Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Mr. Brightside

#676 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Mr. Brightside »

mp3problem wrote: 2. kad mu nešto od hrane ispadne na pod ladno podigne i pojede, nema veze što je isti taj dan prošao tuda u cipelama jer je zaboravio nešto
pravilo 5 sekundi :D
..pametan je :oops:
miki.ba

#677 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by miki.ba »

Mr. Brightside wrote:
mp3problem wrote: 2. kad mu nešto od hrane ispadne na pod ladno podigne i pojede, nema veze što je isti taj dan prošao tuda u cipelama jer je zaboravio nešto
pravilo 5 sekundi :D
..pametan je :oops:
Vjerujem i da pogleda imal dlaka, ako da opravdavam. :D
Tigar1

#678 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Tigar1 »

Prvo ću što mene živcira kod moje supruge :D

- kad nešto hoće pa mi to samo kao usput spomene, i onda se naljuti na mene kad nisam to i to uradio... onda je ''odlijepim'' i lajem, psujem, šizim... Pa ženo draga reci mi... mi muški funkcionišemo na principu ''Kaži, pokaži i bit' će urađeno'', ne mogu se ja uvući nekom u glavu i znati šta misli...

Ne postoji i ne priznajem ''Ja sam mislila da si ti mislio da sam ja mislila''... primjetio sam da dosta žena funkcioniše na tom principu, a mi muški smo totalno drugačiji... kaži, pokaži, reci šta treba šta te tišti i bit' će urađeno/odrađeno/otklonjeno... ha ya...

A nju vjerovatno živcira mnogo toga, jer ni tigrić nije savršen :D

- što poslije treninga bacim na pod kupaonice prljav veš, majicu i trenerku
- što kad palim vatru ostane triješčica na pločicama pored šporeta
- što se ujutro namirišem (a njoj to smeta jer je u drugom stanju pa joj parfem izaziva nagon na povraćanje), ja pobjegnem gore na sprat pa se namirišem al' džaba opet ''nos'' osjeti
- što brzo i oštrije vozim, a kad mi neko presječe put ili uzme pravo prvenstva, bijesnim i ''lajem''
- što se nerviram kada igraju Sarajevo, Juve i reprezentavcija.. pa nekad zaplati čaša ili štošta ako se nađe na stolu tokom tekme...

ima toga još vjerovatno ali ovo za prvi utisak... inače bili smo u vezi 5 godina a u brak smo ''uplovili'' ljetos :-D
A život brate šta ćeš... sve slatko :D
miki.ba

#679 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by miki.ba »

Tigar1 wrote: Ne postoji i ne priznajem ''Ja sam mislila da si ti mislio da sam ja mislila''... primjetio sam da dosta žena funkcioniše na tom principu, a mi muški smo totalno drugačiji... kaži, pokaži, reci šta treba šta te tišti i bit' će urađeno/odrađeno/otklonjeno... ha ya...
Da one ovjek misle i zanemaruju ono što je receno.
Nemoj ba misliti šta ja mislim, necu ni ja šta ti misliš, ajmo se saslušati....jok ona opet misli. :D
sanjam-te

#680 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by sanjam-te »

Tigar1 wrote:Prvo ću što mene živcira kod moje supruge :D

- kad nešto hoće pa mi to samo kao usput spomene, i onda se naljuti na mene kad nisam to i to uradio... onda je ''odlijepim'' i lajem, psujem, šizim... Pa ženo draga reci mi... mi muški funkcionišemo na principu ''Kaži, pokaži i bit' će urađeno'', ne mogu se ja uvući nekom u glavu i znati šta misli...

Ne postoji i ne priznajem ''Ja sam mislila da si ti mislio da sam ja mislila''... primjetio sam da dosta žena funkcioniše na tom principu, a mi muški smo totalno drugačiji... kaži, pokaži, reci šta treba šta te tišti i bit' će urađeno/odrađeno/otklonjeno... ha ya...

- što se ujutro namirišem (a njoj to smeta jer je u drugom stanju pa joj parfem izaziva nagon na povraćanje), ja pobjegnem gore na sprat pa se namirišem al' džaba opet ''nos'' osjeti
- što brzo i oštrije vozim, a kad mi neko presječe put ili uzme pravo prvenstva, bijesnim i ''lajem''
- što se nerviram kada igraju Sarajevo, Juve i reprezentavcija.. pa nekad zaplati čaša ili štošta ako se nađe na stolu tokom tekme...

ima toga još vjerovatno ali ovo za prvi utisak... inače bili smo u vezi 5 godina a u brak smo ''uplovili'' ljetos :-D

e neka vam je sa srećom :thumbup: :thumbup:

Istina jest da žene funkcionišu na tom principu "mislila sam da mislis",evo ja priznajem da je pogrešno i puno bi lakše bilo kad bismo odmah rekle eto to i to mi smeta,ali šta da radim,ne mogu si pomoći,želim da on vidi da ja mislim da nešto nije ok :D
partybrakerica

#681 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by partybrakerica »

zlo87 wrote:
partybrakerica wrote: -na mene bi potrosio boga-oca a na sebi stedi i markicu :(...
Ovo te nervira? :-) Ovo uopšte ni ne treba ići na ovu temu.

Mah znam ja da je to san svake zene :D
ali...postane ti blesavo kad on nece na poslu da jede da ne potrosi koju marku,a ovamo trosimo na neke gluposti ..nidje veze! :| ili nosa dvoje pantalone jer mu zao potrositi na sebe ,ceka da se uhelaće :D ne procjenjue dobro prioritete,jos kad nas je dvoje takvih,odosmo u crveno(citaj pm) svaki mjesec.. :zoka:
kolacic29

#682 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by kolacic29 »

partybrakerica wrote:Ma ja svog dragog volim kakav je-takav je,ali ponekad stvarno postoje sitnice koje me iznerviraju da poludim!valjda to zavisi i od mog raspolozenja...ovako:
-sto ostavlja odjecu posvuda,
-sto se ljulja dok ne zaspi
-sto je previse osjecajan,njezan,ko kakvo zensko
-sto mene pusta da o svemu odlucujem jer hoce da budem JA uvijek ta koja je sretna i zadovoljna,a ne zna da je zena zena i njoj ponekad treba onaj koji ce joj pomoci u odlukama,ili neke preuzeti na sebe :)
-ponekad odluta i ja kad pricam ne cuje me,kad ga pitam o cemu razmislja,otkrijem da mu je u glavi takva sci-fi da je bolje da ga nisam ni pitala :)
-sto ne voli uzbudjenja kao ja,uvijek se drzi norme
-sto zaboravlja stvari i skuplja stvari,dzepovi mu uvijek puni smeca,starih racuna,
-sto se racunar ne vidi od knjiga,papira,i dr. njegovih stvari,jer ce on to zaboga smjestiti( a smjesta vec mjesecima :)
-ne vodi racuna o svojoj odjeci,obuci a to me nervira
-ne vodi racuna o svom zdravlju,svi su mu drugi na prvom mjestu a on sebi na zadnjem
-na mene bi potrosio boga-oca a na sebi stedi i markicu :(...tako mi ga bude zao nekad jer je skroz nesebican i naivan,svakom bi sve povjerovao i dao...et...sve u svemu,on je najbolji muskarac kojeg sam upoznala uprkos nekim tim sitnicama koje svaki muskarac ima... :thumbup:

U sustini imam slicnog kod kuce... i kao sto i ti kazes, u vecini slucajeva zavisi od naseg trenutnog zenskog raspolozenja, sta nam smeta. Cesto se uhvatim da mi nesto smeta, sto mi je do neki dan bilo jako simpaticno ili obrnuto :-)

kada bih dobila mogucnost da svoga muza promjenim, vecinu njegovih osobina bih ostavila kakve jesu ali evo i poneka, koju bih rado promjenila:

- voli dugo da spava, prespava skoro svaki slobodan dan, koji bih rado provela s njim
- kada zijeva ima standardnu indijansku melodiju koja me izludjuje
- previse voli da planira, pa cak i najmanje sitnice
- previse vremena trosi za kompjuterom
- previse je dobar prema ljudima, koji ne zasluzuju
- uvijek vidi samo dobro u ljudima
- zlopamtilo je
- sto u vecini slucajeva nema sredine, ili je crno ili bijelo, nikad sivo
- sto kad ga pitam o cemu trenutno razmislja odgovori "uopste ne razmisljam" :?
- sto kada trazi nesto NIKADA ne nadje dok ja ne ustanem :)
- sto mrzi da korisiti koljena, samo se previje u struku pa kada trazi nesto na nizim policama ormara svakako ne moze da nadje :D
- na mene bi potrosio bogatstvo, kada sebi treba da kupi novu obucu zao mu je potrositi pare
- nije bas rad da pomogne u kuci
- sto smatra da uvijek treba da bude smijesan i da je uvijek zeza i vic na mjestu - cak i kod ozbiljnih razgovora
- sto izbjegava ozbilje "odralse" razgovore, kako on kaze
- sto je i dan danas ostao dijete - dobro, to i volim i mrzim :-D
- sto kada nadjem carape koje je nosao odnesem u korpu za prljav ves a on mi otme iz ruke i kaze "pomirisi, nisu prljave" :x
- nije rad da se javi mojim roditeljima s vremana na vrijeme, iako imaju super odnos
- mene uvijek zeli da zastiti i smatra da me drugi iskoristavaju
- sto kada se okrece dok spava bukvalno skace u krevetu
- kada ga zamolim da nesto pomogne, pita "jel sad odmah" :mrgreen:
- sto ponekad voli da koristi rijecnik, koji i moja nana koristi - pun turcizama...
- predobar je i previse prasta
-tvrdoglav je

... eto tako, to su te neke sitnice koje mene - s vremena na vrijeme - nerviraju i koje bih rado promjenila.
Sve u svemu sam sretna sto ga imam i naravno i ja smatram da imam najboljeg muza na svijetu i da boljeg nisam mogla izabrati. :)

A kada ovako sama sebe analiziram i vidim koliko musica sama imam, :run: bih sama od sebe ponekad :)
kolacic29

#683 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by kolacic29 »

partybrakerica wrote:Ma ja svog dragog volim kakav je-takav je,ali ponekad stvarno postoje sitnice koje me iznerviraju da poludim!valjda to zavisi i od mog raspolozenja...ovako:
-sto ostavlja odjecu posvuda,
-sto se ljulja dok ne zaspi
-sto je previse osjecajan,njezan,ko kakvo zensko
-sto mene pusta da o svemu odlucujem jer hoce da budem JA uvijek ta koja je sretna i zadovoljna,a ne zna da je zena zena i njoj ponekad treba onaj koji ce joj pomoci u odlukama,ili neke preuzeti na sebe :)
-ponekad odluta i ja kad pricam ne cuje me,kad ga pitam o cemu razmislja,otkrijem da mu je u glavi takva sci-fi da je bolje da ga nisam ni pitala :)
-sto ne voli uzbudjenja kao ja,uvijek se drzi norme
-sto zaboravlja stvari i skuplja stvari,dzepovi mu uvijek puni smeca,starih racuna,
-sto se racunar ne vidi od knjiga,papira,i dr. njegovih stvari,jer ce on to zaboga smjestiti( a smjesta vec mjesecima :)
-ne vodi racuna o svojoj odjeci,obuci a to me nervira
-ne vodi racuna o svom zdravlju,svi su mu drugi na prvom mjestu a on sebi na zadnjem
-na mene bi potrosio boga-oca a na sebi stedi i markicu :(...tako mi ga bude zao nekad jer je skroz nesebican i naivan,svakom bi sve povjerovao i dao...et...sve u svemu,on je najbolji muskarac kojeg sam upoznala uprkos nekim tim sitnicama koje svaki muskarac ima... :thumbup:

U sustini imam slicnog kod kuce... i kao sto i ti kazes, u vecini slucajeva zavisi od naseg trenutnog zenskog raspolozenja, sta nam smeta. Cesto se uhvatim da mi nesto smeta, sto mi je do neki dan bilo jako simpaticno ili obrnuto :-)

kada bih dobila mogucnost da svoga muza promjenim, vecinu njegovih osobina bih ostavila kakve jesu ali evo i poneka, koju bih rado promjenila:

- voli dugo da spava, prespava skoro svaki slobodan dan, koji bih rado provela s njim
- kada zijeva ima standardnu indijansku melodiju koja me izludjuje
- previse voli da planira, pa cak i najmanje sitnice
- previse vremena trosi za kompjuterom
- zlopamtilo je
- sto u vecini slucajeva nema sredine, ili je crno ili bijelo, nikad sivo
- sto kad ga pitam o cemu trenutno razmislja odgovori "uopste ne razmisljam" :?
- sto kada trazi nesto NIKADA ne nadje dok ja ne ustanem :)
- sto mrzi da korisiti koljena, samo se previje u struku pa kada trazi nesto na nizim policama ormara svakako ne moze da nadje :D
- na mene bi potrosio bogatstvo, kada sebi treba da kupi novu obucu zao mu je potrositi pare
- nije bas rad da pomogne u kuci
- sto smatra da uvijek treba da bude smijesan i da je uvijek zeza i vic na mjestu - cak i kod ozbiljnih razgovora
- sto izbjegava ozbilje "odralse" razgovore, kako on kaze
- sto je i dan danas ostao dijete - dobro, to i volim i mrzim :-D
- sto kada nadjem carape koje je nosao odnesem u korpu za prljav ves a on mi otme iz ruke i kaze "pomirisi, nisu prljave" :x
- nije rad da se javi mojim roditeljima s vremana na vrijeme, iako imaju super odnos
- mene uvijek zeli da zastiti i smatra da me drugi iskoristavaju
- sto kada se okrece dok spava bukvalno skace u krevetu
- kada ga zamolim da nesto pomogne, pita "jel sad odmah" :mrgreen:
- sto ponekad voli da koristi rijecnik, koji i moja nana koristi - pun turcizama...
-tvrdoglav je

... eto tako, to su te neke sitnice koje mene - s vremena na vrijeme - nerviraju i koje bih rado promjenila.
Sve u svemu sam sretna sto ga imam i naravno i ja smatram da imam najboljeg muza na svijetu i da boljeg nisam mogla izabrati. :)

A kada ovako sama sebe analiziram i vidim koliko musica sama imam, :run: bih sama od sebe ponekad :)
burek_in_space

#684 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by burek_in_space »

kolacic29 wrote: -

- zlopamtilo je

-tvrdoglav je
Malo je reci da sam zbunjen :D
kolacic29

#685 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by kolacic29 »

burek_in_space wrote:
kolacic29 wrote: -

- zlopamtilo je

-tvrdoglav je
Malo je reci da sam zbunjen :D
... jedno ne iskljucuje drugo :mrgreen:
burek_in_space

#686 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by burek_in_space »

kolacic29 wrote:
D' mene je onda :mrgreen:
kolacic29

#687 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by kolacic29 »

burek_in_space wrote:
kolacic29 wrote:
D' mene je onda :mrgreen:
... mozda da malo razjasnim...
dok sam pisala - dobar je prema onima, koji ne zasluzuju palo mi je na pamet, da je prema meni jako cesto "zlopamtilo" i "tvrdoglav" ...

drugima lakse prasta (cak i gore stvari) nego meni sitnice ... da.. sad ces reci to je sto me previse voli jer ga neko drugi ne moze toliko uvrijediti, razocarati kako sto ja mogu... :)
mp3problem

#688 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:17, edited 1 time in total.
Miris Noci

#689 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Miris Noci »

Da počnem :-D

-Kad se kupa,poslije njega je bukvalno poplava u kupatilu

-Zbog njega me često polije HLADAN tuš,jer nikad,ali nikad ne "klikne" ono čudo što vodu prebacuje na slavinu !

-Nogomet !

-Kad se posvadjamo,radi sve što ja bukvalno mrzim,izmedju ostalog glasno podrigne,meni se okrene u stomaku,a on se odvali smijat' !

-Što si nikad nije odvojio odjeću,i ne zna šta ima u ormaru.

-Što me zove 20 puta na dan,čisto bezveze da vidi gdje sam.

-Kad negdje odem,zove duplo više,i lafo se izvlači na moju brzu vožnju,kao plaši se :P

-Što je ljubomoran,čak i na mladje od mene.Jednostavno u svakom muškom tijelu vidi opasnost.

-Što sve važnije odluke u životu donosim sama,pa kad za*erem,mene krivi !

-Što nikad za prljavi veš ne koristi kantu,nego naš bračni krevet,smuči mi se kad vidim hrpu odjeće prljave tamo gdje joj nije mjesto !

-Što stalno gubi ključeve od kuće i od auta,i što uvijek tvrdi da ih je meni dao :shock:

-Ali najviše od svega me nervira što je naivan,i što zbog njegove naivnosti sam na rubu nervnog sloma !

ETO ! :-D
respo

#690 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by respo »

miris noci jesi ti sigurna da si izabrala pravog?
respo

#691 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by respo »

nervira me sto ima izlaz do 10 i sto joj moram pravdati casove u skoli :D
provjeren

#692 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by provjeren »

respo wrote:nervira me sto ima izlaz do 10 i sto joj moram pravdati casove u skoli :D
ide u večernju školu ?? :skoljka:
staradis

#693 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by staradis »

respo wrote:nervira me sto ima izlaz do 10 i sto joj moram pravdati casove u skoli :D
khm khm jail bait? :lol:
respo

#694 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by respo »

provjeren wrote:
ide u večernju školu ?? :skoljka:
ide u mjesovitu srednju :D
JBBalad

#695 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by JBBalad »

ima ovdje da se pise, ali cemo izdvojiti neke

- kada uradi nesto dobro, hoda po kuci k'o Optimus Prime (iz Transformersa)
- kada ja uradim nesto dobro - to je moja obaveza
- 3 sata provede u kupatilu i uvjek mora biti prva - posebno ako se spremamo negdje i imamo dogovoreno
- Dok je trudna svaka zelja je zapovijest iako su te zelje paranormalne npr. ja sam 20 km daleko - a njoj se jedu vruce kifle :shock:
- Sto ju je stid da se cjenka sa majstorima i sto ju je stid upitat sta se dobije za te pare
- Sto su plakari prepuni - a zali se da nema sta obuci
- Sto je prestrasena i 101 puta promisli dok nesto odradi
- Sto nevoli meso i svako jelo s mesom a nije vegetarijanac
- Sto ne pije kafu :x
- Sto cim oci otvori mogla bi da preprica Kafkin - Proces; a meni treba 20 minuta tihog rituala
- Sto uvjek misli da je debela i da moze bolje...

Ima jos tog - ali ne hoda na ovoj planeti osoba koja bi je na bilo koji nacin mogla zamijeniti, niti djelimicno... cak i ove sitnice koje nerviraju, ponekada mi nedostaju kada nisam kuci :-D
Smail Aga

#696 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by Smail Aga »

Jok,nego u osnovnu :D :D :D :D
dusa_raskopuša

#697 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by dusa_raskopuša »

Tigar1 wrote:Prvo ću što mene živcira kod moje supruge :D

aaaa zeneeee :shock: :lol: :lol:

oplakah i na ostale postove :D
betametazon

#698 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by betametazon »

samo da priupitam ove zene - gdje nadjoste tolike primitivce? halal vam vjera, povraca mi se na 99% tih osobina koje vas nerviraju a koje su vam ocito tokom vremena postale normalne... :)
madFlava

#699 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by madFlava »

betametazon wrote:samo da priupitam ove zene - gdje nadjoste tolike primitivce? halal vam vjera, povraca mi se na 99% tih osobina koje vas nerviraju a koje su vam ocito tokom vremena postale normalne... :)

evo ga opet :lol: :lol:
betametazon

#700 Re: Šta nas nervira kod naših žena/muževa ?

Post by betametazon »

madFlava wrote:
betametazon wrote:samo da priupitam ove zene - gdje nadjoste tolike primitivce? halal vam vjera, povraca mi se na 99% tih osobina koje vas nerviraju a koje su vam ocito tokom vremena postale normalne... :)

evo ga opet :lol: :lol:

sta je smijesno, slucajno otvorih opet ovo jer je izbacilo tamo na stranici i vidim ista meta isto odstojanje :D onaj ostavlja otvorena vrata od hale, onaj lize pavlaku sa poda...sta je, u cemu je fazon? :-D
Post Reply