Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
quarterback

#6726 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

.
Last edited by quarterback on 15/10/2016 10:12, edited 1 time in total.
direstraits0078

#6727 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

Danguba wrote:Zar ne treba auto da ima povecan broj obrtaja kada se ujutro pali hladan?
Zar ne dobija dodatno gorivo sve dok se ne zagrije pa smanji broj obrtaja a time i potrosnju?

Ja ne vidim u cemu je tu problem? :roll:

Onako pitam, nisam mehanicar a na ovo nikada ne bih reagovao.
Povećan broj obrtaja je normalan, neprimanje gasa nije.
spreca

#6728 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

quarterback wrote:trebam sutra voziti auto na servis, kako ovlastenog forda odavno nije bilo (a sutra odoh u ovaj novi "ford" - grand auto) interesuje me sljedece (auto je preslo 95.000, 1.6 benzin)

trebam li mijenjati svjecice (zamjenjene su na 55.000)

vidio sam da su na 40.000 u fac zamjenili cep kartera, da li se on inace treba mijenjati jer sam vidio da nikada poslije nije zamjenjen,
na golfu ovo nikada nije mijenjano, samo je mijenjana podloska povremeno (fac ju je zamjenio jednom, na 55.000) - znam da je ovo glupost i pizdarija ali ako ce poceti pustati ulje na cepu onda mi je peglanje da opet idem do šipa da to zamjene, zato i pitam - da završim ako treba, lakse mi je zavrsiti sada nego ici ponovo

dok sam vozio golfa jednom sam za 100.000 km zamjenio ulje u kocnicama, tip iz F AC mi je jednom davno rekao kako bih ulje u kocnicama trebao zamjeniti svakih oko 30.000 jer u protivnom dodje do kvara na kocionom cilindru sto je skuplje popraviti nego sto kosta zamjena ulja

elem, sta je od ovoga istina a sta nije?

na 80.000 sam radio "veliki servis", tada nije zamjenjena vodena pumpa jer su rekli da je u boljem stanju nego da stavljaju novu (tada nije bilo ovlastenog servisa), pumpa normalno radi, ne cuje se, trebam li je preventivno zamjeniti ili da je ostavim?

dok sam imao g2d bio sam vican cackanju oko njega, od kako sam uzeo novo auto prije 9 godina prestao sam dizati haubu pa fakat vise pojma nemam, zato i molim za odgovore

ps
nemam nikakvih problema sa autom, jedino sto sam primjetio je da se lampica ulja nakon paljenja ugasi mozda nakon 2 sekunde, cini mi se da se prije gasila malo brze

hvala !
Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......povecani obrtaji na niskim temp. je normala da nije tako mozda bi bilo za zamisliti se
quarterback

#6729 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

spreca wrote:Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......

hvala nasao sam u starim racunima da ga je bivsi F AC naplatio 22 marke jednom prilikom

bio sam danas u grand autu - novi ford
nadam se da ce biti bolji od F ACa, ispostovali su dogovoreno, dosao sam prema dogovoru u 11h i za sat i po je bilo sve zavrseno
redovni servis + zamjena i balansiranje guma
spreca

#6730 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

quarterback wrote:
spreca wrote:Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......

hvala nasao sam u starim racunima da ga je bivsi F AC naplatio 22 marke jednom prilikom

nadam se da ce biti bolji od F ACa, ispostovali su dogovoreno, dosao sam prema dogovoru u 11h i za sat i po je bilo sve zavrseno
jest da je skuplje ali nikad nezalim para koje ostavim u ovlastenom servisu...ako se sta desi bar znam koe da :izet: tetku :lol:
amar1994

#6731 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

quarterback wrote:

:thumbup:
koliko te je doslo sve ? , jesu li skupi, trazim jedan specifican dio :-) :)
Danguba

#6732 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

spreca wrote: Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......povecani obrtaji na niskim temp. je normala da nije tako mozda bi bilo za zamisliti se
rodjak, je li tebi mijenjaju cep ili podlosku na cepu?

i usput da ti kazem da sam nabrao dunja. one okrugle, mirisljave, slatke...ma lijepe ba. :D
spreca

#6733 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Danguba wrote:
spreca wrote: Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......povecani obrtaji na niskim temp. je normala da nije tako mozda bi bilo za zamisliti se
rodjak, je li tebi mijenjaju cep ili podlosku na cepu?

i usput da ti kazem da sam nabrao dunja. one okrugle, mirisljave, slatke...ma lijepe ba. :D
cije si to dunje brao....da nisu slucajno moje :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ........samo ja sebi mogu zacepiti i niko vise :lol: :lol: :lol: ali stvarvno svaki put zamjene cep/saraf koji kosta sicu :mrgreen:

zaboravih pitati ...jesil dunje krao ili si pito :mrgreen: ......pazi da te ko ne uzme na nisan rafalno :lol: :lol: :lol: :lol:
Danguba

#6734 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

spreca wrote: cije si to dunje brao....da nisu slucajno moje :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ........samo ja sebi mogu zacepiti i niko vise :lol: :lol: :lol: ali stvarvno svaki put zamjene cep/saraf koji kosta sicu :mrgreen:

zaboravih pitati ...jesil dunje krao ili si pito :mrgreen: ......pazi da te ko ne uzme na nisan rafalno :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Onako ba na finjaka. Selam veselam... dobre pravo. Sta ces kada je pustara. :oops:
spreca

#6735 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Danguba wrote:
spreca wrote: cije si to dunje brao....da nisu slucajno moje :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ........samo ja sebi mogu zacepiti i niko vise :lol: :lol: :lol: ali stvarvno svaki put zamjene cep/saraf koji kosta sicu :mrgreen:

:lol: :lol:

Onako ba na finjaka. Selam veselam... dobre pravo. Sta ces kada je pustara. :oops:
lani ih je bilo do bacanja.....staces agrarna reforma nastupila :lol:
quarterback

#6736 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

amar1994 wrote:
quarterback wrote:

koliko te je doslo sve ? , jesu li skupi, trazim jedan specifican dio :-) :)
pa iskreno bar meni nisu bas jeftini

filte ulja, zraka, polena, ulje, dezinfekcija klime, rad mehanicara 1h, montaza i balansiranje guma, sve zajedno sa popustom 229 KM
s tim da trenutno traje akcija 50% popusta na ulje, 25% na rad i dijelove...

hajd ovih 229 je tu negdje sa FACom meni se cini, medjutim da nije akcija bilo bi oko 300 KM sto je po meni malo previse

nasli su mi da se treba zamjeniti jedan cni mi se rekose selen nazad i da je neki dihtung negdje na mjenjacu malo popustio, to su racunali 130 maraka dijelova i 40 maraka ruku, trebam sacekati da dijelovi dodju ...

Image
direstraits0078

#6737 Re: Pitamo Mehanicare ?

Mislim da je poštena cijena.
amar1994

#6738 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

postena, trebam li ti reci da za mazgu :mrgreen: izadje u ovlastenom oko 600KM servis :izet: :run:
Danguba

#6739 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

amar1994 wrote:postena, trebam li ti reci da za mazgu :mrgreen: izadje u ovlastenom oko 600KM servis :izet: :run:
Ko da je Merkedes. :D
direstraits0078

#6740 Re: Pitamo Mehanicare ?

amar1994 wrote:postena, trebam li ti reci da za mazgu :mrgreen: izadje u ovlastenom oko 600KM servis :izet: :run:
Eh, moraju i oni od necega zivjeti. Ali ti mozes da izaberes da ne ides kod njih. Nazoves, pitas koliko kosta, i onda kazes da je skupo, da bi rado dosao da je u pola cijene, kao u novootvorenom fordovom servisu. Ili tako nesto. :D Ili ima kazes da ides kod lokalnog mehanicara, a da ces kod njih kupiti dijelove. A kad ti kazu koliko uzimaju za dijelove, kazes opet: skupo. I kazes im da ces da kupis OEM dijelove za manje love. :izet:

Pa mozda skontaju da ne bi bilo lose da i oni naprave neku akciju, 50% popusta, besplatnu provjeru, itd... 8)
quarterback

#6741 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

slazem se, bas je poštena :D
amar1994

#6742 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

direstraits0078 wrote:
Eh, moraju i oni od necega zivjeti. Ali ti mozes da izaberes da ne ides kod njih. Nazoves, pitas koliko kosta, i onda kazes da je skupo, da bi rado dosao da je u pola cijene, kao u novootvorenom fordovom servisu. Ili tako nesto. :D Ili ima kazes da ides kod lokalnog mehanicara, a da ces kod njih kupiti dijelove. A kad ti kazu koliko uzimaju za dijelove, kazes opet: skupo. I kazes im da ces da kupis OEM dijelove za manje love. :izet:

Pa mozda skontaju da ne bi bilo lose da i oni naprave neku akciju, 50% popusta, besplatnu provjeru, itd... 8)
ma jebo njih, ja sam zavrsio sa njima za sva vremena :wink: , dundjeri teski , dobit ces popust, malo sutra :izet: :lol:
moze se nesto kupit, a ni to vise :wink: , ima euromotorio sad sa ni manje ni vise nego svaskim dijelovima u pola cijene :izet: :)
amar1994

#6743 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Danguba wrote:
smradovi :wink:
jeftinije me dodje servis u sla. brodu sa troskom puta, nego u sarajevu :shock: , ko je lud, ko koga zajebaje :izet: :lol:
jos nemaju pojma koji filter klime odgovara ovom modelu, a nazivas se ovlasteni servis :cry: :-)
Danguba

#6744 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

amar1994 wrote:
Danguba wrote:
smradovi :wink:
jeftinije me dodje servis u sla. brodu sa troskom puta, nego u sarajevu :shock: , ko je lud, ko koga zajebaje :izet: :lol:
jos nemaju pojma koji filter klime odgovara ovom modelu, a nazivas se ovlasteni servis :cry: :-)
Dobre su ove nove Mazde :thumbup: ali eto, nemas ih gdje kako treba servisirati. :-)
amar1994

#6745 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Danguba wrote:
Dobre su ove nove Mazde :thumbup: ali eto, nemas ih gdje kako treba servisirati. :-)
ne mozes imati dobar auto, zbog gladnih debila koji vode "nazovi" ovalsteni servis i distributer, servis malo bolja cepicara , ni na sta ne lici i nije ih stid :run:
s druge strane ljudi u hrvatskoj nude ili auto na koristenje ili taxi do centra grada o svome trosku, dok ne zavrse servis :-) :)
quarterback

#6746 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

amar1994 wrote:
Danguba wrote:
ne mozes imati dobar auto, zbog gladnih debila koji vode "nazovi" ovalsteni servis i distributer, servis malo bolja cepicara , ni na sta ne lici i nije ih stid :run:
s druge strane ljudi u hrvatskoj nude ili auto na koristenje ili taxi do centra grada o svome trosku, dok ne zavrse servis :-) :)
zar nisu mazda i ford pod istim krovom (+land rover + volvo)
amar1994

#6747 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

quarterback wrote:
amar1994 wrote:
Danguba wrote:
zar nisu mazda i ford pod istim krovom (+land rover + volvo)
nemaju vise veze jedni s drugima, ova zadnja serija skyactive mazdi :wink:
ma zavisi od vlasnika, npr. vukocars.hr drzi mazdu i bmw :)
tarikBA

#6748 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tarikBA »

golf 4 1.9 tdi 85kw 2000 god.

kakvi su se pokazali ovi motori i sl.
Paulaner

#6749 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Paulaner »

tarikBA wrote:golf 4 1.9 tdi 85kw 2000 god.

Cim je prezivio 16 god. znaci da je dobar,ali pitanje je sta neko ocekuje od motora starog 16 god ?

Treba obratit paznju na turbinu,egr ventil,zamajac,dizne itd. poznate dizelaske bolesti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6750 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

tarikBA wrote:golf 4 1.9 tdi 85kw 2000 god.

Drug je nekad davno imao taj motor u golfu, al' sa gti paketom opreme. Vozio ga 4 godine bez problema, al' kupljen sa godinu starosti. To je pumpa dizna tehnologija, malo trosio a Boga mi predobro ísao.[emoji6]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Post Reply