Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Liska
#67326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam li ja igdje rekao da nije tako? Ja ti govorim ako puštaju u Vitezu morali bi i u Mostaru, ako već gonjaju neki princip. A mislim da sam dokazao da su im principi od prilike do prilike.
-
kakavdanakneiskustvu
#67327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Mozes li naci to gdje telemach tvrdi da ne moraju zatamniti signal u svom sistemu za taj grad ? Ja takav post nisam vidio ovdje.kakavdanakneiskustvu wrote: u vitezu mogu jer telemach tvrdi,jos odavno, da ne moraju zatamniti te sadrzaje jer kao u gradovima gdje postoji zemaljski signal te tv kuce nisu duzni to zatamniti,a u vitezu fakat postoji zemaljski signal HRT
davno su mi na ovoj temi bas tako odgovorili,ali bas tako,da ne moraju zatamniti sadrzaje na kanalima koji se mogu pratiti zemaljskim putem,tako su mi rekli i kad sam ih prije 6 godina zvao,u vrijeme olimpijade,mozda cak i na mailu su tako odgovorili,provjericu to
-
Liska
#67328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde ako nađeš taj mail postavi ga. Onda i ja mogu tako tražiti za Mostar da puste signal bez ograničenja na osnovu toga.
-
ek0
#67329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema potrebe da se non stop povlači priča oko tog zatamnjivanja kanala. Ja se prvi iznerviram kad zamrače HRT, a ja se spremio da gledam utakmicu ali neće se ništa korisno postići ovim žalbama. Sigurno neće nakon ovih žalbi prestati zamračivati HRT tamo gdje su ga do sad zamračivali. Jedino što se može desiti je da ga počnu zamračivati i tamo gdje nisu do sad, a realno koja je meni korist što će pored mene početi zajebavat' i još nekog drugog?
To je isto k'o ona vijest što sam nedavno čitao da je Ferrero uvažio žalbe da je kvalitet Nutelle u Njemačkoj bolji pa su odlučili da će ubuće ujednačiti kvalitet Nutelle u svim državama tako što će smanjiti kvalitet Nutelle u Njemačkoj.
To je isto k'o ona vijest što sam nedavno čitao da je Ferrero uvažio žalbe da je kvalitet Nutelle u Njemačkoj bolji pa su odlučili da će ubuće ujednačiti kvalitet Nutelle u svim državama tako što će smanjiti kvalitet Nutelle u Njemačkoj.
- Benq
#67330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da nisi, vjerovatno si pogresno razumio moj post, nisam nista za tebe licno pisaoLiska wrote: Ne znam zašto mene citiraš, nisam ja napisao da se u Vitezu može gledati. Samo sam komentirao ako je tako onda bi trebalo važiti i za Mostar isto. Samo to. Nemam običaj lagati pa tako gledam i druge. Možda čovjek za Vitez laže, ne znam. Ali znam da nas u Telemachu već dugo prave budalama sa ovim objašnjenima oko zatamnjenja kojeg malo ima, malo nema, kako kome i zavisno od vrste emisije. Godinama se u Mostaru moglo gledati sve dok se u Sarajevu zacrnjivalo, to je valjda već dosada fakat i bez screenshota. A sve ostale primjere nelogičnosti principa koje nam Telemach nudi sam lijepo nabrojao i nisi ih demantirao. Dakle, treba se sve zacrniti ako je Telemach u pravu. Ako nije, treba sve pustiti. Kratko i jasno. To je toliko logično i jasno da se ne mora posebno ni objašnjavati.
Nego ovdje imas par forumasa koji tvrde nesto za sta nemaju nikakvih dokaza, spominju se neke slike sa mobitela i tv-a, imas hiljadu nacina da ih laziras. Od Cast-a preko mobitela na tv, do Kodi-a i slicnih programa preko kojih nema zatamnjenja. Kome je zaista stalo da dokaze da se vrsi selektivno zatamnjenje po gradovima, taj ce se potruditi to i da dokaze, ne samo pukim pisanjem "ja vidio, rek'o mi drug, cuo od komsije.."
Last edited by Benq on 13/06/2018 12:04, edited 1 time in total.
-
Nulti Pacijent
#67331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja ne znam da igdje u svijetu postoji pojam zatamnjivanja sadržaja kojeg plaćaš preko pretplate, nigdje u svijetu nijedna kablovska tv ili ip tv ne zatamnjuje svoje kanale van pameti šta se ovde radi
-
puz_u_salati
#67332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jao klonova, padobranaca, šta je ovoNulti Pacijent wrote:ja ne znam da igdje u svijetu postoji pojam zatamnjivanja sadržaja kojeg plaćaš preko pretplate, nigdje u svijetu nijedna kablovska tv ili ip tv ne zatamnjuje svoje kanale van pameti šta se ovde radi
-
kakavdanakneiskustvu
#67333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Mozes li naci to gdje telemach tvrdi da ne moraju zatamniti signal u svom sistemu za taj grad ? Ja takav post nisam vidio ovdje.kakavdanakneiskustvu wrote: u vitezu mogu jer telemach tvrdi,jos odavno, da ne moraju zatamniti te sadrzaje jer kao u gradovima gdje postoji zemaljski signal te tv kuce nisu duzni to zatamniti,a u vitezu fakat postoji zemaljski signal HRT
evo nasao sam na mailu njihov odgovor od prije deset godina,
U vezi sa Vašim e-mailom od 28.06.2008. godine, obavještavamo vas o sljedećem:
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) izdaje dozvole za pružanje usluga kablovske distribucije RTV programa, i u skladu s tim u uslovima Dozvole u članu 3.5. je navedeno:
3.5. Korisnik Dozvole je dužan da prije početka davanja usluge od vlasnika distribuiranih programa pribavi autorska prava, uključujući prava autora i izvođača, za programske sadržaje koje distribuira, a u skladu sa važećim Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima u Bosni i Hercegovini, kao i drugim propisima o ovoj oblasti.
Kablovski operateri u BiH su potpisali Opći okvirni ugovor (GLA) sa EBU, VG Media i AGICOA, kojim nisu regulisana prava na distribuciju sportskih programa sadržanih u programima stanica, te stoga, svi kablovski operateri koji primaju signal putem satelita imaju obavezu da zatamnjuju sportske sadržaje. Kablovski distributeri, koji primaju signal HRT 2 zemaljskim putem (spill-over), imaju pravo da distribuiraju program HRT 2 bez ikakvih izmjena, a na osnovu potpisanog ugovora sa HRT2.
S obzirom da neki kablovski operateri u BiH nisu u mogućnosti da primaju signal zemaljskim putem (prelijevanjem signala) Agencija će, kao i do sada, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, vršiti kontrolu usklađenosti rada korisnika dozvola za pružanje usluga kablovske distribucije RTV programa sa uslovima Dozvole.
- Radar71
#67334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li bi gledao prvenstvo na SD rezoluciji??kakavdanakneiskustvu wrote:Radar71 wrote:Da je HRT u HD pa bih razumio al ovako
pa problem je sto meni to zatamni a preko brda u vitezu ne zatamne,kontas,a isto plačamo?
-
Liska
#67335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok. Ja sam godinama ranije pisao da se ne zatamnjuje u Mostaru pa mi neki nisu vjerovali. Ali se bogami nisam trudio to im dokazati. Može to svatko sam provjeriti jer vjerojatno imaš nekoga u Mostaru koga možeš nazvati i pitati. Tako i sada kažem kako se zatamnjuje i ne pada mi na pamet to posebno dokazivati. Jer i da postavim screenshot naći će se netko tko će reći da je to tko zna od kada i slično. Uzimam da ljudi govore istinu dok ne vidim kako lažu, to je moj princip. Ja lažem samo kad moram, tj. kad je glava u pitanju.
A u ovom slučaju glava nije u pitanju. Sačekaću početak prvenstva pa ću onda naći nekoga u Vitezu i okolici i direktno provjeriti ima li zatamnjenja.
-
kakavdanakneiskustvu
#67336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Liska wrote:Super, sada tražim zvanično od Telemacha da u Mostaru ne zatamnjuju signal jer u Mostaru postoji zemaljski signal HRT. Popneš se na prvo brdo iznad Mostar i vidiš Hrvatsku. Dakle, i ovo je dokaz kako su im principi vrlo rastezljivi. Još jednom molim Telemach da ne zamračuje više Mostar jer postoji zemaljski signal HRT u Mostaru.
problem je sto zemaljski signal HRT postoji u srednjoj bosni,ne u mostaru i hercegovini,ali to vec nije do telemacha
-
Liska
#67337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde mi objasni kako to postoji zemaljski signal u Vitezu a u Mostaru ga nema. Pa najobičnijom antenom možeš uhvatiti signal, o kvaliteti nećemo jer nije predmet spora. Popenješ se na prvo brdo iznad Mostara i vidiš Biokovo. Pa kako ga onda nema u Mostaru a ima u Vitezu?
-
kakavdanakneiskustvu
#67338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Liska wrote:Ajde ako nađeš taj mail postavi ga. Onda i ja mogu tako tražiti za Mostar da puste signal bez ograničenja na osnovu toga.
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) izdaje dozvole za pružanje usluga kablovske distribucije RTV programa, i u skladu s tim u uslovima Dozvole u članu 3.5. je navedeno:
3.5. Korisnik Dozvole je dužan da prije početka davanja usluge od vlasnika distribuiranih programa pribavi autorska prava, uključujući prava autora i izvođača, za programske sadržaje koje distribuira, a u skladu sa važećim Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima u Bosni i Hercegovini, kao i drugim propisima o ovoj oblasti.
Kablovski operateri u BiH su potpisali Opći okvirni ugovor (GLA) sa EBU, VG Media i AGICOA, kojim nisu regulisana prava na distribuciju sportskih programa sadržanih u programima stanica, te stoga, svi kablovski operateri koji primaju signal putem satelita imaju obavezu da zatamnjuju sportske sadržaje. Kablovski distributeri, koji primaju signal HRT 2 zemaljskim putem (spill-over), imaju pravo da distribuiraju program HRT 2 bez ikakvih izmjena, a na osnovu potpisanog ugovora sa HRT2.
S obzirom da neki kablovski operateri u BiH nisu u mogućnosti da primaju signal zemaljskim putem (prelijevanjem signala) Agencija će, kao i do sada, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, vršiti kontrolu usklađenosti rada korisnika dozvola za pružanje usluga kablovske distribucije RTV programa sa uslovima Dozvole.
pazi,prelijavanjem signala,kako se u srednjoj bosni moze signal hrt prelijevati kad je hrvatska stotinu kilometara daleko,nije slavonija u pitanju i posavina bez brda,planina pa da se moze signal kako tako uhvatiti,postoji valjda predajnik,repetitor tako meni u RAK-u rekose sa kojeg se obicnom antenom moze hvatati signal hrt, i to vec nije do telemacha nego do banana drzave
-
puz_u_salati
#67339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema u Vitezu. Neistina kao i večina iznesenih stvari ovdje.Liska wrote:Hajde mi objasni kako to postoji zemaljski signal u Vitezu a u Mostaru ga nema. Pa najobičnijom antenom možeš uhvatiti signal, o kvaliteti nećemo jer nije predmet spora. Popenješ se na prvo brdo iznad Mostara i vidiš Biokovo. Pa kako ga onda nema u Mostaru a ima u Vitezu?
-
kakavdanakneiskustvu
#67340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ek0 wrote:Nema potrebe da se non stop povlači priča oko tog zatamnjivanja kanala. Ja se prvi iznerviram kad zamrače HRT, a ja se spremio da gledam utakmicu ali neće se ništa korisno postići ovim žalbama. Sigurno neće nakon ovih žalbi prestati zamračivati HRT tamo gdje su ga do sad zamračivali. Jedino što se može desiti je da ga počnu zamračivati i tamo gdje nisu do sad, a realno koja je meni korist što će pored mene početi zajebavat' i još nekog drugog?
jbg plaćaćeš istu cijenu kao i onaj sto moze sve neometano gledati
- beni-bu-man
#67341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima u Busovacipuz_u_salati wrote:Nema u Vitezu. Neistina kao i večina iznesenih stvari ovdje.Liska wrote:Hajde mi objasni kako to postoji zemaljski signal u Vitezu a u Mostaru ga nema. Pa najobičnijom antenom možeš uhvatiti signal, o kvaliteti nećemo jer nije predmet spora. Popenješ se na prvo brdo iznad Mostara i vidiš Biokovo. Pa kako ga onda nema u Mostaru a ima u Vitezu?
-
puz_u_salati
#67342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Veze nema ni sa Telemachom (počeo sa radom 2010. godine-dvije godine nakon ovog e-maila) niti sa temom.kakavdanakneiskustvu wrote:Liska wrote:Ajde ako nađeš taj mail postavi ga. Onda i ja mogu tako tražiti za Mostar da puste signal bez ograničenja na osnovu toga.
pazi,prelijavanjem signala,kako se u srednjoj bosni moze signal hrt prelijevati kad je hrvatska stotinu kilometara daleko,nije slavonija u pitanju i posavina bez brda,planina pa da se moze signal kako tako uhvatiti,postoji valjda predajnik,repetitor tako meni u RAK-u rekose sa kojeg se obicnom antenom moze hvatati signal hrt, i to vec nije do telemacha nego do banana drzave
-
kakavdanakneiskustvu
#67343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radar71 wrote:Da li bi gledao prvenstvo na SD rezoluciji??kakavdanakneiskustvu wrote:Radar71 wrote:Da je HRT u HD pa bih razumio al ovako
pa problem je sto meni to zatamni a preko brda u vitezu ne zatamne,kontas,a isto plačamo?
da
-
puz_u_salati
#67344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
beni-bu-man wrote:Ima u Busovacipuz_u_salati wrote:Nema u Vitezu. Neistina kao i večina iznesenih stvari ovdje.Liska wrote:Hajde mi objasni kako to postoji zemaljski signal u Vitezu a u Mostaru ga nema. Pa najobičnijom antenom možeš uhvatiti signal, o kvaliteti nećemo jer nije predmet spora. Popenješ se na prvo brdo iznad Mostara i vidiš Biokovo. Pa kako ga onda nema u Mostaru a ima u Vitezu?
Ja vikendicu imam u Kaćunima preko 20 godina i nikad nisam mogao uhvatiti niti jedan hrvatski kanal. HRT ima samo kao reemirovanje od strane TV KISS i preko satelita.
Nemojte ljudi pisati gluposti, to jednostavno nije istina.
-
kakavdanakneiskustvu
#67345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Liska wrote:Hajde mi objasni kako to postoji zemaljski signal u Vitezu a u Mostaru ga nema. Pa najobičnijom antenom možeš uhvatiti signal, o kvaliteti nećemo jer nije predmet spora. Popenješ se na prvo brdo iznad Mostara i vidiš Biokovo. Pa kako ga onda nema u Mostaru a ima u Vitezu?
u RAK- u kazu da na vlasicu postoji predajnik sa kojeg se moze hvatati signal hrt,tako meni rekose kad sam ih zvao prije par godina i jos mi rekose ako ja hocu da nazovem neko njihovu skuzbu da ih zamolim da izadju na teren pa da to kao utvrde,jer eto nije to u redu,ali čpazi da ih ja nazovemoni to sve znaju ali niko nista ne cini oko toga
-
ek0
#67346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad se uzme ukupan broj kanala i da ti kompenzuju tih možda 20 feninga što ti je zamračen jedan kanal par sati mjesečno nebi se obogatio.kakavdanakneiskustvu wrote:ek0 wrote:Nema potrebe da se non stop povlači priča oko tog zatamnjivanja kanala. Ja se prvi iznerviram kad zamrače HRT, a ja se spremio da gledam utakmicu ali neće se ništa korisno postići ovim žalbama. Sigurno neće nakon ovih žalbi prestati zamračivati HRT tamo gdje su ga do sad zamračivali. Jedino što se može desiti je da ga počnu zamračivati i tamo gdje nisu do sad, a realno koja je meni korist što će pored mene početi zajebavat' i još nekog drugog?
jbg plaćaćeš istu cijenu kao i onaj sto moze sve neometano gledati
- beni-bu-man
#67347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je fascinantno kako se palite na glupostipuz_u_salati wrote:![]()
![]()
![]()
Ja vikendicu imam u Kaćunima preko 20 godina i nikad nisam mogao uhvatiti niti jedan hrvatski kanal. HRT ima samo kao reemirovanje od strane TV KISS i preko satelita.
Nemojte ljudi pisati gluposti, to jednostavno nije istina.
-
Liska
#67348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako tako gledaš onda ni Telemach ne bi propao zbog tih 20 feninga. U pitanju je princip da si potpisao ugovor u kojem se ne navode nikakva ograničenja u distribuciji kanala. Tim principom ti mogu ukinuti i internet svaki dan na nekoliko sati ali tada bi ti sigurno smetalo. Isto važi i za kanale. A nije više ni tako malo jer navečer kad krenem od prvih 10 kanala na mojoj listi bar je pet zatamnjeno. Jer realno raja idu u Telemach zbog tih kanala i to da bi ih gledali a ne gledali u zatamnjen ekran. Što se mene tiče, neka samo uvedu u ugovore opciju da se neodređeni broj sati na neodređeno vrijeme neće moći pratiti svi kanali pa da vidimo tko će potpisati i pristati na tu opciju.
-
Nulti Pacijent
#67349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tako je i opet tvrdim nigdje u svijetu nema zatamnjivanja sadržaja samo ovde izmišljaju neke glupostiLiska wrote:Ako tako gledaš onda ni Telemach ne bi propao zbog tih 20 feninga. U pitanju je princip da si potpisao ugovor u kojem se ne navode nikakva ograničenja u distribuciji kanala. Tim principom ti mogu ukinuti i internet svaki dan na nekoliko sati ali tada bi ti sigurno smetalo. Isto važi i za kanale. A nije više ni tako malo jer navečer kad krenem od prvih 10 kanala na mojoj listi bar je pet zatamnjeno. Jer realno raja idu u Telemach zbog tih kanala i to da bi ih gledali a ne gledali u zatamnjen ekran. Što se mene tiče, neka samo uvedu u ugovore opciju da se neodređeni broj sati na neodređeno vrijeme neće moći pratiti svi kanali pa da vidimo tko će potpisati i pristati na tu opciju.
- afannedim
#67350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel moguće kolko ovaj puz brani telemach i pravi se pametan