Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#67426 Re: Premijer liga BiH
Ma ima godina dana da govorim da je ovaj Zizovic obicna picketina sto se izjava tice! Ima perspektive kao trener fakat, ali kao covjek cini se obicna nula!
Gradi valjda sebi poziciju da nekad zasjedne na klupu Zrinjskog i uvijek su mi izjave prekorektne, to sam i sinoc napisao. Te nisu dzaba prvaci, te najbolji u drzavi, te ovo te ono... A svaki put ih Radnik rastavi igrom, ali dzaba.
Kad igra protiv sarajevskih klubova obicno ide "nista posebno, bezze su odigrali, ocekivao sam vise, imali su pomoc sudija" is licno. Kao prosle godine kad je Zeljo preokrenuo, cist penal bio za 3:2, on sere kako je sumnjivo bilo, naklonost sudija ha hu...
Gmizavac obicni.
Sto se valjanja tice, bas sinoc s Dzakmicem pricam, fakat ne znam kako ba vani toga nema u tolikoj mjeri kao kod nas??? Kako to tamo sudije regulisu? Mislim nije mi logicno da se jedan Leganes, nakon sto povede protiv Barce, ne valja isto k'o Mladost protiv Zeljeznicara ili Radnik protiv Sarajeva?
Je l' tamo fakat ljudi/igraci imaju vise obraza, a mi smo zadnji supak svijeta, ili te tamo sudija ne jebe ni strucno, pa ono po prethodnom iskustvu znas da ti to nece proci, pa i ne pokusavas???
Onaj pakas, golman Mladosti, sam je protiv Zelje uzeo 6-7 minuta, zivotom garantujem!
Gradi valjda sebi poziciju da nekad zasjedne na klupu Zrinjskog i uvijek su mi izjave prekorektne, to sam i sinoc napisao. Te nisu dzaba prvaci, te najbolji u drzavi, te ovo te ono... A svaki put ih Radnik rastavi igrom, ali dzaba.
Kad igra protiv sarajevskih klubova obicno ide "nista posebno, bezze su odigrali, ocekivao sam vise, imali su pomoc sudija" is licno. Kao prosle godine kad je Zeljo preokrenuo, cist penal bio za 3:2, on sere kako je sumnjivo bilo, naklonost sudija ha hu...
Gmizavac obicni.
Sto se valjanja tice, bas sinoc s Dzakmicem pricam, fakat ne znam kako ba vani toga nema u tolikoj mjeri kao kod nas??? Kako to tamo sudije regulisu? Mislim nije mi logicno da se jedan Leganes, nakon sto povede protiv Barce, ne valja isto k'o Mladost protiv Zeljeznicara ili Radnik protiv Sarajeva?
Je l' tamo fakat ljudi/igraci imaju vise obraza, a mi smo zadnji supak svijeta, ili te tamo sudija ne jebe ni strucno, pa ono po prethodnom iskustvu znas da ti to nece proci, pa i ne pokusavas???
Onaj pakas, golman Mladosti, sam je protiv Zelje uzeo 6-7 minuta, zivotom garantujem!
- Muhamed Đakmić
#67427 Re: Premijer liga BiH
Sinoć su igrači Radnika od početka drugog poluvremena pa do Handžićevog gola 14 puta tražili ljekarsku intervenciju. To je mislim nezapamćeno u historiji ove lige. Smetljari kao i trener im.
Nek ide lijepo pjesmice skladati velikom Šulenti i Baki Sliškoviću, jad jadni. Ogadio mi se i klub zbog njega, iako mi je Radnik uvijek simpatičan bio. A jad nije svjestan da ga neće Zrinjski cijeniti što im se sklonio, jer će znati da je labilan karakter.
Nek ide lijepo pjesmice skladati velikom Šulenti i Baki Sliškoviću, jad jadni. Ogadio mi se i klub zbog njega, iako mi je Radnik uvijek simpatičan bio. A jad nije svjestan da ga neće Zrinjski cijeniti što im se sklonio, jer će znati da je labilan karakter.
-
mirza_15
#67428 Re: Premijer liga BiH
Šta kaže Žižović? Bili naši grubi? Završila dvojica u bolnici?
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/pozn ... ika/132490
Treba im oskara dati.

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/pozn ... ika/132490
Treba im oskara dati.
- ganjeta
#67429 Re: Premijer liga BiH
Na stranu naša podjebavnja, ali dugo ljigavijeg tipa ne vidjeh na našim terenima. Onaj Nalić je Bečka škola za ovog pušikurca od Bevande.
-
mirza_15
#67430 Re: Premijer liga BiH
Imam raje, uglavnom malo starije, čim se zakašlju zovu hitnu.hrasno38 wrote:aha....jednog eno odvede hitna pomoc, drugi izasao sa tamponima u nosu......prije ce biti da ste vi krkani kad nemate zadovoljavajuci rezultat nego oni seljacine.omega369 wrote:Joj seljacina i valjanja![]()
- Radio Sarajevo
#67431 Re: Premijer liga BiH
Neki dan pričam s jednim univerzitetskim profesorom koji je veliki navijač Slobode, i pitam ga zašto djeca na Tušnju ne žele dati loptu ako Sloboda vodi. Kaže on "doprinose klubu".
Rekoh, to je krajnji seljakluk. Drago mi je da Nalić to ne dopušta, ali vidjećemo dokad.
Generalno je problem u našoj ligi što se svi nalože na sarajevske klubove, dok Zrinjskom, Širokom Brijegu, a prije i Borcu, te Leotaru, skinu gaće. Radnik i Krupa su trenutno primjer kako se to radi. Kad pobijede Sarajevo u Bijeljini raduju se kao da su osvojili prvenstvo.
Nisam gledao prvi dio drugog poluvremena sinoć, ali sam siguran da Husref neće tek tako popizditi. Drago mi je da im je kasnije trebalo to vrijeme koje su ukrali, koliko god mi nije drago da Sarajevo ima dva boda više od Želje.
Sa stokom tako i treba, s ljigavcima ljigavo, nema tu nivoa, neka optuže Zrinjski da se ne ponašaju na nivou.
Rekoh, to je krajnji seljakluk. Drago mi je da Nalić to ne dopušta, ali vidjećemo dokad.
Generalno je problem u našoj ligi što se svi nalože na sarajevske klubove, dok Zrinjskom, Širokom Brijegu, a prije i Borcu, te Leotaru, skinu gaće. Radnik i Krupa su trenutno primjer kako se to radi. Kad pobijede Sarajevo u Bijeljini raduju se kao da su osvojili prvenstvo.
Nisam gledao prvi dio drugog poluvremena sinoć, ali sam siguran da Husref neće tek tako popizditi. Drago mi je da im je kasnije trebalo to vrijeme koje su ukrali, koliko god mi nije drago da Sarajevo ima dva boda više od Želje.
Sa stokom tako i treba, s ljigavcima ljigavo, nema tu nivoa, neka optuže Zrinjski da se ne ponašaju na nivou.
-
SSemir
#67432 Re: Premijer liga BiH
Dzajebu zelju i sarajevo.
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:42, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#67433 Re: Premijer liga BiH
I dalje se buba kao maksim po diviziji o ligi koja se uopšte ne prati.SSemir wrote:Idalje se vjeruje u ono da svi mrze sarajrvske klubove i igraju protiv njih na pobjedu. Je li idalje smatras da zeljo ima najbolji tim i igrace i najbolje igra a da eto zrinjski osvcaja titule zbog ovih sto im pustaju..
Eto sloboda se takmici u premijer ligi i nije joj u interesu pobjeda protiv zrinjskog ili sirokog. Svi klubovu vide svoj smisao igranja samo da zajebu zelju i sarajevo.
- avetinja
#67434 Re: Premijer liga BiH
Kako to da su sarajevski klubovi uvijek demotivisani protiv onih klubova koji se maksuz nalože protiv njih, i to traje iz sezone u sezonu?
Željo nije imao motiva da pobijedi Krupu pretprošle sezone i uzme titulu?
Željo prošlo kolo nije imao motiva da pobijedi Slobodu i zadrži podjelu prvog mjesta?
Problem je u sarajevskim redovima.
Željo nije imao motiva da pobijedi Krupu pretprošle sezone i uzme titulu?
Željo prošlo kolo nije imao motiva da pobijedi Slobodu i zadrži podjelu prvog mjesta?
Problem je u sarajevskim redovima.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#67435 Re: Premijer liga BiH
Eto Goska iza coska
Veceras 3:0 i zemljotres u predgradjima
Veceras 3:0 i zemljotres u predgradjima
- Muhamed Đakmić
#67436 Re: Premijer liga BiH
Za konkretne situacije sa Radnikom sarajevski klubovi nikako ne mogu biti krivi. Radnik već godinama, odnosno otkad mu je Žižović trener, gine protiv Sarajeva i Želje, a sklanja se Zrinjskom.
Žižovića je skupa s pulenima trebalo smjestiti na KUM, kad kmeči, bar da ima razloga da kmeči.
Pa to je gnjida koja je mirno sjedila dok je Slišković prijetio onom Nikoliću u Bijeljini nakon najsmješnijeg penala u historiji lige i i nije smio progovoriti riječi. A buni se za nekakav aut. Ma marš smeće dvolično.
Žižovića je skupa s pulenima trebalo smjestiti na KUM, kad kmeči, bar da ima razloga da kmeči.
Pa to je gnjida koja je mirno sjedila dok je Slišković prijetio onom Nikoliću u Bijeljini nakon najsmješnijeg penala u historiji lige i i nije smio progovoriti riječi. A buni se za nekakav aut. Ma marš smeće dvolično.
-
SSemir
#67437 Re: Premijer liga BiH
titulu
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:42, edited 1 time in total.
- avetinja
#67438 Re: Premijer liga BiH
Htio sam reći da je problem što se sarajevski klubovi ne znaju motivisati protiv takvih ekipa. Znaš da ti iz sezone u sezonu žele oduzeti bodove više nego ostalima, da su te možda koštali većih rezultata, znaš da moraš zapeti više nego obično da ih pobijediš i ti nemaš motiva. Ne može to biti. Prvo igrači moraju imati malo fakinske naravi i dobrog govornika, koji će nabacati razne fraze i podići im adrenalin.
Sjećam se. Slišković prijeti novinaru, a Žižović ga rukom tapše po koljenu da se smiri.
Sjećam se. Slišković prijeti novinaru, a Žižović ga rukom tapše po koljenu da se smiri.
- Muhamed Đakmić
#67439 Re: Premijer liga BiH
Jesi ti gledao ijednu utakmicu Radnika i Zrinjskog, odnosno Radnika i Sarajeva i Željezničara?SSemir wrote:Ali nije mi jasno sto se zeljo ne nalozi u kupu protiv sirokog? Ocito da nihe stvar u kvaliteti vec samo u tome na kog se ko nalozi.
Sto se sarajevski klubovi ne naloze protiv citave lige i onda neka se medjusobno dogovore kome ce titulu
-
Piko18
#67440 Re: Premijer liga BiH
Ma uzeo Velić čitavo poluvrijeme. Toliko je zadrzavao da ga je sudija deset puta Opminjao. Ako poredis ovo sinoć od radnika i tu utakmicu izvadi sebi oči.BHF_Manijak wrote:Ma ima godina dana da govorim da je ovaj Zizovic obicna picketina sto se izjava tice! Ima perspektive kao trener fakat, ali kao covjek cini se obicna nula!
Gmizavac obicni.
Mnogo se bahatite mi smo seljaci koji zaplijenjeno izvolite se braniti.
-
Piko18
#67441 Re: Premijer liga BiH
Pa loze se svi na vas jer se bahatite. Za razliku od ovih kockastih klubova koji dodju tiho odigraju i odu.Radio Sarajevo wrote:Neki dan pričam s jednim univerzitetskim profesorom koji je veliki navijač Slobode, i pitam ga zašto djeca na Tušnju ne žele dati loptu ako Sloboda vodi. Kaže on "doprinose klubu".
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#67442 Re: Premijer liga BiH
Prosle godine Krupa izvede juniore protiv Zrinjskog, a protiv Zelje prvi tim. Ok, legitimno, ali nemoj kasnije kad ti bude trebalo da se ulizujes i pokusavas nesto dogovoriti.
Druga situacija prosle godine, Sarajevo dobilo Krupu 2:1 igraci Krupe placu ko djeca, teze im je nebitna utakmica u prvenstvu pala, nego izgubljeno finale Kupa BiH.
Nesto smrdi da ga jbs.
Druga situacija prosle godine, Sarajevo dobilo Krupu 2:1 igraci Krupe placu ko djeca, teze im je nebitna utakmica u prvenstvu pala, nego izgubljeno finale Kupa BiH.
Nesto smrdi da ga jbs.
-
SSemir
#67443 Re: Premijer liga BiH
[vas. Ima li to logike?
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:41, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#67444 Re: Premijer liga BiH
Nisi odgovorio na moje pitanje. Zato što nisi gledao utakmice. Ja ne bih sebi dopustio da pametujem o nečemu što ne gledam i da se blamiram. Ali tako ti i inače, pojaviš se, baciš pet floskula i odeš.
Rješenje za situacije poput ove sa Radnikom je sinoć Sarajevo pokazalo, mislim da je to svima jasno. Niko ne traži od Radnika da se skloni, nego da ne pada 14 puta na pod za pola sata igre, a onda kad primi gol, da nastavi igrati kao da ništa nije bilo.
I najviše od svega, da imaju jednake aršine za svaku utakmicu. Odnosno, ako je već sinoć Žižović scene pravio Musemiću radi nekakvog auta, onda lijepo treba Baku štocem opaliti za onaj penal od prije dvije sezone.
Ja ne znam što je problem priznati da se Radnik sklanja Zrinjskom svaki put kad su mu bodovi potrebni, kad je to očigledno. Naravno da to u krajnjoj liniji ne mijenja značajno ishod prvenstva jer ono traje 32/33 kola, a ne samo ta dva, ali je još luđe zatvarati oči pred tim.
Sloboda i Čelik su potpuno drugačije priče, njima puno više znači utakmica protiv Sarajeva i Željezničara nego protiv ovih, ali ne iz ovih razloga, nego zbog rivaliteta. To je meni pošteno, mora se u neku ruku njegovati tradicija.
Evo samo iz ove sezone podaci sa Čelikovih utakmica o posjeti:
Čelik - Željezničar 7000 (drugo kolo, Čelik izgubio u Krupi, najavljivala se borba za opstanak)
Čelik - Zrinjski 5000 (četvrto kolo, poraz prije toga u Širokom Brijegu rezultatom 6:0)
Čelik - Sarajevo 10000 (osmo kolo, Čelik se malo stabilizovao u ligi)
Ja ovo pozdravljam i podržavam, neka budu te utakmice značajnije i kvalitetnije, samo nek se ekipe ne sklanjaju kao Radnik. To je loše.
Rješenje za situacije poput ove sa Radnikom je sinoć Sarajevo pokazalo, mislim da je to svima jasno. Niko ne traži od Radnika da se skloni, nego da ne pada 14 puta na pod za pola sata igre, a onda kad primi gol, da nastavi igrati kao da ništa nije bilo.
I najviše od svega, da imaju jednake aršine za svaku utakmicu. Odnosno, ako je već sinoć Žižović scene pravio Musemiću radi nekakvog auta, onda lijepo treba Baku štocem opaliti za onaj penal od prije dvije sezone.
Ja ne znam što je problem priznati da se Radnik sklanja Zrinjskom svaki put kad su mu bodovi potrebni, kad je to očigledno. Naravno da to u krajnjoj liniji ne mijenja značajno ishod prvenstva jer ono traje 32/33 kola, a ne samo ta dva, ali je još luđe zatvarati oči pred tim.
Sloboda i Čelik su potpuno drugačije priče, njima puno više znači utakmica protiv Sarajeva i Željezničara nego protiv ovih, ali ne iz ovih razloga, nego zbog rivaliteta. To je meni pošteno, mora se u neku ruku njegovati tradicija.
Evo samo iz ove sezone podaci sa Čelikovih utakmica o posjeti:
Čelik - Željezničar 7000 (drugo kolo, Čelik izgubio u Krupi, najavljivala se borba za opstanak)
Čelik - Zrinjski 5000 (četvrto kolo, poraz prije toga u Širokom Brijegu rezultatom 6:0)
Čelik - Sarajevo 10000 (osmo kolo, Čelik se malo stabilizovao u ligi)
Ja ovo pozdravljam i podržavam, neka budu te utakmice značajnije i kvalitetnije, samo nek se ekipe ne sklanjaju kao Radnik. To je loše.
-
SSemir
#67445 Re: Premijer liga BiH
njim.
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:41, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#67446 Re: Premijer liga BiH
Naravno da je uzeo i naravno da je seljacko u rangu onog s Radnikom. Sve dok se svoje pravda, a tudje blati i proziva, a radi se o istim potezima, dotle cemo biti u qrcini i sto se fudbala tice i sto se drzave tice. Tako i u politici, nema veze ako je korumpiran ili krade, "moj je".Piko18 wrote: Ma uzeo Velić čitavo poluvrijeme. Toliko je zadrzavao da ga je sudija deset puta Opminjao. Ako poredis ovo sinoć od radnika i tu utakmicu izvadi sebi oči.
Mnogo se bahatite mi smo seljaci koji zaplijenjeno izvolite se braniti.
Velic je papanski uzeo 6-7 minuta i to stoji. To sto nije dobio karton, to je vec do sudije.
I kakve veze ima je li to Mladost, Radnik ili Zeljeznicar, razvlacenje od prve minute je razvlacenje i seljakluk, ma ko ga radio.
Ali ne, kad navijam za Mladost, onda je golman smirivao igru, odlicno je to odradio, ali su igraci Radnika picke, jer su se valjale sa satro grcevima, ali mog golmana kad grc uhvati, eh jebi ga, to je do umora. Mani se satrologije, Boga ti.
- Muhamed Đakmić
#67447 Re: Premijer liga BiH
A to 
Ma kakvi, Sloboda sa Nalićem sto posto neće nikome skidati gaće. Nemaju oni baš kapacitet da u punom intenzitetu odigraju i Želju i Zrinjski bez grešaka. Da su prvo išli Zrinjskom pa Želji, vjerovatno bi obrnuto bilo, uzeli bi bod u Mostaru, a izgubili na Grbavici.
Ma kakvi, Sloboda sa Nalićem sto posto neće nikome skidati gaće. Nemaju oni baš kapacitet da u punom intenzitetu odigraju i Želju i Zrinjski bez grešaka. Da su prvo išli Zrinjskom pa Želji, vjerovatno bi obrnuto bilo, uzeli bi bod u Mostaru, a izgubili na Grbavici.
- bleee_sa
#67448 Re: Premijer liga BiH
Imal' đe kakav stream za zeljeznicar ?
-
il dottore
#67449 Re: Premijer liga BiH
Kad neupuceni komentarisu. Treb'o si vidjeti i cuti reagovanja ljudi sinoc na tribinama na ciganluke ljudske pogani Zizovica i njegovih "igraca", odavno se cini mi se nije neki gol na AFH onako proslavio kao onaj Handzicevstudeni76 wrote:Problem je Husref a ne tribinaRaigor Stonehoof wrote:e cuj on nece dozvolit da se psujesto se nije popeo pa nam zabranio
- Radio Sarajevo
#67450 Re: Premijer liga BiH
Pa plati 2 KM, zar je to mnogo?bleee_sa wrote:Imal' đe kakav stream za zeljeznicar ?