LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
sarajlija_ba

#676 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

udrch wrote:
postao:sarajlija_ba
Ovo je ono čega se SDA plaši.
A čudi me da si ti sad tako žestok kritičar SDA..jesu to i tebe skinuli sa liste?

Neki od vas ovdje na forumu su zajebali i Fadila i Omera..
Nisam ja nikakav kritičar. Matematika je jednostavna. Mi smo na dnu po svim pokazateljima i onda se normalan čovjek zapita ko je kriv za tako stanje. Odgovor nije teško naći - SDA.
Kad taj dio rezimiramo onda nam preostane da se osvrnemo oko sebe i pogledamo postoji li neko ko bi mogao našu situaciju popraviti.
Ljudi su se osvrtali pa birali Harisa pa sad Lagumdžiju i...ništa.
Vrijeme je za nove ljude.

Mene nisu skinuli sa liste jer meni lider ne može biti klempo ili egomanijak niti bih ja bio na njihovim listama.
Primjera radi, SBB podržava Muhamed Filipović, Abdulah Sidran...itd.
Mnogi bi prešli i prelaze u SBB iz SDA i SDP-a. To vam je informacija iz prve ruke.
U Novom Sarajevu su nam se nudili iz BPS-a da svi kompletno pređu u SBB.

A ko je to iz SBB-a prešao u neku drugu stranku ?
sarajlija_ba

#677 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Mišljenje zlatnih ljiljana, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca o SDA Vladi na čijem je čelu bio Mustafa Mujezinović:

Da imaju imalo časti sami bi otišli sa vlasti ali vlast je draga i srcu mila :lol:
Lijepo je ukrasti makar još koji mjesec na vlasti :D

Doktor29

#678 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:Mišljenje zlatnih ljiljana, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca o SDA Vladi na čijem je čelu bio Mustafa Mujezinović:

Da imaju imalo časti sami bi otišli sa vlasti ali vlast je draga i srcu mila :lol:

Nema nam druge nego i ove godine pobjediti beznadje na celu sa Tornjakom, mene ste kupili :-)
udrch

#679 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by udrch »

[quote="sarajlija_ba"]Mišljenje zlatnih ljiljana, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca o SDA Vladi na čijem je čelu bio Mustafa Mujezinović:

Ovaj gore protest ti je Utemeljitelj režirao, zar ne?
balooon

#680 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by balooon »

balooon wrote:
Doktor29 wrote:
balooon wrote:evo ja sam jedan od citalca avaza..a sta drug da citam gdje da saznam sta se desava oko mene, da mozda ne bi iz slobodne bosne ili dana ili oslobodjenja, ipak je avaz najmanje zlo..naravno prvi 5-6 stranica prekocim obavezno ili se dobro nasmijem,meni niko mozak trovati ne moze ali cini mi se vecini moze..vecina zaista vjeruje npr da tihic nije platio porez u importaneu jer je tako napisao avaz ili da je fahro prijatelj sa keljmendijem jer tako kaze slobodna bosna i tako ukrug(a nijednog dokaza ni fotografije-mo bosancii smo fenomen)..i ovdje vidim dosta upravo takvih..
Mojne vise :-)
pa i ja sam upravo svim filozofima ko ti htio reci mojne vise..nisam se bezveze ukljucio avaz je najmanje zlo i dok doktore ne napravis bolje novine ne filozofiraj nego ufati se smeca od avaza jer je manje smece od tvog oslobodjenja i dana..u avazu stavim spajalicu na prvih 5 strana,oslobodjenje bi morao cijelo zaheftat,i ne govorim ovo samo tebi nego svim lakovjernima koji vjeruju i avazu i bilo kojoj novini jer vec po tvom postu shvatam da si popio sve sto su napisali..ja ne mogu da vjerujem da neko moze pisati o bakirovoj zeni i nakitu od 200 hiljada eura,ne mogu vjerovati da neko moze reci da je keljmeni prijatelj sa fahrom a nijedne slike sa rucka ili u nekim drugim okolnositma kao da je sarajevo new york pa ih niko ne bi vidio zajedno,neki dan citam u oslobodjenju fahro ima jahtu i uslikali nekakvu jahtu bog zna gdje ni ti je radoncic na njoj niti istaima sto potkrepljuje taj tekst ali vec sutra kada sam izasao vani sve je brujilo i o jahti i prije toga jebrujalo da bakir ima nakit od 200 hilj eura..i svi misle da su najpametniji ubjedjeni su u istinistost clanka svakog..naravno ne kazem da su oni neke cvjecke,niko od njih nije neka postenjacina.ni fahro ni tihic ni ostala ekipa kao ni pola forumasa ovdje sto ne bi bili cvjecke da im se prilika ukaze,ali pricam samo o fenomenu bosanaca koji vjeruju u sve sto procitaju i onda glasaju shodno tome na izborima
balooon

#681 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by balooon »

jedino sto fahri zamjeram je sto je uveo to pljuvanje po ljudima neargumentovano tu mi je mrzak i to pravo a sto se tice njegovog poslovnog uspjeha tu mu se nema sta prigovoriti 5.7 miliona zvanicno zaradi avaz kao novine sto se moze vidjeti po porezima koje placa pa kad se pmnozi za 15 tak godina onda je jasno odakle i neboder i sve..mozda mu vrijedi dati priliku zbog plejade kvalitetnih ljudi kojeje okupio..pa ne bi valjdasvi oni obraz svoj zalozili pa da udju u igru skriminalcem i lopovom..tu su filipovic,vikic,hadzibajric,skaljic,terzic, sve su to casni ljudi..ja mu svakako glasa nedam na lokalnim ali 2014 dok ga jos malo ispitam mogao bi kvakicu dobiti
preko bare

#682 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by preko bare »

sarajlija_ba wrote:
iPod wrote:Neka neko objasni sarajliji da je rijec o lokalnim izborima za nacelnika opcina..... Bio je Fahraon, a mozda je jos uvijek saradnik i partner Miskovica, a vidim to SBB-ovcima nikako da zasmeta.
Jedeš hranu iz Srbije i RS-a patrioto veliki.
Piješ vodu i sokove iz Hrvatske.
Jedeš voće iz Hercegovine.
I sve to godinama plaćaš i ne buniš se što to dolazi iz zemalja koje su izvršile ili pomagale agresiju na RBiH.

Sporan je Mišković ?
Ko jebe ba Miškovića. Ako je dobar posao u pitanju ti bi prvi uspostavio saradnju sa njim i zato ne truni matere ti.
Sve nekakve moralne vertikale a prodali bi se za par hiljada maraka zarade a da ne pričamo o milionima...

U dure je vertikala :D
Svaka cast sarajlija, mnogi bi se prodali kao sto su to mnogi i uradili. Pa zar vam moze biti gore nego sto je sad ili mozda mnogi razmisljaju hljeba i igara samo da se ne puca. Dokleeeeeeee ovakooooooooooo Pa i gladijatori bi izasli na izbore da nesto pokusaju da promjene
Doktor29

#683 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

perodjetlic wrote:Ja samo idem politkom glasajte za nove ljude
SDA i SDP je imala sansu 20 godina "usrase" sta su stigli e sad neka novi ljudi dodju na vlast, DAJTE LJUDIMA SANSU KOJI DOSAD NISU BILI NISTA VISE.

Sad SBB je nova stranka i ima fantastican kadar i moj glas ide njima :D :D

Ma nije bitno za koga glasate samo ne za SDA i SDA i samo recite NE SDA i NE SDP
Rile predvodi taj fantastican kadar :dance:
racionalista

#684 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

95 su borci sa našim časnim generalima i oficirima trebali izvesti vojni udar. pohapsiti krimogene sda-ovce, izvrsiti lustraciju svi ljudi koji su radili za kpj, sdb itd. i svima im zabraniti politicko djelovanje

mi smo jedina lafo demokratska drzava kojom rukovode komunisti i cija se zgrada predsjednistva nalazi u ulici nazvanoj po jednom diktatoru :?
_Reds_

#685 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Reds_ »

Image
iPod

#686 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Ejsh ova me podsjeca na onu vuk dlaku mjenja,a cud nikada pa se sjetim Radoncica, i sad se pitam jeli mozda imao poslovne avanture i sa Dobricom Cosicem, Seseljom, s obzirom da je bio ortak Milosevicevom ministru Miskovicu, al sve to nema veze sa lokalnim izborima, posto ce narod svakako reci NE SBB-u, a na taj nacin ce svakako reci NE i miskovicevim zgradama koje je planirao graditi sa predsjednikom SBB-a sirom FBiH.
Last edited by iPod on 13/08/2012 13:10, edited 1 time in total.
iPod

#687 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

vizionar wrote: ovo što ti radiš je klasično obamanjivanje naroda ili barem oni koji tebi vjeruju, ti da imaš ikakav dokaz da neko posluje sa nekim ti bi to nama svima predočio da se uvjerimo a ne da špekuliramo ko sa kim kafe pije.
Drugo što se tiče poreza nemoj to više da spominješ jer je to prošlo sa moguća sita i ustanovili smo da je avaz roto pres u preplati poreza.
Pa upravo Avaz i Radoncic obmanjuju javnost. Avaz d.o.o je u pretplati, a drustvo Avaz roto-press d.o.o duguje 600.000 km, stoga klasicna podvala dnevnog avaza, koji je kako cujem u zadnjih mjesec dana pao sa 30.000 primjeraka na svega 22.000 komada. Sve ovo govori kako je Avaz postao sluzbeni list fahraonove stranke kako to PR Edina Latif voli reci "Seoskih varalica".
iPod

#688 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

whitessnakee wrote:Kad malo bolje razmislim SDA treba ostati na vlasti. Barem idućih 20 godina dok totalno ne opustoše ovu državu i ne nabiju dug od nekih 300-500% BDP-a. Građani ne zaslužuju ništa bolje od SDA-a, oni trebaju vladati pa da vidimo koliko duboko možemo pasti i dokle seže kamenjarsko-rođačko-neradnički mentalitet!!!
Mozda si upravu, ali zaboravio si navesti da sa SBB-om mozemo samo brze da tonemo, jer je inercija ka dnu kod te stranke puno veca nego li kod SDa i SDP.

Clanovi SBB su se vec i pokazali kao dobri rusioci javnih dobara, jer ako se sjetimo Radze i njegovog napada na Vladu FBIH, ciju obnovu su opet platili gradjani. Cak se tada govorkalo da je Fahraon organizovao te proteste.... I naravno sada je taj Radzo istaknuti clan SBB-a. Stoga SBB nam je spreman ponuditi poltrone, lazna obecanja, partnerstvo sa dzelatom (miskovic), prebjegle iz drugih stranaka koji su svoje utociste nasli u tom pokretu smjesnog naziva SBB.
Bosnjak333

#689 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

iPod wrote:
vizionar wrote: ovo što ti radiš je klasično obamanjivanje naroda ili barem oni koji tebi vjeruju, ti da imaš ikakav dokaz da neko posluje sa nekim ti bi to nama svima predočio da se uvjerimo a ne da špekuliramo ko sa kim kafe pije.
Drugo što se tiče poreza nemoj to više da spominješ jer je to prošlo sa moguća sita i ustanovili smo da je avaz roto pres u preplati poreza.
Pa upravo Avaz i Radoncic obmanjuju javnost. Avaz d.o.o je u pretplati, a drustvo Avaz roto-press d.o.o duguje 600.000 km, stoga klasicna podvala dnevnog avaza, koji je kako cujem u zadnjih mjesec dana pao sa 30.000 primjeraka na svega 22.000 komada. Sve ovo govori kako je Avaz postao sluzbeni list fahraonove stranke kako to PR Edina Latif voli reci "Seoskih varalica".
Ja sam mislio poslati pismo Fahra Radonicu u vezi toga,ali sam se predomislio jer znam da on to sa kosovskom diplomom nece znati procitati.Pise kako Selimovici duguju drzavi,a ne napise kako joj i on duguje.Kakvo djubre od covjeka,jednostavno ne vidjeno do sada.Odnedavno je poceo i SPORT Avaz koristiti u svrhe politike pa objavi svaku poruku citaoca koji pisu kako je SDA u njihovoj opcini unistila sport,a prave sportske(ne politicke)poruke ne objavljuje.
AmirZ

#690 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by AmirZ »

Stanujem u Novom Sarajevu od rođenja, baš isto kao i Koldžo. Koldžo je čitav rat proveo u Armiji BiH i branio je našu općinu. Njegova porodica je cijeli rat bila tu. Za svaki problem koji smo imali u zgradi i našoj ulici (on ne stanuje u toj ulici) a da se ticao općine, smo mu se najavili i on nas je primio, saslušao i pomogao kada je god to bilo moguće. Poštujem pravo svakoga da bira svog kandidata ali ovo su samo neki od razloga sto ću ja i sve moje komšije sa kojima sam razgovarao glasati za Koldžu Nedžada. Siguran sam da ce od ukupnog broja glasova on osvojiti minimum 70%. Živi bili pa vidjeli.
A, da ne zaboravim i to, poznajem dobro i Fahrudina Radončića i njegovog mecenu Miškovića, ali to nije za ovog foruma. Nadam se samo da se onima koji ga sada podržavaju i ne žele da gledaju svojim očima, to neće jednoga dana odbiti o glavu.
AmirZ

#691 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by AmirZ »

vizionar wrote:
AmirZ wrote:Stanujem u Novom Sarajevu od rođenja, baš isto kao i Koldžo. Koldžo je čitav rat proveo u Armiji BiH i branio je našu općinu. Njegova porodica je cijeli rat bila tu. Za svaki problem koji smo imali u zgradi i našoj ulici (on ne stanuje u toj ulici) a da se ticao općine, smo mu se najavili i on nas je primio, saslušao i pomogao kada je god to bilo moguće. Poštujem pravo svakoga da bira svog kandidata ali ovo su samo neki od razloga sto ću ja i sve moje komšije sa kojima sam razgovarao glasati za Koldžu Nedžada. Siguran sam da ce od ukupnog broja glasova on osvojiti minimum 70%. Živi bili pa vidjeli.
A, da ne zaboravim i to, poznajem dobro i Fahrudina Radončića i njegovog mecenu Miškovića, ali to nije za ovog foruma. Nadam se samo da se onima koji ga sada podržavaju i ne žele da gledaju svojim očima, to neće jednoga dana odbiti o glavu.

Sve je to u redu on vama u ulici izgleda radi kao domar ali nema veze idemo dalje. Prije dvije godine djeca su mogla propadati kroz pasarelu preko pruge na malti i tada kad je pisana peticija nije bilo para a sad kad su izbori znate sad ima para za obnovu pa zar to ne sliči na kupovinu glasova.
Kažeš dvije godine, pa imaš li pojma koliko treba da se nešto uvrsti u budžet, da se taj budžet usvoji, da se raspiše tender, da prođu žalbeni rokovi i da se krene sa radovima??? Tebi bi izgleda bilo draže da se pasarela nije nikako napravila!!
racionalista

#692 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

ja zivim isto u N.Sarajevu i Ja cu glasati za druga Koldzu jer fakat đeš glasati na nekog ko je igrao u Želji :lol:
AmirZ

#693 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by AmirZ »

Sve je to u redu on vama u ulici izgleda radi kao domar ali nema veze idemo dalje. Prije dvije godine djeca su mogla propadati kroz pasarelu preko pruge na malti i tada kad je pisana peticija nije bilo para a sad kad su izbori znate sad ima para za obnovu pa zar to ne sliči na kupovinu glasova.[/quote]

Kažeš dvije godine, pa imaš li pojma koliko treba da se nešto uvrsti u budžet, da se taj budžet usvoji, da se raspiše tender, da prođu žalbeni rokovi i da se krene sa radovima??? Tebi bi izgleda bilo draže da se pasarela nije nikako napravila!![/quote]

Ma očemu mi pričamo ne pričamo bolan o državnoj razini pričamo o općini. Da te obavijestim vidim da svjesno srljaš u propast znaš li za koliko je sad sredio svu dokumentaciju za taj most za mjesec dana a to se sve ne bi dešavalo da nisu ove godine izbori.[/quote]

Pa možda će Fahro moći da radi tako, ali legalna procedure se zna. Baš ovako kako sam ti naveo. Ako sredstva u budžetu ne postoje za određenu namjenu, makar ih bilo za neku drugu namjenu i više nego što treba, (a o tome odlučuje Općinsko vijeće a ne načelnik) ne smiju se koristiti dok se ne usvoji rebalans budžeta. Ako sredstava nema nikako za neki važan projekat onda se mora čekati da se usvoji novi budžet. Budžet se usvaja za jednu kalendarsku godinu.
Pročitaj malo pravilnike i zakone pa ćeš vidjeti da sam u pravu. S obzirom da sam pravnik po struci reći ću ti i to da je načelnik općine SG, Hadžibajrić prošli mjesec dodijelio radove za rekonstrukciju jedne ulice, građevinskoj kompaniji u koju je imao povjerenje, a bez prethodnog tendera. Taj slučaj se upravo procesuira.
Evo ti i link za budžet pa malo pročitaj prije prije nego što izneseš zaključak na osnovu svoje stranačke pripadnosti:
http://www.sogfbih.ba/uploaded/finansij ... amou_1.pdf
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#694 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

AmirZ wrote:Koldžo je čitav rat proveo u Armiji BiH i branio je našu općinu. Njegova porodica je cijeli rat bila tu.
Novo Sarajevo ima 70.000 stanovnika. Neka je pola od tog broja bilo u ratu (a bilo ih je više) dobijemo broj od 35.000 što znači da Koldžo i njegova porodica predstavljaju samo par od 35.000 ratnih stanovnika Novog Sarajeva i ništa više.
No svi stanovnici Novog Sarajeva su punopravni čak i da su agresiju proveli na Tajlandu. Oni mogu birati i biti birani , važno je da su punoljetni i prijavljeni u Novom Sarajevu.
AmirZ wrote:Za svaki problem koji smo imali u zgradi i našoj ulici (on ne stanuje u toj ulici) a da se ticao općine, smo mu se najavili i on nas je primio, saslušao i pomogao kada je god to bilo moguće.
Hoćete da kažete da je on dobar jer je primio,saslušao,riješio probleme stanovnika njegove Opštine a koji nisu iz njegove ulice?
Po Vama on treba biti načelnik svoje ulice a ne cijele Opštine i ako to nije onda je odličan?

Obaveza svakog Načelnika/ce Opštine direktno izabranog /e na izborima je da primi i sasluša stanovnike, a ukoliko nema vremena uvijek a ono bar da ima ured u kom se razmjenjuju informacije. Molila bih da ukažete na KONKRETAN događaj,slučaj,aktivnost,temu (bez imena i prezimena naravno !!!) gdje je je pomoć OSTVARENA da bih se i sama znala u sličnom slučaju obratiti novom budućem načelniku/ci za pomoć.
Hvala unaprijed.
AmirZ wrote: S obzirom da sam pravnik po struci reći ću ti i to da je načelnik općine SG, Hadžibajrić prošli mjesec dodijelio radove za rekonstrukciju jedne ulice, građevinskoj kompaniji u koju je imao povjerenje, a bez prethodnog tendera. Taj slučaj se upravo procesuira.
Kakve veze imaju načelnik SG i NS. Htjeli ste valjda reći da trebamo biti "sretni" jer kod nas u NS postoje tenderi? Da trebamo glasati za načelnika samo zato jer poštuje Zakon?

Hvala
AmirZ wrote:Poštujem pravo svakoga da bira svog kandidata ali ovo su samo neki od razloga sto ću ja i sve moje komšije sa kojima sam razgovarao glasati za Koldžu Nedžada.
Demokratska prava su ostvarena padom komunizma i stoga se trebaju poštovati. Svi vaši razlozi i odluke su vaša privatna stvar ali sve to što ste naveli su isključivo OBAVEZE načelnika koje se trebaju ispoštovati a nikako sredstvo dobre volje ili posebnog truda. Od načelnika se traži vizija i poboljšanje. Servisne usluge su samo sredstvo funkcionisanja. Ne smatram Načelnika dobrim ukoliko mu rade semafori a kanalizacija nije baš otišla k vragu.
Ne bih komentarisala obdaništa koja prokišnjavaju (Kekec) ili deponije u parkovima i sl...to su kritike koje su mogle zadesiti svakog načelnika....neka predstavi viziju naše opštine šta da očekujem od njega u naredne četiri godine...ukoliko će to biti skakutanje sa umirovljenicima za televiziju ili povremeno čišćenje snijega..onda nikako nisam zadovoljna i nikada neću glas dati prosjeku...samo napretku.
Budite pozdravljeni.
Pozdrav
Last edited by sabina1 on 13/08/2012 23:52, edited 1 time in total.
AmirZ

#695 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by AmirZ »

Novo Sarajevo ima 70.000 stanovnika. Neka je pola od tog broja bilo u ratu (a bilo ih je više) dobijemo broj od 35.000 što znači da Koldžo i njegova porodica predstavljaju samo par od 35.000 ratnih stanovnika Novog Sarajeva i ništa više.
Rekao sam da je bio borac, a ako vi smatrate da je u NS bilo 35000 boraca onda je po ovoj vašoj matematici Armija BiH trebala imati 2 miliona vojnika. Onda bi i rat trajao vejrovatno samo par dana.

No svi stanovnici Novog Sarajeva su punopravni čak i da su agresiju proveli na Tajlandu. Oni mogu birati i biti birani , važno je da su punoljetni i prijavljeni u Novom Sarajevu.
Da, prema važećim pravnim zakonima i legislativi ste u pravu, ali svaki čovjek ima pravo da odredi za koga će glasati na osnovu više aspekata. Jedan od tih aspekata je i moralni sud. Meni lično je jako važno da je moj načelnik bio ovdje kada je bilo najteže. Naravno vama nitko neće uskratiti pravo da glasate za nekoga tko je rat proveo u Beogradu, Nišu, Valjevu, pa čak i ako je bio agresorski vojnik. Mogao je biti i ratni zločinac koji je odslužio kaznu. Da i to je po zakonu. Srećom po mene, vi ste samo jedna (ili jedan) od onih 30% koji će glasati za nekog drugog kandidata, jer trenutno u FBiH nema načelnika koji ima veću podršku građana od Koldže (Vjerovali ili ne to je čak potvrdio i „SBB Newsletter“ , „Dnevni avaz“ )
sabina1

#696 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

AmirZ wrote:
Rekao sam da je bio borac, a ako vi smatrate da je u NS bilo 35000 boraca onda je po ovoj vašoj matematici Armija BiH trebala imati 2 miliona vojnika. Onda bi i rat trajao vejrovatno samo par dana.

Da, prema važećim pravnim zakonima i legislativi ste u pravu, ali svaki čovjek ima pravo da odredi za koga će glasati na osnovu više aspekata. Jedan od tih aspekata je i moralni sud. Meni lično je jako važno da je moj načelnik bio ovdje kada je bilo najteže. Naravno vama nitko neće uskratiti pravo da glasate za nekoga tko je rat proveo u Beogradu, Nišu, Valjevu, pa čak i ako je bio agresorski vojnik. Mogao je biti i ratni zločinac koji je odslužio kaznu. Da i to je po zakonu. Srećom po mene, vi ste samo jedna (ili jedan) od onih 30% koji će glasati za nekog drugog kandidata, jer trenutno u FBiH nema načelnika koji ima veću podršku građana od Koldže (Vjerovali ili ne to je čak potvrdio i „SBB Newsletter“ , „Dnevni avaz“ )
Mislila sam da će ovo biti konstruktivna rasprava. Čak sam očekivala da će Koldžo konstruktivno raspravljati.
Ah kako volim kad se prevarim u ovim stvarima.
NE , niste napisali da je bio borac, napisali ste slijedeće :
AmirZ wrote:Koldžo je čitav rat proveo u Armiji BiH i branio je našu općinu. Njegova porodica je cijeli rat bila tu.
Napisali ste da je bio u Armiji BiH. U Armiji BiH ste mogli biti borac , kuhar , čuvar i intedant. Niste napisali da je Koldžo Nedžad držao pušku u ruci ali ste spomenuli njegovu porodicu. Hoćete da kažete da su svi članovi njegove porodice svi odreda bili - borci ? Zanimljivo.
Elem zaista ne znam koliko ljudi od 35 000 ratnih stanovnika (bez okupiranih područja) Novog Sarajeva su bili borci. Ono što znam da smo našu zemlju , grad i opštinu branili SVI koji smo bili u njoj za vrijeme agresije pa makar svojim prisustvom. Iz moje porodice dvije muške glave su bile na liniji od kojih je jedna ostala invalid. I ? Da nije Koldžo možda vrijedniji od njega. Da nema možda zelenu (plavu) krv? Priče o Koldžinoj ratnoj porodici pored ostalih 10.000 novosarajevskih ratnih porodica su najblaže rečeno - degutantne.
Neka SDA shvati da NEMA PRAVO PRISVAJATI naše ratne muke i žrtve u vlastitu izbornu promociju kao i njen kandidat za načelnika. Ionako je - prosječan a i po tome spada u prosječne jer svi mi volimo svoju zemlju i svoj grad.

Nemojte molim Vas SDA o moralu. I molim Vas SDA moralisti poštedite nas demagogije u LOKALNE SVRHE ako već trubite o tome a niko Vas za to nije angažovao.
Beograd , Niš , i Valjevo ste pomenuli VI a ja sam pomenula Tajland. Beograd je predaleko , novosarajevski Srbi danas ni izbliza nisu kritična masa koja odlučuje na lokalnim izborima a i najveći broj današnjih naših susjeda srpske nacionalnosti su rat proveli sa nama. Hoćete da kažete da su i oni agresori možda?
Ukoliko je neko rat proveo u Engleskoj ili Americi ili Italiji školujući se pa se VRATIO KUĆI kao znalac nema pravo da bude načelnik i da ne voli svoj grad. Da Koldži potpišemo doživotni mandat..ups onoliko koliko on to želi zapravo?

Zanimljivo da ste mi potegli Beograd i Niš a niste napisali ni slova iz donjeg dijela mog pisma koji govori KONKRETNO o lokalnoj upravi ? Ni slova jer je to za lokalne izbore izgleda nebitno.
Pozdravite našeg nadam se uskoro bivšeg načelnika i zamolite ga da uz dužno poštovanje Vama , pronađe malo kvalitetnijeg advokata.
Srdačan pozdrav
Last edited by sabina1 on 14/08/2012 11:16, edited 1 time in total.
Doktor29

#697 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

whitessnakee wrote:Ukoliko se reketom i pljačkom javnih finansija uticalo na slobodan izbor stranke na lokalnim izborima, a sve kaže kako to jest tako, onda se i pravno SDP može isključiti kao politička stranka. Što naravno tu ekipu ne sprječava da osnuje novu stranku, kao što je to slučaj sa A-SDA sestrinska stranka SDA ..Ali... činjenicom da su reketom i pljačkom SDP osiguravali svoju pobjedu na izborima svakako ulaze u zonu gdje ih se može isključiti iz političke utakmice.
Dobro kako tebe nije samo sramota se pojaviti tu i ponovo nesto pisati, nevjerovano je koliko lazi i gluposti si izrekao tu i ti se ponovo i iznova pojavljujes zajedno sa ovom nepismenom eskadrilom koja te prati.
Jucer poredis Teslu i Radoncica, sta je danas novo
SA 071

#698 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SA 071 »

Vizionar ba, ocito je da imas problem sa SDA jer radis za "drugu stranu". Haj'mo sad realno.

Kada se Koldzo prvi put kandidovao i pobijedio, ja sam bio sjeban tipa "pa gdje ce on pobijediti". Medjutim, covjek je (opstina u njegovom prvom mandatu, prve dvije godine-da budem precizniji) asfaltirao cestu unutar naselja Grbavica (ono sto je pod ingerencijom opstine), pa poceo poplocavati Vilsonovo. "Dusebriznici" i zli jezici (kasnije se ispostavilo da su bili zli) su tvrdili da je to zbog izbora radio dio Vilsonovog.

U drugom mandatu je izabran i mojim glasom i rekao sam da cu opet glasati za njega ako nastavi ovako. U drugom mandatu je covjek zavrsio Vilsonovo, pa zatim uradio i drugu stranu Miljacke po duzini Vilsonovog, pa zapoceo i uveo u zavrsnu fazu radove na dvorani (a ona se radi iskljucivo iz sredstava opstine).

Ne treba meni neki dezurni mrzioc SDA i svega sto izadje iz nje objasnjavati kako Koldzo nije nista uradio, kada ja koji zivim na Grbavici svaki dan "uzivam" plodove njegovog rada. Ja ovdje govorim o lokalnim izborima i mikrosredini u kojoj zivim i odnosu izabranog nacelnika prema toj mojoj mikrosredini. A on je uglavnom pozitivan. I dok god je tako, Koldzo je pretplacen na moj glas.

P.S. Opstehvaljeni Zeljko Komsic u svome mandatu nije uradio nista za opstinu osim sto je po nalogu sefa Lagumdzije dao dozvole za niz Robotovih i Mercatorovih objekata u opstini, dok sam ja do zgrade autom vozio po kraterima, a pjesacke trotoare smo imali kao Rogatica.

P.P.S. Prema tome, svoju ogranicenost na satro "ideoloskoj" osnovi (a vidjeli smo u ove dvije godine koliko tu ima socijalisticke ideologije-nula) ostavi za opste izbore, a na lokalnim glasaj za onoga ko zna i moze poboljstai stvari i zivot u sredini u kojoj zivis u onom segmentu i obimu koliko je to na opstinskom nivou moguce.
sabina1

#699 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

SA 071 wrote:Vizionar ba, ocito je da imas problem sa SDA jer radis za "drugu stranu". Haj'mo sad realno.

Kada se Koldzo prvi put kandidovao i pobijedio, ja sam bio sjeban tipa "pa gdje ce on pobijediti". Medjutim, covjek je (opstina u njegovom prvom mandatu, prve dvije godine-da budem precizniji) asfaltirao cestu unutar naselja Grbavica (ono sto je pod ingerencijom opstine), pa poceo poplocavati Vilsonovo. "Dusebriznici" i zli jezici (kasnije se ispostavilo da su bili zli) su tvrdili da je to zbog izbora radio dio Vilsonovog.

U drugom mandatu je izabran i mojim glasom i rekao sam da cu opet glasati za njega ako nastavi ovako. U drugom mandatu je covjek zavrsio Vilsonovo, pa zatim uradio i drugu stranu Miljacke po duzini Vilsonovog, pa zapoceo i uveo u zavrsnu fazu radove na dvorani (a ona se radi iskljucivo iz sredstava opstine).

Ne treba meni neki dezurni mrzioc SDA i svega sto izadje iz nje objasnjavati kako Koldzo nije nista uradio, kada ja koji zivim na Grbavici svaki dan "uzivam" plodove njegovog rada. Ja ovdje govorim o lokalnim izborima i mikrosredini u kojoj zivim i odnosu izabranog nacelnika prema toj mojoj mikrosredini. A on je uglavnom pozitivan. I dok god je tako, Koldzo je pretplacen na moj glas.

P.S. Opstehvaljeni Zeljko Komsic u svome mandatu nije uradio nista za opstinu osim sto je po nalogu sefa Lagumdzije dao dozvole za niz Robotovih i Mercatorovih objekata u opstini, dok sam ja do zgrade autom vozio po kraterima, a pjesacke trotoare smo imali kao Rogatica.

P.P.S. Prema tome, svoju ogranicenost na satro "ideoloskoj" osnovi (a vidjeli smo u ove dvije godine koliko tu ima socijalisticke ideologije-nula) ostavi za opste izbore, a na lokalnim glasaj za onoga ko zna i moze poboljstai stvari i zivot u sredini u kojoj zivis u onom segmentu i obimu koliko je to na opstinskom nivou moguce.
Tako je SA 071 - konkretno oko lokalnih pitanja demagogiju neka ostave za opšte izbore.
Ne bih se složila sa vama oko Vilsonovog šetališta.
Ukoliko krenete od Elektroprivrede ka Hotelu Bristol Vilsonovim šetalištem , s vaše lijeve strane ćete gotovo do Bristola vidjeti - džunglu. Da , to je privatna zemlja , ne poznajem pravne propise da bih mogla soliti pamet bilo kojoj službi ,ali znam da bi komunalne kazne za takvo stanje na toj lokaciji trebale biti drastične a o potencijalnim opasnostima i ruglu - drugi put. (ukoliko poznanik ovo čita molila bih da da uputu gdje se to prijavljuje - hvala.)
Vilsonovo šetalište je odlično urađeno - šetališna površina je mnogo , neuporedivo bolja od one u Ferhadiji ali samo na desnoj strani Miljacke od mosta na Grbavici do Marin-Dvora. Vi ste pomenuli uređenje lijeve - nisam to nigdje vidjela ili me oči varaju. Tamo je stari,dobri,napukli asfalt.

Ali ako bi ste uhvatili vremena pa sada ili večeras prošetali Vilsonovim odnosno vozili bicikl , primjetili bi ste devastirane klupe od Elektroprivrede do mosta na Grbavici . Iznad mosta prema Marin - Dvoru su čitave. I tako je gotovo 10 mjeseci, no nema veze u pitanju je samo desetak-petnaest klupa.
Novosarajevski parkovi nemaju klupe. To je dio naše kulture - definitivno i za to se načelnik ne može kriviti ali može se recimo školama dati više love gdje će djeca biti više edukovana da to ne čine pa će se manje novca trošiti na popravke a ostat će ga više u budžetu. Opština opet sredstva i previše izdvaja za neke druge stvari (socijalna pitanja) umjesto u škole ili interaktivne radionice ali o tome drugom prilikom.
Htjela sam kazati da se odavno priča da će se Vilsonovo oduzeti građanima , da će postati rezidencijalna baza , da će biti rampe....elem sve su to bile priče i dezinformacije ali ja ovdje moram i simbolizirati (nažalost) načelnika sa politikom koju njegova stranka vodi prema nama sve ove godine..naime NIŠTA IM NE VJERUJEM pa sam potpuno primitvno dumala u svojoj glavi da je ta obnova u stvari priprema za - rezidencije.
No paranoična sam svakako....

Izgradnja sportske dvorane odlično - no posjetite općinski zavod za urbanizam i provjerite gdje je sve u regulacionom planu predviđeno rušenje parkinga i izgradnja tržnih centara...ciglasta Kifla na Malti....jedna dvorana na deset tržnih centara a javna dječija igrališta nam propadaju...bez djece , bez aktivnosti samo psi lutalice na njima..SADRŽAJI su potrebni a infrastrukturu kakvu-takvu imamo...

Elem , Vama čestitam i ponosna sam jer glasamo LOKALNO i svjesni smo razvoja naše Općine ali pogledajte i malo više... :-D
Hvala i srdačan pozdrav !
Bosnjak333

#700 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

vizionar wrote:Iz SDP-a "pitaju": Kako oni što nisu imali ni za autobuske karte, sada imaju stanove u Sarajevu?

Tihićevo ponašanje pokazuje o kako nemoralnom političaru se radi, poručuju iz SDP-a

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH "ohrabruje policiju i tužilaštva da ispitaju sve navode koje Stranka demokratske akcije (SDA) i njen lider Sulejman Tihić stavljaju na teret čelnicima SDP-a".

"Da po državu i građane nije opasno, bilo bi tragikomično to što Sulejman Tihić, koji već mjesecima potpuno koči napredak BiH, ima smjelosti bilo koga optuživati za blokade. Tihićevo ponašanje u posljednja tri mjeseca pokazuje o kako nemoralnom političaru se radi. Riječ je o osobi koja je, radi nekoliko ministarskih fotelja SDA kadrova, u stanju zemlju odvesti u anarhiju i haos. Osoba koja je u stanju kontinuirano javno plasirati teške laži i klevete, zaista predstavlja lidera opasnih namjera", navodi se u današnjem saopštenju SDP BiH.
Fahro isto nije imao za autobuske karte pa vidi sta ratno profiterstvo od njega napravi.Radjo je heroj u ratu,a rusitelj drzave u miru jer je nahuskao one borce da ruse i unistavaju drzavnu imovinu ciju su obnovu na kraju i oni sami morali platiti.Radjo i Patkovic(koliko znam on je A-SDA)su poslani od strane Fahra da sruse SDA,ali je to na kraju ispao i drzavni udar sto je jedna velika sramota za njih dvojicu i vi meni da pricati o Radjinim dobrim namjerama?SBB nece dobiti nacelnika na ovim izborima,nijedna opcine nece biti toliko glupa da izglasa nekoga iz ove drzavno-rusilacke stranke!
Post Reply