Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
puz_u_salati

#67426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

crnivrag wrote:
puz_u_salati wrote: Hehe vrlo moguće. U mene kad pretražuje pokaže 318 nađenih a na statistici (korak nakon toga) pokaže 239 digitalnih i 78 radio kanala. Ako stavim regiju Srbija, sve mi poreda po D3 šemi a neka druga regija ako je, tada mi poreda abecedno i patnja mi je tada baš.

Inače, kada mi poreda po šemi, kad se ubaci novi kanal, samo ispočetka sve preskeniram, ne zezam se sa frekvencijama i modulacijama te mi sve fino nađe.
239 i 78 dovodi do 317, taj jedan ti je neki test, još kad bi ga mogao skontati gdje je, i šta se krije iza njega, to bi bilo odlično :)
Sutra sam u Sarajevu pa pogledam. Sad si me zaintrigirao i ima sve da i jedan kanal prešaltam ;)
puz_u_salati

#67427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Pedrosa wrote:Hvala vam samo je bilo potrebno prebaciti na HDMI i svi su kanali u listi....hvala jos jednom
:lol: :lol: :-)

Pa u tebe receiver.

Što ne reče odmah :D. Ja kontam CI modul :D
crnivrag

#67428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nova akcija u toku:

Svi Duo i Trio paketi koštaju 32.90 KM sljedećih 12 mjeseci ako se potpiše ugovor na 24 mjeseca.

Akcija važi za nove korisnike koji nisu koristili nikako Telemach usluge, kao i za korisnike koji su koristili samo analognu TV, ili samo D3 digitalne pakete posebno.

U akciji se dobijaju besplatno sljedeći paketi na 24 mjeseca promotivno (ako već ne predstavljaju dio odabranog paketa): Arena Sport SD, Cinestar Premiere HD, Pink paket te HBO Premium paket za neke veće Duo i Trio pakete.
aladinosmic1

#67429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Moze li se napraviti neka cijena u sredini da bude ista u toku 24 mjeseca?
Telemach

#67430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aladinosmic1 » Today, 3:07 am

Moze li se napraviti neka cijena u sredini da bude ista u toku 24 mjeseca?
Možete nam se javiti u inbox za akcijsku ponudu :)
dembele

#67431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Znaci i ja kao korisnik samo D3 digitalne spadam u ciljanu skupinu na koju se odnosi ova akcija
.
Telemach

#67432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dembele » 9 minutes ago

Znaci i ja kao korisnik samo D3 digitalne spadam u ciljanu skupinu na koju se odnosi ova akcija
Javite nam se u inbox sa korisničkim podacima, kako bismo vam dali precizne informacije.
Telemach

#67433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
TheWatcher

#67434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

crnivrag wrote:Nova akcija u toku:

Svi Duo i Trio paketi koštaju 32.90 KM sljedećih 12 mjeseci ako se potpiše ugovor na 24 mjeseca.

Akcija važi za nove korisnike koji nisu koristili nikako Telemach usluge, kao i za korisnike koji su koristili samo analognu TV, ili samo D3 digitalne pakete posebno.

U akciji se dobijaju besplatno sljedeći paketi na 24 mjeseca promotivno (ako već ne predstavljaju dio odabranog paketa): Arena Sport SD, Cinestar Premiere HD, Pink paket te HBO Premium paket za neke veće Duo i Trio pakete.

ja na web-u trazim ovu info ali sipak nejma :skoljka: sta dobijaju oni sa duo net grande family ako se potpise na 24 mje :?:
crnivrag

#67435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote:
ja na web-u trazim ovu info ali sipak nejma :skoljka: sta dobijaju oni sa duo net grande family ako se potpise na 24 mje :?:
https://telemach.ba/Binary/10629/Uslovi ... -PAKET.pdf
semirsar

#67436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

e jes' neki golem problem naci :-) :mrgreen:
https://telemach.ba/paketi/paketi
TRIO I DUO GRANDE PAKETI 32,90 KM PRVIH 12 MJESECI + 24 MJESECA ARENA SPORT SD, PINK I CINESTAR TV PREMIERE HD PAKET PROMOTIVNO
Navedena ponuda važi za nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se opredijele na korištenje DUO TEL GRANDE EXTRA, DUO TEL GRANDE PREMIUM, DUO NET GRANDE, DUO NET GRANDE FAMILY, DUO NET GRANDE EXTRA, DUO NET GRANDE PREMIUM, TRIO GRANDE, TRIO GRANDE FAMILY, TRIO GRANDE EXTRA ili TRIO GRANDE PREMIUM paket uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca, tokom prvih 12 mjeseci izabrani paket plaćat će 32,90 KM sa uključenom mjesečnom naknadom za mjesečno održavanje KKS za osnovni paket + 24 mjeseca Arena Sport SD, PINK i CineStar TV Premiere HD paket, ukoliko isti ne predstavlja sastavni dio paketa za koji se odluče. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na period od 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 6 mjeseci + 12 mjeseci Arena Sport SD, PINK i CineStar TV Premiere HD paket promotivno.

Promotivno 6 mjeseci HBO Premium paket, pored navedenih pogodnosti, ostvaruju novi korisnici DUO NET GRANDE FAMILY, DUO NET GRANDE EXTRA, DUO TEL GRANDE EXTRA, TRIO GRANDE FAMILY, TRIO GRANDE EXTRA paketa uz minimalni period korištenja paketa u trajanju od 24 mjeseca. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na period od 12 mjeseci, pogodnost promotivnog gledanja HBO kanala će trajati u periodu od 3 mjeseca.

24 MJESECA ARENA SPORT SD I PINK PAKET UZ DUO TEL GRANDE SENIOR PAKET
Navedena ponuda važi za nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se opredijele na korištenje DUO TEL GRANDE SENIOR paketa uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca, 24 mjeseca gledaju Arena Sport SD i PINK paket. Ukoliko se odluče na korištenje paketa na period od 12 mjeseci, pogodnost promotivnog gledanja kanala će trajati u periodu od 12 mjeseci.

24 MJESECA ARENA SPORT SD, PINK I CINESTAR PREMIERE TV HD PAKET UZ DUO TEL GRANDE PAKET
Navedena ponuda važi za nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se opredijele na korištenje DUO TEL GRANDE paketa uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca, 24 mjeseca gledaju Arena Sport SD, PINK i CineStar TV Premiere HD paket. Ukoliko se odluče na korištenje paketa na period od 12 mjeseci, pogodnost promotivnog gledanja kanala će trajati u periodu od 12 mjeseci.
semirsar

#67437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

fakat ce me ubit' u pojam... tamaM skoro pa prelomio da ostajem di sam, a oni meni 'vako :-)
Zasto imam osjecaj da mere i bolje... po dogovoru, da l' da hi zvrknem... da li da da, oli jok....jooooj :run:

P.S. Cekaj "bo'na" ne zovi, zvat' cu ja tebe, ako jopet prelomim :mrgreen:
semirsar

#67438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

i sta je bolje, pitanje za sve a ponajprije za Image receiver i koji, ili pak jos jedan modul, i sta izabrat za dobar dual wi-fi sta se pokaza kao najbolja solucija?!
kakaljin

#67439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:i sta je bolje, pitanje za sve a ponajprije za Image receiver i koji, ili pak jos jedan modul, i sta izabrat za dobar dual wi-fi sta se pokaza kao najbolja solucija?!
resiver PDS 3, ali po meni je modul bolji jer je bolja slika, ali gubis mogucnosti na resiveru da vratis nazad sadrzaj i videoteku.

Ali tu je eon pa moze posluziti.
semirsar

#67440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
resiver PDS 3, ali po meni je modul bolji jer je bolja slika, ali gubis mogucnosti na resiveru da vratis nazad sadrzaj i videoteku.

Ali tu je eon pa moze posluziti.
Vec imam jedan modul pa znam sta i koliko, ali, da li je bas toliko razlika u njegovu korist? Znam da je do mene i mojih potreba, ipak, recimo taj PDS3 koliko je stabilan, kod komsije receiver stuca k'o alkos, svako malo hick pa ustopa, koji je ne znam, ali nije onaj mini. Dual wi-fi sta i kako, jbg, da ispitam teren sta i kako da ne bidne posli nijeste trazili mi vam slozili :evil: :lol:
Telemach

#67441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@TheWatcher

Javite nam se u inbox :)
crnivrag

#67442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: Vec imam jedan modul pa znam sta i koliko, ali, da li je bas toliko razlika u njegovu korist? Znam da je do mene i mojih potreba, ipak, recimo taj PDS3 koliko je stabilan, kod komsije receiver stuca k'o alkos, svako malo hick pa ustopa, koji je ne znam, ali nije onaj mini. Dual wi-fi sta i kako, jbg, da ispitam teren sta i kako da ne bidne posli nijeste trazili mi vam slozili :evil: :lol:
Najbolji resiver je D3 v2.0 (Cisco 4682DVB), ali njega samo na sreću možeš dobiti, inače sljedeći je PDS3 i imam 2 takva kući, i rade odlično bez problema.

Samo je razlika u tome što D3 v2.0 ima display koji prikazuje sat i broj kanala kad prebacuješ i D3 v2.0 ima dvojni tuner, pa možeš u isto vrijeme jedan kanal snimati na eksternu memoriju, a drugi gledati, i također D3 v2.0 ima "izlaz" na kojeg možeš navrnuti coax kabal i dobiti i analognu na istom TV-u, ili kao ja spojiti kabal pa da mogu skenirati i kanale putem DVB-C mreže, da mogu pratiti stanje kanala koji se ubacuju u shemu.
semirsar

#67443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: Vec imam jedan modul pa znam sta i koliko, ali, da li je bas toliko razlika u njegovu korist? Znam da je do mene i mojih potreba, ipak, recimo taj PDS3 koliko je stabilan, kod komsije receiver stuca k'o alkos, svako malo hick pa ustopa, koji je ne znam, ali nije onaj mini. Dual wi-fi sta i kako, jbg, da ispitam teren sta i kako da ne bidne posli nijeste trazili mi vam slozili :evil: :lol:
Najbolji resiver je D3 v2.0 (Cisco 4682DVB), ali njega samo na sreću možeš dobiti, inače sljedeći je PDS3 i imam 2 takva kući, i rade odlično bez problema.

Samo je razlika u tome što D3 v2.0 ima display koji prikazuje sat i broj kanala kad prebacuješ i D3 v2.0 ima dvojni tuner, pa možeš u isto vrijeme jedan kanal snimati na eksternu memoriju, a drugi gledati, i također D3 v2.0 ima "izlaz" na kojeg možeš navrnuti coax kabal i dobiti i analognu na istom TV-u, ili kao ja spojiti kabal pa da mogu skenirati i kanale putem DVB-C mreže, da mogu pratiti stanje kanala koji se ubacuju u shemu.
Daj Boze da se jos moze taj Cisco 4682DVB dobiti.
Kad te vec peglam, halali :mrgreen: sta cemo za dual band wi-fi, sta trazit'... valjda se jos mogu pozvat' na stari VIP status pa izvoljevat' i trazit sto mi treba :mrgreen:
P.S. Da li se zadovoljiti sa ovim Cisco Home Gateway, kakav god on bio a vidim da ih ima vise vrsta, sto nude u sklopu paketa, pa po potrebi kupiti neki Wireless Dual Band Router ili odma' od T-mach trazit Ubee?
crnivrag

#67444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: Daj Boze da se jos moze taj Cisco 4682DVB dobiti.
Kad te vec peglam, halali :mrgreen: sta cemo za dual band wi-fi, sta trazit'... valjda se jos mogu pozvat' na stari VIP status pa izvoljevat' i trazit sto mi treba :mrgreen:
P.S. Da li se zadovoljiti sa ovim Cisco Home Gateway, kakav god on bio a vidim da ih ima vise vrsta, sto nude u sklopu paketa, pa po potrebi kupiti neki Wireless Dual Band Router ili odma' od T-mach trazit Ubee?
Od Telemach-a striktno tražiti Ubee home gateway uređaj, jer Cisco modemi ne nude mogućnost odašiljanja i 2.4 i 5 Ghz wifi mreže.
Benq

#67445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Od Telemach-a striktno tražiti Ubee home gateway uređaj, jer Cisco modemi ne nude mogućnost odašiljanja i 2.4 i 5 Ghz wifi mreže.
Samo ima jedna mana sto se tice Ubee modema, a to je nesto manji wifi domet u udnosu na Cisco.

I da.. na Ubee se ne moze postavit posebno DNS, dok na Cisco moze :mrgreen:
Telemach

#67446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@semirsar

Ukoliko želite novu ponudu, pozvat ćemo vas :)
zdruzdjo

#67447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: Samo ima jedna mana sto se tice Ubee modema, a to je nesto manji wifi domet u udnosu na Cisco.

I da.. na Ubee se ne moze postavit posebno DNS, dok na Cisco moze :mrgreen:
Tacno mi nekad dodje da otvorim onaj ubee i da mu ja montiram onu gotovu tp-link antenu sto ih ima kupiti.
Benq

#67448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Tacno mi nekad dodje da otvorim onaj ubee i da mu ja montiram onu gotovu tp-link antenu sto ih ima kupiti.
Ne bi bilo boljeg i jaceg uredjaja sigurno :D, AC band i externa antena 8-)
Rugafet

#67449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

PDS3 imam i stabilan je kao stijena stvarno se niti jednom nije zblesavio, programiras fino daljinski i za tv i to je to. Sto se tice routera ja bih isao na ubee samo zbog 5Ghz mreze, ako ti to nije toliko bitno onda slobodno idi na cisco.
thekupus

#67450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Odlican fazon ovo sa statistikama ma BHT-u na EON-u :izet: :izet:
Locked