Ima li neko, a posebno mislim na @telemach, ikakav prijedlog za rješavanje problema sa WiFi konekcijom u kući? Vidim u temi da ljudi imaju više nego zadovoljavajuće brzine, dok je moja, u najmanju ruku, beskorisna.
Na Trio Grande Extra paketu sa Cisco EPC3928 modemom, wifi brzina je uglavnom 1-2 Mbps

Pola godine ih zovem svakog mjeseca, a ovi operateri samo znaju ponavljati kako mi je "signal odličan". Nakon malo "ostrašćenijeg" razgovora sa njima, magično dobijem brzinu od oko 60 Mbps (u blizini modema), ali se ta brzina održi samo par dana i onda opet nazad u doba dial-up-a..
Tehničari kad dođu samo znaju buljiti u onu svoju spravicu i govoriti isto, kako je "signal odličan" pa ne mogu ništa uraditi, a za brzinu WiFi-a Telemach "ne može garantovati niti odgovarati". Zadnji put kad sam ih zvao, odnosno kada je došao tehničar, dobio sam WiFi brzine 90 Mbps (a da čovjek ništa nije dotakao). Međutim, ovo je trajalo samo dok mi je on bio u kući, otprilike; sat vremena nakon što je otišao, WiFi je pao na oko 2 Mbps.
Sa virtualnim WiFi-jem preko laptopa (skopčanim na ethernet) imam oko 50 Mbps, ali ne želim ovo improvizovano rješenje, niti želim laptop nasred sobe stalno. Probao sam sa svojim Asus routerom, ali mi je i u ovoj soluciji WiFi sa Asus-a brz onoliko koliko je na Cisco-u (a jedan od Telemach-ovih stručnih operatera me je pokušavao ubijediti da je razlog konflikt sa IP adresama ova dva uređaja, pa bi rješenje bilo da kupim novi router, a onda i repeater

pa na kraju rekoh da je onda najbolje da osnujem svoj ISP) ...
Zna li neko da li je moguće ovo Cisco smeće staviti u bridge mode da mogu koristiti svoj Asus router, sa kojim sam, usput rečeno, u vrijeme HS-a i sa njihovim Motorola modemom, imao WiFi ne samo u čitavoj kući nego i iza, u bašti...
::edit::
Ovo je situacija ovog jutra