SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by arman1 »

Bodkin wrote:
sheilak wrote:Ne znam da li kod nas postoji zakon o kaznjavanju ljudi koji ne priteknu u pomoc, a u mogucnosti su, osobi koja je napadnuta, kao o ovom slucaju. Ako ne, trebao bi se donijeti.

Mozda bi nas onda to sve potaklo na djelovanje u ovakvim slucajevima.
to ti je u rangu zakona o obaveznom glasanju, mogucnost donosenja 0.001% :) a i pored svega ne mozes negoga zakonski natjerati da ide na noz da bi pomogao. slazem se da je humano i lijepo i da bih ja volio da meni neko pritekne ako se slucajno nadjem u takvoj situaciji ali to je ludilo zakonski propisati
Radije bih platio kaznu nego opet bekan ispao. 2 x pomogao neznancima na ulici i 2x se opekao. Nikad ni meni ni nekom mom niko nije pomogao na ulici.
Odmakni se i glavu u stranu.
Svi vi palamudite iz udobne sobe a kad zagusti nigdje nikog.
Muhamed Đakmić

#677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

cappy_tempo wrote:ma kad bi se 10-15 ovakvih ukazalo iz kombija pa i delalic bi plako na koljenima :mrgreen: . pa ovom ruka ko moja noga i jos ako nije levat pa zna vintati poluge,pobiti se kako treba,koristiti pendrek kako treba pa za heftu bi svi mirni bili :mrgreen:. ipak samo sam skroman,a BOPE ah ah :mrgreen:

Image

volio bih vidjeti tog delalica ili omara mjesecara kad krenu kontra ovih :mrgreen:
Nisu naši specijalci toliko loši, samo su im ovlasti haman kao i prašinarima i svedeni su na pisanje kazni za opijanje po parkovima.
A gledao sam par puta intervencije, milina gledati kako klošari zaplate od njih. Srušiše kafanu, deru se, dovedi policiju da ih pobijemo, kad dođoše specijalci, to cvili i moli samo da ih ne udaraju :D
O'zone
Globalni moderator

#678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by O'zone »

A jes' za crne hronike! Malo se i o ovome tabirilo i opet tišina a problem ostao možda i veći nego što je bio
Pokolj u ZOO vrtu
Čopor pasa lutalica zaklao četiri kengura!

Čopor od 11 razjarenih pasa lutalica upao je prekjučer ujutro u prostor Pionirske doline i napravio pokolj u nastambi kengura. Psi su oko četiri sata ujutro, krećući se koritom Koševskog potoka, uspjeli ući u Pionirsku dolinu, a zatim su upali u kafez s ovim životinjama.

Nakon što su čuli lavež čuvari ZOO centra su odmah istrčali na lice mjesta, ali su do njihovog dolaska psi uspjeli izgristi četiri kengura, dok je preostali, peti, preživio. Razjareni čopor je pobjegao, a napadnutim životinjama koje su imale najviše ugriza po vratu više nije bilo pomoći.

- Kenguru koji je preživio u najkraćem vremenskom roku pružena je veterinarska pomoć. On je sada pod nadzorom veterinara i dobrog je zdravstvenog stanja. Istog jutra leševi ubijenih kengura dostavljeni su na Odjel patologije Veterinarskog fakulteta - rečeno nam je u preduzeću "Park", pod čijim je nadzorom Pionirska dolina.

Iz ovog preduzeća dalje navode da je isti čopor pasa pokušao i narednog dana ući u krug ZOO centra, ali su ih uposlenici na vrijeme spriječili.

- Isti čopor pasa već odavno sije strah u naselju. Samo je pitanje dana kada će lutalice ugristi nekoga od prolaznika ili mještana Jezera i Nahoreva. Situacija je alarmantna, pogotovo jer je na pragu nova školska godina i veliki broj djece će svakodnevno prolaziti ovim dijelom naselja - upozoravaju iz "Parka".
I drugi
Čopor pasa napao slijepu Muneveru Bajricu
Bajrica: Plaši se izaći vani

Ispred zgrade u ulici Nerkeza Smailagića na broju 5 na Alipašinom Polju čopor pasa je napao i pokušao izgristi Muneveru Bajricu, koja je gotovo slijepa. Kako nam je ispričala vidno uznemirena Bajrica, to je bio drugi put u dva dana da je pretrpjela veliki strah.

- Prvi put me čopor pasa zaskočio kada sam prolazila pored trafike u blizini zgrade. U blizini je bila jedna djevojka koja ih je uspjela otjerati. Sutradan sam krenula na tramvajsku stanicu i ponovo su me napali. Uspjeli su mi izgristi hlače, a, srećom, u blizini je bilo ljudi koji su čuli moju vrisku pa su ih zaplašili. Još sam u šoku - kazala nam je Bajrica.

Ona je nakon napada pozvala policiju, ali su joj kazali da oni ne mogu ništa uraditi povodom toga te da se obrati udruženju koje se brine o psima lutalicama.

- Pitali su me koje su rase bili psi, ne shvatajući da ne mogu to zapaziti, jer razaznajem samo neke sjenke. Više i ne izlazim iz kuće jer strahujem da će me opet napasti, a da se u blizini neće naći neko da me zaštiti - rekla je Bajrica.
cappy_tempo

#679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

Sarajevo1946 ma znam ja da cvile ali bi bio merak da ih maltretiraju sa kesama na glavi,onu pusku mu u usta ugura...pa kad ih se pola upisa od straha,a te slike i snimci zavrse na internetu (murija ima fantomke na glavi naravno pa nek se omar materi zali) pa ih raja pocne ismijavati i ofirati...pa u sarajevu je najgore kad te pocne raja ofirati i ismijavati u gradu :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

cappy_tempo wrote:Sarajevo1946 ma znam ja da cvile ali bi bio merak da ih maltretiraju sa kesama na glavi,onu pusku mu u usta ugura...pa kad ih se pola upisa od straha,a te slike i snimci zavrse na internetu (murija ima fantomke na glavi naravno pa nek se omar materi zali) pa ih raja pocne ismijavati i ofirati...pa u sarajevu je najgore kad te pocne raja ofirati i ismijavati u gradu :mrgreen:
Znam jarane, slažem se skroz, samo nećemo mi to nikad doživjeti imam osjećaj. Ovdje se samo klošari mogu pozivati na neka svoja prava, ne i građani.
Bodkin

#681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bodkin »

arman1 wrote:
Bodkin wrote:
sheilak wrote:Ne znam da li kod nas postoji zakon o kaznjavanju ljudi koji ne priteknu u pomoc, a u mogucnosti su, osobi koja je napadnuta, kao o ovom slucaju. Ako ne, trebao bi se donijeti.

Mozda bi nas onda to sve potaklo na djelovanje u ovakvim slucajevima.
to ti je u rangu zakona o obaveznom glasanju, mogucnost donosenja 0.001% :) a i pored svega ne mozes negoga zakonski natjerati da ide na noz da bi pomogao. slazem se da je humano i lijepo i da bih ja volio da meni neko pritekne ako se slucajno nadjem u takvoj situaciji ali to je ludilo zakonski propisati
Radije bih platio kaznu nego opet bekan ispao. 2 x pomogao neznancima na ulici i 2x se opekao. Nikad ni meni ni nekom mom niko nije pomogao na ulici.
jesi ti procitao sta sam ja napisao?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by arman1 »

Bodkin wrote:
arman1 wrote:
Bodkin wrote: to ti je u rangu zakona o obaveznom glasanju, mogucnost donosenja 0.001% :) a i pored svega ne mozes negoga zakonski natjerati da ide na noz da bi pomogao. slazem se da je humano i lijepo i da bih ja volio da meni neko pritekne ako se slucajno nadjem u takvoj situaciji ali to je ludilo zakonski propisati
Jesam i samo sam se nadovezao. Na jednoj drugoj temi su me horski ispljuvali i rekli da sam endem zbog svojih stavova, a onda dva dana poslije na prepunoj stanici zbodu dijete zbog mobitela.
RS6_BI_TURBO

#683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by RS6_BI_TURBO »

O'zone wrote:A jes' za crne hronike! Malo se i o ovome tabirilo i opet tišina a problem ostao možda i veći nego što je bio
Pricat ce se par dana, pa ce se prica aktivirati kada opet nekoga ujede ili kada neko dijete nastrada i tako sve u krug. Imam osjecaj da se apsolutno nista u Sarajevu ne moze rijesiti, Lesoto je Svicarska za Sarajevo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Truba »

očito neko želi graditi zgrade u pionirskoj :D
Bodkin

#685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bodkin »

arman1 wrote:
Bodkin wrote:
arman1 wrote: Radije bih platio kaznu nego opet bekan ispao. 2 x pomogao neznancima na ulici i 2x se opekao. Nikad ni meni ni nekom mom niko nije pomogao na ulici.
Jesam i samo sam se nadovezao. Na jednoj drugoj temi su me horski ispljuvali i rekli da sam endem zbog svojih stavova, a onda dva dana poslije na prepunoj stanici zbodu dijete zbog mobitela.
ok, zbunilo me ovo vi :)
Prpa.ba

#686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Prpa.ba »

cappy_tempo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velimir- ... /120829112

jel ovaj normalan mater im vise bezobraznu :x . kerovi jedu,grizu i ovim idiotima svi krivi osim kerova. eto sad je ovim kerovima kriv komplet ZOO jer sta ZOO uopste ima traziti na onom mjestu,a tu je vec pun kurac godina... :x

Nemoj opet pokretati tabu-temu o divljim psima, ovaj forum je pun branitelja istih. Isto reze i jedni i drugi kad se spomene rjesavanje ovog problema. :D Nemali broj puta sam zbog ukazivanja na taj problem divljih pasa bio proglasavan potencijalnim ubojicom, covjekom poremecenih moralnih vrijednosti ( :D ), iskazivala se briga za psihicko zdravlje moje djece itd. :D

A sad, ponovimo mantru:

I 150 KM/mjesec je malo ako ce majim sjatkim kucama biti fino.
Maje sjatke kuce su bitnije od zlih ljudetina, ali i ostalih zivotinja. :D
Maje sjatke kuce su divna stvorenja i sta god da urade, krivi su svi drugi. :D
Maje sjatke kuce su svjesna stvorenja i zato ih trebamo cuvati kao zjenicu oka svoga. :D
Ako te druzina majih sjatkih kuca napadne, to je zato sto si im usao u teritoriju i nisi ih nahranio. Svako moze sebi priustiti par maraka za meso kojim ce platiti svoj prolaz kroz psecu teritoriju. :thumbup:
mp3problem

#687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by mp3problem »

hodža wrote:treba ih sve po kratkom postupku...i cuke i one što ih "brane"...ne može ti cuko biti preći od čovjeka i djeteta ba nikako
Isto i ja kažem za hodže koji diraju male dječake, puno ih je takvih. Ima ih i djevojčice vole, npr. u Gluhoj Bukovici.
Što više upoznajem ljude, više volim životinje.
A za ostale, normalne:
Samo da se razumijemo, problem pasa lutalica treba podhitno riješiti, ali nikako ne "po kratkom postupku", kao što nam hodža predlaže.
Najzahvalnije bi bilo uraditi kastraciju tih životinja, da se dalje ne razmnožavaju. A isto bi trebalo uraditi i pojedinim ljudima :-)
black

#688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by black »

mp3problem wrote: Najzahvalnije bi bilo uraditi kastraciju tih životinja, da se dalje ne razmnožavaju. A isto bi trebalo uraditi i pojedinim ljudima :-)
a kastracijom ce odmah prestati agresivnost, napadi, i nestace preko noci svi, jel'e :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by PipiDugaDevetka »

Black swan wrote:očito neko želi graditi zgrade u pionirskoj :D
:thumbup: :sax:
Skyfox

#690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Skyfox »

Vidim da se ovdje poziva na masovno likvidiranje ljudi i zivotinja po kratkom postupku. Svaka cast!
Prpa.ba

#691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Prpa.ba »

black wrote:a kastracijom ce odmah prestati agresivnost, napadi, i nestace preko noci svi, jel'e :mrgreen:
Hoce, al' za 5 do 10 godina, i to uz uslov da veterinari ne kradu prilikom sterilizacije kao sto to sada rade. :D :D Do tada ce forumski ljubitelji gledati epizode Saptaca psima- Cezara, ili kako se vec zove, i glumiti pack leadere medju divljim psima u naselju. :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

mp3problem wrote:
hodža wrote:treba ih sve po kratkom postupku...i cuke i one što ih "brane"...ne može ti cuko biti preći od čovjeka i djeteta ba nikako
Isto i ja kažem za hodže koji diraju male dječake, puno ih je takvih. Ima ih i djevojčice vole, npr. u Gluhoj Bukovici.

A za ostale, normalne:
Samo da se razumijemo, problem pasa lutalica treba podhitno riješiti, ali nikako ne "po kratkom postupku", kao što nam hodža predlaže.
Najzahvalnije bi bilo uraditi kastraciju tih životinja, da se dalje ne razmnožavaju. A isto bi trebalo uraditi i pojedinim ljudima :-)
:thumbup:
mp3problem

#693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by mp3problem »

black wrote:
mp3problem wrote: Najzahvalnije bi bilo uraditi kastraciju tih životinja, da se dalje ne razmnožavaju. A isto bi trebalo uraditi i pojedinim ljudima :-)
a kastracijom ce odmah prestati agresivnost, napadi, i nestace preko noci svi, jel'e :mrgreen:
Zapravo da :) Sterilizacijom kuja i kastracijom pasa znatno se smanjuje agresivnost pasa i vrlo brzo bi problem bio rješen. Samo se to neće u Bosni dogoditi. Valjda neko zgrnuti lovu na azilima itd. Politika, jah. :-)
mp3problem

#694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by mp3problem »

hodža wrote:
mp3problem wrote:
A za ostale, normalne:

glup/a si

over and out
I šta si još?
black

#695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by black »

Prpa.ba wrote:
Hoce, al' za 5 do 10 godina, i to uz uslov da veterinari ne kradu prilikom sterilizacije kao sto to sada rade. :D :D Do tada ce forumski ljubitelji gledati epizode Saptaca psima- Cezara, ili kako se vec zove, i glumiti pack leadere medju divljim psima u naselju. :lol:
:mrgreen:
Jokericious

#696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Jokericious »

Ovaj mp3 je bancinu zasluzio. :-)

Ove lutalice podhitno protjerati. Kako? Nije bitno. Nek ih pobijaju, briga me.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

:lol: :lol: :mrgreen:

Nemoj se više kladit' :lol:
Last edited by Velkoski on 29/08/2012 20:58, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by bordo gandalf »

hodža wrote:
leet wrote:
hodža wrote: glup/a si

over and out
u kost :dance:
pa ja..****konta da sam hodža..gdje ćeš dalje :lol: nema svrhe raspravljati ;-)
:mrgreen:
mp3problem

#699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by mp3problem »

CollegeGunner wrote:Ovaj mp3 je bancinu zasluzio. :-)

Ove lutalice podhitno protjerati. Kako? Nije bitno. Nek ih pobijaju, briga me.
Nigdje veze, cuj meni ban.
Pa hodža pozvao na likvidaciju i pasa i ljudi koje brane pse.
Ja pozvala na likvidaciju onih koji diraju male dječake i djevojčice po intimnim djelovima.
I to samo kao odgovor na njegov poziv da likvidiraju nas ljubitelja životinja.
Dakle realno, oboje pozivamo na nasilje, samo moje je u humanije svrhe.
Prihvaćam svoj ban ako je radi dobrobiti životinja :)
PipiDugaDevetka

#700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Čestitke i brz oporavak (B.S. 1963.) koji je ranjen prilikom oružane pljačke prodavnice SOFA u Pejtonu.
Čini mi se da znam o kome se radi.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120829156
Locked