Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#6726 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

karanana wrote:
Sakazulu wrote:Šta je ovdje novo: Usklađivanje pretplatničke dokumentacije sa Pravilima RAK-a...?
gdje ti je to?

cuj ode iqs. tu sam universum gledo.
https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 574b5bfa6a

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... c42a1b5407

https://www.lol.ba/v4/userfiles/pretpla ... uga(3).pdf

https://www.lol.ba/v4/userfiles/2014-07 ... osofta.pdf
Naslovnica

#6727 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

https://www.lol.ba/v4/userfiles/pretpla ... uga(3).pdf

Od prvog jula nekakav novi cjenovnik, zna li neko šta se mijenja?!
afannedim

#6728 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kolko vidim cijene su iste po paketima. Duo plus sa PDV-om 46,80 koliko i do sada plačam.
febo_acm

#6729 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Ima li šta prema Stupu za xDSL :D
Sakazulu

#6730 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa zar im nije lakše navesti šta je novo ili promijenjeno u odnosu na ranije opšte uslove!
nino90

#6731 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

je li ko skonto sta se mijenja sad sa ovim novim ugovorom?

Sent from my iPad using Tapatalk
Sakazulu

#6732 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A jedino da imam stari i da usporedim sa novim...
Dzontra_Volta

#6733 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Koliko sam shvatio, sto se tice cijena, ne mijenja se niata. Samo su prava i obaveze usaglaseni s nekim propisima RAK-a.

Sent from my Ajfon sedam using Tapatalk.
lajkujMe

#6734 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Meni danas dodje poruka od njih za ovo mijenjanje opstih uslova, posto ni stare uslove nisam procitao fucka mi se za nove :lol: nego jel ja sad moram ici potpisavati nesto ili ne moram nista?
Praetorious

#6735 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Koliko znam, praksa (obaveza) je da se obavijest proslijedi korisnicima mjesec dana prije promjena, a ako se u datom periodu ne izjasniš da si protiv, tj. da ne prihvataš to novo (šta god da je u pitanju), onda se automatski smatra da si prihvatio nove uslove korištenja.
semirsar

#6736 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

lajkujMe wrote:Meni danas dodje poruka od njih za ovo mijenjanje opstih uslova, posto ni stare uslove nisam procitao fucka mi se za nove :lol: nego jel ja sad moram ici potpisavati nesto ili ne moram nista?
Razumije se, tesko je citat' kad se vidi kol'ko je toga za citat' pa da olaksam, tuj ti je ono boldirano sto te zanima, da se ne umaras :mrgreen:
P.S. Sala mala, ne zamjeri :mrgreen:
Poštovani pretplatnici,

Ovim putem Vas obavještavamo da je prema važećim pravilima Regulatorne agencije za komunikacije (Pravilo 60/2012 o obavljanju djelatnosti davaoca pristupa Internetu, Pravilo 68/2013 o obavljanju djelatnosti davaoca fiksnih javnih telefonskih usluga i Pravilo 69/2013 o uslovima pružanja javnih telekomunikacijskih usluga i odnosima s krajnjim korisnicima) izvršeno usklađivanje Opštih uslova korištenja usluga Logosofta, pretplatničkih ugovora, Cjenovnika te ostale pretplatničke dokumentacije. Za ove usklađene dokumente Logosoft je dobio saglasnost za primjenu od Regulatorne agencije za komunikacije, akt br.: 05-29-3320-4/13, od 23.05.2014.godine.

Navedene izmjene stupaju na snagu od 01. jula 2014.godine.

Stupanjem na snagu navedenih izmjena i dopuna, prestaju da važe Opšti uslovi korištenja usluga Logosofta od februara 2013.godine.

Usklađeni Opšti uslovi korištenja usluga Logosofta, pretplatnički ugovori, Cjenovnik i ostala pretplatnička dokumentacija dostupni su u elektronskoj verziji na ovom linku i u štampanoj formi na svim prodajnim mjestima Logosofta u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Ukoliko se pretplatnik pismenim putem ne izjasni o raskidu pretplatničkog odnosa u roku od 30 dana od dana objavljivanja navedenih izmjena, smatrat će se da je saglasan sa istima i da ih prihvata.

Dodatne informacije u vezi usklađene pretplatničke dokumentacije su dostupne i putem telefona 033/931-900 ili 033/931-988.

Vaš LOL tim :)
Intelinside

#6737 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Šta je sa B92? Danima smetnje, nemam nikako programa .. Jel još nekome tako?
afannedim

#6738 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Intelinside wrote:Šta je sa B92? Danima smetnje, nemam nikako programa .. Jel još nekome tako?
+1
semirsar

#6739 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:
Intelinside wrote:Šta je sa B92? Danima smetnje, nemam nikako programa .. Jel još nekome tako?
+1
B92 - OK
B92info - OK
NIkakvih problema u proteklom periodu, nadam se ni u narednom.
P.S. Dobrinja je u pitanju i receiver AMINO A130 :mrgreen:
Nefs-i Mulhima

#6740 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nefs-i Mulhima »

Ima li ko strucan da mi protumaci ovo?

Kakva je konekcija?

Image
MeanMachine

#6741 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Odlična stvar je što u cjenovniku piše da se 15 KM koje su uračunate u telefoniju integrisanih paketa mogu potrošiti na odlazne pozive (prema destinacijama koje nisu uključene u flat) ili za uspostavu poziva. Izvinjavam se ako je ovo već poznata stvar, ja tek sad pročitah i mogu samo napisati :thumbup: Trenutno je ovo po meni najbolja ponuda fiksne telefonije jer sa ovih 15 KM koje se mogu trošiti na uspostavu poziva (što je teoretski oko 500 poziva mjesečno) ovo je najbliže pravoj flat telefoniji od svih ponuda u BiH.
afannedim

#6742 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV

#6743 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Svjetsko prvenstvo u fudbalu u HD-u

Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da će od 12.6.2014. BHRT započeti sa prijenosom Svjetskog prvenstva u fudbalu u HD rezoluciji.

Ovim putem želimo da vas informišemo da je Logosoft izvršio sve potrebne radnje kako bi svojim korisnicima pustio BHT1 u HD rezoluciji, čim kanal bude dostupan.

afannedim je ipak bio brzi
afannedim

#6744 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Svjetsko prvenstvo u fudbalu u HD-u

Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da će od 12.6.2014. BHRT započeti sa prijenosom Svjetskog prvenstva u fudbalu u HD rezoluciji.

Ovim putem želimo da vas informišemo da je Logosoft izvršio sve potrebne radnje kako bi svojim korisnicima pustio BHT1 u HD rezoluciji, čim kanal bude dostupan.

afannedim je ipak bio brzi
:bih: :thumbup:
MTV

#6745 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim samo da mi se ti ne ljutis :-D

Po ne znam koji put da pohvalim ove iz Logosofta, jest da sam imao ogromne prekide konekcije (radovi u gradacackoj). Cim su zavrsili sa tim radovima oni su zvali dva puta da pitaju jeli sve u redu. :thumbup:
afannedim

#6746 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:afannedim samo da mi se ti ne ljutis :-D

Po ne znam koji put da pohvalim ove iz Logosofta, jest da sam imao ogromne prekide konekcije (radovi u gradacackoj). Cim su zavrsili sa tim radovima oni su zvali dva puta da pitaju jeli sve u redu. :thumbup:
ma kakva ljutnja :-D
Bosnianman

#6747 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bosnianman »

Pozz za korisnike Logosofta. Ja sam korisnik Telemacha, u svijetlu toga sto nas jos uvijek zavlace sa ovim BHRT HD i svjetskim prvenstvom (jos uvijek nemamo potvrdu dali ce nam u Telemachu biti dostupan ovaj kanal ili ne, a nadlezni ignorisu pitanja i sute) odlucio sam da postanem korisnik Logosofta (iz inata).

Pa me interesuje par stvari na koje Vi kao korisnici mozete znati odgovor. Zelim uzeti TRIO Paket, pa me interesuje kolika bi njegova cijena bila s obzirom da imam dvije televizije u stanu pa Super TV is tog paketa mora ici na obje (ovako paket izade 58-59 KM)?
Dali je komplikovano prenjeti broj iz Telemacha u Logosoft? Koja je procedura?
Dali se placa sva ova oprema sto dode u paketu ili ostaje na tih 58-59 KM?
Koliko traje prikljucak svih usluga poslje podnosenja zahtjeva ili slicno?

Mislim da je za sad dovoljno pitanja, ako neko od korisnika odvoji malo vremena da odgovori na ova pitanja bio bih krajnje zahvalan.
MTV

#6748 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Bosnianman wrote:Pozz za korisnike Logosofta. Ja sam korisnik Telemacha, u svijetlu toga sto nas jos uvijek zavlace sa ovim BHRT HD i svjetskim prvenstvom (jos uvijek nemamo potvrdu dali ce nam u Telemachu biti dostupan ovaj kanal ili ne, a nadlezni ignorisu pitanja i sute) odlucio sam da postanem korisnik Logosofta (iz inata).

Pa me interesuje par stvari na koje Vi kao korisnici mozete znati odgovor. Zelim uzeti TRIO Paket, pa me interesuje kolika bi njegova cijena bila s obzirom da imam dvije televizije u stanu pa Super TV is tog paketa mora ici na obje (ovako paket izade 58-59 KM)?

Mislim da je za sad dovoljno pitanja, ako neko od korisnika odvoji malo vremena da odgovori na ova pitanja bio bih krajnje zahvalan.
TRIO PAKET 50KM + 8KM(HD dodatni resiver)= 58KM + pdv(Navedene cijene su bez PDV-a, osim ako drugačije nije navedeno.Napomena: Uključena terminalna oprema ostaje u vlasništvu Logosofta, ako ista nije otkupljena.)= 67.86KM

"Koliko dugo traje proces prenosa broja?
Rok za rješavanje po Zahtjevu za prenos telefonskog broja je deset (10) radnih dana od dana zaprimanja zahtjeva.
Obvezuje se li pretplatnik pri prenosu broja na obavezno trajanje ugovora?
Logosoft ne obvezuje trajanjem ugovora. Ipak, Regulatorna Agencija za komunikacije BiH ima pravilo prema kojem korisnik nakon prenosa broja, mora ostati u odabranoj mreži minimalno 6 mjeseci.

Prenos broja ti je ja mislim 10KM i potvrda o izmirenju tel racuna kod prethodnog operatera.
Koliko treba cekati prikljucak trebas njih pitati na 033 931 999. (Iz pouzdanih izvora zadnju sedmicu su dobili dosta korisnika od drugih operatera.)

PS: Ako ne preneses broj telefona a odabrao si Logosoft, nisi zadovoljan mozes ih kad zelis otkazat. (Prikljucio danas odjavio sutra).

Nek me ispravi neko ako sam negdje pogrijesio. :)
Bosnianman

#6749 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bosnianman »

MTV wrote:
Bosnianman wrote:Pozz za korisnike Logosofta. Ja sam korisnik Telemacha, u svijetlu toga sto nas jos uvijek zavlace sa ovim BHRT HD i svjetskim prvenstvom (jos uvijek nemamo potvrdu dali ce nam u Telemachu biti dostupan ovaj kanal ili ne, a nadlezni ignorisu pitanja i sute) odlucio sam da postanem korisnik Logosofta (iz inata).

TRIO PAKET 50KM + 8KM(HD dodatni resiver)= 58KM + pdv(Navedene cijene su bez PDV-a, osim ako drugačije nije navedeno.Napomena: Uključena terminalna oprema ostaje u vlasništvu Logosofta, ako ista nije otkupljena.)= 67.86KM

"Koliko dugo traje proces prenosa broja?
Rok za rješavanje po Zahtjevu za prenos telefonskog broja je deset (10) radnih dana od dana zaprimanja zahtjeva.
Obvezuje se li pretplatnik pri prenosu broja na obavezno trajanje ugovora?
Logosoft ne obvezuje trajanjem ugovora. Ipak, Regulatorna Agencija za komunikacije BiH ima pravilo prema kojem korisnik nakon prenosa broja, mora ostati u odabranoj mreži minimalno 6 mjeseci.

Prenos broja ti je ja mislim 10KM i potvrda o izmirenju tel racuna kod prethodnog operatera.
Koliko treba cekati prikljucak trebas njih pitati na 033 931 999. (Iz pouzdanih izvora zadnju sedmicu su dobili dosta korisnika od drugih operatera.)

PS: Ako ne preneses broj telefona a odabrao si Logosoft, nisi zadovoljan mozes ih kad zelis otkazat. (Prikljucio danas odjavio sutra).

Nek me ispravi neko ako sam negdje pogrijesio. :)
Hvala MTV na odgovorima, ako do sutra ne bude obavijesti od strane ovih nasih supaka (Telemacha), lagano odjavljujem i isti dan zovem ljude u Logosoftu da sve to prijavim. A dok ne prikljuce, utakmice cu gledati u lokalnom kaficu. =) Jos jednom hvala na vremenu i odgovorima.
MTV

#6750 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Bosnianman wrote: Hvala MTV na odgovorima, ako do sutra ne bude obavijesti od strane ovih nasih supaka (Telemacha), lagano odjavljujem i isti dan zovem ljude u Logosoftu da sve to prijavim. A dok ne prikljuce, utakmice cu gledati u lokalnom kaficu. =) Jos jednom hvala na vremenu i odgovorima.
Ma nema na cemu, ti nastavi pratiti ovu temu ukoliko sam ja negdje pogrijesio i kad me budu ispravljali :-D
Post Reply