Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#6726 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

anjusha wrote:Ok ljudi, citam i vidim da jako nas puno ima iste probleme.
9. oktobra sam narucila neke tunike iz Kine- nikad nisu stigle.
3. novembra narucila jedan aparat - sa shippingom preko 150 dolara vrijednosti- nikad nije stiglo
26. novembra narucila beretku- stigla u manje od mjesec dana.

Ovaj od 9 novembra me je toliko zavlacio sa - poslace mi nove itd itd da su mi svi vozovi prosli, i cak kad sam otvorila case (bez trackinga)

Ovaj od 3 novembra me je isto tako zavlacio, nekako sam se pouzdavala i u taj tracking koji mi nista pametno nije rekao (zadnje vijesti od 3.12. da je depart nesto negdje, nidje veze), sad mi je vec prosao rok i da otvorim case (proslo vise od 30 dana od estimated delivery time). Ili nije? Vrijednost je preko 150 dolara i pravo ludim zbog ovog. Neko dobru ideju?
Hvala

https://www.youtube.com/watch?v=TWzq964mQCo
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#6727 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anjusha »

Ma sve kontam, ajde stice, NG je, ljudi kupuju, imam taj tracking, doci ce.... Evo za te glupe tunike sam se i halalia, proslo preko 3 mjeseca. Za ovaj glupi aparat- isto kontam, ma doci ce, uvijek mi stvari dolazile, imam i tracking, samo sto nije... i jedino sto sam naucila- ne kupuj vise Anjusha iz Kine ziva bila!
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#6728 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nexus2 »

Kod mene "odčepilo".
Neku robu koju sam naručio bez TN došla, a kasnije je naručio, a onu koju sam naručio ranije sa TN nije još došla.
Scarface_

#6729 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

anjusha wrote:Ok ljudi, citam i vidim da jako nas puno ima iste probleme.
9. oktobra sam narucila neke tunike iz Kine- nikad nisu stigle.
3. novembra narucila jedan aparat - sa shippingom preko 150 dolara vrijednosti- nikad nije stiglo
26. novembra narucila beretku- stigla u manje od mjesec dana.

Ovaj od 9 novembra me je toliko zavlacio sa - poslace mi nove itd itd da su mi svi vozovi prosli, i cak kad sam otvorila case (bez trackinga)

Ovaj od 3 novembra me je isto tako zavlacio, nekako sam se pouzdavala i u taj tracking koji mi nista pametno nije rekao (zadnje vijesti od 3.12. da je depart nesto negdje, nidje veze), sad mi je vec prosao rok i da otvorim case (proslo vise od 30 dana od estimated delivery time). Ili nije? Vrijednost je preko 150 dolara i pravo ludim zbog ovog. Neko dobru ideju?
Hvala
Imas Paypal i tamo otvori Case jer je rok 180 dana od dana placanja vec nekih dva mjeseca unatrag,a i ja imam slicne probleme,imam 6 artikala narucenih od 15 oktobra do 15 novembra sa ukupnom vrijednosti oko 200 dolara i to svi sa brojem za pracenje(China Post) ali nista ne stize i volio bih da se javi ako ima neko da je dobio registrovanu posiljku(tracking number) sa China Post u zadnja 3 mjeseca.
quarterback

#6730 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Scarface_ wrote:Imas Paypal i tamo otvori Case jer je rok 180 dana od dana placanja vec nekih dva mjeseca unatrag,a i ja imam slicne probleme,imam 6 artikala narucenih od 15 oktobra do 15 novembra sa ukupnom vrijednosti oko 200 dolara i to svi sa brojem za pracenje(China Post) ali nista ne stize i volio bih da se javi ako ima neko da je dobio registrovanu posiljku(tracking number) sa China Post u zadnja 3 mjeseca.
dobio, poslano oko 10 tog novembra, doslo oko 20 tog nov.
ja nisam ja

#6731 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Meni dosao karmin iz decembra iz novembra nista
Haris033

#6732 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Naručio jaknu 10. novembra (90US$) iz Kine, juče dobio refund;
Naručio sunčane naočale 06. novembra (5US$) iz Kine, juče dobio refund;
Naručio sunčane naočale 06. novembra (4.55US$) iz Kine, juče dobio refund;

Iz Singapura naručio touch screen za mobitel 09.decembra, isti stigao za 10 dana.

Kupujem preko eBay-a 5 godina, i za svo to vrijeme ovo su 3 od ukupno 6 artikala za koje sam tražio refund. Vidim da i drugi imaju isti problem sa narudžbama iz novembra (Kina), i fakat ne znam gdje je zapelo :?
goibos

#6733 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by goibos »

Naručio 6 decembra 5-6 stvari , jedna mi došla za 10 dana (HK) ostalih nigdje... (Kina, Singapur)
alkalna_baterija

#6734 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by alkalna_baterija »

Kod mene pocelo stizati. Doduse nije mi stiglo nista za sta mi je frka ali je bitno da je pocelo. :D
shandrprcSA

#6735 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

i ja juce dobio refund a naruceno 5.12 iz UK :shock:
Nedimsky

#6736 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nedimsky »

Meni danas stigla posiljka narucena iz KIne 24.10 :o
Nedimsky

#6737 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nedimsky »

Nema nigdje TN,samo pored tarifnog broja pise CN
Stjui

#6738 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Stjui »

KvaziExpert wrote:Kupio item sedmog januara oko podne, na francuskom eBayu, jutros poštar donio. Pet dana ukljucujuci vikend :)
:?:

čuj francuski!na kakvom sam ja ebay-u?? :D
_Reds_

#6739 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Da li su ikom dosli ovu paketi kojis ub ili zaglavili 4 .i 5. decembra.

Meni i dalje za 5 paketica, svih sa tracking brojem, stoji da su tamo na nekakvom izlazom skladištu u Kini, i tako stoji vise od mjesec i nista ne dolazi. A na svima isti datum ili 4. ili 5. decembar.
ja nisam ja

#6740 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

I kod mene ista stvar,sve sa TN se vrti po pekingu
Scarface_

#6741 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

_Reds_ wrote:Da li su ikom dosli ovu paketi kojis ub ili zaglavili 4 .i 5. decembra.

Meni i dalje za 5 paketica, svih sa tracking brojem, stoji da su tamo na nekakvom izlazom skladištu u Kini, i tako stoji vise od mjesec i nista ne dolazi. A na svima isti datum ili 4. ili 5. decembar.
Isti slucaj kod mene,eto pogledaj na stranici za pracenje stim sto je taj drugi po redu narucen 15 oktobra i kao fol ga osvjezili 06 januara ove godine,ovo je iskreno katastrofa.
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 07785814SG
Scarface_

#6742 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

quarterback wrote:
Scarface_ wrote:Imas Paypal i tamo otvori Case jer je rok 180 dana od dana placanja vec nekih dva mjeseca unatrag,a i ja imam slicne probleme,imam 6 artikala narucenih od 15 oktobra do 15 novembra sa ukupnom vrijednosti oko 200 dolara i to svi sa brojem za pracenje(China Post) ali nista ne stize i volio bih da se javi ako ima neko da je dobio registrovanu posiljku(tracking number) sa China Post u zadnja 3 mjeseca.
dobio, poslano oko 10 tog novembra, doslo oko 20 tog nov.
Svaka cast,ti si bas pravi srecnik da sa China Post dobijes registrovan artikal i to za 10 dana(zvuci nevjerovatno) jos kad bi ovdje predocio taj broj da nama svima otklonis neke nedoumice da vidimo da li je to tako ili si neki advokat Kineskih prodavaca jer iskreno ti bi da niko ne trazi povrat novca ovdje vec da svi cekamo nemoguce rokove.
quarterback

#6743 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Image

taj paket je davno otvoren i bacen, evo ti sadrzaj danasnjeg sanducica

ne znam trebam li ti slati sliku na kojoj nisu blurovani datumi i moji podaci? :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kloniran

#6744 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

quarterback wrote:Image

ne znam trebam li ti slati sliku na kojoj nisu blurovani datumi i moji podaci? :evil:

ja sam ljubomoran :twisted:

mjesec dana mi nema nista a preko 10 paketa putuje :sad:
quarterback

#6745 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

kod mene zadnjih dana intenzivno dolazi, doslo je bar 7/8 stvari u zadnjoj sedmici, nemam sada vremena da otvaram i gledam sta je doslo, javim veceras koji su datumi narudzbi bili, sve je china post
Scarface_

#6746 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

Ok je to,dobijam i ja sitne paketice ali registrovanu osiljku China Post nijednu tipa (RR....CN) sto se i sam mozes uvjeriti iz dolje prilozenog a ti si dovoljno naoruzan svim informacijama i znanjem da to nije bas izgovor,mogao si jednostavno ukucati broj na 17track i to je to,nikakvih tvojih podataka nema kao sto ja ovdje prilazem da svi vide da nista ne dolazi
quarterback

#6747 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

scarface - vjerovao ti ili ne - meni je fakat svejedno

puno srece u daljem cekanju postara
Scarface_

#6748 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

quarterback wrote:scarface - vjerovao ti ili ne - meni je fakat svejedno

puno srece u daljem cekanju postara
Ok ako ti je svejedno nemoj iznositi ovdje informacije koje zbunjuju druge korisnike i koji trose svoj novac jer oni za taj ulozeni novac traze one sto su narucili vec ako mozes pomozi onome ko te pita za pomoc a nemoj biti Kineski advokat,jer nemoguce da si ti jedini u BiH koji dobija registrovane posiljke a to sto si prilozio je hrpa sitnih neregistrovanih posiljki koje i ja dobijam kao sto se moze vidjeti ovdje http://postimg.org/image/ddettezmr/
A kad pokazes ovakav link sa brojevima posiljki da vidimo kad je tebi to nesto doslo tad cu ti vjerovati a ovako smatram da ovdje zbunjujes ljude svojim (u ovom slucaju) nepotrebnim savjetima
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 11389465CN
Last edited by Scarface_ on 13/01/2015 18:16, edited 2 times in total.
_Reds_

#6749 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Scarface_ wrote:

Ok je to,dobijam i ja sitne paketice ali registrovanu osiljku China Post nijednu tipa (RR....CN) sto se i sam mozes uvjeriti iz dolje prilozenog a ti si dovoljno naoruzan svim informacijama i znanjem da to nije bas izgovor,mogao si jednostavno ukucati broj na 17track i to je to,nikakvih tvojih podataka nema kao sto ja ovdje prilazem da svi vide da nista ne dolazi

Upravo to, i ja, Ni jenu registrovanu. Dobio neke sitne pakete, ove registrovane i vrijednije ni jednu.
sarajlija_11

#6750 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajlija_11 »

Ljudi sta da radim??
ja wrote:Hi man i just want to inform you that i didnt get my item, today is 1/10/2015 and estimated delivery was 12/16/2015 , can u tell me what is problem, or if u can send me again my item?
Thanks!
on wrote:Dear Customer:

Thanks for your understanding!
We will resend the item to you in 1 business day
Usually it takes 15 to 25 days to reach you
Pls wait for it
Sincerely sorry for keeping you wait so long
Hope you receive the item soon
You know I am honest seller
I will appreciated much if you leave me positive feedback with 5 stars now
Cos feedback can be only left in 2 months since you paid the money
The time may be invalid if you left feedback for me after you receive the item we resent to you
If you have any problem after you receive the item
You can contact me in any time
I will solve the problem for you well
We promise to reply every customer’s email and solve every customer’s problem well!
Best wishes to you and your family!
Post Reply