Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Radar71

#67251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

daramo wrote:
Radar71 wrote: Lupaš gluposti.
Ma da, i ombudsman za zaštitu prava potrošača lupeta gluposti.
https://www.hercegovina.info/vijesti/za ... oga-138918
https://www.hercegovina.info/vijesti/vi ... aju-139033
Evo s tvog linka
Pitanje prava i ugovora

- Institucija ombudsmana nije imala pritužbi potrošača vezano uz pojavu zatamnjenja TV programa od distributera. No, to ne znači kako potrošači nisu bili suočeni s takvim problemom. Činjenica je da pojedini programi mogu biti zatamnjeni na određenom području radi zaštite autorskih prava, koja se za pojedine sadržaje pribavljaju isključivo za distribuciju na određenom prostoru.

To znači da TV kuća koja je kupila pravo na prijenos određenog sadržaja - utakmice, isključivo za prostor BiH, u to vrijeme svoj program ne smije emitirati na području izvan BiH. Tako taj program ne može biti distribuiran na teritoriju Srbije, primjera radi, jer bi time bio ugrožen onaj koji je u Srbiji kupio pravo na isti program itd. Promatrajući takvu pojavu s gledišta potrošačkih prava i njihove zaštite, potrošači imaju razloga za ljutnju i nezadovoljstvo jer korištenje paketa usluge trebalo bi im jamčiti nesmetan pristup svim kanalima koje mreža nudi. Utoliko više ako je taj kanal dio tog paketa usluga. Kod ovakvog stanja potrošač ne dobiva potpunu uslugu, a o tome nije bio na vrijeme i dovoljno jasno informiran unaprijed - rekla je za Večernji list pomoćnica ombudsmana za zaštitu prava potrošača Ljubica Čolović.
Na-Koja-Abad

#67252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Na-Koja-Abad »

Ima li neko, a posebno mislim na @telemach, ikakav prijedlog za rješavanje problema sa WiFi konekcijom u kući? Vidim u temi da ljudi imaju više nego zadovoljavajuće brzine, dok je moja, u najmanju ruku, beskorisna.

Na Trio Grande Extra paketu sa Cisco EPC3928 modemom, wifi brzina je uglavnom 1-2 Mbps :twisted: Pola godine ih zovem svakog mjeseca, a ovi operateri samo znaju ponavljati kako mi je "signal odličan". Nakon malo "ostrašćenijeg" razgovora sa njima, magično dobijem brzinu od oko 60 Mbps (u blizini modema), ali se ta brzina održi samo par dana i onda opet nazad u doba dial-up-a..
Tehničari kad dođu samo znaju buljiti u onu svoju spravicu i govoriti isto, kako je "signal odličan" pa ne mogu ništa uraditi, a za brzinu WiFi-a Telemach "ne može garantovati niti odgovarati". Zadnji put kad sam ih zvao, odnosno kada je došao tehničar, dobio sam WiFi brzine 90 Mbps (a da čovjek ništa nije dotakao). Međutim, ovo je trajalo samo dok mi je on bio u kući, otprilike; sat vremena nakon što je otišao, WiFi je pao na oko 2 Mbps.

Sa virtualnim WiFi-jem preko laptopa (skopčanim na ethernet) imam oko 50 Mbps, ali ne želim ovo improvizovano rješenje, niti želim laptop nasred sobe stalno. Probao sam sa svojim Asus routerom, ali mi je i u ovoj soluciji WiFi sa Asus-a brz onoliko koliko je na Cisco-u (a jedan od Telemach-ovih stručnih operatera me je pokušavao ubijediti da je razlog konflikt sa IP adresama ova dva uređaja, pa bi rješenje bilo da kupim novi router, a onda i repeater :lol: pa na kraju rekoh da je onda najbolje da osnujem svoj ISP) ...

Zna li neko da li je moguće ovo Cisco smeće staviti u bridge mode da mogu koristiti svoj Asus router, sa kojim sam, usput rečeno, u vrijeme HS-a i sa njihovim Motorola modemom, imao WiFi ne samo u čitavoj kući nego i iza, u bašti...

::edit::
Ovo je situacija ovog jutra
Image
Last edited by Na-Koja-Abad on 12/06/2018 07:30, edited 2 times in total.
odmor

#67253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote:
un1ted » Today, 4:28 pm

Poštovani @Telemach,

da li se obraćanje operatera za zatamnjivanje sadržaja odnosi samo na Sarajevo? Da li taj zahtjev stiže i za druge gradove, npr. Vitez?

Hvala.
Zahtjevi se odnose na teritoriju BiH.
Momak, jesi li ti novi u Telemachu? :D
Valjda ti je poznata situacija da su i Sarajevo i Vitez teritorijalno u BiH? Druga stvar, valjda ti je poznato da se u Sarajevu zatamnjuje a u Vitezu ne? Ja to bar ovdje citam godinama, mada nisam svojim ocima vidio (nisam ni u Sarajevu ni u Vitezu), al tako se prica :D
Jesi li ti novi u Telemachu?
Pedrosa

#67254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pedrosa »

Pozdrav svima,ima li neko informaciju na kojim kanalima ce se moci pratiti SP u Rusiji preko Telemacha i Liga prvaka posto znamo su Arene izgubile pravo na emitovanje ? :roll:
MTV

#67255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

SP u Rusiji prenosi BHT SD i BHT HD.

A Ligu prvaka Arena Sport

Naredne tri sezone Lige prvaka u BiH će prenositi samo Arena Sport
http://www.klix.ba/clanak/180213133

Ligu prvaka je izgubila Hrvatska Arena Sport. Kod njih ce emitovati Planet Sport, novi kanali operatera VIP-a.
Pedrosa

#67256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pedrosa »

Hvala na odgovoru.... :thumbup:
photo&video

#67257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Telemach wrote:
un1ted » Today, 4:28 pm

Poštovani @Telemach,

da li se obraćanje operatera za zatamnjivanje sadržaja odnosi samo na Sarajevo? Da li taj zahtjev stiže i za druge gradove, npr. Vitez?

Hvala.
Zahtjevi se odnose na teritoriju BiH.
Znaci Telemase po vasoj geografiji Vitez, Fojnica, Busovaca, Kiseljak nisu u BiH? Lazete ko Bakir, Covic i Dodik zajedno.
zateznistub

#67258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Da li je ikada bilo ko napravio screen shot ili sliku ekrana, šta god, da se vidi da negdje puštaju sliku kad bi trebala biti kao zaključana. Koliko ja znam još niko nije...
Radar71

#67259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach imate li namjeru popraviti Top Play, kolege su vam upoznate s problemom
vicious

#67260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Vezano za zatamnjenje, neki dan utakmica Brazil-Hrvatska i koliko sam vidio niko u BiH nije prenosio, a opet je HRT bio zatamnjen. Zašto, ako niko od naših nije prenosio i nisu bila ugrožena nikakva prava?
Benq

#67261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:Da li je ikada bilo ko napravio screen shot ili sliku ekrana, šta god, da se vidi da negdje puštaju sliku kad bi trebala biti kao zaključana. Koliko ja znam još niko nije...
To je neko uletio sa pricom i svi se na to uhvatili ko muhe... od tada se to ponavlja. I to mislim da je prica potekla sa FB-a gdje je neki momak postavio sliku svog tv-a na kojem se vidi da nije zatamnjeno, naravno niko nije detaljno provjerio tu informaciju i sa kojeg izvora uopste gleda.
Telemach

#67262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Na-Koja-Abad » Yesterday, 11:06 pm

Ima li neko, a posebno mislim na @telemach, ikakav prijedlog za rješavanje problema sa WiFi konekcijom u kući? Vidim u temi da ljudi imaju više nego zadovoljavajuće brzine, dok je moja, u najmanju ruku, beskorisna.

Na Trio Grande Extra paketu sa Cisco EPC3928 modemom, wifi brzina je uglavnom 1-2 Mbps :twisted: Pola godine ih zovem svakog mjeseca, a ovi operateri samo znaju ponavljati kako mi je "signal odličan". Nakon malo "ostrašćenijeg" razgovora sa njima, magično dobijem brzinu od oko 60 Mbps (u blizini modema), ali se ta brzina održi samo par dana i onda opet nazad u doba dial-up-a..
Tehničari kad dođu samo znaju buljiti u onu svoju spravicu i govoriti isto, kako je "signal odličan" pa ne mogu ništa uraditi, a za brzinu WiFi-a Telemach "ne može garantovati niti odgovarati". Zadnji put kad sam ih zvao, odnosno kada je došao tehničar, dobio sam WiFi brzine 90 Mbps (a da čovjek ništa nije dotakao). Međutim, ovo je trajalo samo dok mi je on bio u kući, otprilike; sat vremena nakon što je otišao, WiFi je pao na oko 2 Mbps.

Sa virtualnim WiFi-jem preko laptopa (skopčanim na ethernet) imam oko 50 Mbps, ali ne želim ovo improvizovano rješenje, niti želim laptop nasred sobe stalno. Probao sam sa svojim Asus routerom, ali mi je i u ovoj soluciji WiFi sa Asus-a brz onoliko koliko je na Cisco-u (a jedan od Telemach-ovih stručnih operatera me je pokušavao ubijediti da je razlog konflikt sa IP adresama ova dva uređaja, pa bi rješenje bilo da kupim novi router, a onda i repeater :lol: pa na kraju rekoh da je onda najbolje da osnujem svoj ISP) ...

Zna li neko da li je moguće ovo Cisco smeće staviti u bridge mode da mogu koristiti svoj Asus router, sa kojim sam, usput rečeno, u vrijeme HS-a i sa njihovim Motorola modemom, imao WiFi ne samo u čitavoj kući nego i iza, u bašti...

::edit::
Ovo je situacija ovog jutra
Javite nam se sa korisničkim podacima, u inbox, pozvat ćemo vas i povjeriti sve što je potrebno.
DON_eARL

#67263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

vicious wrote:Vezano za zatamnjenje, neki dan utakmica Brazil-Hrvatska i koliko sam vidio niko u BiH nije prenosio, a opet je HRT bio zatamnjen. Zašto, ako niko od naših nije prenosio i nisu bila ugrožena nikakva prava?
Jesu, prava onog koji prodaje prava. :)
agent_zero

#67264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Koji risiveri imaju mogućnost prikazivanja slika programa u EPG?
vicious

#67265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

DON_eARL wrote:
vicious wrote:Vezano za zatamnjenje, neki dan utakmica Brazil-Hrvatska i koliko sam vidio niko u BiH nije prenosio, a opet je HRT bio zatamnjen. Zašto, ako niko od naših nije prenosio i nisu bila ugrožena nikakva prava?
Jesu, prava onog koji prodaje prava. :)
Dobro si jbt, nisam ni razmisljao u tom pravcu... :D niko nije otkupio pravo prenosa za BiH i to je to...
Rugafet

#67266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

agent_zero wrote:Koji risiveri imaju mogućnost prikazivanja slika programa u EPG?
Kod mene je PDS 3121 i imaju slicice u EPG. Valjda moze (nisam siguran) i PDS 2100 prikazivati ali se mora povezati sa modemom
probook

#67267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Benq wrote:
zateznistub wrote:Da li je ikada bilo ko napravio screen shot ili sliku ekrana, šta god, da se vidi da negdje puštaju sliku kad bi trebala biti kao zaključana. Koliko ja znam još niko nije...
To je neko uletio sa pricom i svi se na to uhvatili ko muhe... od tada se to ponavlja. I to mislim da je prica potekla sa FB-a gdje je neki momak postavio sliku svog tv-a na kojem se vidi da nije zatamnjeno, naravno niko nije detaljno provjerio tu informaciju i sa kojeg izvora uopste gleda.
Gledao ja svojim ocima na zapadnoj strani Mostara 8-)
r_faruk

#67268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

hajd nam sljedeci put uslikaj....
kazo

#67269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kazo »

Telemach,
hoce li biti smanjena racuna zbog problema sa uslugom? Kada mozete dizati cijene, red bi bio i da umanjite racun cijeloj ulici koja nije imala uslugu kako treba 7 dana.
Telemach

#67270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kazo » 25 minutes ago

Telemach,
hoce li biti smanjena racuna zbog problema sa uslugom? Kada mozete dizati cijene, red bi bio i da umanjite racun cijeloj ulici koja nije imala uslugu kako treba 7 dana.
Dostavite nam vaše korisničke podatke, u inbox, evidentirat ćemo reklamaciju.
agent_zero

#67271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Rugafet wrote:
agent_zero wrote:Koji risiveri imaju mogućnost prikazivanja slika programa u EPG?
Kod mene je PDS 3121 i imaju slicice u EPG. Valjda moze (nisam siguran) i PDS 2100 prikazivati ali se mora povezati sa modemom
Hvala.
crnivrag

#67272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pravilnik - Nagradni konkurs

Image

Pozivamo te da učestvuješ u nagradnom konkursu koji ogranizuje kompanija Telemach u saradnji s košarkaškim klubom „KOŠ“ jer možda baš ti budeš dobitnik prestižne nagrade, a to je besplatno učešće u sedmodnevnom ljetnom „Telemach košarkaškom kampu“ na Bjelašnici, koji će se održati u periodu od 1.7. do 7.7.2018. godine. Zaštitno lice i promotor Košarkaškog kampa je BIH reprezentativac i član KK Cedevita, DŽANAN MUSA.

Ono što trebaš uraditi je da najkasnije do 29.06. na e-mail adresu: [email protected] pošalješ pismeni sastav od maksimalno 1000 slovnih karaktera na temu „ Zašto baš ja trebam osvojiti ovu nagradu“, a ime sretnog dobitnika nagrade će biti objavljeno na Facebook stranici kompanije Telemach i stranici Košarkaški kamp “Telemach Bjelašnica 2018“.

Sretno!
https://www.facebook.com/notes/telemach ... 261748921/
zdruzdjo

#67273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:........
Postovani
Evo danas su momci dosli i zamjenili kompletan kabal od bandere do moje kuce. Cak su zamjenili i onu kutiju koju sam vam slikao na banderi. Svaka cast. Obavili posao brzo i ekspeditivno.
Medjutim ja ne vidim neki pomak. Znacajan. Sa brzinom net-a.
Da se razumijemo. Na lan-u nije los. Penje se do 76 brzina.
Ali wifi su losi do bola. Mjerenja radim bukvalno na udaljenosti metar od rutera koji stoji uspravno. I evo rezultata danasnjih. Ovi najveci rezultati su od 5ghz mreze. Da li je moguce da je do rutera. To je ubee ruter koji je oduvijek radio besprijekorno. Mjenjao sam kanale, resetovao ga...Isto sve. Sara li sara brzina.
I onda veceras ova od 13 bas onako da zabiberi.

Image

Evo najsvjezija
Image
doff

#67274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Zenica, internet katastrofa danas. Jedva...
sasajev

#67275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Treba mi pomoc korisnika Telemah. Nemam vise opciju da unesem aktivacioni TV kod za HBO GO apikaciju na LG smart TV. Nedostaje polje gdje se kod unosi.
Locked