SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tvrtko II Kotromanić

#676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

adnansax wrote:I kad budu uhvatili pocinioce, sto sam siguran da hoce, i kad ih namlate ko pi...., sto sam jos sigurniji, prvi ce ovaj portal da sere po istim kako je to brutalnost policije.
ne samo portal, vec i haman pa kompletna javnost, najbolji smo u tome da se na nekog (ili nesto) malo pljucne :-) :bih:

inace, moja puna podrska svakom batinjanju ubice, silovatelja i pljackasa :)
blue033

#677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by blue033 »

Nije poenta da se izvršioci KD namlate ko pi.... Poenta je da dobiju odgovarajuću kaznu. A što se tiče ovog slučaja, da imamo policiju ovaj izvršilac bi bio ustrijeljen prilikom pokušaja hapšenja kao što bi uradila većina policija u svijetu. Jednostavno bi se stvorili zakonski uslovi za upotrebu vatrenog oružja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Tvrtko II Kotromanić wrote:inace, moja puna podrska svakom batinjanju ubice, silovatelja i pljackasa :)
:thumbup:
mentalist

#679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

north wrote:Neće rijamu preko ovoga olako preći i treba da se najebu mile majke počiniocima, ali ne samo ovaj put kad nastrada policajac nego bilo koji drugi nevini sugrađanin....

Ali biće jebeno ovih dana po gradu svima koji su navikli da se malo mangupišu zbog čega se unaprijed radujem....

Lijepa titina milicija, prvo ti bubrege odbije, pa te pita gdje si bio i šta si radio....
Ovako ameri rješavaju ubistvo policajca (10:00 min)

Troll_Happens

#680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Ako na nekog ispalis 17 metaka kao sto je slucaj sa ovim covjekom onda je jasno da su ga ljudi zelili ubiti ili mrtvog. Sreca sto nije radio sa nekim u smjeni jer bi vjerovatno i taj greskom stradio. Ludost je uopste misliti da je ubijen zbog crkve to mogu samo oni sa romanijskoga kraja ili iz rs trollati.
hAZNADAR

#681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hAZNADAR »

Ja mislim da ovo jeste bilo bas zbog crkve.

Prvo sto mi naumpada su:

Cetnici iz RS kojima odavno smeta bosnjacka zastita pravoslavnih objekata i koji odavno slave incidente na crkve u zelji da nas izjednace.

Vehabije ili neki drugi islamski ekstremisti kojima odavno smeta obezbjedjenje crkvi.

I u jednom i u drugom slucaju je nasa policija nemocna jer istraga zavrsava ili na entietskoj granici ili na zatvorenom sektaskom krugu.

Ukoliko se pocinioci ne pronadju - jasno je da je neko od spomenute dvije opcije.
adnansax

#682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

hAZNADAR wrote:Ja mislim da ovo jeste bilo bas zbog crkve.

Prvo sto mi naumpada su:

Cetnici iz RS kojima odavno smeta bosnjacka zastita pravoslavnih objekata i koji odavno slave incidente na crkve u zelji da nas izjednace.

Vehabije ili neki drugi islamski ekstremisti kojima odavno smeta obezbjedjenje crkvi.

I u jednom i u drugom slucaju je nasa policija nemocna jer istraga zavrsava ili na entietskoj granici ili na zatvorenom sektaskom krugu.

Ukoliko se pocinioci ne pronadju - jasno je da je neko od spomenute dvije opcije.
Nadam se da se salis. Kakve ba entitetsko-vehabijsko-ekstremisticke zavjere ti spominjes to nije humano.. :run:
insomnia78

#683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Joj gluposti boze dragi, pa ako je tako sto vec kad du ubili policajca nisu zapalili crkvu?

s' moje sokocalo
dzeno123

#684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dzeno123 »

Strasno, iskreno se nadam da ce ovo pokrenuti sve drzavne organe i da je vrijeme da se upuste u konacni obracun sa mafijom i kriminalom.
hAZNADAR

#685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hAZNADAR »

adnansax wrote:

Prvo sto mi naumpada su:

Nadam se da se salis. Kakve ba entitetsko-vehabijsko-ekstremisticke zavjere ti spominjes to nije humano.. :run:
Kazem ili su cetnicki ili islamski ekstremisti. Samo njima ne odgovara obezbjedjenje pravoslavnih crkvi. I nije mi do sale - nagadjam samo.
mahalas505

#686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

bejbifinga wrote:pa kad necemo da dizemo ruke u zrak na masovnim protestima, dizacemo ih po granapima izgleda.
sigurno 5 hiljada ljudi u sarajevu se hrani od plate u tim objektima, solidna cifra za pocetak. oni pogotovo imaju razlog za bunu, od izrabljivanja poslodavaca do ovih pljacki.
sta ocekujes? da murija stoji parkirana ispred marketa?
sute studenti a cobocu na bjelavama, sute penzioneri a samo im noge vire iz kontejnera, sute prosvetni radnici, ovi koje privatnici tlace takodje sute...sve ogromne grupacije ljudi. pa sta ocekujemo?
e dok se suti, mene zaboli jer ne zelim da se sikiram, samo nek mi se ne puca u dnevnom boravku, jebe mi se za dp.
pa bolan treba sipkom po glavi ljude nasumice udarat po ulici, da pocnu da misle njom za promjenu, a ne da SUTE ko picke dok nekog maltretiraju u tramvaju.
malo grubo receno ali you get the point :arrow:
Ja samo kazem da Boga ti se ne desilo da ti ili neko od blize familije da dozivi da neko uperi pistolj u tebe. A mora se nekad izaci iz dnevne sobe u granap ili na ulicu, vidi li bi onda koga boli briga.

Sta je bilo sa slucajem ranjavanja policajca kad je bila nek potjera ima mozda i godina? Kad je ostalo auto, ali su bili izdali potjernicu za nekim tipom, bile je objavljena i slika ovdje na klixu.
Hemera

#687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

dječak sa šibicama wrote:
mrtva kokoš wrote:
i kakav je ovo naslov "ubijen policajac dok je osiguravao crkvu" :-?
U cemu je rpoblem, jel ubijen na sluzbenom zadatku osiguravanja crkve u Reljevu?

izgleda da je neki problem vidis

prvo to nije prvi put stalno su tu patrolna kola,i to jedan bude pretezno koji cuva crkvu

mislim da nema ovo veze nikakve sa vjerskim pobudama ovo je cisti kriminal
da oni koji su pravili drzavu za covjeka pokazu da mogu i policiju ukinuti
cisto mafijasenje i nista drugo nego tako odradili da ispadne medjuvjerska i medjunacionalna mrznja i netrpeljivost sigruno da zametnu tragove,posto je pomenuta crkva bila vec da udaru bespolsneih pjancura seljackih
nasli bozijeg roba na zadatku ubijati
mentalist

#688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

Religious Fantastic wrote:
mentalist wrote:
north wrote:Neće rijamu preko ovoga olako preći i treba da se najebu mile majke počiniocima, ali ne samo ovaj put kad nastrada policajac nego bilo koji drugi nevini sugrađanin....

Ali biće jebeno ovih dana po gradu svima koji su navikli da se malo mangupišu zbog čega se unaprijed radujem....

Lijepa titina milicija, prvo ti bubrege odbije, pa te pita gdje si bio i šta si radio....
Ovako ameri rješavaju ubistvo policajca (10:00 min)
ja bih zelio da je tako i ovdje, ali sjeti se gdje zivis. Ovdje drotovi pogledaju u zemlju ili okrenu glavu kada naidje kvartovski diler, da im se ne bi slucajno pogledi susreli, a onim malo zayebanijim krimosima salutiraju uz namjesteni osmijeh
Bilo je pa nije dobro bilo, sad nam je bolje
Kao što kolega reče, nama treba policija koja prvo udara pa pita šta je problem jer sa marvom se drugačije i ne postupa
mentalist

#689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

adnansax wrote:

Prvo sto mi naumpada su:

+1
prije da će biti nerazriješeni računi
neimenovan.x

#690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by neimenovan.x »

Ubica je sigurno jedan od "ranije poznatih" policiji, kojeg su hapsili jedno 10-tak puta a tužilaštvo ga pustilo. Čovjek vidio da mu ništa ne mogu pa se okuražio i ubio policajca.

Žalosno je da tužilaštvo javno izjavljuje da imaju previše posla i da nemaju kad da se pozabave svim slučajevima.
Ja to ovako posmatram: dobijem slučaj, treba ići na sud. Ako nastavimo sa tužbom, moram ići par puta na sud, pregledati dokaze, istraživati i sl. a plata mi ista. Zato bolje da odbacim optužbe, da ne radim ništa a imam istu platu. + neću se usput nikome zamjeriti.

Većina ih je došla na pozicije preko stranke, to je opšte poznato. Lezi hljebu da te jedem.
shbc

#691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

ako neko misli da je photo pogrijesio sa ovim sto je napisao i da se to desava samo u filmovima i americi, grdno se vara... itekako se to desava i ovdje... ne razlikuju se puno americka i nasa policija (pogotovo iz ks), u sta su se i sami amerikanci uvjerili tokom silnih seminara i zajebancija... prevrnuce grad dok ne nadju krivce, u to budite sigurni... i trebaju da prevrnu... samo sto to trebaju raditi kada se bilo sta desi, bilo kome...

jozo je druga prica i ko zna iz kojeg je on razloga ubijen i od strane koga pa da se nije nikad rijesilo

u svakom slucaju, kao sto neko vec rece... jebe nam se za ljudska prava, pohapsite sva govna u gradu i strpajte ih po 20 u jednu celiju, sa dugogodisnjim kaznama i bez "godisnjih odmora" (ko li ovo skonta da mi je znat)... a evropa nek' se jebe... nasa drzava, nasa pravila
BadBoy

#692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Ali meni stvarno nikada za sto godina neće biti jasno zašto naš narod misli da je batina rješenje svega? Pa tuku ih i sada ljudi dragi, biju ih nemilice i je li se šta promijenilo? Nastavi debil isto raditi, samo sada malo više pazi da ga ne uhvate.... Al jok bošnjo konta samo da će bitkom sve izliječiti i "pederluk, i lopovluk i kretenizam"....

Na prevenciju i smanjenje kriminaliteta najviše utječe jedna stvar: neminovnost sankcije! Badava i najoštrije kazne ako se one ne provode, ako je policija i pravosuđe korumpirano, sporo i inertno.
cappy_tempo

#693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cappy_tempo »

BadBoy wrote:Ali meni stvarno nikada za sto godina neće biti jasno zašto naš narod misli da je batina rješenje svega? Pa tuku ih i sada ljudi dragi, biju ih nemilice i je li se šta promijenilo? Nastavi debil isto raditi, samo sada malo više pazi da ga ne uhvate.... Al jok bošnjo konta samo da će bitkom sve izliječiti i "pederluk, i lopovluk i kretenizam"....

Na prevenciju i smanjenje kriminaliteta najviše utječe jedna stvar: neminovnost sankcije! Badava i najoštrije kazne ako se one ne provode, ako je policija i pravosuđe korumpirano, sporo i inertno.
ne tuku dovoljno cim se vracaju,barem ne tuke sve. ja se kladim da npr. delalica nikad nisu tukli toliko kao tamo neke idioti,delalic ima ledja kakva takva,stari mu bio neko i nesto pa ne smiju. dok murija ne pocne gazati toliko da proklinjes dan kad si nesto uradio i kad si se rodio onda ce ih pola ostaviti se corava posla,naravno mora i tuzilastvo i sud poceti raditi svoj dio posla,pa pored sto ih ovi ubiju da odleze jos 5 godina zbog otimanja mobitela. kurac ce ga taj vise oteti
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

BadBoy wrote:Ali meni stvarno nikada za sto godina neće biti jasno zašto naš narod misli da je batina rješenje svega? Pa tuku ih i sada ljudi dragi, biju ih nemilice i je li se šta promijenilo? Nastavi debil isto raditi, samo sada malo više pazi da ga ne uhvate.... Al jok bošnjo konta samo da će bitkom sve izliječiti i "pederluk, i lopovluk i kretenizam"....

:thumbup: :thumbup: Upravo tako.. Samo što imamo u prokletom mentalitetu "odvaljivanje bubrega" kao univerzalnu mjeru i želju, a da pri tome i ne pomislimo da netko nevin tako slučajno ili greškom može isto dobiti. Rijamu nije bezgriješna pa je logično da na takav način i netko nevin dobije... Ali, koga još briga za ljudska prava samo dok nije direktno njegova guza i koža u pitanju :-?
aldinjo

#695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by aldinjo »

hAZNADAR wrote:
adnansax wrote:

Prvo sto mi naumpada su:

Kazem ili su cetnicki ili islamski ekstremisti. Samo njima ne odgovara obezbjedjenje pravoslavnih crkvi. I nije mi do sale - nagadjam samo.
Da nije El-Kaida? :roll:
glockov kolac

#696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by glockov kolac »

Prvo sto mi naumpada su:

Šta ima, analitiĆar?! Ubijen policajac a crkva ostala netaknuta... :-)

A da možda ovo nije zajednička akcija četnika i vehabija?
shbc

#697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

KatarinaKosaca wrote:Ali, koga još briga za ljudska prava samo dok nije direktno njegova guza i koža u pitanju :-?
normalno da me nije briga za ljudska prava prosjecnog ubice ili silovatelja... jel' on mislio na ljudska prava svoje zrtve? cisto sumnjam... apsolutno ne postoji teza koja moze opravdati i odbraniti takve ljude... nek' meni prvom oduzmu sva prava kada nesto tako uradim
Arc_Angel

#698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Arc_Angel »

bejbifinga wrote:
mahalas505 wrote:
bejbifinga wrote:ma iskreno zaboli me, neka ih pljackaju, samo nek radnici u marketima ne stradaju.
pljackaju i nas ti ini marketi godinama, na razne nacine, ni vlastite radnike ne postuju.
utaje poreza, mutljaze na carini, sumnjivi, pokvareni proizvodi, mjenjanje cjena kako vjetar puhne :-)
sve se svodi na isto, svi bi kruha preko pogace, takvo se razmisljanje prenjelo sa vrha na dno piramide.
isti su mi ovi s utokama u rukama i oni sa olovkama sto mi mladost opljackase :x a na kraju krajeva i mladost ovih sto plackaju,pa skontajte ko je tu gori
samo da niko ne nastrada :!:
Kako to mislis radnici da ne nastradaju? Da li je neko u skorije vrijeme uperio pistolj u tebe? Otkud ti znas te nije taj tanak na zivcima sto npr. nije zatekao svotu novca koju je ocekivao? Pitao bih ja onda tebe onda kako si, pa gore ti je covjece kad dobijes nervni slom nego da te rani.

Takodjer, jel kad te pukne stangom ili necim drugim da li to mislis pod stradanjem ili samo kad te upuca?

A ovo vise nije normalno sto se tice pljacki, posebno ta tom lokalitetu, gdje su u blizini i Konzumove prodavnice koji su isto tako opljackane nedavno. Smijesna je ova drzava i ljudi u njoj.
pa kad necemo da dizemo ruke u zrak na masovnim protestima, dizacemo ih po granapima izgleda.
sigurno 5 hiljada ljudi u sarajevu se hrani od plate u tim objektima, solidna cifra za pocetak. oni pogotovo imaju razlog za bunu, od izrabljivanja poslodavaca do ovih pljacki.
sta ocekujes? da murija stoji parkirana ispred marketa?
sute studenti a cobocu na bjelavama, sute penzioneri a samo im noge vire iz kontejnera, sute prosvetni radnici, ovi koje privatnici tlace takodje sute...sve ogromne grupacije ljudi. pa sta ocekujemo?
e dok se suti, mene zaboli jer ne zelim da se sikiram, samo nek mi se ne puca u dnevnom boravku, jebe mi se za dp.
pa bolan treba sipkom po glavi ljude nasumice udarat po ulici, da pocnu da misle njom za promjenu, a ne da SUTE ko picke dok nekog maltretiraju u tramvaju.
malo grubo receno ali you get the point :arrow:

I ja kazem neka pljackaju.

Hajmo realno

Nema nikakve razlike izmedju raznih "uspjesnih" biznismena, raznih kajevica, sadikovica, radoncica, hajdarpasica, dodika, lagumdzija, tihica i lijanovica koji pljackaju milione i ovih razbojnika koji pljackaju granape.

Kad neki mogu da pljackaju milione od drzave i da hodaju slobodno, zasto neki nebi mogli da pljackaju granape i prodavnice.

samo naprijed nek pljackaju prodavnice, samo jasi svi smo nasi
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

shbc wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ali, koga još briga za ljudska prava samo dok nije direktno njegova guza i koža u pitanju :-?
normalno da me nije briga za ljudska prava prosjecnog ubice ili silovatelja... jel' on mislio na ljudska prava svoje zrtve? cisto sumnjam... apsolutno ne postoji teza koja moze opravdati i odbraniti takve ljude... nek' meni prvom oduzmu sva prava kada nesto tako uradim
Izvadio si jednu rečenicu iz posta... dakle da li ti griješiš u svom poslu? Ako ne, onda si superman. Jednako kao i sudije i liječnici i učitelji i svi ljudi i policija griješi. Aplicirajući toliko prizivanu metodu odvaljivanja bubrega sasvim je vjerojatno da ta metoda zakači i nekoga greškom. Svejedno?
_ado_

#700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _ado_ »

Fuji Sindikat policije, fuj i Medjureligijsko vijece, kao i povratnici. Odmah su poletili da ovo predstave kao napad na crkvu, i povratnike. Nisam nikakav ekstremista, niti jedan od onih koji slijepo vjreuju da je ovdje sve idealno i da se lose stvari desavaju samo u RS. Ali po cemo zakljucise da je ovo napad na crkvu? Pa ako je htio napasti crkvu, i ako je bio u stanju da hladnokrvno ubije policajca, zasto onda nije nastavio pohod na crkvu?

FUJ!!! Jedva cekaju da se nesto desi, pa da malo zakuhaju. Boli njih qrac za porodicu poginulog covjeka, daj malo podigni tenzije. Cuj medjureligijsko vijece....TO s u vjerovatno oni koji nisu mogli na drugi nacin da se nakace na drzavne jasle, pa izmislili to vijece, da prosipaju iz supljeg u prazno.
Locked