Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
strong69

#67351 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ja se fakat osjecam kao budala :lol: Po prvi put u 30 godina pracenja Sarajeva osjecam se glupo i razocarano a sve to pruzili mi igraci naseg Sarajeva. Nije rijec o porazima, rijec je o odnosu prema dresu, prema klubu i prema nama, navijacima. Uprava i igraci Sarajeva direktno su odgovorni i krivi za ovo.

Pomaka u igri nema, o dominaciji da ne govorim... Na nivou smo prosjecne ekipe PL BiH.
emigrazione

#67352 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pičkurine...
sencobih

#67353 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

I mi cemo kao kone, kad ide na sav glas navijati, a kad ne ide onda "ne pratimo kukuruz ligu" , to je dobitna taktika
MHAB

#67354 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Logovan wrote:
MHAB wrote: Nećemo. Iz ovog što pišeš zaključujem da nisi upućen u rad mlađih kategorija. Da jesi znao bi šta sam mislio pod ovim vidi pod Kadušić. I odmah da se zna da ja na ovu temu neću dalje pisati. Ko prati mlađe kategorije zna o čemu se radi, ko ne prati ne mora ni da zna. Realno mali je danas uz Plakala (naša djeca) direktni krivac za drugi njihov gol, te indirektni krivac za prvi jer je njihov igrač probio njegovu stranu i neometano centrirao kao na treningu. To su činjenice sviđale se one nama ili ne...
Pa da je direktni krivac i za jedan i za drugi gol, pa šta? Prije ću njemu oprostiti 20 velikih grešaka, nego Tatomiroviću dvije.

I da mi je znati kakve veze ima rad sa mlađim kategorijama sa ovim, ali nebitno.

p.s. Nemoj dalje pisati. Tema će moći opstati i bez tebe. :D
Kućni odgoj je vrlina, a ne mana. To što smo u virtualnom svijetu ne znači da se ne trebamo kulturno ophoditi jedni prema drugima. Kulturno se ophoditi prema drugom nije znak slabosti. Nećeš biti veći mangup ni u virtualnom ni u stvarnom životu, ako se ponašaš agresivno i pokušavaš uvrijediti druge diskutante na temi. To što pišeš o nečemu o čemu ne znaš dovoljno više govori o tebi, a manje o onom o čemu pišeš. Tvoj napad na mene ima smisla jedino ako ti je Kadušić familija ili prijatelj pa ga braniš. U svim drugim slučajevima si "promašio cijeli fudbal". Konkretno tvoje prisustvo na ovoj temi je ne čini ni na koji način boljom. Upravo suprotno. Svaka koju ne napišeš je zlatna i ovu temu čini boljom. :D :D :D :D
leo karan

#67355 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Ja sam se nadao da ce Jesic postavit novog kapitena, to je bilo neophodno.
Realno nista se nije promijenilo od kako je on dosao, Tatko kapiten, Stepanov suspednovan, Radovac igra i pored toga sto je nehljeb nevidjeni.
Znaci i Jesa ide linijom manjeg otpora. Treba ga ipak pustit da napravi selekciju tokom zimske pauze. Valjda nije tolika budala da ne vidi koga treba odjebat.

Kazi igracu svi se naloze protiv nas. :lol:
Ja koliko znam, svi se loze na picke, a picke budu jebane. To je tako od kako je svijeta i vijeka.
Last edited by leo karan on 25/10/2015 00:43, edited 1 time in total.
north

#67356 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Ako ćemo porediti doba Baljka i sadašnje dvije osnovne stvari odmah padaju u oči:
1. na organizacionom planu vođenja kluba, ova uprava je svemirski brod za onu, ona nije ni bila uprava jer to vrijeđa taj naziv, to je bila skupina jeftinih kokošara i uhljupa
2. na sportskom planu, tj. IGRA NA TERENU, meni se čini da je to u par deka, čak se čini da je tad bilo manje blamaža :? ...Ko se ne slaže neka napiše šta to danas mi gledamo na terenu što je daleko bolje nego prije 8 godina.....A to je ono najtužnije i ono što najviše razočarava....Neka se zapitaju oni koji o tome treba da misle što je to tako ako imaš sve predispozicije da ne bude baš tako nego daleeeko daleeeko bolje....

Niko normalan ne traži da FCS nakon 7 utakmica mora uknjižiti 21 bod, niko ne traži da svaku tekmu moramo zabijati po 3 i više golova, ali nije normalno ni da u 13 kola imaš 5 poraza, da od Mladosti hladno izgubiš i zasluženo, protiv Tranika isto, da na derbiju nemaš nijedan šut u okvir gola, itd.itd...To nije NORMALNO, pogotovo ne u vrijeme kada se qrčiš da si nikad jači (što donekle i stoji ali tako nije na terenu) i zato neka se gone svi u 3 lijepe PM ako se ne znaju i ne mogu iščupati iz ovih govana u kojima stalno plivamo....
Last edited by north on 25/10/2015 00:37, edited 1 time in total.
north

#67357 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

leo karan wrote:Ja sam se nadao da ce Jesic postavit novog kapitena, to je bilo neophodno.
Realno nista se nije promijenilo od kako je on dosao, Tatko kapiten, Stepanov suspednovan, Radovac igra i pored toga sto je neljeb nevidjeni.
Znaci i Jesa ide linijom manjeg otpora. Treba ga ipak pustit da napravi selekciju tokom zimske pauze. Valjda nije tolika budala da ne vidi koga treba odjebat.

Kazi igracu svi se naloze protiv nas. :lol:
Ja koliko znam, svi se loze na picke, a picke budu jebane. To je tako od kako je svijeta i vijeka.
:thumbup:
emigrazione

#67358 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Taj isti Kadusic bi trebao da skace onom majmunu po glavi i da ga popisa i posere kad hoce i kako hoce...on pored igraca Mladosti iz picke materine izgleda ko degenerik, kao da igra sa ortopedskim pomagalima...Samke Cetiri Pistolja je prica za sebe, jadnik ne moze iz peterca da osuta, jedva lopta dodje do golmana, katastrofa ziva, Rustemovicu svaka lopta ide u nebo pod 90°, ni Amar Ferhatovic se nije toliko mucio da je nabaci kako treba...nikoga ne treba braniti, nikoga
north

#67359 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

.
Stroj-2

#67360 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

1. Problem je što u ekipi imamo mnogo neškolovanih fudbalera, jer dolaze iz klubova u kojima se nije učio ''školski'' fudbal, nego se učio fudbal ko igra.
2. Igrači nemaju disciplinu u igri, totalni taktički invalidi, ne znaju se postavljat u igri ni prema protivniku (sjetite se samo jednog Lecha kako su se ljudi kretali u fazi odbrane i brza transformacija prema naprijed). To je današnji fudbal, to je ono što ih je Kodro pokušavo naučit pa ga miniraše i loša fizička sprema uopšte.
3. Kod nas se još uvijek igra mahalski ili seoski fudbal ovisi kako gdje. Imaš jednog koji zna nešto i njemu daš loptu, on će sve srediti ili nabij loptu naprijed. Onda imaš igrača kolko god loš bio u formi on MORA igrat u prvoj postavi.
4. Status: ''ja sam zvijezda'', '' 'ta će on meni pričat kako ću ja igrat, ko si ti !?'', ''ja neću da igram tu poziciju, nije moja'' (Velkoski i Hebibović), '''naš ti đe sam ja igro prije, 'ta će on meni pričat''.
5. Mentalitet ''naš'': potcijeni slabijeg (lako ćemo to, raznjet ćemo ih), precijeni boljeg (strah u jačim tekmama), manjak držanja kontstante u utakmicama, brzo padanje koncentracije i loša priprema (skauting i analiza) protivnika.
6. Merhamet: ''On mora ostat u klubu jer nas je zadužio'' ili ''on je NAŠ'' !? U klubu ih ima ko pljeve takvih ili ''neka tog igrača valjo nam je u toj i toj tekmi, neka ga ovdje još jednu sezonu.''
7. NEPROFESIONALAN odnos prema poslu kojim se baviš i loš način života utiče na loš performans u utakmicama i nazadovanje igračkih sposobnosti što je rezultat loših partija.

Sve dok je ovo NIKAD mi nećemo napredovat, a imamo sve elemente da postanemo prvi klub koji bi to trebo da promjeni al nažalost nama to ne uspijeva.
Logovan

#67361 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

MHAB wrote: Kućni odgoj je vrlina, a ne mana. To što smo u virtualnom svijetu ne znači da se ne trebamo kulturno ophoditi jedni prema drugima. Kulturno se ophoditi prema drugom nije znak slabosti. Nećeš biti veći mangup ni u virtualnom ni u stvarnom životu, ako se ponašaš agresivno i pokušavaš uvrijediti druge diskutante na temi. To što pišeš o nečemu o čemu ne znaš dovoljno više govori o tebi, a manje o onom o čemu pišeš. Tvoj napad na mene ima smisla jedino ako ti je Kadušić familija ili prijatelj pa ga braniš. U svim drugim slučajevima si "promašio cijeli fudbal". Konkretno tvoje prisustvo na ovoj temi je ne čini ni na koji način boljom. Upravo suprotno. Svaka koju ne napišeš je zlatna i ovu temu čini boljom. :D :D :D :D
Nije napad direktno na tebe, nego na naš debilni mentalitet. Kadušić mi nije familija, ali ne vidim kako to da ga branim. :? Biće da si ti "promašio cijeli fudbal" i to ne samo oko Kadušića, nego sa cijelim postom.

I da te podsjetim, odmah da se zna da ja na ovu temu neću dalje pisati.
MHAB

#67362 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Logovan wrote:
MHAB wrote: Kućni odgoj je vrlina, a ne mana. To što smo u virtualnom svijetu ne znači da se ne trebamo kulturno ophoditi jedni prema drugima. Kulturno se ophoditi prema drugom nije znak slabosti. Nećeš biti veći mangup ni u virtualnom ni u stvarnom životu, ako se ponašaš agresivno i pokušavaš uvrijediti druge diskutante na temi. To što pišeš o nečemu o čemu ne znaš dovoljno više govori o tebi, a manje o onom o čemu pišeš. Tvoj napad na mene ima smisla jedino ako ti je Kadušić familija ili prijatelj pa ga braniš. U svim drugim slučajevima si "promašio cijeli fudbal". Konkretno tvoje prisustvo na ovoj temi je ne čini ni na koji način boljom. Upravo suprotno. Svaka koju ne napišeš je zlatna i ovu temu čini boljom. :D :D :D :D
Nije napad direktno na tebe, nego na naš debilni mentalitet. Kadušić mi nije familija, ali ne vidim kako to da ga branim. :? Biće da si ti "promašio cijeli fudbal" i to ne samo oko Kadušića, nego sa cijelim postom.

I da te podsjetim, odmah da se zna da ja na ovu temu neću dalje pisati.
:D :D :D :D :D :D
leo karan

#67363 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Stroj-2 wrote:1. Problem je što u ekipi imamo mnogo neškolovanih fudbalera, jer dolaze iz klubova u kojima se nije učio ''školski'' fudbal, nego se učio fudbal ko igra.
2. Igrači nemaju disciplinu u igri, totalni taktički invalidi, ne znaju se postavljat u igri ni prema protivniku (sjetite se samo jednog Lecha kako su se ljudi kretali u fazi odbrane i brza transformacija prema naprijed). To je današnji fudbal, to je ono što ih je Kodro pokušavo naučit pa ga miniraše i loša fizička sprema uopšte.
3. Kod nas se još uvijek igra mahalski ili seoski fudbal ovisi kako gdje. Imaš jednog koji zna nešto i njemu daš loptu, on će sve srediti ili nabij loptu naprijed. Onda imaš igrača kolko god loš bio u formi on MORA igrat u prvoj postavi.
4. Status: ''ja sam zvijezda'', '' 'ta će on meni pričat kako ću ja igrat, ko si ti !?'', ''ja neću da igram tu poziciju, nije moja'' (Velkoski i Hebibović), '''naš ti đe sam ja igro prije, 'ta će on meni pričat''.
5. Mentalitet ''naš'': potcijeni slabijeg (lako ćemo to, raznjet ćemo ih), precijeni boljeg (strah u jačim tekmama), manjak držanja kontstante u utakmicama, brzo padanje koncentracije i loša priprema (skauting i analiza) protivnika.
6. Merhamet: ''On mora ostat u klubu jer nas je zadužio'' ili ''on je NAŠ'' !? U klubu ih ima ko pljeve takvih ili ''neka tog igrača valjo nam je u toj i toj tekmi, neka ga ovdje još jednu sezonu.''
7. NEPROFESIONALAN odnos prema poslu kojim se baviš i loš način života utiče na loš performans u utakmicama i nazadovanje igračkih sposobnosti što je rezultat loših partija.

Sve dok je ovo NIKAD mi nećemo napredovat, a imamo sve elemente da postanemo prvi klub koji bi to trebo da promjeni al nažalost nama to ne uspijeva.
Slozio bih se s napisanim.

i samo bih spomenu ovog znalca, menadzera naseg debilcica:

Image

covjek nije normalan:
- Uskoro planiram braniti doktorsku disertaciju “Zašto i kako propadaju fudbalski talenti u BiH”. Navest ću da su roditelji najveći krivci za to, jer na djeci liječe svoje frustracije. Ako, recimo, roditelj nije uspio u životu, on po svaku cijenu želi da mu dijete bude uspješno. Sve je to pogrešno - kaže Tirić.
:run:
:lol: :lol:
Stroj-2

#67364 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

leo karan wrote:
covjek nije normalan:
- Uskoro planiram braniti doktorsku disertaciju “Zašto i kako propadaju fudbalski talenti u BiH”. Navest ću da su roditelji najveći krivci za to, jer na djeci liječe svoje frustracije. Ako, recimo, roditelj nije uspio u životu, on po svaku cijenu želi da mu dijete bude uspješno. Sve je to pogrešno - kaže Tirić.
:run:
:lol: :lol:
Ja se odma sjetim Alena Škore. Vrli menađeri koji su najvećeg poslijeratnog talenta pretvorili u propalog igrača nažalost. :run:
nebitan lik

#67365 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Ove price igraci nam nisu skolovani u fudbalskom smislu,nisu ucili osnovna pravila fudbala bla bla sve to pada i vodu jer MKD je izgleda skolovana ekipa,oni su od malena u kanzonalnoj ucili pravila i osnove fudbala pa danas su kao Barsa izgledali pored nasih manekena,kunem se da se neko trudio da sastavi ekipu sa vise pi cki tj zena nebi uspio. Radovac,Hebibovic,Duljevic,Velkoski,Tatomirovic,Plakalo svi 20 kila sa kaucem,sve maneken do manekena zene prave nama trebaju fajteri koji nece bjezat od duela od igraca iz Doboja kod Kaknja
nebitan lik

#67366 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

pinokio04 wrote:
nebitan lik wrote:Mene nervira tj izludjuje primimo go niko nista gledaju,nema reakcije,nema da se neko drekne hajmooo igrat,da se neko iznervira,da pokosi nekog od nervoze da ga izbesu sa terena apsolutno nikakva reakcija to me najvise boli
A mene ćuna zaboli od danas za njima, ova ovca više neće blejati, za njih pogotovo. Zadugo.
5 km i u kino, na trening sparing ispucam se, ko čojk. Što to meni treba da mi oni živce jebu. A volio bi, imam neopisivu želju sresti bilo kojeg od njih prvih 11, da dobije iza uha šljagu mušku. A ješićs bi pljuno u lice.
Zna li iko gdje izlaze, gdje se mogu naći ? Lokali, kafići i sl..?
Imam neopisivu želju išamarati koga nađem, ima nas dosta ali bi muski dobio šamarcinu, to samo kao provokacija ne bil uzvratio, akb, tačno bi sav bijes iskalio na njemu
Bili su po Bahusu,u zadnje vrijeme ih rijetko vidjam jer dosta radim a nocas slave rodjendan,jedno mi je samo zao sto nije stara garnitura na sjeveru presjela bi im ova proslava za sva vremena jos me nervoza drzi a ljudi slave rodjendan a danas su nam pokazali kako vole isti
NoWayOut

#67367 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by NoWayOut »

Najtuznije od svega je to što oni dernece u elementu, dok mi spavat ne možemo od muke, boli njih za klub i nas navijace.
nebitan lik

#67368 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

NoWayOut wrote:Najtuznije od svega je to što oni dernece u elementu, dok mi spavat ne možemo od muke, boli njih za klub i nas navijace.
Kad se sjetim nekad slicna situacija,pa kad su Mesanovica tadasnjeg velikog pojacanja nasamarali na bazenima
strong69

#67369 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Kako je krenulo nece ni Jesic dugo ostati. Otici ce i on a ostace ove kukavice. Ostadosmo i mi da se patimo s njima.
Fabricio

#67370 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fabricio »

afannedim wrote:
Fabricio wrote:
Logovan wrote:Izvini klube što ti ovakvi igrači nose dres. Izvini.
Slazem se... Gdje su sad oni sto mi se ismijase kad sam pisao da imamo 4 dobra igraca i ostalo smece ispodprosjecno... !!! Jos me pitaju koja su to 4... Ccc stid me ko sve nosi dres !!!
Ja ti se i dalje smijem. Volim te Sarajevo
Pa hajde onda da se malo manje smijes, nama ostalima objasni sta je problem onda? Trener, kallasi, bilbija, stepanov, mozda da suspendujemo jos koga. Brate nije poenta suspendovanja, evo mogu recimo melunovica suspendovat ostace ista krampa. Ko ne zna igrat, nece nikad ni znat.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#67371 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

I što se tiče Kadušića.

Ja ga nikad, ali nikad, nisam vidio da igra na desnom beku do ovih seniorskih utakmica.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67372 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pa u cemu je onda fazon?
A imamo tu i Barica i Kalasija (sta je s njim :D ).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#67373 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Nemam pojma.

Ali zato vidjeh jučer kako igrači Mladosti, koji se fudbalom bave u slobodno vrijeme, tresu i Radovca i njega. Mladiće koji bi trebali biti u punom naponu snage.

Kallasi se u zadnjih par mjeseci jedino bavi Instagramom. :mrgreen:

Još ne mogu da vjerujem šta nam frajer ispriča jučer!
Logovan

#67374 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

strong69 wrote:Kako je krenulo nece ni Jesic dugo ostati. Otici ce i on a ostace ove kukavice. Ostadosmo i mi da se patimo s njima.
Mislim da bi bilo bolje da konačno već jednom istrpimo nekoga, a ne stalno da se treneri mijenjaju i to zato što je igračima ponekada mrsko da igraju. Loša igra nije više do trenera. Neka uprava stane iza trenera i neka ga podrži.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67375 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Slazem se.
Vjerovatno se i Jesic malo pogubio, moguce i zbog ovakvog profila vecine igraca, (ne)karakternog. Tako da sam prije za ozbiljniju rekonstrukciju ekipe, nego za ponovnu promjenu strucnog staba. Kako god mislim da Jesic ostaje barem do kraja sezone, jer finansijski se nikako nebi isplatilo raskid ugovora na stetu kluba.

Ja nekako polazem nade u naredni prelazni rok, i ozbiljniju izmjenu glavnih igraca u ekipi. Neophodna nam je svjeza krv, novi impuls, i drugaciji pristup igri.
A do tada valjda ne pobjegnu ovi na vrhu vise od 5-6 bodova.

Jako je bitna slijedeca utakmica sa Slobodom.
Locked