Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zippoo87

#676 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zippoo87 »

jedno pitanje
buraz se skoro "nasadio" na radar u Zepcu i kako je auto na meni,dodje jutros kazna na moje ime i ono standardno,ako nisam ja vozio da posaljem podatke ko jest i to
e sada da se ne peglam i to,mogu li ja platiti kaznu na svoje ime...idu li bodovi za ove kazne,vozio je 74 a ogranicenje 60
ili je ipak bolje da to on posalje njima u Zepce,a da ja nemam nista sa tim
btw. u ZDK kazna za brzinu 30 KM a u TK 50 KM...jbte pa tacno je kada kazu da je svaki kanton drzava za sebe
valter.ba

#677 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Plati pola i vozi :brmbrm: :brmbrm: :lol: . Do 30 preko ogranicenja u naseljenom mjestu nema bodova.
drug_profi

#678 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Nije kanton drzava za sebe nego je kazna razlicita ovisno jel prekoracenje do 20 ili preko 20. Takodje i mjesto prersaja da li jenaseljeno mjesto ili otvoren put. Tako imas varijante od 30 i 50. KM.
zippoo87

#679 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zippoo87 »

onda cu platiti na sebe i to je to ...da se ne pegla beze a i kazna je 15 KM :D
tacnije 18,5...ima neka taksa :D
kakavdanakneiskustvu

#680 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

zippoo87 wrote:jedno pitanje
buraz se skoro "nasadio" na radar u Zepcu i kako je auto na meni,dodje jutros kazna na moje ime i ono standardno,ako nisam ja vozio da posaljem podatke ko jest i to
e sada da se ne peglam i to,mogu li ja platiti kaznu na svoje ime...idu li bodovi za ove kazne,vozio je 74 a ogranicenje 60
ili je ipak bolje da to on posalje njima u Zepce,a da ja nemam nista sa tim
btw. u ZDK kazna za brzinu 30 KM a u TK 50 KM...jbte pa tacno je kada kazu da je svaki kanton drzava za sebe

mozes,ako si dobio p. nalog i uplatnicu platis pola kazne ako platis u roku od 8 dana i pun iznos troskova postupka
ista je visina kazni u federaciji a mislim i u citavoj drzavi
kakavdanakneiskustvu

#681 Re: mobilni radari tj kamere

zippoo87 wrote:onda cu platiti na sebe i to je to ...da se ne pegla beze a i kazna je 15 KM :D
tacnije 18,5...ima neka taksa :D

18,6 plati
gnjev

#682 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gnjev »

Koliko je para 50 preko ogranicenja i koliko treba ovim kaznama sa ''tronozaca'' da stignu ??
valter.ba

#683 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Mislim 100-300 KM + 2 bobe. Gdje ces bolan 50+
gnjev

#684 Re: mobilni radari tj kamere

Post by gnjev »

valter.ba wrote:Mislim 100-300 KM + 2 bobe. Gdje ces bolan 50+
Ma na butmirskoj :/ Ogranicenje 60 a po 2 trake u oba pravca . Sve ispod 100 imas osjecaj da stojis u mjestu . Elem neoznaceni smedji kedi je bio pa ne skontah sve dok nije bilo kasno .
quarterback

#685 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

kakav danak neiskustvu :o
kakavdanakneiskustvu

#686 Re: mobilni radari tj kamere

quarterback wrote:kakav danak neiskustvu :o
:mrgreen:
quarterback

#687 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

kakavdanakneiskustvu wrote:
quarterback wrote:kakav danak neiskustvu :o
:mrgreen:

:thumbup:
_Reds_

#688 Re: mobilni radari tj kamere

Post by _Reds_ »

Imal koga ja je crna neoznačena petica u crno zavila. :)

Ona sto snima i naprijed i nazad.
seoBIH

#689 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Zar je zakonom dopusteno takvo snimanje? Ja mislim da to rade na fazon da kada te pozovu u auto ti prihvatas taj snimak.

Nisam pravnik, ali sam gotovo sirugan da snimak na sudu ne moze proci ako odbijes sjesti u auto i ako tvrdsi da si neovlasteno sniman.

Slicno kao npr neovlasteno snimanje razogovora.
Bakir1

#690 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Dopusteno za svrhu za koju se koristi
mobsterc

#691 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mobsterc »

Pa kako je neovlasteno kada je policija 'ovlast'? :D
Bakir1

#692 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Pise u zobsu lijepo.
Samo ti je to cudo mentaliteta popusis foru sam od sebe i pitas se jesi li smio popusiti foru...
Bilo je jedno vrijeme upitno da li je valjano kada te skine kamera ako za istu nema najave u obliku table radarska kontrola.
Mene kada god su ufatili platio sam nisam ni pokusavao vaditi se, sam pao sam se ubio
mobsterc

#693 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mobsterc »

Pa ja, koja je razlika izmedju mobilnog radara i video snimka.... Ja bih volio da hoce zaziiti presretaci pa da love ove ubice po gradu.
seoBIH

#694 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Neka fataju i trebaju ako mogu. Ja kažem da nisam uspiouspio pronaci clan zako na koji ovo regulise.
Npr policija te ne smije, tj nije valjan dokaz, prisluksivati bez naloga.
Bakir1

#695 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Z.O.B.S član 45 stav 2 kaže:
Brzina kretanja vozila utvrđuje se pomocu uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila s uređajem ili bez
uređaja s grafickim ispisom brzine, datuma i vremena ili tahografskog zapisa ili neposrednim pracenjem
vozilom, uz videonadzor.

član 3 kaže:
Fotografija i videozapis s podacima o utvrđenoj brzini, tahografski zapis i zapisnik o ocitanju na radaru,
sluze kao dokaz o utvrđenoj brzini kretanja vozila.
nedims

#696 Re: mobilni radari tj kamere

Post by nedims »

Bakir1 wrote:Z.O.B.S član 45 stav 2 kaže:
Brzina kretanja vozila utvrđuje se pomocu uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila s uređajem ili bez
uređaja s grafickim ispisom brzine, datuma i vremena ili tahografskog zapisa ili neposrednim pracenjem
vozilom, uz videonadzor.

član 3 kaže:
Fotografija i videozapis s podacima o utvrđenoj brzini, tahografski zapis i zapisnik o ocitanju na radaru,
Bakire,
Ne sjecam se kada sam zadnji put platio kaznu...Sada sam u jednom danu na relaciji Sarajevo- Tesanj zaradio dvije kazne...jedna je od PU Tesanj, a druga od PU Zepce. Problem je sto ja nisam u Sarajevu...komsija mi skinuo postanske obavjesti sa vrata i prolazeci ovuda donjeo ih...
Pitanje...ako slucajno znas odgovor...da li sam ja izgubio sansu za umanjeno placanje od 50% ... tj. da li ce policija ponovo da mi salje obavjest o kazni s obzirom da prvu posiljku nisam primio i da li placanje sa 50% popusta vazi od tada... i ... kako da rijesim taj problem sa Jadrana. Trazio sam mogucnost kontakta mailom...ali to nisam pronasao. Imaju neki telefoni na njihovim stranicama...ne znam da li je to dobar nacin za komunikaciju.
Bakir1

#697 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Nije mi to struka ali poslali su ti izjasnjenje, pozuri izjasni se a mozes i faksom da se to ne bi pretvorilo u 500 KM po prekrsaju.
Dok ti profaksas u tom ce ti doci i nalozi onda mozes 50%
nedims

#698 Re: mobilni radari tj kamere

Post by nedims »

Bakir1 wrote:Nije mi to struka ali poslali su ti izjasnjenje, pozuri izjasni se a mozes i faksom da se to ne bi pretvorilo u 500 KM po prekrsaju.
Dok ti profaksas u tom ce ti doci i nalozi onda mozes 50%
Puno ti hvala...
Optimist

#699 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Koliko znam neko ti mora potpisati kad dolaze kazne jer je plava koverta. Ona se ne moze samo poslati kao racuni npr i ubaciti u sanducic. Kontaktiraj PU iz koje su ti stigle kazne i vidi sa njima kako ces.
kakavdanakneiskustvu

#700 Re: mobilni radari tj kamere

nedims wrote:
Bakir1 wrote:Z.O.B.S član 45 stav 2 kaže:
vozilom, uz videonadzor.

član 3 kaže:
Bakire,
Ne sjecam se kada sam zadnji put platio kaznu...Sada sam u jednom danu na relaciji Sarajevo- Tesanj zaradio dvije kazne...jedna je od PU Tesanj, a druga od PU Zepce. Problem je sto ja nisam u Sarajevu...komsija mi skinuo postanske obavjesti sa vrata i prolazeci ovuda donjeo ih...
Pitanje...ako slucajno znas odgovor...da li sam ja izgubio sansu za umanjeno placanje od 50% ... tj. da li ce policija ponovo da mi salje obavjest o kazni s obzirom da prvu posiljku nisam primio i da li placanje sa 50% popusta vazi od tada... i ... kako da rijesim taj problem sa Jadrana. Trazio sam mogucnost kontakta mailom...ali to nisam pronasao. Imaju neki telefoni na njihovim stranicama...ne znam da li je to dobar nacin za komunikaciju.

mozes platiti 50 posto iznosa kazne 8 dana od prijema p. naloga,sad je do postara hoce li ti ostaviti onu zutu ceduljicu da u posti podignes kovertu sa p. nalogom,uplatnicom i obavijescu
Post Reply