Sirija

Locked
Opetja033

#67326 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:
astala_vistala wrote:treba biti realan veliku vecinu te fantomske opozicije i fiktivne islamske drzave cine strani ratnici koji do 2011 nisu znali gdje se Sirija uopste nalazi.
Kakva laz, o realni. Imas li kakve podatke ili stvarno ocekujes da ti vjeruje na rijec?

Pripadnici FSA su Sirijci, pripadnici Islamskog Fronta su Sirijci. To su dvije najbrojnije pobunjenicke grupe. Apsolutna vecina pripadnika Ahrar as Shama su Sirijci.
Apsolutna vecina pripadnika Nusre su Sirijci. Naravno ima grupica koje su Nusrini sateliti a koje se sastoje od stranaca.

Ali toliko je licemjerno takve gluposti i spominjati ako uzmemo u obzir horde siitskih fanatika i terorista koji su dosli iz Iraka, Libana, Irana, Afganistana, Pakistana i ostalih vukojebina da se bore protiv narodnog ustanka u Siriji. Sada tu mozemo dodati i Ruse.
Na desetine hiljada stranih terorista i placenika se bore na strani Assada.

Nemas ti pojma o Siriji kladim se da prije 2011 nisi ni znao gdje se nalazi Sirija, u teroristickoj organizaciji Ahrah Sham nema ni 5 % sirijijaca to se lako moze zakljuciti po umno bolesnim facama te skupine koje nemaju nikakve veze sa prosjecnim sirijcom o Nusri ista prica tako da laprdas gluposti i prosipas se.
Za tvoju informaciju cak sam i bio u Siriji, vjerovao ili ne obavio namaz u (siitskoj) dzamiji Sayyidul Zaynab u Damasku, gdje se nalazi kabur Poslanikove a.s. unuke. Te iste dzamije koja je sada nazalost postala maltene kasarna za bjelosvjetski teroristicki sljam koji dolazi da brani Assada. Opcenito sam zasigurno proputovao mnogo vise od tebe, i na istoku i na zapadu.

A ni obrazovanje ti ocito nije jaca strana, obzirom da ti je glavni argument "joj Hamo vidi mu glave". Takve stvari te diskvalifikuju automatski iz svake ozbiljnije, argumentovane rasprave.

Uopce ne zelim da raspravljam o opcepopznatim stvarima. A cinjenica da Ahrar ash Sham cine najvecim dijelom Sirijci je jedna od tih opcepoznatih stvari. To ne osporovaju ni bolje upuceni (za razliku od tebe padobranca) proassadovci na ovoj temi.

Jedino u Nusri (iako su i tamo vecinom Sirijci) i njenim satelitima ima veliki broj stranaca. U svim ostalim frakcijama ili su iskljucivo Sirijci ili su najvecim dijelom (apsolutna vecina) Sirijci.
madner

#67327 Re: Sirija

Post by madner »

Pa ove napade na tacke koje su slabije branjene, gdje nema tenkova i topova i gdje avijacija nema timove za navodjenje.

FSA je pokusala da napadne SAA na mjestima gdje su objektivno jaci, sto je malo glupo.
insomnia78

#67328 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

madner wrote:Pa ove napade na tacke koje su slabije branjene, gdje nema tenkova i topova i gdje avijacija nema timove za navodjenje.

FSA je pokusala da napadne SAA na mjestima gdje su objektivno jaci, sto je malo glupo.
:thumbup:
Ironmen

#67329 Re: Sirija

Post by Ironmen »

@OpetTI

Ma ti nisi makeo iz Sandzaka u grad dodjes samo kad se prijavljujes na biro..Da si bio u Siriji sigurno nebi bio na strani teroristickog sljama i olosi jer bi vidio kako su Sirijci zivjeli u vremenu prije rata. To sto radis kao placenik neke sandzacke sekte ne znaci odma da si obrazovan skolovan.

Selam sa tobom zalutali covjece.
Rampage

#67330 Re: Sirija

Post by Rampage »

madner wrote:Pa ove napade na tacke koje su slabije branjene, gdje nema tenkova i topova i gdje avijacija nema timove za navodjenje.

Nemoj smetnuti s uma da ISIL-om upravlja vrhunski komandni kadar, mnogo, mnogo educiraniji i sposobniji od FSA i SAA:)

:D
Kikibombona

#67331 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Koalcija zadnjih nekoliko dana skoro da ne djeluje.Rusija samo jučer 94 zračna udara na području Sirije.
Amerikanci su skoro stali. Ocigledno iza zatvorenij vrata pregovaraju sa Turcima. Napredovanje YPG je stopirano. Turska je na neko vrijeme u Siriji spasila 'hilafet'.
Ironmen

#67332 Re: Sirija

Post by Ironmen »

O sposobnostima SAA i "FSA" dovoljno govori to da u 5 godina rata nigdje nije vidjen jedan pristojan rov ili transea :shock:

Takodjer o njihovoj sposobnosti govori to da u roku 24 sata po 4-5 jedno selo ili naselje prelazi iz jedne u drugu ruku sto ovako malo zvuci nevjerovatno, a vrhunac njihove nesposobnosti i neozbiljnosti govori i to da sandzaklije znaju za svaku vecu operaciju koju nesebicno odma podjele sa nama uz audio video primjerak linka sa YT.

Nije ni cudno kako im je zavrsila zadnja ofanziva koju su pripremali jos prije dolaska rusa kad je na forumu klixa objavljena na 7 dana ranije.
Opetja033

#67333 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:Ma ti nisi makeo iz Sandzaka u grad dodjes samo kad se prijavljujes na biro..Da si bio u Siriji sigurno nebi bio na strani teroristickog sljama i olosi jer bi vidio kako su Sirijci zivjeli u vremenu prije rata. To sto radis kao placenik neke sandzacke sekte ne znaci odma da si obrazovan skolovan.

Kada je u pitanju porijeklo za tebe sam sasvim sigurno na nivou Dzennetica, Morica i Svrza. Ako si toliko siguran u to sto pricas (a nisi jer samo spamas i trolas jeftino) mozemo se opkladiti u koju god sumu zelis. Eto ti prilike da olahko zaradis pare po prvi put u zivotu. Forumasi svjedoci. Pizda ko se povuce. Moze?

Dva komentara zaredom i dvije imbecilne nebuloze koje nemaju veze sa temom nego ad hominem. Lijecenje kompleksa sta li. Sta god da je, puca mi kurac.

Odjebaus od mene, drzi se teme. Ako ti u tolikoj mjeri znaci moj lik i djelo, bujrum na pp. Ne smaraj ljude ovdje.
sarajevoxxxx

#67334 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Treći dan zaredom Haleb odsječen od Hame i Homsa.Isil snažnim napadima na istoku Hame na režimske punktove onemogućava ili otežava režimu deblokadu putne komunikacije duge 30 km od Esrija pa do Hanasira.
Ironmen

#67335 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:Ma ti nisi makeo iz Sandzaka u grad dodjes samo kad se prijavljujes na biro..Da si bio u Siriji sigurno nebi bio na strani teroristickog sljama i olosi jer bi vidio kako su Sirijci zivjeli u vremenu prije rata. To sto radis kao placenik neke sandzacke sekte ne znaci odma da si obrazovan skolovan.

Kada je u pitanju porijeklo za tebe sam sasvim sigurno na nivou Dzennetica, Morica i Svrza. Ako si toliko siguran u to sto pricas (a nisi jer samo spamas i trolas jeftino) mozemo se opkladiti u koju god sumu zelis. Eto ti prilike da olahko zaradis pare po prvi put u zivotu. Forumasi svjedoci. Pizda ko se povuce. Moze?

Dva komentara zaredom i dvije imbecilne nebuloze koje nemaju veze sa temom nego ad hominem. Lijecenje kompleksa sta li. Sta god da je, puca mi kurac.

Odjebaus od mene, drzi se teme. Ako ti u tolikoj mjeri znaci moj lik i djelo, bujrum na pp. Ne smaraj ljude ovdje.
Sta drugo ocekivati od kocijasa poput tebe nego vrijednje i nepostivanja tudjeg misljenja kada se nadjes u koscu i nemas vise nista normalno za reci.

Sto se tice opklade i kladionice nekladim se vjera mi zabranjuje, a da se spustam na tvoj nivo vrijedjanja stvarno nebi ;)

A svaki put kad na ovoj temi krenes sa propagandom sandzackih sekti ja cu te sasjeci u korjenu i iznervirati kao sada jer dosta je bilo tebe savoxxxa i cbrt-a ba ovoj temi sa svojim lazima i propagandom a zadnja tvoja laz je bila da su u Shamu sirijci sto je laz.

Jednostavno neces lagati napaceno narod.

PS: Nisi ucio da je na Selam duznost odgovorit :)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#67336 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
Nemas ti pojma o Siriji kladim se da prije 2011 nisi ni znao gdje se nalazi Sirija, u teroristickoj organizaciji Ahrah Sham nema ni 5 % sirijijaca to se lako moze zakljuciti po umno bolesnim facama te skupine koje nemaju nikakve veze sa prosjecnim sirijcom o Nusri ista prica tako da laprdas gluposti i prosipas se.
Za tvoju informaciju cak sam i bio u Siriji, vjerovao ili ne obavio namaz u (siitskoj) dzamiji Sayyidul Zaynab u Damasku, gdje se nalazi kabur Poslanikove a.s. unuke. Te iste dzamije koja je sada nazalost postala maltene kasarna za bjelosvjetski teroristicki sljam koji dolazi da brani Assada. Opcenito sam zasigurno proputovao mnogo vise od tebe, i na istoku i na zapadu.

A ni obrazovanje ti ocito nije jaca strana, obzirom da ti je glavni argument "joj Hamo vidi mu glave". Takve stvari te diskvalifikuju automatski iz svake ozbiljnije, argumentovane rasprave.

Uopce ne zelim da raspravljam o opcepopznatim stvarima. A cinjenica da Ahrar ash Sham cine najvecim dijelom Sirijci je jedna od tih opcepoznatih stvari. To ne osporovaju ni bolje upuceni (za razliku od tebe padobranca) proassadovci na ovoj temi.

Jedino u Nusri (iako su i tamo vecinom Sirijci) i njenim satelitima ima veliki broj stranaca. U svim ostalim frakcijama ili su iskljucivo Sirijci ili su najvecim dijelom (apsolutna vecina) Sirijci.

Koliko sam primjetio taj, kako ti kazes, "bjelosvjetski teroristicki sljam koji dolazi da brani Assada", prema anti-assadovcima na ovom forumu, su uglavnom u vecini siiti, pa mi pomalo cudno zvuci ta tvoja tvrdnja da bi siiti te siitske dzamije pretvorili u kasarne. Oprecno malo, zar ne?
sarajevoxxxx

#67337 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Davutoglu:Još nismo otvorili sve karte, kada se to desi bit će sve drugačije.Vara se svako ko misli da se sirijsko pitanje može riješiti bez Turske.
Opetja033

#67338 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:

Sta drugo ocekivati od kocijasa poput tebe nego vrijednje i nepostivanja tudjeg misljenja kada se nadjes u koscu i nemas vise nista normalno za reci.

Sto se tice opklade i kladionice nekladim se vjera mi zabranjuje, a da se spustam na tvoj nivo vrijedjanja stvarno nebi ;)

A svaki put kad na ovoj temi krenes sa propagandom sandzackih sekti ja cu te sasjeci u korjenu i iznervirati kao sada jer dosta je bilo tebe savoxxxa i cbrt-a ba ovoj temi sa svojim lazima i propagandom a zadnja tvoja laz je bila da su u Shamu sirijci sto je laz.

Jednostavno neces lagati napaceno narod.

PS: Nisi ucio da je na Selam duznost odgovorit :)
Kada pocnes sa ad hominem glupostima, dobices isti odgovor.

Naveo si jednu nebulozu, koju cak niko drugi od proassadovaca na ovom forumu ne zastupa (osim tebe "eksperta"), da su u Ahrar ash Shamu vecina nesirijci. Sama ta tvrdnja te diskvalifikuje iz svake daljne iole ozbiljnije rasprave ili diskusije.
Kompletan komandni kadar su Sirijci od samog pocetka, osnivaci su svi Sirijci bez izuzetka. Ahrar ash Sham je glavna frakcija unutar Islamskog Fronta i u samom Islamskom Frontu gotovo da i nema nesirijaca.
Prije nego se pocnes ovako javno blamirati prvo pitaj neke od "svojih" koji su bolje upuceni. Recimo @Chellija ili @RGardu.

Ti nemas misljene, to i jeste tvoj kljucni problem. Imas samo gomilu gluposti i lazi kojima, poput proljeva, bljujes po temi tu i tamo. Sreca je samo da nisi toliko aktivan.

A za boldirano:

Image

Sada je samo pitanje da li si se provalio i ispao glup jer si tvrdio nesto sto nema veze sa istinom ili si mucki, prepredeni lazov koji svjesno siri lazi. Ipak mislim da je ovo prvo u pitanju jer mi nesto ne izgleda da imas kapaciteta svjesno stvarati propagandne konstrukcije.

Hajde sada navedi svoje izvore i argumente za tvrdnju da Ahrar ash Sham nisu vecinom Sirijci. "Vidi mu glave" nije argument. Izvore? Imas? Ma nemas. Znamo i ti i ja.
Jos nesto?

P.S. Fakat nisam vidio selam :)
Opetja033

#67339 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:

Koliko sam primjetio taj, kako ti kazes, "bjelosvjetski teroristicki sljam koji dolazi da brani Assada", prema anti-assadovcima na ovom forumu, su uglavnom u vecini siiti, pa mi pomalo cudno zvuci ta tvoja tvrdnja da bi siiti te siitske dzamije pretvorili u kasarne. Oprecno malo, zar ne?
Figurativno, napisao sam "maltene".
Ta dzamija im sluzi kao glavni mamac pri regrutaciji nepismenih siitskih masa. Druga strana koristi druge argumente za regrutaciju nepismenih sunnitskih masa, da ne ispadne sektaski komentar.
Trenutno se tu nalazi vise uniformisanih pripadnika paravojnih siitskih formacija nego civila.
sarajevoxxxx

#67340 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Turska policija započela veliku akciju hapšenja pripadnika ISIL-a u Istanbulu i Konji.
Em2r

#67341 Re: Sirija

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:Turska policija započela veliku akciju hapšenja pripadnika ISIL-a u Istanbulu i Konji.
Jeli ti zao? Okle u Konji zar tamo nije centar sufija?
Herr Flick

#67342 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Od ovih svih slika ovih iz A.Shama najnormalnije izgleda ovaj zadnji u desnom uglu.ovo ostalo da Bog sacuva..,Nedo Bog ovim barbarima dati vlast,to bi zemlju vratilo u kameno doba :run:
Kikibombona

#67343 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: A za boldirano:

Image
Fali Abu Kalid al-Suri, poznati terorista, saradnik Zavahirija i bin Ladena, jedan od osnivaca Ahrar Shama.

Inace,

Asad je vecinu sa slike pustio iz zatvora kada je eskaliralo. :D
Last edited by Kikibombona on 27/10/2015 10:25, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#67344 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Isil izvršio napad na Es Sefiru, navodno zauzeo je nekoliko kvartova.Jučer sam pisao da će Isil možda udariti na Es Sefiru.
Opetja033

#67345 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Herr Flick wrote:Od ovih svih slika ovih iz A.Shama najnormalnije izgleda ovaj zadnji u desnom uglu.ovo ostalo da Bog sacuva..,Nedo Bog ovim barbarima dati vlast,to bi zemlju vratilo u kameno doba :run:
Ahrar ash Sham je primjer u kolikoj se mjeri jedna grupa moze transformisati. Kada je rat poceo bili su selefijsko-dzihadistickog pravca, sa debelim vezama sa Al Qaidom.
Ne toliko ekstremni, bili su vrlo efikasni, pogotovo u borbi protiv ISIS-a. Procitao sam podatak da ih je na hiljade izginulo u borbama sa njima, vece su gubitke imali u borbama protiv ISIS-a nego protiv Assada.
U zadnjih godinu dana, a vjerovatno upravo zbog tih gubitaka protiv ISIS-a, sve se vise distanciraju od selefijskog-dzihadizma. Govore o narodnom ustanku u Siriji, distanciraju se od globalnog dzihada, prihvataju parlamentarizam. Da bi sve to prije cca 2 mjeseca kuluminiralo otvorenim pismom americkoj administraciji i pruzanjem ruke SAD-u.
Nikada nisu bili na listi teroristickih skupina SAD-a i EU, ali su Amerikanci dosta skepticni prema njima. Mada su u zadnje vrijeme sve jaci glasovi zapadnih analiticara da se pocne razgovarati sa njima i da im se otvore vrata saradnje. Naravno pod pritiskom/lobiranjem Turske i Katara.
Ironmen

#67346 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Rusija potvrdila kako su u Moskvi primili više delegacija sirijske FSA: "Da, dolaze razni njihovi predstavnici"

Turska pocela laprdati posle posjete "FSA" Moskvi mozda je hvala bogu napokon neki dijalog i prekid vatre u pitanju.
Ironmen

#67347 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
Herr Flick wrote:Od ovih svih slika ovih iz A.Shama najnormalnije izgleda ovaj zadnji u desnom uglu.ovo ostalo da Bog sacuva..,Nedo Bog ovim barbarima dati vlast,to bi zemlju vratilo u kameno doba :run:
Ahrar ash Sham je primjer u kolikoj se mjeri jedna grupa moze transformisati. Kada je rat poceo bili su selefijsko-dzihadistickog pravca, sa debelim vezama sa Al Qaidom.
Ne toliko ekstremni, bili su vrlo efikasni, pogotovo u borbi protiv ISIS-a. Procitao sam podatak da ih je na hiljade izginulo u borbama sa njima, vece su gubitke imali u borbama protiv ISIS-a nego protiv Assada.
U zadnjih godinu dana, a vjerovatno upravo zbog tih gubitaka protiv ISIS-a, sve se vise distanciraju od selefijskog-dzihadizma. Govore o narodnom ustanku u Siriji, distanciraju se od globalnog dzihada, prihvataju parlamentarizam. Da bi sve to prije cca 2 mjeseca kuluminiralo otvorenim pismom americkoj administraciji i pruzanjem ruke SAD-u.
Nikada nisu bili na listi teroristickih skupina SAD-a i EU, ali su Amerikanci dosta skepticni prema njima. Mada su u zadnje vrijeme sve jaci glasovi zapadnih analiticara da se pocne razgovarati sa njima i da im se otvore vrata saradnje. Naravno pod pritiskom/lobiranjem Turske i Katara.

Distancirali su se od ISILA prestali su ljude zive paliti, ali ih sada pogadjaju zavezane RPG-om nikakve slicnosti vise sa ISILOM nemaju.
insomnia78

#67348 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Mislis, nepostojece FSA? :lol:
madner

#67349 Re: Sirija

Post by madner »

Klasika, djeli pa vladaj.
Opetja033

#67350 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:

Distancirali su se od ISILA prestali su ljude zive paliti, ali ih sada pogadjaju zavezane RPG-om nikakve slicnosti vise sa ISILOM nemaju.
Opet lazes. Meni je jedina misterija radis li to svjesno ili fakat blage veze nemas.

To o cemu pises je djelo Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (Nusrini sateliti). Ahrar ash Sham veze sa tim nije imao.
Locked