Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The BEN10

#6726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Pješaci.
Koja smo mi stoka nekulturna. Bahata. Strašno.
Jučer izlazim na ulicu. 10 m dalje u suprotnoj traci kojom ću se kretati stoji trola. Gledam dvaput lijevo i desno (to uvijek radim za svaki slučaj znajući kakvih pilota ima koji dolete u sekundi sa velike udaljenosti) i lagano krećem. Usput pratim hoće li trola krenuti kako bih je propustio. Kad neka tuka izašla iz trole i pravo pred mene. Sekunda je falila da je udarim, jer baš se nekako poklopilo da prateći oba pravca plus trolu ne ugledam nju kako VAN PJEŠAČKOG PRELAZA stupa pred mene koji se krećem. Bukvalno sekunda je falila.
Mislim, ne bi to bio neki udarac, obzirom da sam se uključivao nisam vozio 20-30 km/h, ali što to treba čovjeku.
Dakle, kozi je radi 5 sekundi dok sačeka da ode trola i prođu vozila glavuša u torbi. Strašno...
I hajde sve to, nego da se čovjek pegla sa policijom, zapisnicima i ostalim. Pored svih silnih obaveza. :roll:
Sodom1

#6727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Sta se puta ta sekunda spominjala na ovoj temi,sekunda za ovo sekunda za ono ,´malo falilo´ itd itd
smanjite raja malo dozivljaj :-)
quarterback

#6728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

pa na ovim prostorima pamet inace nije jaca strana
juce se vracam sa vikendice, otegla se kolona u duzini 10 km do sarajeva i majmuni opet preticu preko pune, u krivini, jos kisa pada, malo i magle...

koji moj pretices, na ulasku u sarajevo ce se cesta razdvojiti na smjer za grad i obilaznicu i opet cemo zajedno na semafor

glupani
The BEN10

#6729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Sodom1 wrote:Sta se puta ta sekunda spominjala na ovoj temi,sekunda za ovo sekunda za ono ,´malo falilo´ itd itd
smanjite raja malo dozivljaj :-)
Halo ba čistunac!
Ženu sam vidio na reakciju suvozača, bio sam od nje ne više od 2m kada sam je ugledao: u tom trenutku je baš zakoračila korak ispred mog auta - dakle, nisam je izbjegao svojom reakcijom već se jednostavno sama izmakla. E sad, evo ti i lekcija iz Fizike:
brzina od 20 km/h znači da se krećeš cca 6 m/s.
Vrijeme=put/brzina (2m/6 m/s je otprilike 3 desetinke)...

Da se kojim slučajem u toj traci kojom sam se trebao kretati kretalo auto na recimo 50 m od trole, a ja poput većine vozača udario po gasu kako bih se ubacio ispred njega, bio bi belaj.
MAN-lion's coach

#6730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MAN-lion's coach »

Stojim na tramvajskoj stanici Bascarsija i kako je bio udes u Mula Mustafe Baseskije i napravio se cep u neka doba ide kolona auta , malogradjanskog i provincijskog obicaja koji je prisutan- svadbena.
Naravno stoje i trube kao zadnji kreteni dok to sve svijet treba trpiti dok ceka na stanici. Ne znam kad ce se toj anomaliji zakazati operacija da se ukloni iz drustva.
walk_M-A-N

#6731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by walk_M-A-N »

MAN-lion's coach wrote:Stojim na tramvajskoj stanici Bascarsija i kako je bio udes u Mula Mustafe Baseskije i napravio se cep u neka doba ide kolona auta , malogradjanskog i provincijskog obicaja koji je prisutan- svadbena.
Naravno stoje i trube kao zadnji kreteni dok to sve svijet treba trpiti dok ceka na stanici. Ne znam kad ce se toj anomaliji zakazati operacija da se ukloni iz drustva.
To sviranje i trubljenje je imalo smisla u selu, da se obznani svadba. Ili recimo kad se dođe pred kuću ili zgradu.
Ali kroz čitav ostatak grada je obično iživljavanje neuviđavnih slavljenika koje baš briga za ostale sugrađane koje ne zanima ili ometa njihovo slavlje.
pirpa

#6732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pirpa »

Image
kabal1337

#6733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

smetaju mi oni sto su bezobrazni
jefferson

#6734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jefferson »

Black swan wrote:zene...ulaze u raskrsnice i ne pogledaju istom brzinom...onda stane na zeleno...dijasporske registracije
prestrojava se...zena pezo plavi 307 ni zmigavca ni ubrzanja 25 centi od mene uleti u traku

tipkanje vise i ne spominjem :thumbup:
U Americi zvanicno vise poginulih ove godine zbog tipkanja nego zbog alkohola.
quarterback

#6735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jefferson wrote:
Black swan wrote:zene...ulaze u raskrsnice i ne pogledaju istom brzinom...onda stane na zeleno...dijasporske registracije
prestrojava se...zena pezo plavi 307 ni zmigavca ni ubrzanja 25 centi od mene uleti u traku

pa i kod nas kad pogledas masovno se malo gleda u mobitel a malo vozi

sve cesce vidim da u desnoj ruci drze mobitel dok voze, valjda svi imaju neodlozne milionske poslove pa nemaju vremena da te dvije radnje razdvoje ili da bar koriste handsfree (ko ce placat racun za mobitel jebote, viber haman pa dzaba)
jefferson

#6736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jefferson »

quarterback wrote:
jefferson wrote:

pa i kod nas kad pogledas masovno se malo gleda u mobitel a malo vozi

sve cesce vidim da u desnoj ruci drze mobitel dok voze, valjda svi imaju neodlozne milionske poslove pa nemaju vremena da te dvije radnje razdvoje ili da bar koriste handsfree (ko ce placat racun za mobitel jebote, viber haman pa dzaba)
Ma i u BiH ti je 100% isto stanje. Samos to kod nas statistika nije tako detaljna niti su institucije toliko azurne.
amar1994

#6737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ovisnost od facebooka i laJkova :-) :lol: :lol:
The BEN10

#6738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

jefferson wrote:U Americi zvanicno vise poginulih ove godine zbog tipkanja nego zbog alkohola.
Ne mogu da vjerujem kako me je iz takta izbacio kreten koji je tipkao na mobitel.
Nalazim se u jednosmjernoj ulici čija je jedna traka zakrčena parkiranim autima. A ulica se pružila na nekih 200 m dužine. I ispred mene tip stoji, tipka na mobitel. Svirnem mu ja, kad daje mi on znak rukom kao polahko, gdje si navalio i lagano kreće.
Narednih 100m debil vozi 5 km/h, pri tome čitavo vrijeme razgovarajući na telefon i tako ulazi u raskrsnicu.
Pa stvarno koje đubre i kreten od čovjeka moraš biti da se tako ponašaš. Možda mi je ba hitno, dijete bolesno, žurim negdje, hiljadu razloga. Ne bih naravno tuda ni vozio više od 30 km/h, al jednostavno me tako izbacio iz takta da ne mogu opisati.

Stvarno smo stoka od naroda, generalno govoreći. I zaista mi bude krivo na mene što sam se x puta nervirao radi političara koji vidimo šta rade narodu. Ne, kakav narod takva vlast. To je tako. Ne zaslužujemo bolje nikako.
I da, tako nešto ne govorim samo radi jednog slučaja, već kad se generalno pogleda slika našeg naroda svugdje ćeš vidjeti nekulturu, bahatost, neznanje, krkanluk - isto ko i na političkoj sceni. Fujjj
commendatore

#6739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

The BEN10 wrote:
jefferson wrote:U Americi zvanicno vise poginulih ove godine zbog tipkanja nego zbog alkohola.
Ne mogu da vjerujem kako me je iz takta izbacio kreten koji je tipkao na mobitel.
Nalazim se u jednosmjernoj ulici čija je jedna traka zakrčena parkiranim autima. A ulica se pružila na nekih 200 m dužine. I ispred mene tip stoji, tipka na mobitel. Svirnem mu ja, kad daje mi on znak rukom kao polahko, gdje si navalio i lagano kreće.
Narednih 100m debil vozi 5 km/h, pri tome čitavo vrijeme razgovarajući na telefon i tako ulazi u raskrsnicu.
Pa stvarno koje đubre i kreten od čovjeka moraš biti da se tako ponašaš. Možda mi je ba hitno, dijete bolesno, žurim negdje, hiljadu razloga. Ne bih naravno tuda ni vozio više od 30 km/h, al jednostavno me tako izbacio iz takta da ne mogu opisati.

Stvarno smo stoka od naroda, generalno govoreći. I zaista mi bude krivo na mene što sam se x puta nervirao radi političara koji vidimo šta rade narodu. Ne, kakav narod takva vlast. To je tako. Ne zaslužujemo bolje nikako.
I da, tako nešto ne govorim samo radi jednog slučaja, već kad se generalno pogleda slika našeg naroda svugdje ćeš vidjeti nekulturu, bahatost, neznanje, krkanluk - isto ko i na političkoj sceni. Fujjj
ima rješenje :mrgreen:

Image

isto sam dozivio - samo sto ja malo brutalnije reagujem :lol:
530i

#6740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

I jutros uhljup ide 2 na sat i bulji u telefon...
Kao neko ko je vozio i koristio telefone u vožnji od nokije 3310 pa nadalje i ove sa touch screenom, ovi sada su mnogo mnogo opasniji za korištenje, nevezano za zakonske zabrane. Kod onih telefona koji imaju fizičke tipke može se sve napamet odraditi, da pogled ne silazi sa ceste, u ove druge moraš gledat.
jefferson

#6741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jefferson »

The BEN10 wrote:

Pa sta mislis odakle korupcija, nepotizam itd? Nije to nama niko donio, sve je to narod kji "voli sjest i popit."
MOSALJOZE

#6742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Kako jučer policija dočeka papčinu sa mercedesom.Umjesto da ode na kružni tok na Ilidzi,i potroši 60 dragocjenih sekundi svog života,on preko duple pune a policija taman izlazi sa parkinga.
Ne znam sta je dalje bilo,ali da su ga zaustavili to sigurno.

Zadnje 3 sedmice,išao sam često iz Sarajeva u Žepče.
Milina voziti,cesta odlična,uglavnom rijetko ko gusla.
Na autoputu sam se više navikao na idiote,koji zauzmu i lijevu traku,bez neke želje da se pomaknu.Kad se sidje sa autoputa,i prodje Zenica,onda počinju igre bez granica.
Kamiondzije su prilično korektne,ali ne znam prodje li i jedan ikakvu kontrolu.Prvenstveno mislim na ove što prevoze drva,pa nema da balvan ne visi :-)
Vraćam se oko ponoći,ispred range rover,i ide oko 100-120.U medjuvremenu,seat ibiza ona malo starija nikako da mi sjaše sa karambolke,i on krene preticati 2 auta i 2 šlepera po punoj liniji,nekako je on prošao,a kamiondzija mu popalio sva svijetla koja je imao,ovaj odma desni žmigavac,i stade na proširenju.

Cesta je široka,ali lokalni šumaher će obavezno zagaziti u moju traku,pa se ti sklanjaj.

Vrhunac idiotizma,motori koji hoće preticati u tunelu :jbt:
Pa nije igrica jbt
nivla

#6743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

parkiranje i zaustavljanje roditelja djece koja idu u ovu skolu http://cifs.edu.ba/cifs/?lang=bs
iako je jasno obiljezeno da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje
da ne bude da je ljubomora isto se odnosi na roditelje cija djeca idu u osnovnu skolu malta
koliko znam niti u jednu od ovih skola ne idu djeca sa posebnim potrebama i nema potrebe da babo(ili mama) ceka svoje dijete u autu direktno pred kapijom skole
i da ne zaboravim roditelje djece osnovne skole isak samokovlija
skoro svaki dan prodjem ovim ulicama i gledam kako da koga ne okrznem ili da mi neko dijete ne iskoci iza auta parkiranih u zabrani
BadBoy

#6744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

nivla wrote:parkiranje i zaustavljanje roditelja djece koja idu u ovu skolu http://cifs.edu.ba/cifs/?lang=bs
da ne bude da je ljubomora isto se odnosi na roditelje cija djeca idu u osnovnu skolu malta
koliko znam niti u jednu od ovih skola ne idu djeca sa posebnim potrebama i nema potrebe da babo(ili mama) ceka svoje dijete u autu direktno pred kapijom skole
skoro svaki dan prodjem ovim ulicama i gledam kako da koga ne okrznem ili da mi neko dijete ne iskoci iza auta parkiranih u zabrani
Nije mi jasan ovaj novi trend dovođenja djece autom u školu... Ja sam cijelo svoje školovanje išao sam ili sa rajom, pješke ili gradskim prevozom. Ništa nam nije bilo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

BadBoy wrote: Nije mi jasan ovaj novi trend dovođenja djece autom u školu... Ja sam cijelo svoje školovanje išao sam ili sa rajom, pješke ili gradskim prevozom. Ništa nam nije bilo.
+1 :thumbup:
tempuser

#6746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nivla wrote:parkiranje i zaustavljanje roditelja djece koja idu u ovu skolu http://cifs.edu.ba/cifs/?lang=bs
Sad si obr'o bostan! Nije to samo ispred te skole nego ispred puno javnih skola, ono sto ja vidim ispred skola I. Samokovlija, C. Vila 1, Grbavica 1, S. beg Basagic je zbog briznih roditelja haos. Naravno neki su prisutni i na forumima i naravno imaju razumna objasnjenja.
semirsar

#6747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

tempuser wrote:
Sad si obr'o bostan! Nije to samo ispred te skole nego ispred puno javnih skola, ono sto ja vidim ispred skola I. Samokovlija, C. Vila 1, Grbavica 1, S. beg Basagic je zbog briznih roditelja haos. Naravno neki su prisutni i na forumima i naravno imaju razumna objasnjenja.
I dvostruke arsine, garant su ovdeka vikali vid papka, a i sam to radi :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

bitanga_sa_otesa wrote:
BadBoy wrote: Nije mi jasan ovaj novi trend dovođenja djece autom u školu... Ja sam cijelo svoje školovanje išao sam ili sa rajom, pješke ili gradskim prevozom. Ništa nam nije bilo.
kazu da vremena nisu ista i da se mora dijete voditi u skolu
tempuser

#6749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

semirsar wrote:
tempuser wrote:
I dvostruke arsine, garant su ovdeka vikali vid papka, a i sam to radi :mrgreen:
Osnovni izgovor je svi drugi parkiraju...
holowey

#6750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

Black swan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
kazu da vremena nisu ista i da se mora dijete voditi u skolu
vremena nisu ista, nekad se odabir skole radio po mjestu stanovanja a sada se skola bira po drugim kriterijima pa se zivi u jednom dijelu grada a skoluje u drugom...i dalje to nije nikakav izgovor za blokiranje saobracaja...
Post Reply