Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Zato sto je u ugovoru sa telekabelom bio i rtl i arena .. I oni ostaju valjda u telekabelu dok ne zavrsi ugovor .. Ugovor je sa telekabelom a ne telemahom .. Valjda tako nekako :D
meteoropata
Vozim: merida silex 400
Horoskop: jeo i kren'o

#677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by meteoropata »

Locker wrote:Pozdrav,

Komšijin internet je jako jako usporio. Naime, koristim njegov wi-fi već nekoliko godina i odjednom mi je opala brzina download-a. Pošto ne pričamo već neko vrijeme zbog neke male svađe, postoji li neki način da ubrzam komšijin internet bez da ga pitam?

Unaprijed zahvalan.
Konačno konkretno i stručno pitanje !
:thumbup: :mrgreen:
Tiger 033

#678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Bubalo1 wrote:Zato sto je u ugovoru sa telekabelom bio i rtl i arena .. I oni ostaju valjda u telekabelu dok ne zavrsi ugovor .. Ugovor je sa telekabelom a ne telemahom .. Valjda tako nekako :D
U Mostaru se preljeva signal u Zenici imaju ugovore u Sarajevu NEmaju nista ali uredno placaju istu pretplatu kao u Mo i Ze :-) posteno brate pa ko koga prevari :-D nejse... bice valjda i u rajvoSa nekad :zjev: ili NEce NIKAD :roll:
Frtalj_Duše

#679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Tiger 033 wrote:
Bubalo1 wrote:Zato sto je u ugovoru sa telekabelom bio i rtl i arena .. I oni ostaju valjda u telekabelu dok ne zavrsi ugovor .. Ugovor je sa telekabelom a ne telemahom .. Valjda tako nekako :D
U Mostaru se preljeva signal u Zenici imaju ugovore u Sarajevu NEmaju nista ali uredno placaju istu pretplatu kao u Mo i Ze :-) posteno brate pa ko koga prevari :-D nejse... bice valjda i u rajvoSa nekad :zjev: ili NEce NIKAD :roll:
A šta ćeš kada samo Sarajvo' gledaju kada su u pitanju te nekakve "licence", "prava prenosa" i "zahtjevi za zatamnjenje" itd. To ti je očito cijena života u metropoli! 8-)

PS. @TelemaČ: Hoće li u pon. sa radom krenuti onaj novi kanal FOX kojeg' reklamirate? Pojavljuje se svako malo reklama za neke emisije na FoxCrime/life kanalima oko istoga! Mene lično interesuje nova epizoda "The Walking Dead" koju najavljuju emitovati u pon. Pa kontam da neću više morati skidati sa torrenata + nalaziti titlove za barem tu seriju!? :mrgreen:
Tiger 033

#680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Frtalj_Duše wrote:To ti je očito cijena života u metropoli!
NEmoj vise hljebati da se uvalcimo u pricu ko i gdje ima a NE bi smjeo ,gdje se preljeva a (NE)moze, sve znamo sta i kako...kao sto sam davno napis'o to ti je isto da u Zagrebu nemaju a u Križevcima, Puli,Osijeku i Splitu regularno gledaju jer se tu kao preljeva signal "XY" i moraju se ispostovati ugovori a u Zagrebu mamoNe nista, jer je to cijena zivota u "metropoli"...zajebi ba tu pricu vise, dijete od 2god. ju NE bi progutalo :x
casper_

#681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

meni ne radi ovaj tv vodic kada prebacujem na ovom novom resiveru. Moze li se to negdje upaliti da mi pokazuje .mozda je to do telemacha?
j00k3r

#682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

ni kod mene ne radi EPG, jos od jucer, Mostar.
casper_

#683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

sta je sa titlovima na travel kanalu.? 30 % titlova se ne prikazuje tokom pojedinih emisija.
Tiger 033

#684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Titlova također neJma ni na Nac.Geogr. :roll:
bosansko more

#685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bosansko more »

Vec drugi dan mi se desava da konekcija zastopa, lampice gore normalno, ali konekcije nema, connecting, waiting, tek kad restartujem modem, proradi.

Zasto??? prije mi se to nije desavalo.
DON_eARL

#686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Frtalj_Duše wrote: PS. @TelemaČ: Hoće li u pon. sa radom krenuti onaj novi kanal FOX kojeg' reklamirate? Pojavljuje se svako malo reklama za neke emisije na FoxCrime/life kanalima oko istoga! Mene lično interesuje nova epizoda "The Walking Dead" koju najavljuju emitovati u pon. Pa kontam da neću više morati skidati sa torrenata + nalaziti titlove za barem tu seriju!? :mrgreen:
Edit: Fula. :skoljka:
Last edited by DON_eARL on 14/10/2012 13:27, edited 1 time in total.
bosansko more

#687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bosansko more »

DON_eARL wrote:
Frtalj_Duše wrote: PS. @TelemaČ: Hoće li u pon. sa radom krenuti onaj novi kanal FOX kojeg' reklamirate? Pojavljuje se svako malo reklama za neke emisije na FoxCrime/life kanalima oko istoga! Mene lično interesuje nova epizoda "The Walking Dead" koju najavljuju emitovati u pon. Pa kontam da neću više morati skidati sa torrenata + nalaziti titlove za barem tu seriju!? :mrgreen:
Nova epizoda TWD je tek za 6 mjeseci, tako da je u pitanju neka stara epizoda, vjerovatno S02E01 ili S01E01. :)
http://www.imdb.com/title/tt2107527/
DON_eARL

#688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Uh, my bad. :run: Biće nova epizoda ipak. :)

The Walking Dead
S02E13 - Beside the Dying Fire (6 months ago)
S03E01 - Seed (Airs in 14 hours and 37 minutes)
Rene Higuita

#689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rene Higuita »

Na kojem kanalu na Telemachu se moze gledati: The Big Bang Theory i Breaking Bad? Big Bang je bio na B92, koji se moze pratit na Telemach Zenica. Da nece mozda biti na novom FOX-u?
:-)
Frtalj_Duše

#690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Tiger 033 wrote:
Frtalj_Duše wrote:To ti je očito cijena života u metropoli!
NEmoj vise hljebati da se uvalcimo u pricu ko i gdje ima a NE bi smjeo ,gdje se preljeva a (NE)moze, sve znamo sta i kako...kao sto sam davno napis'o to ti je isto da u Zagrebu nemaju a u Križevcima, Puli,Osijeku i Splitu regularno gledaju jer se tu kao preljeva signal "XY" i moraju se ispostovati ugovori a u Zagrebu mamoNe nista, jer je to cijena zivota u "metropoli"...zajebi ba tu pricu vise, dijete od 2god. ju NE bi progutalo :x
Vidiš da sam sarkastičan, šta se odmah pališ? :mrgreen:

Inače, ni ja ne volim kada zatamne, pa makar emisiju koju ne gledam, čisto radi principa što plaćam te kanale, uvrstili su ih ONI, očekujem 24/7 emitovanja istih! Iskreno, da sam na njihovom mjestu, ukinuo bi sve kanale za koje traže da se zatamni makar jedna emisija istih i našao odgovarajuće "zamjenske" kanale, kao da ih nemaju na raspolaganju, samo se treba malo potruditi i udariti od sto "komšijama", pa ćeš vidjeti kako će na kraju moliti da se uključe ponovo ti kanali, naravno bez ikakvih zatamnjenja itd.
Klin se klinom izbija! ;-)

Rene Higuita wrote:Na kojem kanalu na Telemachu se moze gledati: The Big Bang Theory i Breaking Bad? Big Bang je bio na B92, koji se moze pratit na Telemach Zenica. Da nece mozda biti na novom FOX-u?
:-)
TBBT možeš pratiti na Pro7, samo nema titlova što znači da moraš znati njemački! :D

A Breaking Bad nećeš nigdje naći osim na američkom AMC-u! Nemoj mi reći da ste ga vi gledali na telekabelu!? :shock:
brazzo19

#691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Kakva je mogucnost da nam sad i odmah pustite ovaj novi kanal "FOX" koji pocinje sa radom sutra tj. danas 15.10.2012 , posto vidim da ce na njemu ici walking dead , simpsonovi i jos neke serije modju njima i ona koju hocu najvise da gledam SINDIBAD MOREPLOVAC :D i jos nesto ako pustite pustite molim vas i u analognu kablovsku , nemaju svi vase resivere a ne bi bilo lepo da imamo 3 fox.a i ovaj 4.i da nemamo , tako da nemojte da nas majorizirate pustite nam FOX sad i odmah molim ...... vas zadovoljni za sad korisnik ..... A ...... :D :D :D
agent_zero

#692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Za nekoliko dana će tačno 2 god. otkako sam potpisao ugovor za d3 i s paket interneta. Može li se isti raskinuti bez plaćanja nekih dažbina (stoji da se ugovor sklapa na neodređeno, ali da je min. godina dana)?

Htio bih uzeti neki od ovih novih paketa, sa novim risiverom jer imam onaj prastari cisco sa skartom na odličnom lcd tv-u. Tuga vidjeti to.

Modem su mi tada zamijenili besplatno, čim su povećali sa 4mbps na 6mbps (sa potpuno ispravne motorole na cisco modem), pa nisu tražili nikakvu nadoknadu.
DON_eARL

#693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

FOX starta u 20:30h.

http://teve.ba/article/11573/fox-u-ponu ... -telemacha

@agent 0 - ako ti je prošao minimalni period iz ugovora, možeš raskinuti ugovor bez bilo kakvih plaćanja.
Clover

#694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Clover »

Razmišljam da uzmem ovaj duo tv+net paket, i interesuje me da li se ugovor može raskinuti prije isteka 12 mjeseci i koliko se plaća prijevremeni raskid ugovora?
brazzo19

#695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

DON_eARL wrote:FOX starta u 20:30h.

@agent 0 - ako ti je prošao minimalni period iz ugovora, možeš raskinuti ugovor bez bilo kakvih plaćanja.

Posto nista ne pise na njihovoj sluzbenoj ni FB stranici sumljam da ce ga pustit do veceras al eto zivi bili pa vidjeli ...
rajv0sa

#696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

brazzo19 wrote:
DON_eARL wrote:FOX starta u 20:30h.

Posto nista ne pise na njihovoj sluzbenoj ni FB stranici sumljam da ce ga pustit do veceras al eto zivi bili pa vidjeli ...
Nastavi sumLJat' ali će biti.
Tiger 033

#697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Njima pustite taj "FOX" http://teve.ba/article/11634/fox-od-dan ... total-tv-a a nama na "MMDS" RTL-hr i titlove na "National Geographic i Crime & Investigation" jer ih neJma :dance:
Telemach

#698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

FOX se već decenijama smatra neizostavnim dijelom globalne pop kulture. Njegovi TV sadržaji su pomjerili mnoge standarde i unijeli značajne inovacije u oblast TV zabave.
Na Telemach programskoj šemi u analognoj ponudi FOX će biti na mjestu kanala FOX Crime. Isti će biti dodat i u Start paket na D3 platformi.
FOX je gledaocima donio prvi animirani primetime šou, Simpsonovi s kojim će upravo večeras početi emitovanje od 20:30 sati.
casper_

#699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

Telemach wrote:FOX se već decenijama smatra neizostavnim dijelom globalne pop kulture. Njegovi TV sadržaji su pomjerili mnoge standarde i unijeli značajne inovacije u oblast TV zabave.
Na Telemach programskoj šemi u analognoj ponudi FOX će biti na mjestu kanala FOX Crime. Isti će biti dodat i u Start paket na D3 platformi.
FOX je gledaocima donio prvi animirani primetime šou, Simpsonovi s kojim će upravo večeras početi emitovanje od 20:30 sati.
a sta ce biti sa fox crime?
TheWatcher

#700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

i mene zanima c vila :!:
Locked