Tacno.Ali kad bi Bosnjaci bili disciplinovani i prije svega informisani sta treba bojkotovati a sta ne.Medjutim,u realnosti i kad bi bojkotovali hrvatske proizvode opet bi svakodnevno isli uplacivati tikete upravo u vec spomenute kladionice koje drze hercegovacki Hrvati i svakodnevno bi pili Sarajevski kiseljak ubjedjeni da je on sarajevski a ne samo jos jedna od firmi u koncernu AGROKORA hrvatskog tajkuna Todorica.Firma,koja btw,sponzorira sovinisticki hrvatski nogometni klub Siroki Brijeg u kojem nikad Bosnjak ili Srbin nece zaigrati (rijeci bivseg direktora tog kluba Zlatana Jelica) i iz cijih redova ovih dana Josip Bevanda aktivno radi na suspenziji NSBiH.-LIBERO- wrote:A mogle bi se malo organizovanije bojkotovati.plain vanilla wrote:a da malo inspekcije obidju kladionice?
Smjesno mi je kao pozivaju na bojkot proizvoda ,a 70% zastupnistva za BiH drze upravo hrvati iz Hercegovine.
Ne boje se da pozivom na bojkot dobiju istu takvu bumerang reakciju. Zar svjesni nisu da 80% svoje robe plasiraju u dio federacije gdje Hrvati nisu vecina.
Kako bi se mogli zajebati nisu ni svjesni
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Co0l
#6726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
upaljac01
#6727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u pola mostara ne mozes drinu kupit, oni o blokiranju 
- Komrad
#6728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[quote="ultima_palabra"]
Ustavni sud radi tako da može odluku donijeti i za nekoliko mjeseci... u međuvremenu OHR potvrđuje da Federacija ima legalno izabranu vlast .
[quote]
pravnim zargonom receno : Platformasi nisu krivi dok se ne dokaze suprotno
Ustavni sud radi tako da može odluku donijeti i za nekoliko mjeseci... u međuvremenu OHR potvrđuje da Federacija ima legalno izabranu vlast .
[quote]
pravnim zargonom receno : Platformasi nisu krivi dok se ne dokaze suprotno
- madner
#6729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ama ljudi kakvo crno bojkotovanje. Imamo poresku upravu, to je najjaca alatka
A zbog tih poslovnih interesa nema nista od Coviceve avanture, jednostavno mu pucanstvo ima previse da izgubi.
A zbog tih poslovnih interesa nema nista od Coviceve avanture, jednostavno mu pucanstvo ima previse da izgubi.
- Komrad
#6730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne trebamo mi nista bojkotovati ... samo institucije trebaju da pocnu raditi svoj posao...Co0l wrote:
Tacno.Ali kad bi Bosnjaci bili disciplinovani i prije svega informisani sta treba bojkotovati a sta ne.Medjutim,u realnosti i kad bi bojkotovali hrvatske proizvode opet bi svakodnevno isli uplacivati tikete upravo u vec spomenute kladionice koje drze hercegovacki Hrvati i svakodnevno bi pili Sarajevski kiseljak ubjedjeni da je on sarajevski a ne samo jos jedna od firmi u koncernu AGROKORA hrvatskog tajkuna Todorica.Firma,koja btw,sponzorira sovinisticki hrvatski nogometni klub Siroki Brijeg u kojem nikad Bosnjak ili Srbin nece zaigrati (rijeci bivseg direktora tog kluba Zlatana Jelica) i iz cijih redova ovih dana Josip Bevanda aktivno radi na suspenziji NSBiH.
inspekcije koje rijetko kad udju u bilo koju kladionicu a o ostalim firmama u hercegovini necu ni pricat...
ne znam jel ikad ijedan inspektor otisao dole.. ali sve ce se to posloziti samo polako
- AliceInChains
#6731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma dobro, bojkotovat' ce oni i Bosnjacke proizvode. Ne, da im nebi bio zahvalan, kad bi na primjer bojkotovali Slobodnu Bosnumadner wrote:Ama ljudi kakvo crno bojkotovanje. Imamo poresku upravu, to je najjaca alatka![]()
-
Mrs.Zurbrigen
#6732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
sta ti hrvati u stvari hoce? O_o
- madner
#6733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SB ne moze dolje proc, crveno ih podsjeca na Peku Dapcevica i deranje guzova bez vazelinaAliceInChains wrote:Ma dobro, bojkotovat' ce oni i Bosnjacke proizvode. Ne, da im nebi bio zahvalan, kad bi na primjer bojkotovali Slobodnu Bosnumadner wrote:Ama ljudi kakvo crno bojkotovanje. Imamo poresku upravu, to je najjaca alatka![]()
-
palermo
#6734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niti popiti sarajevsku pivu......upaljac01 wrote:u pola mostara ne mozes drinu kupit, oni o blokiranju
-
Ponosan
#6735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konacno i OHR djeluje! napokon,dugo su trpili protivustavnu blokadu dva HDZ-a! odluke CIKA su zamrznute dok Ustavni sud ne kaze zadnju rijec,sto je i logicno,jer Ustavni sud ima tu jurisdikciju da tumaci od dva zla sta je manje,uspostaviti DN bez delegata iz svih zupanija,a za to je krivac HDZ jer krsi zakon i Ustav blokirajuci da posalje delegate u DN iz zupanija gdje ima vecinu! jasno je da se zna ko krsi Ustav i Zakon,i da je cilj HDZ bio da naprave blokadu zivota u Federaciji,protivustavnim djelovanjem! sad ce Ustavni sud reci svoje i to svi moraju postovati! kako god hrvatska politika na celu HDZ jos jednom gura svoj narod u iseljavanje iz ove drzave,po ko zna koji put Savez sa fasistima iz ovaj put SNSD-A ce biti koban za tu kriminalnu i licemjernu politiku! HDZ treba nogirati u oporbu i neka tamo prosipaju svoj nacionalizam i primitivizam,prije nego zavrse u zatvoru!
-
palermo
#6736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vjeruj mi da bih i ja to volio znati.Mrs.Zurbrigen wrote:imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
Eto, bi li nam ti kao legitimni predstavnik Hrvata to znao objasniti.
- AliceInChains
#6737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zagazaga wrote:Komrad wrote: Ne trebamo mi nista bojkotovati ... samo institucije trebaju da pocnu raditi svoj posao........ako pokažemo da smo kao i oni, šta smo postigli?
....dokazati uspjeh HDZ-politike?
- Co0l
#6738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i kazem i da neko nesto hoce bojkotovati to je skoro pa neizvodivo jer smo em nedisciplinovani em neinformisani.Komrad wrote:Ne trebamo mi nista bojkotovati ... samo institucije trebaju da pocnu raditi svoj posao...Co0l wrote:
Tacno.Ali kad bi Bosnjaci bili disciplinovani i prije svega informisani sta treba bojkotovati a sta ne.Medjutim,u realnosti i kad bi bojkotovali hrvatske proizvode opet bi svakodnevno isli uplacivati tikete upravo u vec spomenute kladionice koje drze hercegovacki Hrvati i svakodnevno bi pili Sarajevski kiseljak ubjedjeni da je on sarajevski a ne samo jos jedna od firmi u koncernu AGROKORA hrvatskog tajkuna Todorica.Firma,koja btw,sponzorira sovinisticki hrvatski nogometni klub Siroki Brijeg u kojem nikad Bosnjak ili Srbin nece zaigrati (rijeci bivseg direktora tog kluba Zlatana Jelica) i iz cijih redova ovih dana Josip Bevanda aktivno radi na suspenziji NSBiH.
inspekcije koje rijetko kad udju u bilo koju kladionicu a o ostalim firmama u hercegovini necu ni pricat...
ne znam jel ikad ijedan inspektor otisao dole.. ali sve ce se to posloziti samo polako
Svakako da institucije poput porezne inspekcije su te koje trebaju da malo prohodaju po kladionicama ali tesko je kad su skoro svi inspektori korumpirani.Pa cini mi se da je na snazi jos uvijek zakon koji brani mladjim od 18 godina da se klade po kladionicama a ne znam ni za jedan slucaj da su maloljhetniku zabranili da uplati tiket,stavise,djece po kladionicama kolko hoces.Samo taj zakon da se primjenjuje kladionicama bi se znatno smanjio profit pa bi polako drugu pricu pricali.
-
Mrs.Zurbrigen
#6739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jel ti to meni?palermo wrote:vjeruj mi da bih i ja to volio znati.Mrs.Zurbrigen wrote:imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
Eto, bi li nam ti kao legitimni predstavnik Hrvata to znao objasniti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zagazaga wrote:neće je bojkotovat........preimenovat će je u Slobodu HercegBosnuAliceInChains wrote:Ma dobro, bojkotovat' ce oni i Bosnjacke proizvode. Ne, da im nebi bio zahvalan, kad bi na primjer bojkotovali Slobodnu Bosnumadner wrote:Ama ljudi kakvo crno bojkotovanje. Imamo poresku upravu, to je najjaca alatka![]()
by Nenad Avdic?
edit: Senad aBdic je bolje
-
palermo
#6741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako sam ja upratio dobro pisanje po forumu, onda baš tebi.Mrs.Zurbrigen wrote: jel ti to meni?
- AliceInChains
#6742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogledao sam u stare knjige.....i gle cuda, preci su mi bili Hrvatiplain vanilla wrote:zagazaga wrote:neće je bojkotovat........preimenovat će je u Slobodu HercegBosnuAliceInChains wrote:
Ma dobro, bojkotovat' ce oni i Bosnjacke proizvode. Ne, da im nebi bio zahvalan, kad bi na primjer bojkotovali Slobodnu Bosnu![]()
![]()
![]()
by Nenad Avdic?
edit: Senad aBdic je bolje
- AliceInChains
#6743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uglavnom, ostalo Probosansko/Probosnjacko "smece" ionako ne konzumirajuzagazaga wrote:neće je bojkotovat........preimenovat će je u Slobodu HercegBosnuAliceInChains wrote:Ma dobro, bojkotovat' ce oni i Bosnjacke proizvode. Ne, da im nebi bio zahvalan, kad bi na primjer bojkotovali Slobodnu Bosnumadner wrote:Ama ljudi kakvo crno bojkotovanje. Imamo poresku upravu, to je najjaca alatka![]()
-
Mrs.Zurbrigen
#6744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ummm, nope... sorry. ja i hercegovina nismo bas stupljali u kontakt... btw, da znam, ne bih pitala, zar ne?palermo wrote:Pa ako sam ja upratio dobro pisanje po forumu, onda baš tebi.Mrs.Zurbrigen wrote: jel ti to meni?
- 1gorstak
#6745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vecina nas zeli visok stepen decentralizacije. Sto je manje pitanja o kojim odlucuju daleki birokrati koji ne znaju sta su potrebe lokalne zajednice, to bolje. Osim toga, visok stepen decentralizacije je potreban i zato sto centralizovana drzava podrazumjeva vladavinu vecine, u ovom slucaju bosnjacke vecine. Medjutim, greska koju se pravi je nametanje etnickog karaktera toj decentralizaciji. Bosnjaci se (s pravom) ne mire sa agresivnim nametanjem hrvatskog identiteta tamo gdje su Hrvati brojniji, sa cinjenicom da se svemu i zivom i mrtvom preko noci dodalo ono "hrvatski/hrvatska/hrvatsko". Grb hrvatskog naroda moze biti u skolskom hodniku samo uz grb druga dva naroda ili nikako. To zapisavanje teritorije mora biti prevazidjeno i svi svoj interes mogu naci u jednostavnom rjesenju; visok stepen decentralizacije bez etnickog karaktera.Mrs.Zurbrigen wrote:imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
-
palermo
#6746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok, ako sam se ja sefio, onda izvinjenjeMrs.Zurbrigen wrote: ummm, nope... sorry. ja i hercegovina nismo bas stupljali u kontakt... btw, da znam, ne bih pitala, zar ne?
- madner
#6747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ukoliko bi postojala ova zelja, jako bi se brzo dogovorili. Medjutim, HDZ je svoju podrsku dobio na osnovu negiranja drzave, tako da nisam siguran da mozemo govoriti o vecini.1gorstak wrote:Vecina nas zeli visok stepen decentralizacije. Sto je manje pitanja o kojim odlucuju daleki birokrati koji ne znaju sta su potrebe lokalne zajednice, to bolje. Osim toga, visok stepen decentralizacije je potreban i zato sto centralizovana drzava podrazumjeva vladavinu vecine, u ovom slucaju bosnjacke vecine. Medjutim, greska koju se pravi je nametanje etnickog karaktera toj decentralizaciji. Bosnjaci se (s pravom) ne mire sa agresivnim nametanjem hrvatskog identiteta tamo gdje su Hrvati brojniji, sa cinjenicom da se svemu i zivom i mrtvom preko noci dodalo ono "hrvatski/hrvatska/hrvatsko". Grb hrvatskog naroda moze biti u skolskom hodniku samo uz grb druga dva naroda ili nikako. To zapisavanje teritorije mora biti prevazidjeno i svi svoj interes mogu naci u jednostavnom rjesenju; visok stepen decentralizacije bez etnickog karaktera.Mrs.Zurbrigen wrote:imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
-
Mrs.Zurbrigen
#6748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hmmm, okay. i koju ulogu tu igra hdz? mislim, ne sjecam se da je stranka ikad bila popularna za njen zdrav pragmatizam.1gorstak wrote:Vecina nas zeli visok stepen decentralizacije. Sto je manje pitanja o kojim odlucuju daleki birokrati koji ne znaju sta su potrebe lokalne zajednice, to bolje. Osim toga, visok stepen decentralizacije je potreban i zato sto centralizovana drzava podrazumjeva vladavinu vecine, u ovom slucaju bosnjacke vecine. Medjutim, greska koju se pravi je nametanje etnickog karaktera toj decentralizaciji. Bosnjaci se (s pravom) ne mire sa agresivnim nametanjem hrvatskog identiteta tamo gdje su Hrvati brojniji, sa cinjenicom da se svemu i zivom i mrtvom preko noci dodalo ono "hrvatski/hrvatska/hrvatsko". Grb hrvatskog naroda moze biti u skolskom hodniku samo uz grb druga dva naroda ili nikako. To zapisavanje teritorije mora biti prevazidjeno i svi svoj interes mogu naci u jednostavnom rjesenju; visok stepen decentralizacije bez etnickog karaktera.Mrs.Zurbrigen wrote:imam jedno opce pitanje... od nekoga ko je samo povrsinski upoznat sa predmetom diskusije...
i jos jedno pitanje: jesu li interesi te bosnjacke vecine toliko drugaciji od hrvatskih interesa?
-
hajducka travica
#6749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pocinje sizofrenija...!Ovim potezom OHR je sam sebi obezbijedio daljni ostanak u BiH, smatra Bosić
Mladen Bosić smatra da današnja odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Incka pokazuje da je "u krizu u Federaciji BiH /FBiH/ duboko umiješan i dio međunarodne zajednice".
"Kao i u ranijim slučajevima, takve intervencije OHR-a neće doprinijeti smirivanju situacije, nego produbljivanju krize. Evidentno je da OHR na ovaj način derogira institucije BiH i to će imati dalekosežne posljedice po budućnost BiH", rekao je Srni Bosić, komentarišući nalog OHR-a o privremenoj suspenziji odluke CIK-a koji se odnosi na validnost Doma naroda Parlamenta FBiH i na izbor predsjednika i potpredsjednika ovog entiteta.
- Hemel
#6750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
je li pocelo formiranje opozicionog bloka...
ili se jos ljutU...
ili se jos ljutU...