Ja se sjecam kada je Ibro bio mlad ._BataZiv_0809 wrote:Ci-Nick wrote: Ja se sjećam TV-a crno bijelog samo sa jednim kanalom i radiončine lampaša Iskra - Portorož, sa gramofonom.
Pa kad mi je motorić u gramofonu crko ja prstom okretao ploču. Bilo je zanimljivo.![]()
Često kad bio uveče ostao u kući sam,..ugasim svjetlo,.. zalegnem pred radio pa vrtim,... milion nekih stanica,.. na engleskom, arapskom, francuskom, ruskom,...bilo je to ranih sedamdesetih godina.
Ode mi 50 godina života,... ured pola prošlo,....![]()
P.S. Imam naslijedjen jedan radio lampaš, trenutno na popravku kod našeg poznatog sugrađanina-kolekcionara, Ibre EmićaInače jako volim stare satove i radioaparate
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kosava
#6726 Re: Zeničani
-
kosava
#6727 Re: Zeničani
Evo ti linka negdje od 54-55 minute pocinju orginalni snimici hapsenja i jos Muris Fetic na licu mjesta objasnjava tok dogdjaja:https://www.youtube.com/watch?v=dOm2z7ZDW8Y a poslije ima i interviju sa Mladenom Veseljakom /Jimmy McNulty wrote:@Freamon imaš li više podataka o samom činu hapšenja, čuo sam da se pravi mali rat vodio i da se dobro pucalo na Mokušnicama taj dan?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6728 Re: Zeničani
Auuu ovo je odličan video, bgm se fino pucalo. Još dole patrola ide kroz Mokušnice i preko razglasa obavještava stanovništvo da ostanu u kućama i da ne gledaju kroz prozore, šta li. Na kraju ka go kera izvukoše i još mu pištoljem prijete.kosava wrote: Evo ti linka negdje od 54-55 minute pocinju orginalni snimici hapsenja i jos Muris Fetic na licu mjesta objasnjava tok dogdjaja:https://www.youtube.com/watch?v=dOm2z7ZDW8Y a poslije ima i interviju sa Mladenom Veseljakom /
Svaka čast kako si ovo našao.
-
kosava
#6729 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Auuu ovo je odličan video, bgm se fino pucalo. Još dole patrola ide kroz Mokušnice i preko razglasa obavještava stanovništvo da ostanu u kućama i da ne gledaju kroz prozore, šta li. Na kraju ka go kera izvukoše i još mu pištoljem prijete.kosava wrote: Evo ti linka negdje od 54-55 minute pocinju orginalni snimici hapsenja i jos Muris Fetic na licu mjesta objasnjava tok dogdjaja:https://www.youtube.com/watch?v=dOm2z7ZDW8Y a poslije ima i interviju sa Mladenom Veseljakom /![]()
Svaka čast kako si ovo našao.
Jos bilo pomracenje sunca taj dan
Sta je on batina dobio a onako je svucen niz svako stepensite.
- Freamon Lester
#6730 Re: Zeničani
kosava wrote:Evo ti linka negdje od 54-55 minute pocinju orginalni snimici hapsenja i jos Muris Fetic na licu mjesta objasnjava tok dogdjaja:https://www.youtube.com/watch?v=dOm2z7ZDW8Y a poslije ima i interviju sa Mladenom Veseljakom /Jimmy McNulty wrote:@Freamon imaš li više podataka o samom činu hapšenja, čuo sam da se pravi mali rat vodio i da se dobro pucalo na Mokušnicama taj dan?
- Freamon Lester
#6731 Re: Zeničani
Neko je pitao da li je bilo smrtnih slucajeva u policiji iza rata. Sad se sjetih gledajuci ove snimke. Da li je ubistvo dva policajca i samoubistvo kod OS Mesa Selimovic/Manojlo Popic bilo nakon zavrsetka rata ili u toku rata?
-
zenicablues
#6732 Re: Zeničani
A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
-
kosava
#6733 Re: Zeničani
NIje dva nego jednog Ribo oteo cigare Srebrenicanu a ovaj se vratio sa rucnom bombom i ubio i njega i sebe.Freamon Lester wrote:Neko je pitao da li je bilo smrtnih slucajeva u policiji iza rata. Sad se sjetih gledajuci ove snimke. Da li je ubistvo dva policajca i samoubistvo kod OS Mesa Selimovic/Manojlo Popic bilo nakon zavrsetka rata ili u toku rata?
-
kosava
#6734 Re: Zeničani
Ma sjecam se kada je Tomo izresetao Radulovica ispred Starih Krovova.zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
- Freamon Lester
#6735 Re: Zeničani
Ja sam sve ove godine zivio u uvjerenju da su dva policajca. Znam da su neke pare ili cigare bile u pitanju i da se ovaj raznjeo zajedno sa Ribom ali se ne mogu sjetiti godine.kosava wrote:NIje dva nego jednog Ribo oteo cigare Srebrenicanu a ovaj se vratio sa rucnom bombom i ubio i njega i sebe.Freamon Lester wrote:Neko je pitao da li je bilo smrtnih slucajeva u policiji iza rata. Sad se sjetih gledajuci ove snimke. Da li je ubistvo dva policajca i samoubistvo kod OS Mesa Selimovic/Manojlo Popic bilo nakon zavrsetka rata ili u toku rata?
-
Ci-Nick
#6736 Re: Zeničani
Ne sjećam se tačno ko ga je upucao ali se sjećam da su uz Kašljevića bili Holman i Beneš a Radulović je koliko se sjećam bio sam.kosava wrote:Ma sjecam se kada je Tomo izresetao Radulovica ispred Starih Krovova.zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
Uglavnom ostao je invalid ako je danas uopšte i živ.
-
kosava
#6737 Re: Zeničani
Kasljevic i Radulovic su bili sami , onda se Pajo umjesao i nekavi iz Niksica onda je u igru uletio Holman,pa i Benes i Bili iz Nove Bile . Radulovic je ostao u kolicima.Ci-Nick wrote:Ne sjećam se tačno ko ga je upucao ali se sjećam da su uz Kašljevića bili Holman i Beneš a Radulović je koliko se sjećam bio sam.kosava wrote:Ma sjecam se kada je Tomo izresetao Radulovica ispred Starih Krovova.zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
Uglavnom ostao je invalid ako je danas uopšte i živ.
-
kosava
#6738 Re: Zeničani
To je bila 1996 ako se ja dobro sjecam.Freamon Lester wrote:Ja sam sve ove godine zivio u uvjerenju da su dva policajca. Znam da su neke pare ili cigare bile u pitanju i da se ovaj raznjeo zajedno sa Ribom ali se ne mogu sjetiti godine.kosava wrote:NIje dva nego jednog Ribo oteo cigare Srebrenicanu a ovaj se vratio sa rucnom bombom i ubio i njega i sebe.Freamon Lester wrote:Neko je pitao da li je bilo smrtnih slucajeva u policiji iza rata. Sad se sjetih gledajuci ove snimke. Da li je ubistvo dva policajca i samoubistvo kod OS Mesa Selimovic/Manojlo Popic bilo nakon zavrsetka rata ili u toku rata?
-
kosava
#6739 Re: Zeničani
zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
Ima nas koji su izlazili pred Lamelu i u Piceriju i Zilet
-
drastic
#6740 Re: Zeničani
ima nas koji smo izlazili u libertas
-
drastic
#6741 Re: Zeničani
Ne sjećam se tačno ko ga je upucao ali se sjećam da su uz Kašljevića bili Holman i Beneš a Radulović je koliko se sjećam bio sam.kosava wrote:
Ma sjecam se kada je Tomo izresetao Radulovica ispred Starih Krovova.
Uglavnom ostao je invalid ako je danas uopšte i živ.[/quote]
Kasljevic i Radulovic su bili sami , onda se Pajo umjesao i nekavi iz Niksica onda je u igru uletio Holman,pa i Benes i Bili iz Nove Bile . Radulovic je ostao u kolicima.[/quote]
dusana radulovica su ranili policajci kada su se on I bero potukli sa njima
-
kosava
#6742 Re: Zeničani
Ovaj je momak bio iz Blatuse i njega je upucao Tomo Kasljevic.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6743 Re: Zeničani
To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?
P.S. Pojma nemam o cemu pricate, tj. o ljudima i dogadjajima. Znam samo da me mama ko dijete vodila na pizzu u Stare krovove
P.S. Pojma nemam o cemu pricate, tj. o ljudima i dogadjajima. Znam samo da me mama ko dijete vodila na pizzu u Stare krovove
-
Ci-Nick
#6744 Re: Zeničani
Da Tomislav Kašljević. On i Josip Dujmović su radili na radiju Zenica. Bili su dobri, slušao se noćni program u to vrijeme. Kasnije je Kašljević krenuo u ugostiteljstvo._BataZiv_0809 wrote:To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?
Držao je kafić Bolero ( preko puta Krovova) a kasnije je uzeo i Krovove pod zakup.
Bila je Zenica živa tih osamdesetih godina. Tu u Staroj ćaršiji svako veče se okupljalo par hiljada ljudi, pa su kasnije odlazili "stazom slonova" prema Mokušnicama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6745 Re: Zeničani
Za Dujmovica sam cuo i citao sam o njemu na lokalnim portalima. Eh sad me interesuje je li taj Kasljevic bio "zestok momak"? Vidim spominje se da je nekog ranio u vatrenom obracunuCi-Nick wrote:Da Tomislav Kašljević. On i Josip Dujmović su radili na radiju Zenica. Bili su dobri, slušao se noćni program u to vrijeme. Kasnije je Kašljević krenuo u ugostiteljstvo._BataZiv_0809 wrote:To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?
Držao je kafić Bolero ( preko puta Krovova) a kasnije je uzeo i Krovove pod zakup.
Bila je Zenica živa tih osamdesetih godina. Tu u Staroj ćaršiji svako veče se okupljalo par hiljada ljudi, pa su kasnije odlazili "stazom slonova" prema Mokušnicama.
-
Ci-Nick
#6746 Re: Zeničani
I ja sam visio u Žiletu, piceriji kod Blagiše i u Trojci.kosava wrote:zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
Trojka, Feniks, Alibaba kod Pirseta i Žilet su bili prvi pravi kafići.
Sjećaš li se kad je gradska bila hit ? Puna gradska kafana.
Sad je grad nekako prazan u odnosu na osamdesete.
Last edited by Ci-Nick on 05/06/2015 10:05, edited 1 time in total.
-
Ci-Nick
#6747 Re: Zeničani
Nije on bio žestok momak. On je bio šminka, kultura, dobre koke._BataZiv_0809 wrote:Za Dujmovica sam cuo i citao sam o njemu na lokalnim portalima. Eh sad me interesuje je li taj Kasljevic bio "zestok momak"? Vidim spominje se da je nekog ranio u vatrenom obracunuCi-Nick wrote:Da Tomislav Kašljević. On i Josip Dujmović su radili na radiju Zenica. Bili su dobri, slušao se noćni program u to vrijeme. Kasnije je Kašljević krenuo u ugostiteljstvo._BataZiv_0809 wrote:To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?
Al u to vrijeme kriminalci su počeli izigravati zaštitare, uzimali su reket.
Holman je redovno uzimao reket ugostiteljima. Iako znao sam i tog Holmana nije mi ni on izgledao nešto posebno nasilan do pred sam rat.
Zapravo su prvi pravi nasilnici u gradu bili stariji maloljetnici i neke usijane glave sa 18 ili 20 godina koje su počele nositi noževe i pištolje.
Ja sam npr. visio u gradu. Dosta vremena sam provodio ispod lipa na bilijaru.
Tu se javno kockalo, okupljali su se i šaneri. Znao sam sve šanere po gradu ali nisu ni oni bili nasilni, bili su šminka, lanac, cartier,..
-
drastic
#6748 Re: Zeničani
bilo je neke ganje I pucanja ali niko nije bio pogodjen. tada su dusanu zapalili auto na kamberovica poljukosava wrote:Ovaj je momak bio iz Blatuse i njega je upucao Tomo Kasljevic.
Do njegovog ranjavanja je doslo ispred pivnice od strane policije
-
drastic
#6749 Re: Zeničani
prvi pravi kafic u zenici je bio libertasCi-Nick wrote:I ja sam visio u Žiletu, piceriji kod Blagiše i u Trojci.kosava wrote:zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
-
Ci-Nick
#6750 Re: Zeničani
Da, ali je libertas bio više poluzatvorenog tipa, nekako boemski, za raju koja voli cugu.drastic wrote:prvi pravi kafic u zenici je bio libertasCi-Nick wrote:I ja sam visio u Žiletu, piceriji kod Blagiše i u Trojci.kosava wrote:
Ja sam u libertas svraćao tek kasnije kad je uradio onu terasu.