Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Obi Wan Bosnian

#6726 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

megaman4 wrote:
Hafis wrote:
megaman4 wrote: Ljevica ce 2018 unistiti i Covica ali Ridjobradog. Reuf Bajrovic svakim danom sve vise jaca.
Koliko vidim svakim danom je samo ćelaviji i ćelaviji. I ako nema djece nek ih pod hitno pravi, da ga barem upamte s kosom.
A ako si mislio na političko jačanje, lajanjem se ne dobiva moć. Mislim, ''narodnjačke'' stranke su stvarno prepune opskurnih likova, ali brate i ''ljevica''. Refko, Emir, Nermin, Želja...pa za te likove ne bi ni rođena mater glasala :)
Odlazak ljudi iz drzave ce politicki ukopati i Bakira i Covica. Ko ce za njih glasati kada ode sav puk?
Odlaze mladi, "napredni", liberalni, koji znaju jezike, obrazovani, ateisti, agnostici, prozapadno orjentisani, rokeri itd.

Selefije i vjernici ostaju. Zatucani seljaci ostaju. Desničari ostaju.

SDA i HDZ će imati sve veću i veću podršku. Procentualno naravno a samo je to bitno za izbore.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#6727 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emillio estevez »

zenit dozic wrote:
emillio estevez wrote:@zenit

Kad nedate prof. Kukicu da se kandiduje mora komso jebiga

Ja cu za onu Abdicku Hrvaticu,kcer od Fikreta cetnika,navodno ona zeli nasljedno pravo na precednicku poziciju
Od srpskih begova da preotme. :bih:
Glasaj sto se mene tice za koga god hoces. Ovo je slobodna zemlja, mada to neki, sto stuju evropske vrijednosti, nebi da je tako :zzzz:
Hajaja,pa kakve veze ima drug Komsic i demokracija.
Biranje njega za hrvatskog clana predsjednistva od strane demokrata je sprdnja .
Nije protuzakonito ali je podmetanje, valjda je osnova da predstavlja jedan od naroda da bude pripadnik jednog od tih naroda.
seln

#6728 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

emillio estevez wrote: valjda je osnova da predstavlja jedan od naroda da bude pripadnik jednog od tih naroda.
A Komsic je Srbin? Ili ipak Bosnjak? Da nije Rom? Je li CD ili DVD?
Ili pak samo nije certificiran od vrhovnog gospodara svih Hrvata s ovu stranu Une i Dinare?
zenit dozic

#6729 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

emillio estevez wrote:
zenit dozic wrote:

Ja cu za onu Abdicku Hrvaticu,kcer od Fikreta cetnika,navodno ona zeli nasljedno pravo na precednicku poziciju
Glasaj sto se mene tice za koga god hoces. Ovo je slobodna zemlja, mada to neki, sto stuju evropske vrijednosti, nebi da je tako :zzzz:
Biranje njega za hrvatskog clana predsjednistva od strane demokrata je sprdnja .
Nije protuzakonito ali je podmetanje, valjda je osnova da predstavlja jedan od naroda da bude pripadnik jednog od tih naroda.
A kakve veze ima sa demokracijom to sto hoce hdz da 10 posto uzima 50 posto.
De nemoj se pozivat na demokraciju u ovom nakaradnom sistemu.
Zna se sta je demokracija, a to sigurno nije.
Alfons Kauders

#6730 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

emillio estevez wrote:
zenit dozic wrote:

Mijesas Dom Naroda i Predsjednistvo, po obicaju, odnosno po HDZ spinu.

HDZ smatra da se ustavni princip koji se odnosi iskljucivo na Dom Naroda mora primjenjivati na druge organe izvrsne i zakonodavne vlasti, sto otvara novo pitanje: ukoliko princip DN FBiH preslikamo na sve nivoe... Koji ce nam onda kurac DN?!

S druge strane, ukoliko HDZ smatra da moze traziti da se gradjanski domovi parlamenata pretvore u de-facto domove naroda, i to bez ikakve promjene Ustava, ili kroz nasilne promjene Ustava bez demokratske podrske, onda je sasvim legitimno da neke druge stranke traze obratno, odnosno da se umjesto etnickog principa primjenjuje gradjanski.

Oba zahtjeva su podjednako legitimna i oba imaju istu sansu da dobiju dvotrecinsku vecinu konstitutivnih naroda - nikakvu.
Hafis

#6731 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote:
emillio estevez wrote: valjda je osnova da predstavlja jedan od naroda da bude pripadnik jednog od tih naroda.
A Komsic je Srbin? Ili ipak Bosnjak? Da nije Rom? Je li CD ili DVD?
Ili pak samo nije certificiran od vrhovnog gospodara svih Hrvata s ovu stranu Une i Dinare?
Ne znam po čemu je Komšić Hrvat.
hizo ramidovic

#6732 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

С обзиром да је ова тзв. БиХ, историјски гледано, власништво Срба и Хрвата, то се мора и власт делити по том принципу, а то значи да тзв. муслимани не могу учествовати у власти у мери у којој то они желе. Такођер, треба се некако ограничити право гласа тзв. муслиманима, те их на тај начин држати под контролом и изван власти.
Такођер, мора се обезбедити да само прави Хрвати и прави Срби буду власт, јер ће се једино тако обезбедити услови за мирну поделу ове назовидржаве.
Obi Wan Bosnian

#6733 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: Ne znam po čemu je Komšić Hrvat.
Po tome što on kaže da jeste. Ako neki Mehmedalija kaže da je Hrvat onda jeste i on Hrvat. Kontaš?
Hafis

#6734 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Ne znam po čemu je Komšić Hrvat.
Po tome što on kaže da jeste. Ako neki Mehmedalija kaže da je Hrvat onda jeste i on Hrvat. Kontaš?
To i jeste osnovni problem.
Međutim u toj vrsti igre ne vidjeh niti jednog jedinog ''uljeza'' koji se izjasnio kao Bošnjak a da to u suštini i nije. Obično se radi o likovima koji se za upotrebe izbora izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati. Ono što traži HDZ (neovisno o halabuci koju dižu desničari) u suštini i jeste sprječavanje tih stvari, barem kad su u pitanju domovi naroda ili mjesta gdje se traži etnička pripadnost. I dobit će to na kraju, isuviše se galame podiglo.
madner

#6735 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Ne moze se to sprijeciti jer etnicka pripadnost je stvar samoidentifikacije.

Sutra da usvoje zakon da se ne moze proizvoljno mjenjati, prekosutra bi neko dobio tuzbu protiv drzave.
Hafis

#6736 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:Ne moze se to sprijeciti jer etnicka pripadnost je stvar samoidentifikacije.

Sutra da usvoje zakon da se ne moze proizvoljno mjenjati, prekosutra bi neko dobio tuzbu protiv drzave.
Ne znam baš kako se zakon o tom pitanju postavio.
Samo smatram da bi izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti na popisu trebalo biti trajna kategorija, pogotovo u slučajevima gdje se za izbor, ili obnašanje neke funkcije zakonski traži isključivo određena etnička pripadnost. U suprotnom sve gubi smisao.
and

#6737 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Hafis wrote:
madner wrote:Ne moze se to sprijeciti jer etnicka pripadnost je stvar samoidentifikacije.

Ne znam baš kako se zakon o tom pitanju postavio.
Samo smatram da bi izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti na popisu trebalo biti trajna kategorija, pogotovo u slučajevima gdje se za izbor, ili obnašanje neke funkcije zakonski traži isključivo određena etnička pripadnost. U suprotnom sve gubi smisao.
a ovo kao ima nekog smisla?
Obi Wan Bosnian

#6738 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:To i jeste osnovni problem.
Problem što svaki čovjek ima pravo da se izjasni koje je etničke pripadnosti? :? Pa šta bi ti? Da se po rođenju opali jedna tetovaža recimo na ramenu koja će određivati ko je Bošnjak ko Hrvat a ko Srbin?
Hafis wrote:Međutim u toj vrsti igre ne vidjeh niti jednog jedinog ''uljeza'' koji se izjasnio kao Bošnjak a da to u suštini i nije. .
Treba ti oftalmolog. Bošnjaci u vladi RS-a:

Srebrenka Golić
Jasmin Komić
Jasmina Davidović
Lejla Rešić
Zlatan Klokić

Sve su to SNSD Bošnjaci jer su rekli da jesu. Šta da se radi.
Hafis wrote:Ono što traži HDZ (neovisno o halabuci koju dižu desničari) u suštini i jeste sprječavanje tih stvari, barem kad su u pitanju domovi naroda ili mjesta gdje se traži etnička pripadnost .
Spriječavanje kojih stvari? Da svako ima pravo birati svoju etničku pripadnost? Da mi ipak uvedemo one tetovaže šta misliš?
Hafis wrote:I dobit će to na kraju, isuviše se galame podiglo.
Ih koliko se galame diglo onomad sa Sejdić i Finci. I onaj Fule dolazio povazdan. Pa opet ništa. Galama je često sama sebi svrha.
Obi Wan Bosnian

#6739 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: Samo smatram da bi izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti na popisu trebalo biti trajna kategorija, pogotovo u slučajevima gdje se za izbor, ili obnašanje neke funkcije zakonski traži isključivo određena etnička pripadnost. U suprotnom sve gubi smisao.
Ne gubi smisao jer smisla nikada nije ni bilo. Glupost koju treba izbaciti.
Hafis

#6740 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Treba ti oftalmolog. Bošnjaci u vladi RS-a:

Srebrenka Golić
Jasmin Komić
Jasmina Davidović
Lejla Rešić
Zlatan Klokić

Sve su to SNSD Bošnjaci jer su rekli da jesu. Šta da se radi.
Jasmin Komić, Jasmina Davidović, Lejla Rešić i Zlatan Klokić su Bošnjaci. Ne znam klanjaju li namaze i ostale postulate, ali su zaista Bošnjaci.
Srebrenka Golić - kako mi javljaju iz središnjice izgleda da nije Bošnjakinja.

Tebi ne treba oftalmolog već po koji savjet od iskusnog čovjeka koji se kuži u te stvari. Na usluzi :)
Hafis

#6741 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Samo smatram da bi izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti na popisu trebalo biti trajna kategorija, pogotovo u slučajevima gdje se za izbor, ili obnašanje neke funkcije zakonski traži isključivo određena etnička pripadnost. U suprotnom sve gubi smisao.
Ne gubi smisao jer smisla nikada nije ni bilo. Glupost koju treba izbaciti.
Da, i onda uvesti građansku državu.
Međutim to je ''Bosna'' - država tri naroda i tako će ostati.
Obi Wan Bosnian

#6742 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: Jasmin Komić, Jasmina Davidović, Lejla Rešić i Zlatan Klokić su Bošnjaci. Ne znam klanjaju li namaze i ostale postulate, ali su zaista Bošnjaci.
Naravno da su Bošnjaci. Isto kao što je Željko Komšić Hrvat :thumbup:
daddy-kool

#6743 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Da, i onda uvesti građansku državu.
Naravno, ali to ne znači da bi se neke regionalne ili etničke posebnosti trebale izgubiti.
Meni lično se dopada kako su to talijani uredili.
Sasvim ok.
Maraschino

#6744 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Jasmin Komić, Jasmina Davidović, Lejla Rešić i Zlatan Klokić su Bošnjaci. Ne znam klanjaju li namaze i ostale postulate, ali su zaista Bošnjaci.
:thumbup: :thumbup:
Hafis

#6745 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Tako nekako.
Oni gorenavedeni postavljeni su od strane SNSD-a za izigravanje etničke zastupljenosti Bošnjaka u vladi RS, a ovaj hairlija izabran bošnjačkom političkom voljom za izigravanje člana predsjedništva ''iz reda'' Hrvata.
Jednom riječju - svi su oni fikusi.
General War

#6746 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

:?
Hafis wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Tako nekako.
Oni gorenavedeni postavljeni su od strane SNSD-a za izigravanje etničke zastupljenosti Bošnjaka u vladi RS, a ovaj hairlija izabran bošnjačkom političkom voljom za izigravanje člana predsjedništva ''iz reda'' Hrvata.
Jednom riječju - svi su oni fikusi.
...pa i ovi su izabrani iz reda bosnjaka ili srba na svoje funlcije, i HDZ ima " svoje bosnjake i srbe".
Alfons Kauders

#6747 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Vidi se da se naoblacilo.

Koprcaju se poskoci cim nema sunca.
daddy-kool

#6748 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

General War wrote::?
...pa i ovi su izabrani iz reda bosnjaka ili srba na svoje funlcije, i HDZ ima " svoje bosnjake i srbe".
Prave multietničke partije.
512MB

#6749 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Znaju hdzeovci da ovu glupost o etnickom izjasnjavanju nece ni u ludilu dobit, oni zele omedjenu teritoriju gdje ce se onda sprovest sejdic-finci i tako imali zagarantovanu vlast, birali Bosnhaci Komsu il ne. No to nece dobit, pa reko im Bake juce u stonom, pardon u pola stonog.

Bake se savio doklen je mogo i dalje neide da je.e pas jarca, 2018 preuzima ljevica i onda nastaje kmechanje. Zivot ide dalje boze moj.
Hafis

#6750 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Bumo vidjeli.
Post Reply