SA 071 wrote:Vizionar ba, ocito je da imas problem sa SDA jer radis za "drugu stranu". Haj'mo sad realno.
Kada se Koldzo prvi put kandidovao i pobijedio, ja sam bio sjeban tipa "pa gdje ce on pobijediti". Medjutim, covjek je (opstina u njegovom prvom mandatu, prve dvije godine-da budem precizniji) asfaltirao cestu unutar naselja Grbavica (ono sto je pod ingerencijom opstine), pa poceo poplocavati Vilsonovo. "Dusebriznici" i zli jezici (kasnije se ispostavilo da su bili zli) su tvrdili da je to zbog izbora radio dio Vilsonovog.
U drugom mandatu je izabran i mojim glasom i rekao sam da cu opet glasati za njega ako nastavi ovako. U drugom mandatu je covjek zavrsio Vilsonovo, pa zatim uradio i drugu stranu Miljacke po duzini Vilsonovog, pa zapoceo i uveo u zavrsnu fazu radove na dvorani (a ona se radi iskljucivo iz sredstava opstine).
Ne treba meni neki dezurni mrzioc SDA i svega sto izadje iz nje objasnjavati kako Koldzo nije nista uradio, kada ja koji zivim na Grbavici svaki dan "uzivam" plodove njegovog rada. Ja ovdje govorim o lokalnim izborima i mikrosredini u kojoj zivim i odnosu izabranog nacelnika prema toj mojoj mikrosredini. A on je uglavnom pozitivan. I dok god je tako, Koldzo je pretplacen na moj glas.
P.S. Opstehvaljeni Zeljko Komsic u svome mandatu nije uradio nista za opstinu osim sto je po nalogu sefa Lagumdzije dao dozvole za niz Robotovih i Mercatorovih objekata u opstini, dok sam ja do zgrade autom vozio po kraterima, a pjesacke trotoare smo imali kao Rogatica.
P.P.S. Prema tome, svoju ogranicenost na satro "ideoloskoj" osnovi (a vidjeli smo u ove dvije godine koliko tu ima socijalisticke ideologije-nula) ostavi za opste izbore, a na lokalnim glasaj za onoga ko zna i moze poboljstai stvari i zivot u sredini u kojoj zivis u onom segmentu i obimu koliko je to na opstinskom nivou moguce.
Tako je SA 071 - konkretno oko lokalnih pitanja demagogiju neka ostave za opšte izbore.
Ne bih se složila sa vama oko Vilsonovog šetališta.
Ukoliko krenete od Elektroprivrede ka Hotelu Bristol Vilsonovim šetalištem , s vaše lijeve strane ćete gotovo do Bristola vidjeti - džunglu. Da , to je privatna zemlja , ne poznajem pravne propise da bih mogla soliti pamet bilo kojoj službi ,ali znam da bi komunalne kazne za takvo stanje na toj lokaciji trebale biti drastične a o potencijalnim opasnostima i ruglu - drugi put. (ukoliko poznanik ovo čita molila bih da da uputu gdje se to prijavljuje - hvala.)
Vilsonovo šetalište je odlično urađeno - šetališna površina je mnogo , neuporedivo bolja od one u Ferhadiji ali samo na desnoj strani Miljacke od mosta na Grbavici do Marin-Dvora. Vi ste pomenuli uređenje lijeve - nisam to nigdje vidjela ili me oči varaju. Tamo je stari,dobri,napukli asfalt.
Ali ako bi ste uhvatili vremena pa sada ili večeras prošetali Vilsonovim odnosno vozili bicikl , primjetili bi ste devastirane klupe od Elektroprivrede do mosta na Grbavici . Iznad mosta prema Marin - Dvoru su čitave. I tako je gotovo 10 mjeseci, no nema veze u pitanju je samo desetak-petnaest klupa.
Novosarajevski parkovi nemaju klupe. To je dio naše kulture - definitivno i za to se načelnik ne može kriviti ali može se recimo školama dati više love gdje će djeca biti više edukovana da to ne čine pa će se manje novca trošiti na popravke a ostat će ga više u budžetu. Opština opet sredstva i previše izdvaja za neke druge stvari (socijalna pitanja) umjesto u škole ili interaktivne radionice ali o tome drugom prilikom.
Htjela sam kazati da se odavno priča da će se Vilsonovo oduzeti građanima , da će postati rezidencijalna baza , da će biti rampe....elem sve su to bile priče i dezinformacije ali ja ovdje moram i simbolizirati (nažalost) načelnika sa politikom koju njegova stranka vodi prema nama sve ove godine..naime NIŠTA IM NE VJERUJEM pa sam potpuno primitvno dumala u svojoj glavi da je ta obnova u stvari priprema za - rezidencije.
No paranoična sam svakako....
Izgradnja sportske dvorane odlično - no posjetite općinski zavod za urbanizam i provjerite gdje je sve u regulacionom planu predviđeno rušenje parkinga i izgradnja tržnih centara...ciglasta Kifla na Malti....jedna dvorana na deset tržnih centara a javna dječija igrališta nam propadaju...bez djece , bez aktivnosti samo psi lutalice na njima..SADRŽAJI su potrebni a infrastrukturu kakvu-takvu imamo...
Elem , Vama čestitam i ponosna sam jer glasamo LOKALNO i svjesni smo razvoja naše Općine ali pogledajte i malo više...
Hvala i srdačan pozdrav !