Sirija

Locked
jao_situacije

#67301 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

Bosanski_kralj wrote:Zaista mi je teško povjerovati da više od pola države (koja broji oko 23 miliona stanovnika) uspiju okupirati tamo neki strani plaćenici. Nekako mi to ide protiv logike. Zamislite kolika bi cifra tih stranih plaćenika morala biti da uspiju raditi ovo što rade.
tebi da u ulicu uđu bradate vehabije naoružane do zuba šta bi uradio
napao ih kuhinjskim nožem ?
Bosanski_kralj

#67302 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

jao_situacije wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zaista mi je teško povjerovati da više od pola države (koja broji oko 23 miliona stanovnika) uspiju okupirati tamo neki strani plaćenici. Nekako mi to ide protiv logike. Zamislite kolika bi cifra tih stranih plaćenika morala biti da uspiju raditi ovo što rade.
Pustio bih bradu, nabavio oružje i onda bih 5 godina jurišao na Sarajevo. :roll:
jao_situacije

#67303 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

Bosanski_kralj wrote:
jao_situacije wrote:
Pustio bih bradu, nabavio oružje i onda bih 5 godina jurišao na Sarajevo. :roll:
ne razumijem
Bosanski_kralj

#67304 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

jao_situacije wrote: ne razumijem
Ako sam ja tebe dobro shvatio želio si reći da Sirijci nisu imali mnogo izbora kad su im se u gradovima pojavili bradati naoružani stranci, jednostavno su im se morali pridružiti?
nema me tamo

#67305 Re: Sirija

Post by nema me tamo »

A ti bi uzeo nož i napao naoruzane bradonje a?
Ti koji ocima rata vidio nisi, nije ti ovo film!
jao_situacije

#67306 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

Bosanski_kralj wrote:
jao_situacije wrote: ne razumijem
Ako sam ja tebe dobro shvatio želio si reći da Sirijci nisu imali mnogo izbora kad su im se u gradovima pojavili bradati naoružani stranci, jednostavno su im se morali pridružiti?
ne, nego se ne mogu buniti i nemaju izbora i mole Boga da ih ne proglase nevjernicima i streljaju
a o tome da je saa nesposobna ne treba previše riječi trošiti
oni koji su uspjeli pobjeći su pobjegli
većina stanovništva se ne slaže ni sa asadom ni sa vehabijama zato agonija traje
nesposobna saa protiv slabije opremljenih ali fanatičnijih vehabija i dobiješ evo ovo što gledaš
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#67307 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

assd je monstrum i manijak
gori je i luđi od gadafija i sadama zajedno

stari psihopata ... kao dječak je mučio životinje i maltretirao vršnjake
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#67308 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

jao_situacije wrote:
te je asad pustio iz zatvora na početku revolucije
cbrt

#67309 Re: Sirija

Post by cbrt »

I sad da pita neko te lude Ruse zašto nisu tog Tlasa instalirali pre 4 godine nego izginu ovoliko ljudi...
Inače, režim je ubio zarobljenika gaženjem, mnogo su isti oni i ISIS
https://pbs.twimg.com/media/CSSxmDrUEAAriAX.jpg
joe_black

#67310 Re: Sirija

Post by joe_black »

cbrt wrote:I sad da pita neko te lude Ruse zašto nisu tog Tlasa instalirali pre 4 godine nego izginu ovoliko ljudi...
Tanak ti je ovaj fotoshop...vise srece drugi put
joe_black

#67311 Re: Sirija

Post by joe_black »

japin_mutapi wrote:
jao_situacije wrote:
te je asad pustio iz zatvora na početku revolucije
Vjerovatno si cuo za izraz "korisne budale" TO JE TO
Em2r

#67312 Re: Sirija

Post by Em2r »

joe_black wrote:
cbrt wrote:I sad da pita neko te lude Ruse zašto nisu tog Tlasa instalirali pre 4 godine nego izginu ovoliko ljudi...
Tanak ti je ovaj fotoshop...vise srece drugi put
I to iz 2008:)
Opetja033

#67313 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

astala_vistala wrote:treba biti realan veliku vecinu te fantomske opozicije i fiktivne islamske drzave cine strani ratnici koji do 2011 nisu znali gdje se Sirija uopste nalazi.
Kakva laz, o realni. Imas li kakve podatke ili stvarno ocekujes da ti vjeruje na rijec?

Pripadnici FSA su Sirijci, pripadnici Islamskog Fronta su Sirijci. To su dvije najbrojnije pobunjenicke grupe. Apsolutna vecina pripadnika Ahrar as Shama su Sirijci.
Apsolutna vecina pripadnika Nusre su Sirijci. Naravno ima grupica koje su Nusrini sateliti a koje se sastoje od stranaca.

Ali toliko je licemjerno takve gluposti i spominjati ako uzmemo u obzir horde siitskih fanatika i terorista koji su dosli iz Iraka, Libana, Irana, Afganistana, Pakistana i ostalih vukojebina da se bore protiv narodnog ustanka u Siriji. Sada tu mozemo dodati i Ruse.
Na desetine hiljada stranih terorista i placenika se bore na strani Assada.
Opetja033

#67314 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ahmet Davutoglu, vezir Sultana, padisaha vidljivog i nevidljivog svijeta, Bozijeg zastupnika na zemlji, cara ljudi, zivotinja, ptica i riba, qutba naseg vremena i Bozijeg prijatelja:
"Napali smo polozaje YPG-a dva puta. Napascemo ih ponovo ukoliko predju na lijevu obalu Eufrata".
Opetja033

#67315 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Sjever Hame, trenutna situacija:

Image
salik79

#67316 Re: Sirija

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:Ahmet Davutoglu, vezir Sultana, padisaha vidljivog i nevidljivog svijeta, Bozijeg zastupnika na zemlji, cara ljudi, zivotinja, ptica i riba, qutba naseg vremena i Bozijeg prijatelja:
"Napali smo polozaje YPG-a dva puta. Napascemo ih ponovo ukoliko predju na lijevu obalu Eufrata".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sulejman a.s. (Estagfirullah) na aparatima :mrgreen:

Eh, sto me nasmija na sabahu :thumbup: :kiss:
Opetja033

#67317 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:Ahmet Davutoglu, vezir Sultana, padisaha vidljivog i nevidljivog svijeta, Bozijeg zastupnika na zemlji, cara ljudi, zivotinja, ptica i riba, qutba naseg vremena i Bozijeg prijatelja:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sulejman a.s. (Estagfirullah) na aparatima :mrgreen:

Eh, sto me nasmija na sabahu :thumbup: :kiss:

:lol: :lol: :lol: :lol: (estagfirullah)

Dooooooooobar! :kiss:
Ironmen

#67318 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
astala_vistala wrote:treba biti realan veliku vecinu te fantomske opozicije i fiktivne islamske drzave cine strani ratnici koji do 2011 nisu znali gdje se Sirija uopste nalazi.
Kakva laz, o realni. Imas li kakve podatke ili stvarno ocekujes da ti vjeruje na rijec?

Pripadnici FSA su Sirijci, pripadnici Islamskog Fronta su Sirijci. To su dvije najbrojnije pobunjenicke grupe. Apsolutna vecina pripadnika Ahrar as Shama su Sirijci.
Apsolutna vecina pripadnika Nusre su Sirijci. Naravno ima grupica koje su Nusrini sateliti a koje se sastoje od stranaca.

Ali toliko je licemjerno takve gluposti i spominjati ako uzmemo u obzir horde siitskih fanatika i terorista koji su dosli iz Iraka, Libana, Irana, Afganistana, Pakistana i ostalih vukojebina da se bore protiv narodnog ustanka u Siriji. Sada tu mozemo dodati i Ruse.
Na desetine hiljada stranih terorista i placenika se bore na strani Assada.

Nemas ti pojma o Siriji kladim se da prije 2011 nisi ni znao gdje se nalazi Sirija, u teroristickoj organizaciji Ahrah Sham nema ni 5 % sirijijaca to se lako moze zakljuciti po umno bolesnim facama te skupine koje nemaju nikakve veze sa prosjecnim sirijcom o Nusri ista prica tako da laprdas gluposti i prosipas se.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#67319 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Likovi nemaju političko vođstvo, nemaju politički program, imaju raju iz Idliba popunjenu likovima iz Kine, Centralne Azije, Kavkaza i roga Afrike, sa njima koordinira turski MIT da se totalno ne poklju između sebe, ali zato "predstavljaju sirijski narod".

Sa'vox, prekucao si samog sebe... :lol:
Neka nemaju i ne smiju ga imati. Sve dok je ovako nemaju koga uhvatiti za j.... igrati protiv međunarodne zajednice možeš samo ovako: sto grupa, sto emira, pa neka ih hvataju jednog po jednog.
Odlična ideja, po uzoru na Libiju. Sto grupa, bez ikakvog cilja puca na one druge, treće i sedamnaeste. Shuknuli su ga pravo međunarodnoj zajednici i svima ostalim. Moraju čamcima do u prodavnicu ići zbog poplava meda i mlijeka razvojem događaja kakve ti priželjkuješ Siriji.
:thumbup:

Upravo tako, al' tesko je to njima objasniti.
Kikibombona

#67320 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

I konacno imamo potvrdu da turska drzava spasava najveceg monstruma danasnjice od kolapsa. To smo znali i ranije, ali je sada stigla potvrda od Ahmeta. :thumbup: :D
sarajevoxxxx

#67321 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Koalcija zadnjih nekoliko dana skoro da ne djeluje.Rusija samo jučer 94 zračna udara na području Sirije.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#67322 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote: Sirija je u milion puta goroj situaciji.

A za Libiju šta drugo očekivati kada države sa strane upumpaju milijarde dolara i započnu nasilje.Ista stvar i sa Egiptom narod rekao svoje, ali pika se zaljevski petro-dolar. Ili kako mi kažemo ili zatvor i progon.
:-)

Niko nije upumpao te milijarde-one su ispumpane.
madner

#67323 Re: Sirija

Post by madner »

Kako stvari stoje, za neki mjesec dana ce se osjetiti posljedice ove nove strategije.
ISIS je jedini imao ispravan odgovor, FSA je nazalost nastala od SAA i ima isti nivo znanja.
Ironmen

#67324 Re: Sirija

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Koalcija zadnjih nekoliko dana skoro da ne djeluje.Rusija samo jučer 94 zračna udara na području Sirije.

Pa kad su nesposobni najbolje bi bilo da se i povuku iz Sirije i prepuste sve rusima.
insomnia78

#67325 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

madner wrote:Kako stvari stoje, za neki mjesec dana ce se osjetiti posljedice ove nove strategije.
ISIS je jedini imao ispravan odgovor, FSA je nazalost nastala od SAA i ima isti nivo znanja.
Na koju i ciju strategiju mislis?
Locked