Govor o tekfiru na rafidije
- nasa
#676 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....
-
kerima1
#677 Re: Govor o tekfiru na rafidije
nasa wrote:Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....
Samo glupaci misle da su nasli istinu.
- Kroksica
#678 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Tl;drzagortenej wrote:klasicna tejmijina skola, kad te stjeraju uz zid, onda kaze nisam ja tako mislio. kad se desilo ono u parizu, to njegovo predavanje je nestalo sa youtube. prepo se sajo sipe. i sad je nasao se opravdavati. evo jos nesto iz iste kuhinje:
Code: Select all
http://www.dzemat-sabah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=313:tretman-onoga-ko-psuje-allaha-vjeru-i-poslanika-sallallahu-alejhi-we-sellem-&catid=36:football&Itemid=58kazu da je sva ulema saglasna, a lazu.Code: Select all
http://kewser.eu/ba/tekstovi/666-o-psovau-allaha-i-poslanika-sallallahu-alejhi-ve-sellem
U cemu nije saglasna, u tretmanu onoga ko psuje?
-
mirsad61
#679 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Kad smo vec prihvatili Boziju vjeru ISLAM,obecali sebi da cemo biti poslusni Njegovom serijatu,neka se svako upita koji je razlog da smo se odrekli svega obecanog u zamjenu za dunjalucke uzitke?
- fatamorgana
#680 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Zbog ovog zadnjeg što reče ....mirsad61 wrote:Kad smo vec prihvatili Boziju vjeru ISLAM,obecali sebi da cemo biti poslusni Njegovom serijatu,neka se svako upita koji je razlog da smo se odrekli svega obecanog u zamjenu za dunjalucke uzitke?
- fatamorgana
#681 Re: Govor o tekfiru na rafidije
I ja mislim da sam našao istinu!kerima1 wrote:nasa wrote:Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....![]()
-
kerima1
#682 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Onda si glup vjerujfatamorgana wrote:I ja mislim da sam našao istinu!kerima1 wrote:nasa wrote:Ma i onda neki kazu ne kontas ti to dobro ili ne citas izmedju redova itd.sve je to zajedno smutnja jer kad generalno pogledas da je neko bas ono u vecini ispravan pa, valjda bismo dosad skontali vec ista prica puna mrznje i narazumjevanja...ima ispravnih ljudi, pojedinaca na svim stranama...i nista vise, jad i cemer sve ostalo, ovo sto rade politicki predstavnici i jednih i drugih je fuj, vode ljude u smrt, unistavaju, to im je nacin sirenja ispravnog islama...i vi se fol ubjedjujete na forumu....![]()
-
mirsad61
#683 Re: Govor o tekfiru na rafidije
@fatamorgana nemoj sebe dovesti u nizi nivo vjernika nego pokusaj racionalnije razmisljati.Ukoliko si citao histoju islama,vidjet ces da od prvog dana preseljenja Bozijeg poslanika svome Gospodaru,islam je krenuo u medjusobnog ubijanja,klevetanje jedan drugog i na kraju stvorise sistem samobirackog tijela zaboravivsi na serijat.fatamorgana wrote:
I ja mislim da sam našao istinu!
Puno dokaza postoje ko je trebao biti vodja muslimana nakom smrti poslanika s.a.v.a. ali,nazalost tome niko ne obraca paznju.
Dovoljno je procitati knjigu "Al-muradjat" (dijalog) da bi se doznala istina:
http://www.siizam.com/dijalog-sunni-%C5 ... -pismo-20/
- SmokingMan
#684 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
-
mirsad61
#685 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Na koje sekte mislis?SmokingMan wrote:Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
- fatamorgana
#686 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Pa na šije,mirsad61 wrote:Na koje sekte mislis?SmokingMan wrote:Treba se što prije strogo obračunati sa ovim nastranim sektama,a svašta se ovde navuklo nakon rata,po BIH ili mnoge stvari za ovo društvo neće izaći na dobro.
-
prenosnik
#687 Re: Govor o tekfiru na rafidije
srami se, provociras sektase 
-
mirsad61
#688 Re: Govor o tekfiru na rafidije
U pravu si !!!fatamorgana wrote:
Pa na šije,
Vidim da ti se dopada ovaj 14-vjekovni sistem vladavine u islamu. Onda ne cudi me kad kazes da sije treba istrebiti ili transportovati ih u sjeverni pol ....
Nego da te potsjetim da,ukoliko si upoznat sa sunizmom, rodio se 200 godina nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a.Nadam se da znas sta znaci "ehli sunet vel dzemat" i ko ga stvorio.
Siizam se rodio prvog dana nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a. tj. Alijevi sije.
Razmisli ?!?!
- Kroksica
#689 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Sto su cekli da Poslanik preseli?mirsad61 wrote:U pravu si !!!fatamorgana wrote:
Pa na šije,
Vidim da ti se dopada ovaj 14-vjekovni sistem vladavine u islamu. Onda ne cudi me kad kazes da sije treba istrebiti ili transportovati ih u sjeverni pol ....![]()
Nego da te potsjetim da,ukoliko si upoznat sa sunizmom, rodio se 200 godina nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a.Nadam se da znas sta znaci "ehli sunet vel dzemat" i ko ga stvorio.
Siizam se rodio prvog dana nakon preselenja Bozijeg poslanika s.a.v.a. tj. Alijevi sije.
Razmisli ?!?!
-
mirsad61
#690 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Cekali su ko ce prvi ugrabiti vodjstvo muslimana.Kroksica wrote: Sto su cekli da Poslanik preseli?
- Kroksica
#691 Re: Govor o tekfiru na rafidije
A ja sam cula da su Sunnije postojale jos u vrijeme Poslanika i da je Alija bio od Sunnija.mirsad61 wrote:Cekali su ko ce prvi ugrabiti vodjstvo muslimana.Kroksica wrote: Sto su cekli da Poslanik preseli?
- Towelie
#692 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
- Kroksica
#693 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Garant neki apokrifni hadis.Towelie wrote:Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
- Towelie
#694 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Mutevatir bre. Cak i postoji konsenzus uleme oko ovoga.Kroksica wrote:Garant neki apokrifni hadis.Towelie wrote:Ja sam cuo da su muslimani postojali jos za vreme zivota Poslanika saws. Sta vise, i on je bio musliman.
- zagortenej
#695 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ja sam čuo da su muslimani postojali i za vrijeme Ibrahima a.s. 
- Kroksica
#696 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Eh..ako je konsenzus u pitanju, onda...Towelie wrote: Mutevatir bre. Cak i postoji konsenzus uleme oko ovoga.
- Kroksica
#697 Re: Govor o tekfiru na rafidije
- Towelie
#698 Re: Govor o tekfiru na rafidije
I ja sam to cuo.zagortenej wrote:Ja sam čuo da su muslimani postojali i za vrijeme Ibrahima a.s.
Pa pominje se taj famozni konsenzus u poslednje vreme dosta na forumu, pa eto primera gde ga zaista ima.Eh..ako je konsenzus u pitanju, onda...
-
mirsad61
#699 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ne Kroksica,u vrijeme Poslanika s.a.v.a. nije bilo ni sunija ni sija,postojali su samo MUSLIMANI.Kroksica wrote: A ja sam cula da su Sunnije postojale jos u vrijeme Poslanika i da je Alija bio od Sunnija.
Svi muslimani svijeta koji vjeruju u poslanstvo,pocev od hazreti Adema a.s. do poslednjeg poslanika Muhammeda s.a.v.a.,njegovi su sledbenici(prevedeno na arapskom "sije").Haj sad pitajmo se otkud rijec "sunizam ili sunija" ?
Bujrum.
-
mirsad61