Osim što je nesposoban jako, jako je bezobrazan. Ponaša se kao da je Brahman, a mi ostali Šudre ili Parije. Podijelio je više nezakonitih otkaza nego većina privatnika na vrhuncu moći.
Jedan od tih otkaza sam bio i ja sa dvojicom kolega ali mi smo bili pametni i isti dan digli frku u Sindikatu i obratili se advokatu tako da smo se odmah vratili na posao još smo onda i tjerali inat na disciplinskoj pa je zbog nas kaznio direktora pogona i upravnike (i to dobru im kaznu odsjeko). Okružio se poslušnicima poput Kapetanovića, Grmalića i Kablara koji će sjebat ovo malo firme što je ostalo.
Hvala nebesima, Bogu, Allahu i kome sve ne da sam dobio drugi posao i dao otkaz tamo nakon 5 godina. On je uveo teror u firmu i ne samo teror nego i nervozu, ogroman pritisak i sjebao je volju ljudima da rade.
Činjenica da je sad ponudio otpremnine na koje se prijavilo preko 700 radnika govori o tome koliko je poželjan poslodavac. Kad je vidio da trećina firme želi otići povukao je ponudu.
Harisu Silajdžiću jbm sve živo i neživo kad je doveo ovu stoku, a u isto vrijeme imao je i ponudu austrijske Voelstalpine.