Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#67451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

thekupus » 21 minutes ago

Odlican fazon ovo sa statistikama ma BHT-u na EON-u :izet: :izet:
Drago nam je da vam se sviđa :)
_Reds_

#67452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Reds_ »

Zelim spojiti dva TV-a ma D3 receiver.

Kupio sma HDMI spliter, jer zelum istu sliku na oba tv, i da je saltam istovremeno.

Medjutim ovaj Telamch receiver mi blokira sliku na dva uredaja.

Probao MOJa TV radi bez problema, probao Android box radi bez problema.

Ima li neko rješenje kako zaobici ovu glupost.
opticum

#67453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

Pozdrav svima,
Sretan vam Bajram svima ko slavi!

@Telemach imam molbu za Tebe/Vas ako moze da u ponudu ubacite NewsBar Tv?
To je Komedi kanal koji se bavi satirom i komedijom većinom u hrvatskoj pa i u zemnjama ex-yu.
Postavi ću par slika da vide forumaši.

ps.Nadam se uskoro postavljanju ovoga kanala u vašu shemu.
Image
Image
Image
Image
Adi-g

#67454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

Telemach wrote:@semirsar

Ukoliko želite novu ponudu, pozvat ćemo vas :)
@Telemach
Meni je ugovor istekao prije par mjeseci. Rekli ste da cete me nazvati oko produzenja ugovora. Poslao sam vam podatke ali niko se nije javio.
fyllon

#67455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fyllon »

Lijep pozdrav svima

Do sada sam koristio usluge interneta i kablovske bez ugovorene obavez, a prije par dana sam potpisao za prelazak na jedan od ovih paketa i ugovor. S obzirom da ce ekipa doci vjerovatno u predstojecoj sedmici da montira potrebnu opremu i da cu vjerovatno imati neke opcije izbora (mozda i neke za koje ni ne znam da mogu birati) interesira me sta je najbolje da trazim sto se moguce opreme tice, prema nekom vasem iskustvu:

- CA modul ili STB uredjaj, te ako je STB uredjaj bolji koji model traziti? (prvenstveno me interesira kvalitet slike)
- da li imam pravo (posto vidim da spominjete) na neke druge vrste routera ili je jedini izbor onaj njihov CISCO model?
- posto imam desktop racunar nekih 15ak metara od mjesta na kojem ce mi biti ti uredjaji da li oni vrse to kabliranje uracunato u cijeni ili sam trebam nabaviti UTP kabel i provuci ga?
- da li ce mi biti potreban neki WIFI pojacavac?
- da li ima jos nekih tips&tricks na koje imam pravo a da nisu navedeni njihovim prospektima?

TV koji koristim je Sony KDL 40WE660.

Hvala unaprijed i nadam se brzim odgovorima.
zateznistub

#67456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

fyllon wrote:Lijep pozdrav svima

Do sada sam koristio usluge interneta i kablovske bez ugovorene obavez, a prije par dana sam potpisao za prelazak na jedan od ovih paketa i ugovor. S obzirom da ce ekipa doci vjerovatno u predstojecoj sedmici da montira potrebnu opremu i da cu vjerovatno imati neke opcije izbora (mozda i neke za koje ni ne znam da mogu birati) interesira me sta je najbolje da trazim sto se moguce opreme tice, prema nekom vasem iskustvu:

- CA modul ili STB uredjaj, te ako je STB uredjaj bolji koji model traziti? (prvenstveno me interesira kvalitet slike)
- da li imam pravo (posto vidim da spominjete) na neke druge vrste routera ili je jedini izbor onaj njihov CISCO model?
- posto imam desktop racunar nekih 15ak metara od mjesta na kojem ce mi biti ti uredjaji da li oni vrse to kabliranje uračunati u cijeni ili sam trebam nabaviti UTP kabel i provuci ga?
- da li ima jos nekih tips&tricks na koje imam pravo a da nisu navedeni njihovim prospektima?

Izbor između CI ili STB prvenstveno ovisi od tebe odn. od toga da li ti je tv na zidnom nosaču i ispod nemaš nikakvih polica i komoda gdje bi stvarno stao.
Naravno, ovisi i od toga koji paket uzimas da li onaj osnovni bez vraćanja sadržaja ili sa njim. U tom slučaju obavezno PDS 3 Ili eventualno PDS 2 Ali u Tim slučaju moraš TI provuci utp od modema (port 4) do resivera.
D3 mini ne uzimaju ni u kom slučaju.
Što se kabliranja tiče uz modem dođe uzano kratak utp tako da ako želiš koristiti taj način veze topla preporuka da kupis neki utp duzine koja tebi trba.
Što se modema tice moja preporuka je epc3928 ako ih imaju na stanju. Neko će ti preporučiti i ubee radi dvofrekvente wifi mreže. Ja lično nemam fino iskustvo sa njim mada ima raje koja ga hvali (do tebe je).
Da li će ti trebati dodatni router ili nešto treće ovisi od konfiguracije stana/kuće gdje zivis, u principu puno zidova-puno problema ...
Benq

#67457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

fyllon wrote: - CA modul ili STB uredjaj, te ako je STB uredjaj bolji koji model traziti? (prvenstveno me interesira kvalitet slike)
- posto imam desktop racunar nekih 15ak metara od mjesta na kojem ce mi biti ti uredjaji da li oni vrse to kabliranje uracunato u cijeni ili sam trebam nabaviti UTP kabel i provuci ga?

1. Sve zavisi od toga koji si paket uzeo, ako si uzeo paket u kojem nemas dodatne usluge tipa 72h unazad, Pickbox.. onda ti resiver prakticno i ne treba jer je u tome jedina razlika u odnosu na CAM Modul. Sto se tice kvalitete slike, nisam primijetio neku razliku bio to u pitanju D3 Mini, PDS2 ili PDS3, s tim sto bih ja licno D3 Mini zaobisao jer su losi.

2. Opet sve zavisi od paketa, ako ti nije potrebna 5GHz mreza, onda svakako Cisco jer mu je nesto bolji wifi domet, mada ni sa Ubee neces pogrijesit.

3. UTP kabel provlacis sam od modema do prostorije gdje se nalazi racunar, osim ako ne dogovoris s njima da ti postave modem u tu sobu.

4. Zavisi od strukture stana, prepreka, zidova.. to ces najbolje ocijenit kad dobijes uredjaj.

5. Koliko ja znam nema, samo trebas biti odlucan sta zelis, modul, resiver, i koji modem. Ostalo je sve standard.
chakany

#67458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

EON je totalno poludio danas. Upalim seriju, počne par minuta, pa zakoči, pa se vrati na početak, pa opet zakoči, onda se vrati na nešto drugo. Nikako ne mogu normalno pogledati epizodu :?
Benq

#67459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote:EON je totalno poludio danas. Upalim seriju, počne par minuta, pa zakoči, pa se vrati na početak, pa opet zakoči, onda se vrati na nešto drugo. Nikako ne mogu normalno pogledati epizodu :?
Ista stvar je i kod mene na LG Smart TV-u, bas sam htio da pisem o tome, i npr na Cinestar Action ide film "Pakleni val" preko resivera, dok putem EON-a na TV-u na tom istom kanalu i pod istim imenom ide sasvim neki drugi film. Problem sa EON-om na TV-u imam od sinoc.
chakany

#67460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Benq wrote:
chakany wrote:EON je totalno poludio danas. Upalim seriju, počne par minuta, pa zakoči, pa se vrati na početak, pa opet zakoči, onda se vrati na nešto drugo. Nikako ne mogu normalno pogledati epizodu :?
Ista stvar je i kod mene na LG Smart TV-u, bas sam htio da pisem o tome, i npr na Cinestar Action ide film "Pakleni val" preko resivera, dok putem EON-a na TV-u na tom istom kanalu i pod istim imenom ide sasvim neki drugi film. Problem sa EON-om na TV-u imam od sinoc.
Ovaj EON nikako da se stabilizuje otkako su ga uveli. Ako se ne varam počeo je sa radom nekad oko 5. septembra prošle godine, i još uvijek su prisutni problemi. Nekad mi je znalo u pola filma ili serije da nestane signala, i onda sam trebao da gatam gdje sam stao sa filmovim ili serijom, i to je znalo biti poprilično iritantno.
Benq

#67461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote: Ovaj EON nikako da se stabilizuje otkako su ga uveli. Ako se ne varam počeo je sa radom nekad oko 5. septembra prošle godine, i još uvijek su prisutni problemi. Nekad mi je znalo u pola filma ili serije da nestane signala, i onda sam trebao da gatam gdje sam stao sa filmovim ili serijom, i to je znalo biti poprilično iritantno.
Iskreno da ti kazem nisam imao s njim problema na racunaru, desavalo se ponekad da se slika zacrni i da izbaci poruku da nema signala ali to je rijetkost. Sada postoje sitni problemi sa EON-om na TV-u ali ispeglat ce se i to posto se tek nedavno pojavio za LG, ali kao sto rekoh, od sinoc je na tv-u prakticno neupotrebljiv jer imam iste probleme kao i ti.
Telemach

#67462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reds_ » Yesterday, 9:49 pm

Zelim spojiti dva TV-a ma D3 receiver.

Kupio sma HDMI spliter, jer zelum istu sliku na oba tv, i da je saltam istovremeno.

Medjutim ovaj Telamch receiver mi blokira sliku na dva uredaja.

Probao MOJa TV radi bez problema, probao Android box radi bez problema.

Ima li neko rješenje kako zaobici ovu glupost.
Potreban vam je još jedan resiver, koji možete rentati.
Telemach

#67463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@opticum

Hvala na prijedlogu :)
Telemach

#67464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adi-g » Today, 9:24 am

Telemach wrote:
@semirsar

@Telemach
Meni je ugovor istekao prije par mjeseci. Rekli ste da cete me nazvati oko produzenja ugovora. Poslao sam vam podatke ali niko se nije javio.
Izvinjavamo se zbog propusta, provjerit ćemo. Dostavite nam samo broj ugovora u inbox.
Telemach

#67465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq » Today, 1:04 pm

chakany wrote:
EON je totalno poludio danas. Upalim seriju, počne par minuta, pa zakoči, pa se vrati na početak, pa opet zakoči, onda se vrati na nešto drugo. Nikako ne mogu normalno pogledati epizodu :?

Proslijeđeno je kolegama da provjere.
crnivrag

#67466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Proslijeđeno je kolegama da provjere.
Putem EON Smart TV aplikacije na kanalu "Cinestar Action" ide verzija kanala koja je specijalizirana za Srbiju, i to bez titla, te također na istom kanalu nije moguće vratiti sadržaj unazad.

Dok na web i mobilnoj verziji ide hrvatska verzija koja je i u digitalnoj ponudi, bez ikakvih problema.
Pandakonda

#67467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pandakonda »

Da li je samo meni kao "štopao" BHT tokom utakmice Francuska - Australija ? :?
toooka

#67468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by toooka »

Čim pustim neki film, emisiju, koja je završena, na bilo kojem kanalu, samo se vrti 10-ak istih sekundi tog programa u krug. Tako je već 2-3 dana kad koristim EON na računaru...
damirtestira

#67469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damirtestira »

vidim ovu reklamu kao gledaj video klub na smart tv-u. mene zanima da li je ova usluga pocela sa radom jer kod mene jos uvjek stoji USKORO, inace koristim samsung smart tv. hvala
Benq

#67470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

damirtestira wrote:vidim ovu reklamu kao gledaj video klub na smart tv-u. mene zanima da li je ova usluga pocela sa radom jer kod mene jos uvjek stoji USKORO, inace koristim samsung smart tv. hvala
Video Klub je aktivan na LG Smart TV-u.
crnivrag

#67471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

damirtestira wrote:vidim ovu reklamu kao gledaj video klub na smart tv-u. mene zanima da li je ova usluga pocela sa radom jer kod mene jos uvjek stoji USKORO, inace koristim samsung smart tv. hvala
Uradi update aplikacije i radiće ti.
zdruzdjo

#67472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:.....
E sad sam vec na rubovima strpljenja i kulture.

Znaci danas INTERNETA NEMAM NIKAKO!!!!!
NULA, ZERO, NADA.......
Nisam kuci i nazove sin i vas operater kaze "znate imajte razumjevanja i budite strpljivi jer je praznik"
Ja sam strpljiv i imam razumjevanja od 28.05.2018 i to je 20 dana usluge koju nemam u rasponu za koji placam cjenu, a onoga sto nemam. A imam razumjevanje i strpljiv sam.

Ne znam mogu li ikako biti vise strpljiv nego sto sam bio.

Kad nazovem 1360 i kaze mi sad cemo resetovati ruter, pucao bih sebi u koljeno.

Vrhunac je bio prekjucerasnji komentar vaseg kolege kad sam dok sam pricao sa njim izmjerio i rekao da imam 8 megabita brzinu a udaljen sam dva metra opticke vidljivosti od rutera. On me pita kako mjerim, reko preko wifi, kaze pa znate preko wifi moze biti odstupanja. Reko molim vas, moze biti 10-20 pa i 30 ali 70 je malo previse. Mislim nisam strucnjak ali znam barem toliko da ne moze biti 10puta manja brzina od deklarisane.
Na LAN- se brzina popne na 77 sto je super, i na 5ghz mrezi je prilicno dobra, do 60. ali eto ne znam kako da razvucem kabl do mobitela i spojim ga na LAN a u kuci mi samo jedan uredjaj podrzava 5ghz pa mi je malo veliki izdatak da kupujem uredjaje koji podrzavaju tu mrezu

Znaci stvarno sad, dodjite ili uradite nesto jer PLACAM USLUGE SVOJIM PARAMA.

P.s. molim vas, bez "generickih" odgovora tipa "proslijedicemo kolegama" i slicno.
semirsar

#67473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Nemojte me zvat', ali mi mozete poslati ponudu ovdje na pp ili na mail s kojim se prijavljujem na "moj telemach" portal.
@zdruzdjo i njegov slucaj vam nikako ne ide, ama bas nikako, u prilog. :roll:
Produziti ugovor na LoL-u ili preci, odnosno vratiti se vama i ustedjeti cirka 700KM na 24mjeseca... heh :skoljka:

P.S. Samo DUO Net Grande Premium paket bi me zanimao :)
zateznistub

#67474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

semirsar wrote:

Nemojte me zvat', ali mi mozete poslati ponudu ovdje na pp ili na mail s kojim se prijavljujem na "moj telemach" portal.
Produziti ugovor na LoL-u ili preci, odnosno vratiti se vama i ustedjeti cirka 700KM na 24mjeseca... heh :skoljka:

Ja bi se prije porodio nego ti odlučio...
semirsar

#67475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zateznistub wrote:
semirsar wrote:

Ja bi se prije porodio nego ti odlučio...
:pisnuo: :pisnuo: vala bas :mrgreen:
znas onu, ko se jednom o njih oprzio i na hladno puse :evil:
P.S. zdruzdjo je kriv, vazdi se nes' zali a mene odma' srklet fata, a i oni T-mach fura neke akcije dok ovi tupi LoL-obiti ni mukajet da mi pripomognu, ono sto ponudise ni NaJlova mater him ne bi kusala... pa ti sad bidni pametan za svoju muku :evil:
Locked