Govor o tekfiru na rafidije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#676 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....
kerima1

#677 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

nasa wrote:Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....
:thumbup:
Samo glupaci misle da su nasli istinu.
Kroksica

#678 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

zagortenej wrote:klasicna tejmijina skola, kad te stjeraju uz zid, onda kaze nisam ja tako mislio. kad se desilo ono u parizu, to njegovo predavanje je nestalo sa youtube. prepo se sajo sipe. i sad je nasao se opravdavati. evo jos nesto iz iste kuhinje:

Code: Select all

http://www.dzemat-sabah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=313:tretman-onoga-ko-psuje-allaha-vjeru-i-poslanika-sallallahu-alejhi-we-sellem-&catid=36:football&Itemid=58

Code: Select all

http://kewser.eu/ba/tekstovi/666-o-psovau-allaha-i-poslanika-sallallahu-alejhi-ve-sellem
kazu da je sva ulema saglasna, a lazu.
Tl;dr

U cemu nije saglasna, u tretmanu onoga ko psuje?
mirsad61

#679 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

Kad smo vec prihvatili Boziju vjeru ISLAM,obecali sebi da cemo biti poslusni Njegovom serijatu,neka se svako upita koji je razlog da smo se odrekli svega obecanog u zamjenu za dunjalucke uzitke?
fatamorgana

#680 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

mirsad61 wrote:Kad smo vec prihvatili Boziju vjeru ISLAM,obecali sebi da cemo biti poslusni Njegovom serijatu,neka se svako upita koji je razlog da smo se odrekli svega obecanog u zamjenu za dunjalucke uzitke?
Zbog ovog zadnjeg što reče ....
fatamorgana

#681 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
nasa wrote:Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....
I ja mislim da sam našao istinu! :lol:
kerima1

#682 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:
kerima1 wrote:
Onda si glup vjeruj :lol:
mirsad61

#683 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

fatamorgana wrote:
@fatamorgana nemoj sebe dovesti u nizi nivo vjernika nego pokusaj racionalnije razmisljati.Ukoliko si citao histoju islama,vidjet ces da od prvog dana preseljenja Bozijeg poslanika svome Gospodaru,islam je krenuo u medjusobnog ubijanja,klevetanje jedan drugog i na kraju stvorise sistem samobirackog tijela zaboravivsi na serijat.
Puno dokaza postoje ko je trebao biti vodja muslimana nakom smrti poslanika s.a.v.a. ali,nazalost tome niko ne obraca paznju.
Dovoljno je procitati knjigu "Al-muradjat" (dijalog) da bi se doznala istina:
http://www.siizam.com/dijalog-sunni-%C5 ... -pismo-20/
SmokingMan

#684 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by SmokingMan »

Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
mirsad61

#685 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

SmokingMan wrote:Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
Na koje sekte mislis?
fatamorgana

#686 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

mirsad61 wrote:
SmokingMan wrote:Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
Na koje sekte mislis?
Pa na šije, :wink:
prenosnik

#687 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by prenosnik »

srami se, provociras sektase :oops:
mirsad61

#688 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

fatamorgana wrote:
U pravu si !!!
Vidim da ti se dopada ovaj 14-vjekovni sistem vladavine u islamu. Onda ne cudi me kad kazes da sije treba istrebiti ili transportovati ih u sjeverni pol .... :run:

Nego da te potsjetim da,ukoliko si upoznat sa sunizmom, rodio se 200 godina nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a.Nadam se da znas sta znaci "ehli sunet vel dzemat" i ko ga stvorio.
Siizam se rodio prvog dana nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a. tj. Alijevi sije.
Razmisli ?!?!
Kroksica

#689 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

mirsad61 wrote:
fatamorgana wrote:
U pravu si !!!
Vidim da ti se dopada ovaj 14-vjekovni sistem vladavine u islamu. Onda ne cudi me kad kazes da sije treba istrebiti ili transportovati ih u sjeverni pol .... :run:

Nego da te potsjetim da,ukoliko si upoznat sa sunizmom, rodio se 200 godina nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a.Nadam se da znas sta znaci "ehli sunet vel dzemat" i ko ga stvorio.
Siizam se rodio prvog dana nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a. tj. Alijevi sije.
Razmisli ?!?!
Sto su cekli da Poslanik preseli?
mirsad61

#690 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

Kroksica wrote: Sto su cekli da Poslanik preseli?
Cekali su ko ce prvi ugrabiti vodjstvo muslimana.
Kroksica

#691 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

mirsad61 wrote:
Kroksica wrote: Sto su cekli da Poslanik preseli?
Cekali su ko ce prvi ugrabiti vodjstvo muslimana.
A ja sam cula da su Sunnije postojale jos u vrijeme Poslanika i da je Alija bio od Sunnija.
Towelie

#692 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Towelie »

Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
Kroksica

#693 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

Towelie wrote:Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
Garant neki apokrifni hadis. :P
Towelie

#694 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Towelie »

Kroksica wrote:
Towelie wrote:Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
Garant neki apokrifni hadis. :P
Mutevatir bre. Cak i postoji konsenzus uleme oko ovoga. :P
zagortenej

#695 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Ja sam čuo da su muslimani postojali i za vrijeme Ibrahima a.s. :)
Kroksica

#696 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

Towelie wrote: Mutevatir bre. Cak i postoji konsenzus uleme oko ovoga. :P
Eh..ako je konsenzus u pitanju, onda...
Kroksica

#697 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

:skoljka: Ja sam tek skontala da sam sa Mirsadom vec razgovarala na ovoj temi.
Towelie

#698 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Towelie »

zagortenej wrote:Ja sam čuo da su muslimani postojali i za vrijeme Ibrahima a.s. :)
I ja sam to cuo. :-D
Eh..ako je konsenzus u pitanju, onda...
Pa pominje se taj famozni konsenzus u poslednje vreme dosta na forumu, pa eto primera gde ga zaista ima. :)
mirsad61

#699 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

Kroksica wrote: A ja sam cula da su Sunnije postojale jos u vrijeme Poslanika i da je Alija bio od Sunnija.
Ne Kroksica,u vrijeme Poslanika s.a.v.a. nije bilo ni sunija ni sija,postojali su samo MUSLIMANI.
Svi muslimani svijeta koji vjeruju u poslanstvo,pocev od hazreti Adema a.s. do poslednjeg poslanika Muhammeda s.a.v.a.,njegovi su sledbenici(prevedeno na arapskom "sije").Haj sad pitajmo se otkud rijec "sunizam ili sunija" ?
Bujrum.
mirsad61

#700 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mirsad61 »

Od tog dana počinje nesreća ummeta

https://youtu.be/L5Cr0Db0f9k
Post Reply