Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
SmokingMan

#67276 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Vašom ozbiljnošću kvarite nam ovo malo satire što nam je preostalo. :D
breuer

#67277 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by breuer »

dok za to vrijeme u Federaciji caruju humanisti, filozofi i humanitarci :-)
Hemel

#67278 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

breuer wrote:dok za to vrijeme u Federaciji caruju humanisti, filozofi i humanitarci :-)
Ni slucajno ali nemamo jednog covjeka koji jase sve ostale.
Imali smo jednog koji ga poceo imitirati pa smo ga sveli na mjeru, prvo na Sarajevo a sada bi bio zadovoljan Zenicom.
Ostali, kada ih sve saberes nisu teski kao Dodikov kum.
seln

#67279 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

In seiner Antwort an Pammer, welche das Internetportal Klix.ba publik machte, soll Dodik dem österreichischen Diplomaten „voreingenommenes Verhalten“ vorgeworfen haben.
Evo, austrijska drzavna televizija citira klix.
JThomas

#67280 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

a jel vi fakat mislite da je tom čovjeku bitno još nešto osim konta, porodice i jarana? ono, da se on bori za to neko srpstvo, a ne za konto, porodicu i jarane? :mrgreen:
Maharadza

#67281 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maharadza »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:To nisam upratio, al sprdanje jesam. Ne znam na cemu je bazirano. Rusi sve vise involvirani, ovaj sve bezobrazniji i bezobzirniji, usao u Predsjednistvo i poklopio opoziciju i to zestoko. Pa smjenjuje kadrove DNS-a i uzima drzavne poslanike SDS--u i to u njihovom "bastionu"

Sta ima govedo i glupan. Veoma opasan i stetan levat. Ovo nije za sege, ne znam za vas :skoljka:
Image

Image

NE diraj preCjednika jer dok god je on glavni baya, u šumskoj je slama jedina stavka na "meniju"! :skoljka:
breuer

#67282 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by breuer »

jah
cvrčak_na_hedonizmu

#67283 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bas tako, jah.

Zato je kod nas med i mlijeko. Izbijes Sarajevo i dobijes slican meni i obroke.

Razlika je sto su ovi ojacali, a mi grohnuli. Prije petnaestak godina im ukidali politicare koji se kurce, sad se ovaj kurci svima i ponasa se kako hoce, jer mu se moze.

Citajuci ovo covjek bi rekao da smo mi Zapadna, a troprstasi Istocna Njemacka pa ih kao sprdamo.

No.....
manijak1

#67284 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by manijak1 »

.....mi smo meza u sendviču .....sami od sebe se znamo naguzit kad ne treba .
mayab

#67285 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Imajući u vidu da je to potpuno novo iskustvo za Milorada Dodika, odlučio sam da mu dam nekoliko savjeta koji mu mogu biti od koristi na novoj funkciji iako znam da će on slušati samo Kusturicu - piše Srđan Puhalo

Za 15-tak dana, tačnije 20. novembra, Milorad Dodik će se žrtvovati za Republiku Srpsku i u Sarajevu položiti zakletvu kao srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

To će biti mali korak za njega, a niko ne zna kakav je to korak za ovu zemlju. Imajući u vidu da je to potpuno novo iskustvo za Milorada Dodika, odlučio sam da mu dam nekoliko savjeta koji mu mogu biti od koristi na novoj funkciji iako znam da će on slušati samo Kusturicu - piše Srđan Puhalo za Frontal.ba.

Evo savjeta:

Prema ustavu Republike Srpske Sarajevo je njen glavni grad, a to što je on glavni grad Bosne i Hercegovine nije razlog da ga izbjegavate.

Vi jeste srpski član Predsjedništva BiH, ali to ne znači da morate da se ponašate kao pravi Srbin, dovoljno je da budete čovjek.

Bilo bi dobro da na poslu budete od ponedeljka do petka, a možda i svaka druga subota i nedelja da bude radne, jer Bošnjaci sa ambasadorima i njihovim osobljem rade, jedu, piju, planinare, igraju tenis, flertuju, 24 sata i 365 dana u godini.

Sjetite se riječi svoga djeda „Sa Bošnjacima bošnjački, sa Hrvatima hrvatski, sa Srbima srpski, sa ambasadorima pristojno“.

Dragan Čović se nameće kao najbolji srpski savjetnik u Sarajevu.

Pošto ste hrvatski naučili na pijaci u Zagrebu prevodilac vam ne treba, probajte da naučite bosanski jezik, nije uopšte težak.

Pazite se turcizama lako ulaze u uho i veoma brzo razaraju srpski identitet kao što su: baba, badem, hajduk, kesa, džep, šećer, bekrija, bećar, duvan, boja, bubreg, limun, majmun, šal, pamuk, sapun, kama, krevet, kapija.

Najsrpskiji put od Banjaluke do Sarajeva je preko Doboja, Bijeljine, Zvornika, Sokoca i Pala i to je etnički čist put.

To što ste Srbin ne daje vam za pravo da svaku kafu nazivate turskom.

Ako kažete u Sarajevu da je Republika Srpska država svi će vam se smijati od kafe kuvarice, do ambasadora, tu priču pričajte isključivo u Republici Srpskoj.

Najhrvatskiji put od Banjaluke do Sarajeva je preko Šipova, Kupresa, Šuice, Prozora, Jablanice, Konjica, da vam se ne sloši od mnogo vremena provedenih u bošnjačkom dijelu Federacije BiH.

Najbrže će te stići od Banjaluke do Sarajeva autoputem 9. januar do Doboja, pa onda kroz Federaciju BiH, ali na putu ima mnogo antisrpskih radara i još antisrpskijih ograničenja brzine.

Najkraći put od Banjaluke do Sarajeva je preko Vlašića, jeste krivudavo ali nećete morati da se ponižavate, a samim tim i Republika Srpska, prolaskom kroz tunel 1. mart.

Prijavite se na fejsbuk grupu Tražim- nudim prevoz da od vašeg odlaska u Sarajevo i običan svijet ima koristi.

Sarajevo na zovite Teheranom jer tako pokazujete svoje elementarno neznanje, u Sarajevu žive sunitski muslimani, dok u Teheranu žive šitski muslimani.

Kada vas stranci budu pitali šta da vide u Sarajevu vi im preložite samo srpske znamenitosti: muzej Gavrila Principa, Despića kuću, Staru pravoslavnu crkvu i muzej na Baščaršiji, Jovana Divjaka, Mirka Pejanovića, Dušku Jurišić, nak vide da smo svoji na svome.

Uzmite Radončića za savjetnika i naljutićete više Bošnjaka, nego da vam savjetnik bude Kusturica.

Ako ste polovinu Sarajeva ispizdili uzimajući Radončića za savjetnika, drugu polovinu ćete naljutiti ako kažete da vam je pored Andrića, Abdulah Sidran omiljeni pisac.

Kusturicu ne vodite u Sarajevo, jer ako je postao Srbin kada je otišao iz njega, možda će postati Bošnjak ako se u njega vrati.

Predložite okupljanje i turneju orginalnih postava Zabranjenog pušenja, Elvisa Dž Kurtovića i Bombaj štampe po ex Jugoslaviji i pokažite da ste vi legitimni naslednik Nju primitivsa.

Kupite i obnovite kafić „Estrada“ novcem Republike Srpske i predajte ga na upravljanje Kusturici.

Mato Đaković je zaslužio mjesto PR neka i njega sunce tuđeg neba ogrije.

Srbi žive u Sarajevu, ali i u drugim dijelovima Federacije BiH, i nema potrebe da im svojim ponašanjem otežavate život kao što ste do sada.

Nemojte se pretvoriti u Dušanku Majkić.
Matzan

#67286 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

Šta napisa, crni Srđane...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#67287 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maharadza »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Bas tako, jah.

Razlika je sto su ovi ojacali, a mi grohnuli. Prije petnaestak godina im ukidali politicare koji se kurce, sad se ovaj kurci svima i ponasa se kako hoce, jer mu se moze.

Citajuci ovo covjek bi rekao da smo mi Zapadna, a troprstasi Istocna Njemacka pa ih kao sprdamo.

No.....
Prvo se žališ kako se ovdje "podilazi" ronhillu u veseloj atmosferi i humorom, a sada ga braniš i predstavljaš kao neku prijetnju...a sve što je od njega bilo i ostalo jeste to "kurčenje", naravno samo verbalno jer kada si na crnoj listi SAD nije ti baš veselo - a možda je i to jedan od mnogih razloga satiričnog tona većine postova ovdje, nisi na to pomislio?!

Dalje, koliko god mi grohnuli, šumska je još gore tj. glavni grad više poreza uplati nego POLA države - nuff said, mada nije ni to tema ove emisije, nego kako drugačije odreagovati na njihovu progagandu o "blagostanju" u šumskoj nego izrugivanjem i humorom?! A dovoljno se malo provozati npr istočnom BiH, pardon šumskom, pa vidjeti pusta konjska kola kao glavno prijevozno sredstvo a od auta golf 2 vrhunac! :lol:

Ali očito si ti neki teški kontraš, sve ti smeta, prvo "humoristički" i "neozbiljni" ton, a evo i kada ti čovjek ozb. iznese neoborive činjenice - opet "kme, ne đasvi mi se ni kada ih pljujemo, i mi smo grohnuli još gore...KME", tako da bi ti dobro došlo da se sabereš i skontaš šta želiš uopšte! Osim naravno da kmečiš i kontriraš, to si barem jasno dao svima do znanja!

PS. Zar je poraz na derbiju toliki šok ostavio pa ne znaš gdje udaraš...still?! :mrgreen:
mayab

#67288 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image

:serbo: :kontrabas: :bleee:
Tomahawk11
Globalni moderator

#67289 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Normalno da je PreCjednik jak ko bik, onako fizički, pa on je sam zaustavljao poplave i stajao na braniku, on je cipelario onog nekog tamo, on je trice davao preko cijelog terena....a bogme i pojavom, da ne kažem psihički :mrgreen:
Naravno da će izdominirati onog Komšića i Džaferovića 8-)
O dominaciji nad SDS-om ništa novo, ovo im sad samo daje lekcije i udara završne udarce :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#67290 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Maharadza wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Bas tako, jah.

No.....
Prvo se žališ kako se ovdje "podilazi" ronhillu u veseloj atmosferi i humorom, a sada ga braniš i predstavljaš kao neku prijetnju...a sve što je od njega bilo i ostalo jeste to "kurčenje", naravno samo verbalno jer kada si na crnoj listi SAD nije ti baš veselo - a možda je i to jedan od mnogih razloga satiričnog tona većine postova ovdje, nisi na to pomislio?!

Dalje, koliko god mi grohnuli, šumska je još gore tj. glavni grad više poreza uplati nego POLA države - nuff said, mada nije ni to tema ove emisije, nego kako drugačije odreagovati na njihovu progagandu o "blagostanju" u šumskoj nego izrugivanjem i humorom?! A dovoljno se malo provozati npr istočnom BiH, pardon šumskom, pa vidjeti pusta konjska kola kao glavno prijevozno sredstvo a od auta golf 2 vrhunac! :lol:

Ali očito si ti neki teški kontraš, sve ti smeta, prvo "humoristički" i "neozbiljni" ton, a evo i kada ti čovjek ozb. iznese neoborive činjenice - opet "kme, ne đasvi mi se ni kada ih pljujemo, i mi smo grohnuli još gore...KME", tako da bi ti dobro došlo da se sabereš i skontaš šta želiš uopšte! Osim naravno da kmečiš i kontriraš, to si barem jasno dao svima do znanja!

PS. Zar je poraz na derbiju toliki šok ostavio pa ne znaš gdje udaraš...still?! :mrgreen:
Koliko ti je godina, za pocetak ?
hizo ramidovic

#67291 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

sta se ovo desava u boljem dijelu tzv. beiha? svi ce biti u vlasti, nema opozicije, osim nesto turaka?
ima li ko vise informacija?
vatrogasac

#67292 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

Vrijeme je da i BN pređe na ćirilicu....na kraju će svakako. Ko im je kriv što su izabrali pogrešnu stranu.

Image
Styling

#67293 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

Znaci, lik ih je rasturio k'o Bugarsku skupstinu. Treba i to znati. Respekt.
hizo ramidovic

#67294 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:Znaci, lik ih je rasturio k'o Bugarsku skupstinu. Treba i to znati. Respekt.
kupiti nije isto sto i rasturiti...
mO k3

#67295 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:Znaci, lik ih je rasturio k'o Bugarsku skupstinu. Treba i to znati. Respekt.
kupiti nije isto sto i rasturiti...
ma raSturio ih je.....
archi_a

#67296 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

AmeriKi, evropi, nato-u, ifor-u, sfor-u, nikome nikada nije uspjelo da rasturi sds. Milorad je to učinio!!!!! Jest da je potrajalo godina i godina od kad je to obećanje dao, pa ga turili u oklopnjak i uvezli u Banjaluku, al riječ je riječ. Svaka čast presJedniče. :thumbup:
mO k3

#67297 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

archi_a wrote:AmeriKi, evropi, nato-u, ifor-u, sfor-u, nikome nikada nije uspjelo da rasturi sds. Milorad je to učinio!!!!! Jest da je potrajalo godina i godina od kad je to obećanje dao, pa ga turili u oklopnjak i uvezli u Banjaluku, al riječ je riječ. Svaka čast presJedniče. :thumbup:
sda dobija mjesto u vladi manjeg entiteta...
Banksy

#67298 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

A SDA nije znala.

Pogledaj naše političke lidere i politički život - aplaudiramo većem krimosu i većoj prevari...
Styling

#67299 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

Banksy wrote:
A SDA nije znala.

Pogledaj naše političke lidere i politički život - aplaudiramo većem krimosu i većoj prevari...
Politicka desavanja u Federaciji govore da su za razliku od RS biraci u ovdje koliko-toliko zreliji i napredniji i da je opozicija dobila dovoljno glasova da ih ne mozes bas tek tako razvaliti.
bh.tornjak

#67300 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

archi_a wrote:AmeriKi, evropi, nato-u, ifor-u, sfor-u, nikome nikada nije uspjelo da rasturi sds. Milorad je to učinio!!!!! Jest da je potrajalo godina i godina od kad je to obećanje dao, pa ga turili u oklopnjak i uvezli u Banjaluku, al riječ je riječ. Svaka čast presJedniče. :thumbup:
sad imas priliku da ukrstis koplja s Dusicom (dragom) a da ne strahujes od sukoba interesa....
Locked