BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hzsa22

#676 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hzsa22 »

Jebaji ga.. Ovaj Taskiran prosjek 10 koseva, nama 27 utrpa.. Krenulo ih.. Nisu ovi bolji sekunde.. Ova trica iz okreta sto ovaj debil Korkmaz pogodi na +1 za njih se pogadja jednom u 100 pokusaja..

Nema veze, sutra za trece ostavit srce na terenu.
P308

#677 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by P308 »

Ovo forsiranje trica je tipicno za nas. Steta, ali svaka cast momcima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#678 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Momcima naklon do poda ali neke stvari se uce u prvim koracima bavljenjem kosarke i u ovakvim utakmicama se ne bi smjele desavati. Ali isto tako ovo su mladi momci bez ikakvog ocekivanja izbaceni u orbitu i pritisak je ono sa cim se do sada nikada nisu borili. Nikako mama bas nikako se ne smije dopustiti u ovakvoj utakmici da sa +16 utakmicu zavrsis na -5 ili da napravis ogromnu razliku pa da je prospes bez obira na iskustvo. Sve cestitke momcima jos uvijek su u igri za medalju i samo polufinale nije ocekivao niko.....ama bas niko na svijetu!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
House

#679 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by House »

svaka čast momcima!!! :bih: :bih: :thumbup:

ovo je veliki uspjeh
Last edited by House on 01/08/2015 19:50, edited 1 time in total.
nema me tamo

#680 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

4 puta na + 3 za nas 1 50 do kraja ne znaju da skoce po nju prepali se...

i da bi na kraju ovi pogodili iz mrtvog ugla!!!
Mustang1

#681 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mustang1 »

Steta ali svaka im cast. Bit ce bolje za 10 godina u polufinalu Eura 8-)
Iker C

#682 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Iker C »

Gubitnički mentalitet!
Fudo387

#683 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Fudo387 »

Sta im bude jebo te?
Ono, ovo je svakako veliki uspjeh, ali ovako naivno prokockati dobijenu utakmicu? Wtf
zrakomlat

#684 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zrakomlat »

Iker C wrote:Gubitnički mentalitet!
Gubitnički mentalitet u polufinalu?
trcicu trceci

#685 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by trcicu trceci »

cudna utakmica, posebno 3/4

ja nemam sta cestitati, ionako mi je krivo zbog njih sto nisu prosli
BHF_Manijak

#686 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Tacno je da smo k'o zadnje fute otisli na prvenstvo, jer nam je drzava kar'na, pa smo na socijalu prosli da jedini ne platimo kotizaciju, ali nemojte sad Allaha vam price "vazno je ucestvovati"!
Naravno ba da cemo biti sjebani kad u prvom poluvremenu imas jebenih 17 razlike protiv Turske i naravno da ces jebat majku kad nakon toga zijanis. Jebo ga vise treca cetvrtina i majka! Pa kako svaka generacija ima handrenje u toj 3/4, kako???
Iker C

#687 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Iker C »

zrakomlat wrote:
Naravno ako si gedao mogao si vidjeti strah u očima tokom drugog poluvremena. Mada ove mlade repke ne trebaju da budu svrha same sebi.
It_is_a_Leclerc

#688 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet nam se desilo ono što nam se desilo protiv Hrvatske.

Turci su u trećoj četvrtini jednostavno bacali, a lopte su ulazile. Da su bacali ormar, ušao bi. I tu su se psihološki vratili, i kad dodamo njihov individualni kvalitet, onda je jasno zašto smo pobijedili.

Nema veze, momci. Polufinale je fantastičan rezultat. Idemo se spremati za borbu za bronzu.

BRAVO BIH !!! :bih:
bingov buraz

#689 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Pretpostavljam da su ovi dvadesetdvogodisnjaci tajna Turske dominacije u mladjim i to sto su kanta za nabijanje u seniorskim selekcijama :mrgreen:

Svaka cast momcima igrali su ravnopravno sa ekipom koja ih je raznijela 7 dana prije.
Ne znam zasto Aleksic nije igrao na kraju,ovaj nas organizator sto je pogodio nasu zadnju trojku (Memic?) je pored toga 5 lopti dao Turcima u ruke.
Last edited by bingov buraz on 01/08/2015 19:56, edited 1 time in total.
alphonse kauders

#690 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by alphonse kauders »

Kakva šteta, ali ne mogu da vjerujem koliko im je br. 7 dao koševa na ulaz - pa odmakni se, pusti ga nek proba s 5 metara, ne izgleda mi kao aman šuter... A Korkmaz im je pogodio kad je najviše trebalo, a Atić (koji je dominirao prvenstvo) se nekako sakrio zadnje 3 minute i onda još izgubi ključnu loptu, mada nemam zaista šta zamjeritt, svaka čast i za ovo što je urađeno.
nema me tamo

#691 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

Iker C wrote:
zrakomlat wrote:
Naravno ako si gedao mogao si vidjeti strah u očima tokom drugog poluvremena. Mada ove mlade repke ne trebaju da budu svrha same sebi.

Strah od uspjeha na kraju.. U zadnje 2 minute opasan gubitnicki mentalitet zahvatio naše..

SVE U SVEMU SVAKA IM CAST!

Eh sad sto smo s obje noge bili u finalu o tome necemo.
zrakomlat

#692 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zrakomlat »

Iker C wrote:
zrakomlat wrote:
Nisam gledao. OK, vjerujem ti, ali strah u očima nije gubitnički mentalitet. Izgorili u želji, trema ih uzela.
A dobro je i ovo, hebaji ga. Možda uzmu treće mjesto. Najbitnije je da makar dva-tri igrača iz ove ekipe nastave ovim tempom i u A selekciji.
nema me tamo

#693 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

Mustang1 wrote:
nema me tamo wrote:Nego recite mi ima li jos neko od vas naše dvoznak na cvaju? :D :D :D
Ja sam htio ali rekoh necu da upropastim gledanje pa sam preskocio :D

:o :D

Sace to Bayern vratit. :D
Artest

#694 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Artest »

alphonse kauders wrote:Kakva šteta, ali ne mogu da vjerujem koliko im je br. 7 dao koševa na ulaz - pa odmakni se, pusti ga nek proba s 5 metara, ne izgleda mi kao aman šuter... A Korkmaz im je pogodio kad je najviše trebalo, a Atić (koji je dominirao prvenstvo) se nekako sakrio zadnje 3 minute i onda još izgubi ključnu loptu, mada nemam zaista šta zamjeritt, svaka čast i za ovo što je urađeno.
Atic je igrao 40 min. Logicno da je pao.

Bilo bi lijepo sad uzet trece mjesto; motivisat se...Ali bice tesko.
insaneinthebrain

#695 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

lakse bi mi bilo da smo izgubili 30 razlike i da smo cijelu utakmicu gubili nego ovako. vodis jebenih 16 razlike i sve ode u qrc. pa dokle vise u pm :roll:
nema me tamo

#696 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

insaneinthebrain wrote:lakse bi mi bilo da smo izgubili 30 razlike i da smo cijelu utakmicu gubili nego ovako. vodis jebenih 16 razlike i sve ode u qrc. pa dokle vise u pm :roll:

I to 16 trojki preko ruke.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#697 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

nema me tamo wrote:
insaneinthebrain wrote:lakse bi mi bilo da smo izgubili 30 razlike i da smo cijelu utakmicu gubili nego ovako. vodis jebenih 16 razlike i sve ode u qrc. pa dokle vise u pm :roll:
I to 16 trojki preko ruke.
Nisu problem trojke problem su izgubljene lopte, pogresno bacanje kontri, brzanje umjesto da se odigra cijeli napad sa zavrsetkom ispod kosa....trojke se moraju pucati i one ce ili krenuti ili nece krenuti. Sve to se zove iskustvo i ono s stjece a ne dodje samo od sebe a gdje su ga to ovi momci mogli steci????? Zato ovaj rezultat i jeste veliki i zato moramo biti zadovoljni jer ovo nisu mrvice, niti je ovo nastup "vazno je ucestvovati" ovo je polufinale evropskog prvenstva gdje su usle 4 najbolje reprezentacije u Evropi i nasa je bila jedna od te cetiri i to je uvijek uspjeh i da nisi i da jesi velesila u kosarci!!
nema me tamo

#698 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

Ma jebi ga.

Ovi su ih Turci svakako rastavili na proste faktore u prvoj utakmici.
Dakle dobra utakmica.

To što smo ih mi rastavili u drugoj i sto smo lagano trebali završit utakmicu to je druga stvar..
Al' momenat kad je ostalo 1 59 do kraja mi vodimo 3 raz i ovi šutaju 3 puta i 3 puta skacu ofanzivno, a naši ko muhe bez glave..

Uh to su momenti bili za udaranje glavom od zid..
Evo mi u sobi još stakla ima od case i tanjira.. :D
mgogic

#699 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mgogic »

Nisam upratio, jel dobivamo sta olasmanom u top 4? Ko da negdje procitah da idemo na SP?! Ima li tu istine?
red evil

#700 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by red evil »

mgogic wrote:Nisam upratio, jel dobivamo sta olasmanom u top 4? Ko da negdje procitah da idemo na SP?! Ima li tu istine?
Ne, sljedeće godine nema SP za U-19. SP bude svake 2 godine a ove godine je bilo. Sljedeće godine ima SP za U-17, što znaći da se naša repka na EP
U-16 bori za SP. A imajući u vidu da su danas osvojili zlato u Gruziji (4 ekipe su poslale najjače sastave, Španija, Njemačka, Gruzija i čini mi se Latvija i naravno mi) i sve smo pobjedili i to realativno lagano, tako da vjerujem da će ostvarit taj plasman. :D
Post Reply