Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6726 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /121009157

i dalje se vole
Evo da napisem opet, vjerovatno 4-5. put vec. Fahro i Zlatko imaju POTPISANU koaliciju. Koaliciju cak i za naredne izbore i cijeli ovaj period izmedju dva izborna ciklusa. ;-)
webby-x

#6727 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by webby-x »

-LIBERO- wrote:Evo da napisem opet, vjerovatno 4-5. put vec. Fahro i Zlatko imaju POTPISANU koaliciju. Koaliciju cak i za naredne izbore i cijeli ovaj period izmedju dva izborna ciklusa. ;-)
Imao je potpisano i sa Tihićem, Jurišićem ...
Kao da Zlatku nešto znači njegov potpis na dokumentu.

:shock:
Corto Maltese

#6728 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:
Corto Maltese wrote:Mene zanima samo jedno- kad će kongres ujedinjenja?
SDA -SBB - SBiH?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /121009157

"Koalicija Saveza za bolju budućnost BiH sa Socijaldemokratskom partijom BiH ostaje kao apsolutna, definitivna i vrlo čvrsta"
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6729 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

ja im dajem fore do januara...plafon, čak preoptimistično i onda RnR :D
MaxPayne

#6730 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MaxPayne »

nego,šta mislite hoće li ga SDA uspjeti strpati iza rešetaka u naredne dvije godine?
JoseMujica

#6731 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

MaxPayne wrote:nego,šta mislite hoće li ga SDA uspjeti strpati iza rešetaka u naredne dvije godine?
ja se kladim u to da će se Suljo i Fahro grliti i ljubiti ko najrođeniji do kraja godine
Corto Maltese

#6732 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:
MaxPayne wrote:nego,šta mislite hoće li ga SDA uspjeti strpati iza rešetaka u naredne dvije godine?
ja se kladim u to da će se Suljo i Fahro grliti i ljubiti ko najrođeniji do kraja godine
Koliko god para stavljaš na to, ja stavljam duplo na kontru.
JoseMujica

#6733 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

jebga more li se snimite đe ovo što smo pisali pa da izvučemo za neko vrijeme?

:idea:

znam ...pošaljem ti pp a ti odgovori i sačuvamo
MaxPayne

#6734 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MaxPayne »

JoseMujica wrote:
Moguće,slab sam poznavaoc političke situacije u zemlji.Ipak mi se čini realnija opcija da se riješe Fahre za sva vremena sad nakon ove "pobjede" SBB-a.
madner

#6735 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by madner »

Ja stavljam lovu na Komsica :D , koja je kvota?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6736 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

webby-x wrote:
-LIBERO- wrote:Evo da napisem opet, vjerovatno 4-5. put vec. Fahro i Zlatko imaju POTPISANU koaliciju. Koaliciju cak i za naredne izbore i cijeli ovaj period izmedju dva izborna ciklusa. ;-)
Imao je potpisano i sa Tihićem, Jurišićem ...
Kao da Zlatku nešto znači njegov potpis na dokumentu.

:shock:
Fahro je itekako svjestan da vise ne moze u neku buducu, barem ne u skorijoj buducnosi, koaliciju sa SDA. Ni zbog SDA i svog ovog pljuvanja i cipelarenja koje se izdesavalo, a ni zbog svojih glasaca koje je nahuskao prema SDA i Sulji i Bakiru. Naravno, tu je jako bitna varijanta, ako ne i najbitnija, Selimovici, Al shidi..i slicni tajkunsko mafijaski obracuni i relacije

Jedini mu je koalicioni kapacitet SDP. I nema tu ljubavi niti bilo cega slicno tome.

A koalicija je potpisana na nivou vrhova ove dvije stranke. Polutajna varijanta, sa po par ljudi sa obje strane, moguce uz svijece i misticnu muziku ( :D )...prava sektaska udruzenja i interesne skupine ..sto fakticki i jesu. Tj, da budem precizniji, tako se i ponasaju i tako rezonuju.
Last edited by -LIBERO- on 09/10/2012 20:44, edited 1 time in total.
JoseMujica

#6737 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JoseMujica »

madner wrote:Ja stavljam lovu na Komsica :D , koja je kvota?
ček đe Žeksa sad ubaci u ove šeme SDP-SBB ili SDA-SBB?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6738 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

kakavdanakneiskustvu wrote:naletih na dnevnik tv alfa,neki sbb-ovac,čini mi se džonlagić,ponavlja da su oni treća partija u državi,kako????????????
Pa za njih je drzava samo ovo sto je bosnjacko..logicno. :roll:

Raspodjela teritorije, dobara i drzave je vec aktuelna. Nije on tu puno fulio :D
dragonz

#6739 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dragonz »

Zlo mi je priznati ali SBB je ostvarila odličan uspjeh uoprkos maloumnošću njihove kampanje i orkestriranom gibetu prema drugim strankama i kandidatima.
Corto Maltese

#6740 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote: Fahro je itekako svjestan da vise ne moze u neku buducu, barem ne u skorijoj buducnosi, koaliciju sa SDA. Ni zbog SDA i svog ovog pljuvanja i cipelarenja koje se izdesavalo, a ni zbog svojih glasaca koje je nahuskao prema SDA i Sulji i Bakiru. Naravno, tu je jako bitna varijanta, ako ne i najbitnija, Selimovici, Al shidi..i slicni tajkunsko mafijaski obracuni i relacije

Jedini mu je koalicioni kapacitet SDP. I nema tu ljubavi niti bilo cega slicno tome.

A koalicija je potpisana na nivou vrhova ove dvije stranke. Polutajna varijanta, sa po par ljudi sa obje strane, moguce uz svijece i misticnu muziku ( :D )...prava sektaska udruzenja i interesne skupine ..sto fakticki i jesu. Tj, da budem precizniji, tako se i ponasaju i tako rezonuju.
Ljubavi nema, ali ih obojicu jebe što su (deklarativno) ljubav javno pokazali. Neprirodni blud SDP- SDA je bio samo to, nije bilo ljubljenja u usta, i sličnih romantičnig gesta, ali otkako je krenuo razvrat između Fahre i Zlaje, razmjene nježnosti nije falilo. Fahro je nekoliko puta ponovio priču o "obnovljenom prijateljstvu", "ličnom poštovanju", i time je priča postala intimna. Takve drame ne završavaju običnim svađama i suzama, nego skokovima sa visokih stijena, metkom u čelo i sličnim oblicima masovnih tragedija.
Last edited by Corto Maltese on 09/10/2012 20:59, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#6741 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Izgubili su 40.000 glasača, trećina biračkog tijela... u Sarajevu to još liči na nešto, ali u ostalim mjestima su katastrofalno prošli.
emigrazione

#6742 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by emigrazione »

Vjerovatno ce formirati vlast u vecini opstina, medjutim ja ne vidim neku svrhu takve vlasti, osim jebavanja SDA nacelnika u zdrav mozak i vrsenje raznoraznih opstrukcija, od cistacice do kojekakvih vijecnika
vrbas1979

#6743 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vrbas1979 »

ultima_palabra wrote:Izgubili su 40.000 glasača, trećina biračkog tijela... u Sarajevu to još liči na nešto, ali u ostalim mjestima su katastrofalno prošli.
Upravo tako, katastrofalno su prošli u drugim opštinama.

Samo kada se sjetim najava o dupke punim salama, čekanjima u redovima ispred, ovacijama, sprektakularnim govorima, frenetičnim nastupima, sprektakularnim atmosferama, pred hiljadama svojih obožavatelja... a na kraju dobiju 100-200 glasova.

A Fahro je već u nekoliko navrata govorio da su treći u državi, ni meni to iz početka nije bilo jasno, ali sam shvatio da nisu ni u državi, pa čak ni u Federaciji BiH treći, nego jedino (ako i to) na tzv. bošnjačkom teritoriju.

Eto koliko je on Savez (ne može jedna stranka biti savez), za bolju budućnost (jadna nam majka od takve bolje budućnosti), i zamisli Bosne i Hercegovine (na par postotaka teritorija).
provincijalac

#6744 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by provincijalac »

Kad se dublje analizira, Fahrini i nisu loše prošli.Ima opština gdje su bili sasvim solidni.Mislim naravno na vjećnike.Što se načelnika tiče, Goražde i Stari Grad svakako su zasluga senzibiliteta aktuelnih načelnika, koji bi prošli i da su bili kandidati SDS-a.
Ovaj Ramović iz Goražda je klasični karijerista.Pravi đilkan sa seljačkim manirima, al ima muda i blesavih poteza koji pale.Recimo, čovjek redovno dolazi nepozvan na vjenčanja po Goraždu.Upadne u restoran, izljubi mladu i mladoženju, zakiti ih sa 500 maruna(pare iz budzeta, ne njegove), uslika se i uz aplauze 200 svatova napusti društvo.Priznaćete, dobar fazon.
Ovaj Hadzibajrić iz S.Grada jednostavno ima dobru općinu za voditi.Dobar i stabilan budzet, puno para (takse, dozvole..) i velika podrška kantona ali i ostalih nivoa.Jebiga, na Baščaršiji se mora svaki projekat podržati od Kantona i Federacije, a i nema nekih većih infrastrukturnih problema.Tako da sa malo sposobnosti, rada i marketinga, zadržavaš stolicu, sve i da si Fahrin.
Mene zabrinjava ljudska glupost.Ima opština, gdje su fahrini uzeli po nekoliko hiljada glasova.Stvarno mi nije jasno, ko može podržavati čovjeka koji samo širi mržnju i smutnju???
Pogledajte likove oko njega, da te bog sačuva i sakloni.Možda kao ljudi nisu loši.Možda su i raja.Ali to su totalni karijeristi i klasični ublehaši u borbi za lahku lovu.
Propala pjevaljka Ismeta Dervoz :lol: Rile :-) Onaj mali bucmasti Ustamujić :lol: taj se dečko stvarno nafuro, al svaka će ga karina kantonalnog nivoa iz SDA, SDP-a, SBiH-a pomesti ko slinu.Možda bude sposoban, al nemoj se učiti u vremenu moje generacije.Takođe, staviti slijepog čovjeka u vrhušku (čast gospodinu Bašiću, al jednostavno slijep čovjek nije u stanju da se bavi politikov visokog nivoa) :-?
Uglavnom, Fahro će biti prošlost, samo je pitanje kad???
Napraviće on još dosta sranja.
marinko_odmilja

#6745 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by marinko_odmilja »

provincijalac wrote:Kad se dublje analizira, Fahrini i nisu loše prošli.Ima opština gdje su bili sasvim solidni.Mislim naravno na vjećnike.Što se načelnika tiče, Goražde i Stari Grad svakako su zasluga senzibiliteta aktuelnih načelnika, koji bi prošli i da su bili kandidati SDS-a.
Ovaj Ramović iz Goražda je klasični karijerista.Pravi đilkan sa seljačkim manirima, al ima muda i blesavih poteza koji pale.Recimo, čovjek redovno dolazi nepozvan na vjenčanja po Goraždu.Upadne u restoran, izljubi mladu i mladoženju, zakiti ih sa 500 maruna(pare iz budzeta, ne njegove), uslika se i uz aplauze 200 svatova napusti društvo.Priznaćete, dobar fazon.
Ovaj Hadzibajrić iz S.Grada jednostavno ima dobru općinu za voditi.Dobar i stabilan budzet, puno para (takse, dozvole..) i velika podrška kantona ali i ostalih nivoa.Jebiga, na Baščaršiji se mora svaki projekat podržati od Kantona i Federacije, a i nema nekih većih infrastrukturnih problema.Tako da sa malo sposobnosti, rada i marketinga, zadržavaš stolicu, sve i da si Fahrin.
Mene zabrinjava ljudska glupost.Ima opština, gdje su fahrini uzeli po nekoliko hiljada glasova.Stvarno mi nije jasno, ko može podržavati čovjeka koji samo širi mržnju i smutnju???
Pogledajte likove oko njega, da te bog sačuva i sakloni.Možda kao ljudi nisu loši.Možda su i raja.Ali to su totalni karijeristi i klasični ublehaši u borbi za lahku lovu.
Propala pjevaljka Ismeta Dervoz :lol: Rile :-) Onaj mali bucmasti Ustamujić :lol: taj se dečko stvarno nafuro, al svaka će ga karina kantonalnog nivoa iz SDA, SDP-a, SBiH-a pomesti ko slinu.Možda bude sposoban, al nemoj se učiti u vremenu moje generacije.Takođe, staviti slijepog čovjeka u vrhušku (čast gospodinu Bašiću, al jednostavno slijep čovjek nije u stanju da se bavi politikov visokog nivoa) :-?
Sram te bilo primitivcino. Ako je slijep nije malouman. Dokle ćemo trpiti ovakav primitivizam. Po ovoj logici nije ni Ray Charles trebao svirati, jer nije vidio tipke. dno su ovakvi postovi.
glockov kolac

#6746 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by glockov kolac »

Fahronheit 710
Bosanac sa dna kace

#6747 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosanac sa dna kace »

fahraonvci su u Banovićima doživjeli dugo najavljivani špektakl!

http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... 01182.html
:thumbup: :thumbup:
Vares City

#6748 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Vares City »

Bosanac sa dna kace wrote:fahraonvci su u Banovićima doživjeli dugo najavljivani špektakl!

http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... 01182.html
:thumbup: :thumbup:
Malo je rec' "pusiona",..do DASKE je to otislo 8-) ,..U mom Varesu je nesto prob'o ,..kupov'o bijedu,.. :D
bude

#6749 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bude »

marinko_odmilja wrote:
provincijalac wrote:Kad se dublje analizira, Fahrini i nisu loše prošli.Ima opština gdje su bili sasvim solidni.Mislim naravno na vjećnike.Što se načelnika tiče, Goražde i Stari Grad svakako su zasluga senzibiliteta aktuelnih načelnika, koji bi prošli i da su bili kandidati SDS-a.
Sram te bilo primitivcino. Ako je slijep nije malouman. Dokle ćemo trpiti ovakav primitivizam. Po ovoj logici nije ni Ray Charles trebao svirati, jer nije vidio tipke. dno su ovakvi postovi.
Nastranu sto je slijep, covjek je bolesni demagog koji nema sta za ponuditi, trebao je samo fahraonu da pokupi koji glas na ratne "zasluge" doticnog.
Easy rider

#6750 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Easy rider »

Pa utemeljitelj fakat konta da nam je koeficijent inteligencije ravan njegovoj visini ...sinoć lijepo predsjednica Ustavnog suda obrazloži odluku rekavši da se desnica ( ili ljevica još se ne zna :lol: ) ne može vratiti kao ministar a on nam jutros objašnjava u havazu da ona k'o biva ne zna kakvu je odluku sud donio ...samo što nije napisao u stilu .."dok ovo čitate ministar putuje na posao u Vladu iz Srebrenice a na usputnim stanicama ga bodri hiljade nasmijanih simpatizera o je o je ..." :lol: :lol:
Post Reply