Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Liska

#67301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Sve je jasno a opet ništa nije jasno. Jer ovom logikom nijedna emisija na HRT koja nije njihova produkcija se ne bi smjela emitirati van granica Hrvatske. Od programa ne bi imao ništa na kraju. Znači, svi principi se koristi samo kada je u pitanju nogomet. Kad su u pitanju drugi sportovi, filmovi i serije isti principe ne važe. Kako mi netko može objasniti da se zatamne prijateljski susreti nogometne reprezentacije Hrvatske a ne zatamni se prijenos Roland Garrosa? I to je selektivnost o kojoj ja pišem. Već odavno nema selektivnog zatamnjivanja npr. u Sarajevu a ne u Mostaru ili Vitezu. Ali ima selektivne primjene zatamnjivanja jer bi onda morali zatamniti sve što se tiče HRT sem Dnevnika, nekog domaćeg obrazovnog programa i nekih kvizova. U čemu je razlika ako si kupio pravo na film ili seriju u odnosu na sport? Zašto taj princip selektivno primjenjuješ samo na sport? Onda dolazimo do pitanja zašto nam se pri ponudi za Telemach ne kaže kako nećemo biti u mogućnosti pratiti sve 24 dnevno i zašto se zbog toga ne smanjuje cijena pretplate? A opet znam kako ne smiju zacrniti sve jer bi ostali bez pretplatnika a možda bi se na kraju pojavio operater koji bi konačno sve ovo riješio i imao mogućnost neprestanog emitiranja svih kanala, pa nek svatko gleda utakmicu tamo gdje mu je draže. Kako god krše nam se prava kao potrošačima jer bi morali unaprijed znati što ne dobijamo u usluzi, a u ponudi se navodi kako to dobijamo.
fusion_ba

#67302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Sport je najskuplji i daleko više se "nadgleda" poštivanje zatamnjenja sporta nego filmova i serija pa se za to može progledati kroz prste. Doduše RTS šalje i dopise za razne serije i filmove pa je tako bila zatamnjena serija Twin Peaks stara skoro 30 godina.
Benq

#67303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

RTS je povecao cijenu sa kojom se operateri ne slazu i samim tim zahtjevaju da se zatamni sve zivo.
MTV

#67304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:RTS je povecao cijenu sa kojom se operateri ne slazu i samim tim zahtjevaju da se zatamni sve zivo.
UG grupu zulja 0,50 eura po korisniku za korisnike van Srbije (izuzev BiH i Crne Gore) citaj za Net TV Plus tj za dijasporu. Nije problem BiH problem je dijaspora. Net TV Plus je imao okrsaj i sa HRTovima, Nova TV, Hayat i ostalim kanalima koje je nelegalno emitovao.

Oni su za sada jedini operater koji se zale na RTS. A u hrvatskoj je Total TV HR (cca 30000 korisnika) izbacio RTS 1 i RTS 2 a u isto vrijeme vip/bnet (cca 300 000 korisnika) dodao RTS 1, RTS 2 pa i RTV Vojvodina 1 i 2.

Lik fino objasnio.
http://rtvforum.net/showthread.php?tid= ... #pid202836
diablobih

#67305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Liska wrote:Sve je jasno a opet ništa nije jasno. Jer ovom logikom nijedna emisija na HRT koja nije njihova produkcija se ne bi smjela emitirati van granica Hrvatske. Od programa ne bi imao ništa na kraju. Znači, svi principi se koristi samo kada je u pitanju nogomet. Kad su u pitanju drugi sportovi, filmovi i serije isti principe ne važe. Kako mi netko može objasniti da se zatamne prijateljski susreti nogometne reprezentacije Hrvatske a ne zatamni se prijenos Roland Garrosa? I to je selektivnost o kojoj ja pišem. Već odavno nema selektivnog zatamnjivanja npr. u Sarajevu a ne u Mostaru ili Vitezu. Ali ima selektivne primjene zatamnjivanja jer bi onda morali zatamniti sve što se tiče HRT sem Dnevnika, nekog domaćeg obrazovnog programa i nekih kvizova. U čemu je razlika ako si kupio pravo na film ili seriju u odnosu na sport? Zašto taj princip selektivno primjenjuješ samo na sport? Onda dolazimo do pitanja zašto nam se pri ponudi za Telemach ne kaže kako nećemo biti u mogućnosti pratiti sve 24 dnevno i zašto se zbog toga ne smanjuje cijena pretplate? A opet znam kako ne smiju zacrniti sve jer bi ostali bez pretplatnika a možda bi se na kraju pojavio operater koji bi konačno sve ovo riješio i imao mogućnost neprestanog emitiranja svih kanala, pa nek svatko gleda utakmicu tamo gdje mu je draže. Kako god krše nam se prava kao potrošačima jer bi morali unaprijed znati što ne dobijamo u usluzi, a u ponudi se navodi kako to dobijamo.
Ocigledno im druge stvari nisu skupe da kupe za citav region, dok je svjetsko skupo.
kakavdanakneiskustvu

#67306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
beni-bu-man » 11/06/2018 14:43

Hercegoviina wrote:
po kom osnovu telemach naplacuje kanale koji su vise zamraceni nego nisu? bolje ih ukinite nego da nas maltretirate I prodajete nam muda po bubrege.

moze im se :mrgreen:
Emiter, odnosno tv kuća, ako nema pravo emitivanja nekog sadržaja na teritoriji BiH, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenjem. Dakle, to nije pitanje niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuca ima, ili nema pravo emtiovanja sadržaja na teritoriji

BiH.
Navedeno zavisiti od vlasnika prava sadržaja, a ne od nas, kao distributera kanala.
a zbog čega to što se mora zatamniti nije tako na podrucju svih gradova u kojima vi imate korisnike svojih usluga?
Benq

#67307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@MTV , pratim ja situaciju u vezi RTS-a, odnosno citam sve sto se pise u vezi RTS-UG relacije.
MTV

#67308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:@MTV , pratim ja situaciju u vezi RTS-a, odnosno citam sve sto se pise u vezi RTS-UG relacije.
Ok :)
Liska

#67309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:

Hercegoviina wrote:
po kom osnovu telemach naplacuje kanale koji su vise zamraceni nego nisu? bolje ih ukinite nego da nas maltretirate I prodajete nam muda po bubrege.

Emiter, odnosno tv kuća, ako nema pravo emitivanja nekog sadržaja na teritoriji BiH, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenjem. Dakle, to nije pitanje niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuca ima, ili nema pravo emtiovanja sadržaja na teritoriji

BiH.
Navedeno zavisiti od vlasnika prava sadržaja, a ne od nas, kao distributera kanala.
a zbog čega to što se mora zatamniti nije tako na podrucju svih gradova u kojima vi imate korisnike svojih usluga?
Koliko ja vidim u zadnje vrijeme npr. godinu dana, zatamnjuju svima podjednako. Dakle, zatamnjuje se i u tzv. zapadnom dijelu Mostara, da se tako izrazim jer ne volim taj izraz. I to više nije problem, problem je ono drugo što sam opisao. Da se opet ne ponavljam, pročitaj ako možeš.
kakavdanakneiskustvu

#67310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

daramo wrote:
beni-bu-man wrote: A to stoji da je u busovaci mogu gledat a u nicaze nemere
U Mostaru ne možeš, niti Ligu Prvaka, niti SP, niti EP, čak niti kvalifikacije, i to su zatamnjivali na HRT-u moralo se gledati na Sport Klubu.
Odakle ti informacija da se u Busovači može ili su to samo insinuacije?

u vitezu mogu jer telemach tvrdi,jos odavno, da ne moraju zatamniti te sadrzaje jer kao u gradovima gdje postoji zemaljski signal te tv kuce nisu duzni to zatamniti,a u vitezu fakat postoji zemaljski signal HRT
Benq

#67311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakavdanakneiskustvu wrote: u vitezu mogu jer telemach tvrdi,jos odavno, da ne moraju zatamniti te sadrzaje jer kao u gradovima gdje postoji zemaljski signal te tv kuce nisu duzni to zatamniti,a u vitezu fakat postoji zemaljski signal HRT
Mozes li naci to gdje telemach tvrdi da ne moraju zatamniti signal u svom sistemu za taj grad ? Ja takav post nisam vidio ovdje.
Liska

#67312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Super, sada tražim zvanično od Telemacha da u Mostaru ne zatamnjuju signal jer u Mostaru postoji zemaljski signal HRT. Popneš se na prvo brdo iznad Mostar i vidiš Hrvatsku. Dakle, i ovo je dokaz kako su im principi vrlo rastezljivi. Još jednom molim Telemach da ne zamračuje više Mostar jer postoji zemaljski signal HRT u Mostaru.
kakavdanakneiskustvu

#67313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
un1ted » Today, 4:28 pm

Poštovani @Telemach,

da li se obraćanje operatera za zatamnjivanje sadržaja odnosi samo na Sarajevo? Da li taj zahtjev stiže i za druge gradove, npr. Vitez?

Hvala.
Zahtjevi se odnose na teritoriju BiH.

pa zbog čega več godinama to nije tako,tacnije,da pojedniostavim iako sam uvjeren da odgovora nece biti,zbog čega u nekim gradovima tog zatamnjenja nema u svim gradovima u kojima vi imate korisnike vasih usluga?
kakavdanakneiskustvu

#67314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

odmor wrote:
Telemach wrote:
un1ted » Today, 4:28 pm

Poštovani @Telemach,

da li se obraćanje operatera za zatamnjivanje sadržaja odnosi samo na Sarajevo? Da li taj zahtjev stiže i za druge gradove, npr. Vitez?

Hvala.
Zahtjevi se odnose na teritoriju BiH.
Momak, jesi li ti novi u Telemachu? :D
Valjda ti je poznata situacija da su i Sarajevo i Vitez teritorijalno u BiH?
Druga stvar, valjda ti je poznato da se u Sarajevu zatamnjuje a u Vitezu ne? Ja to bar ovdje citam godinama, mada nisam svojim ocima vidio (nisam ni u Sarajevu ni u Vitezu), al tako se prica :D
Jesi li ti novi u Telemachu?
:D
Benq

#67315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Liska wrote:Super, sada tražim zvanično od Telemacha da u Mostaru ne zatamnjuju signal jer u Mostaru postoji zemaljski signal HRT. Popneš se na prvo brdo iznad Mostar i vidiš Hrvatsku. Dakle, i ovo je dokaz kako su im principi vrlo rastezljivi. Još jednom molim Telemach da ne zamračuje više Mostar jer postoji zemaljski signal HRT u Mostaru.
Kakav dokaz ? Ovdje se samo pise bez ikakvih konkretnih dokaza.

Postavite konkretne dokaze pa da ih napadamo zajedno, tad cemo bar imat situaciju na svojoj strani.
Last edited by Benq on 13/06/2018 11:45, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#67316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

zateznistub wrote:Da li je ikada bilo ko napravio screen shot ili sliku ekrana, šta god, da se vidi da negdje puštaju sliku kad bi trebala biti kao zaključana. Koliko ja znam još niko nije...

jeste,nekoliko puta,obicno u vrijeme svj. ili evr. prvenstava u fudbalu
zateznistub

#67317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

zateznistub wrote:Da li je ikada bilo ko napravio screen shot ili sliku ekrana, šta god, da se vidi da negdje puštaju sliku kad bi trebala biti kao zaključana. Koliko ja znam još niko nije...

Meni je promaklo jer ne vidjeh ni jedne
kakavdanakneiskustvu

#67318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

probook wrote:
Benq wrote:
To je neko uletio sa pricom i svi se na to uhvatili ko muhe... od tada se to ponavlja. I to mislim da je prica potekla sa FB-a gdje je neki momak postavio sliku svog tv-a na kojem se vidi da nije zatamnjeno, naravno niko nije detaljno provjerio tu informaciju i sa kojeg izvora uopste gleda.
Gledao ja svojim ocima na zapadnoj strani Mostara 8-)

i ja nekoliko puta u vitezu i n. travniku
zateznistub

#67319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

puz_u_salati wrote:

Daj tu sliku. Ali da se tačno vidi da je Telemach operater.

Nemaš?

Lupaš gluposti.
Ti baš znaš da sagovornicima...
kakavdanakneiskustvu

#67320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

semirsar wrote:Da se ne ponavljam, niko ne spori zahtjeve o zatamnjenju sadrzaja, vec sto se radi diskriminacija korisnika, jer se ti isti zahtjevi ne sprovode na citavom dijelu BiH. Mozda ovaj put napokon budu dosljedni i svima zacrne ekran... zivi bili pa vidjeli.

nema od tog nista,da u svim gradovima zatamne HRT 2
crnivrag

#67321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Svjetsko prvenstvo na BHT 1 HD kanalu

Image

BHRT je ekskluzivni vlasnik prava na prenos najvećeg sportskog događaja u svijetu za BiH, Svjetsko prvenstvo u fudbalu - Rusija 2018, a korisnici Telemacha će moći pratiti najzanimljivije utakmice svjetskog prvenstva u HD rezoluciji.

Podsjećamo vas da je kanal BHT 1 HD dostupan za korisnike D3 programske sheme u okviru Start paketa na poziciji 311 i tokom trajanja prvenstva na Total TV platformi u okviru Start paketa na poziciji 12.

Vaš Telemach
https://telemach.ba/a33366/podrska/vije ... analu.html
Last edited by crnivrag on 14/06/2018 13:40, edited 2 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#67322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Radar71 wrote:Da je HRT u HD pa bih razumio al ovako

pa problem je sto meni to zatamni a preko brda u vitezu ne zatamne,kontas,a isto plačamo?
Liska

#67323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Benq wrote:
Liska wrote:Super, sada tražim zvanično od Telemacha da u Mostaru ne zatamnjuju signal jer u Mostaru postoji zemaljski signal HRT. Popneš se na prvo brdo iznad Mostar i vidiš Hrvatsku. Dakle, i ovo je dokaz kako su im principi vrlo rastezljivi. Još jednom molim Telemach da ne zamračuje više Mostar jer postoji zemaljski signal HRT u Mostaru.
Kakav dokaz ? Ovdje se samo pise bez ikakvih konkretnih dokaza.

Postavite konkretne dokaze pa da ih napadamo zajedno, tad cemo bar imat situaciju na svojoj strani.
Ne znam zašto mene citiraš, nisam ja napisao da se u Vitezu može gledati. Samo sam komentirao ako je tako onda bi trebalo važiti i za Mostar isto. Samo to. Nemam običaj lagati pa tako gledam i druge. Možda čovjek za Vitez laže, ne znam. Ali znam da nas u Telemachu već dugo prave budalama sa ovim objašnjenima oko zatamnjenja kojeg malo ima, malo nema, kako kome i zavisno od vrste emisije. Godinama se u Mostaru moglo gledati sve dok se u Sarajevu zacrnjivalo, to je valjda već dosada fakat i bez screenshota. A sve ostale primjere nelogičnosti principa koje nam Telemach nudi sam lijepo nabrojao i nisi ih demantirao. Dakle, treba se sve zacrniti ako je Telemach u pravu. Ako nije, treba sve pustiti. Kratko i jasno. To je toliko logično i jasno da se ne mora posebno ni objašnjavati.
crnivrag

#67324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TELEMACH KOŠARKAŠKI KAMP OD 1.07.- 13.07. NA BJELAŠNICI

Image

Kompanija Telemach u saradnji sa košarkaškim klubom „KOŠ“ i ove godine organizuje jedinstveni ljetni „Telemach košarkaški kamp“ na Bjelašnici, koji će tokom sedam dana trajanja okupljati mlade košarkaške nade uzrasta od 8 do 18 godina, te im pružiti mogućnost nadogradnje vještine individualne tehnike, kao i same košarkaške taktike.

Svrha ovog kampa, koji će se održavati u periodu od 1.07. - 07.07. i zavisno od broja prijavljene djece od 07.07. - 13.07. tekuće godine je, kako kažu organizatori, da se mladi usmjere ka sportu kao zdravoj životnoj navici, uživajući u boravku na planini i svježem zraku u društvu svojih vršnjaka. Polaznici Kampa će boraviti u hotelu „Bjelašnica“, a Telemach ove godine nagrađuje i jednu osobu besplatnim učešćem.

- Cilj nam je afirmisati mlade sportiste, omogućiti im nadogradnju sportskih vještina, kao i pokazati kako se individualnim radom i pojačanim aktivnostima može doći do zajedničkog cilja u izgradnji vrhunskih sportskih ličnosti. Telemach košarkaški kamp ove godine nagrađuje i jednog polaznika besplatnim učešćem. Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri nam mogu poslati odgovor na pitanje koje glasi - Zašto baš on/ona treba da osvoje ovu nagradu – na mail [email protected] a mi ćemo neposredno pred početak kampa objaviti ime pobjednika – rekao je Kenan Đonko, CMO Telemach-a.

Izvršna direktorica Udruženja K.K.„KOŠ“ Šejla Bukva ističe da u organizaciji ovog jedinstvenog događaja sudjeluju i brojni bh. klubovi, kao što su ŽKK Konjic, ŽKK i KK Tešanj, ŽKK Željezničar Sarajevo, KK Kiseljak, ŽKK Igman Istočno Sarajevo i KK Modriča.

- Zadovoljstvo nam je što već drugu godinu zaredom organizujemo Telemach košarkaški kamp. Pozivamo svu djecu i mlade da se prijave, jer pored edukacije, zabava je ono po čemu će svakako pamtiti učešće u kampu. Po završetku radnog dijela dana, imamo mnogo zabavnog sadržaja, uz posebnu brigu o samoj sigurnosti učesnika.

Zaštitno lice Kampa je naš sjajni Džanan Musa od kojeg polaznici mogu naučiti mnogo toga. Napominjemo da se učesnici kampa još uvijek mogu prijaviti putem broja telefona 061 980 777 i 033 211 115 ili putem naše FB stranice-Telemach košarkaški kamp Bjelašnica, – kazala je Šejla Bukva, dodavši i to da se svaki dan na Facebook stranici predstavljaju učesnici kampa, organizatori, treneri, kao i sami polaznici.
https://telemach.ba/a33365/Saopcenja-za ... SNICI.html
kakavdanakneiskustvu

#67325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Liska wrote:

Hercegoviina wrote:

BiH.
Koliko ja vidim u zadnje vrijeme npr. godinu dana, zatamnjuju svima podjednako. Dakle, zatamnjuje se i u tzv. zapadnom dijelu Mostara, da se tako izrazim jer ne volim taj izraz. I to više nije problem, problem je ono drugo što sam opisao. Da se opet ne ponavljam, pročitaj ako možeš.[/quote]

a ja svojim očima vidio da se pojedini sportski prenosi na hrt 2 ne zatamnjuju u npr. vitezu
Locked