pismeno i kriticko biracko tijelo.
bogumila

#699 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bogumila »

Dozer wrote:A da izbori vjerovatno jesu pokradeni u dobroj mjeri, pokazace se vremenom. Suludo je vjerovati da su onoliki Fahrini mitizni (nisam za njega, da bude jasno) bili uzaludni... Puna Zetra, Banovici, Zavidovici, Bugojno... Smijenso je, zaista, vjerovati da su izbori bili regularni.

Svemu tome svjedoci i sinocnje ponocno obracanje predsjednika IK, koji hladno rece da "...stranke znaju ko je pobijedio". Pametnom, stvarno, vise nego dosta.
EEEEEEEEEEE-VO GAAAAAAAA-AAAAAAAAAAA
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa to cekam od sinoc da krene :lol: :lol: :lol:
opleti KRALJU!!!!
ne bi mi izbori bili kompletni bez "fahro pokraden"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#700 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosanski_kralj »

hAZNADAR wrote: Ma ko se ljutio a ko se radovao - mora se priznati da su konacno ovo prvi normalni izbori i konacno pismeno i kriticko biracko tijelo.
:lol: :lol: :lol:

50% od glasača koji su izišli je polupismeno ili nepismeno, što potvrđuju rezultati izbora.
Post Reply